Red Bull: Renault’nun Geleceği FIA ve Mercedes’in Ellerinde

yazar:

kategori:

Red Bull takım patronu Christian Horner eğer kurallar aynı kalırsa Renault’nun önümüzdeki sezonun sonunda spordan ayrılmasından korktuğunu söyledi.

Bu yıl, sezon içi gelişimlere kısmen izin verilmek zorunda kalınsa da, FIA kural açığını kapattı ve önümüzdeki sezon 28 Şubat’tan sonra gelişim yapılmasına izin verilmeyecek.

Mercedes baskınlığını korurken Ferrari, Renault ve Honda kuralların sıkılaştırılmaktan öte rahatlaması gerektiğini savunuyorlar.

Horner: “Şubat’ta işler bitecek olursa, onlara elveda dersiniz. Mercedes’in biraz daha olgun düşünmesi gerekiyor, FIA da aynı şekilde. Formula 1’in geleceğini düşünmeliler.”

“Eğer Formula 1 bir motor tedarikçisini kaybetmeyi kaldırabilirse, 28 Şubat kuralı kalabilir.”

“Renault’nun açısından motorların sürekli olarak dondurulması olabilecek en kötü şey. Bu kurallar gerçekten olgunlaşmamış durumda, bu yıl gibi sezon içi gelişime izin vermek önemli.”

Horner Kanada GP’sinin Mercedes’in mevcut avantajını gözler önüne serdiğini düşünüyor, ilk 10 aracın yedisinde Mercedes motoru var.

“Muhtemelen Melbourne’den bu yana hiç dokunulmamış Force India ve Lotus araçları ortada, ve farklı bir yarış oldu.”

“Burada güç ünitesi farkları çok daha fazla ortaya çıktı ve ne yazık ki önümüzdeki yarış Avusturya güç üretimine en çok bağımlı pist.”

“Şasi ve pilota sahip olsanız bile güç ünitesini telafi etmeniz mümkün değil. Fark devasa ve aşmak çok zor.”


Yorumlar

“Red Bull: Renault’nun Geleceği FIA ve Mercedes’in Ellerinde” için 33 yanıt

  1. pu 106 a aynen öyle oldu Singapur ve Japonya kazanıldı podyumlar kazanıldı sezon başın da 1.5-2 saniye gerideydik yakalamıştık 2008 in devamı olsaydı 2009 işte o zaman bizim yılımız olurdu…

  2. Şu mercedes fanlarına da hayranım ha. Yeni türedier çoğu.mclren iyi olsun nick değiştirip mclarenci olurlar falan 🙂 iyi gün taraftarı hepsi..

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Keşke senin gibi mclareni tutanlar mercedesi avantajından dolayı eleştirseler tebrik ediyorum seni.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Alayı o bu pilotu kötülemekle geçiyor bütün yorumları.Ortada rekabet yok.Başka pilotlara laf atıyor herkes oysaki mercedese kimsenin ses çıkardığı yok sessiz sedasız adamlar şampiyon oluyor bir sürü üçkağıtlarla 🙂

  3. Gelişime izin verilmezse f1 bitecek. Mercedes arayı daha da açıyor. İyice baydı bu spor..

  4. Burdaki çoğu kullanıcı kafayı yemiş. Futboldaki iğrenç holiganlık bunların da içine sinmiş. Yorumlar mide bulandırıyor artık.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1000

  5. FIA ve Mercedes zamanında oyunun kralını oynamıştır çok doğru bir haber başta Renault’u V4 motorlar üzerine çalıştırıp sonradan vazgeçilip V6 mtorlara geçilip Renault’un bütün kaynakları ve projesi çöpe gitmiştir. Bunlara asla saygım olmadı olmayacaktır da eğer bir F1 patronu çıkıp V6 motorların kurallarını beraber yazdılar diyorsa benim saygım olmaz… 1000 km kaçak test FIA yetkilisi 1.5 yıl önce Mercedes herkes den 100 bg daha güçlü olacak diyorsa yine sözün bittiği yerdir. Massa başında alınmış kazançlar ve politik oyunlar.

    Şimdi bazı kendini bilmezler Renault giderse gitsin doğru giderse gitsin babasının çiftliği burası ya… Bu sporu biraz sevse iki takımın ayrılması ve en önemlisi de yılların motor üreticisi Ferrari den sonra en çok şampiyonluklar yaşamış bir markayı silmek bu kadar kolay….

    Kazanınca Mercedesci olarak ortaya çıkarlar kaybedince görünmezler ortada 2014-2015 FIA şampiyonları şimdi söz sahibi oldular F1 üzerinde oyun oynuyorlar. Elbet Renault’un kazandığı Ferrari’nin kazandığı Honda’nın kazandığı hakkıyla günlerde gelecektir.

    Ferrari’nin yedek deposunun aynısını 2014 de kullandılar herkes den az yakıt yaktılar güya meğer adamlar işi baştan bitirmişler ikili neyse fazla uzatmayayım hak yerini bulacaktır er yada geç….

    1. Fia şampiyonu mercedes, başka söze gerek yok

    2. Ağzına sağlık.

    3. V4’ü erkenden geliştirip avantaj sağlamayı düşünüyordunuz. Ferrari ve Mercedes karşı çıkınca planınız tutmadı.Beş yıldır bir motoru geliştiremeyip hatta geriye gitmenizin suçunu bizde aramayın.Zaman ve kaynak ayırma sorunu bu.Gitmeniz sadece bu işi beceremediğinizin kabulu olur. Bizden acımamızı beklemeyin.F1 hayır kurumu değildir.

      1. V4’ü erkenden geliştirip avantaj sağlamayı düşünüyordunuz. Evet bunda ne var ? Herkesin haberi vardı avantaj böyle kazanılmıyor mu ? ama haklısın herkesin bildiğini herkes den önce başlayarak avantaj kazanılmıyormuş bunu anladık avantaj beraber motor kuralı yazılarak kazanılıyormuş.

        Ne planı ? Ferrari-Mercedes karşı çıktı Renault’da ağzını açmadı olur dedi giden proje ve kaynak gitsin dedi yeter ki F1 spor kazansın dedi meğer Ferrari-Renault spor için uğraşırken çıkarcılar beraber yakından çalışıp her şeyi bitirmişler.

        Beş yıldır bir motoru geliştiremeyip hatta geriye gitmenizin suçunu bizde aramayın

        Suçu kimsede aramıyoruz biz rahat ol sen bizim aradığımız masa başında kazandığınız avantajı eritmek.

        Biz bu işi marka olarak gayet iyi beceriyoruz nasıl ki hayat inişlerle çıkışlarla doluysa bu sporda böyledir daha düne kadar McLaren’de yaşadığınız sorunları ne çabuk unuttun ? Daha düne kadar V8 motor da motor gelişim serbestken yaşadığınız sorunları ne çabuk unuttun ? V6 motor gelmezse F1 den çekiliriz demenizi ne çabuk unuttun ?

        Acımak mı son 5 yılın 4 dünya şampiyonuna işte buna gülerim…

      2. Anthrax, biz derken kimi kastediyorsunuz? Siz Mercedes hissedarı mısınız? Mercedes’in V6 başarısının arkasındada Fia var. Bunu artık çocuklar bile biliyor. İnkar edilemez gerçek. Mercedes madem bu kadar iyiydi neden kurallar değişmeden V8 döneminde aynı başarıyı göstermedi de yeni motorların gelmesini bekledi? Adamlar kendi ağızları ile söylüyor , şampiyonluk gelmeseydi Mercedes şu anda F1’de yoktu. V6 dönemini hazırlayıp sabırla beklediler.

        1. Sanıyorum sadece bunları yazabiliyorsun.Evet Mercede hissedarıyım.Bu neyi değiştiriyor.Mercedes bastırıp kuralları değiştirdi.Yoksa herkes Renoyu şampiyon takımın motor üreticisi bilecekti.Şimdi ne kadar dandik oldukları ortaya çıktı.Fena mı oldu?takke düştü kel göründü.

          1. Evet,sadece bunları yazabiliyorum, çünkü bir taraftar gibi değil de Mercedes’in yetkilisi-hissedarı-sahibi gibi yazıyorsunuz hep. En azından V6 döneminin Mercedes’e göre şekillendiği konusunda mutabıkız. Hamilton bile Mercedes’i bu kadar sahiplenmiyor. Renault’a yaptığınız şiddetli eleştiriler de dikkat çekici.

            1. Arabayi duvara carptirip hic ceza almadiklarindan beri(o donem Mclarenciydim) Reno markasini duyunca tiksinti duyuyorum.Sahtekarlar aglayip zirlamalari mide bulandiriyor.Lauda ne dedi herkese Mercedes motoru veririz.Ferrari diyor mu sadece bize gelistirme izni verim diye?

              1. O sezon Briatore spordan men edildi. Bir sene sonra Renault un en büyük sponsoru ING Bank Renault’a destek vermekten çekildi. Hatırladıklarım bu kadar. Ayrıca Renault o sezon şampiyonluğa da oynamıyordu. Şampiyonluk söz konusuyken böyle bir skandala imza atmaları çok daha kötü olurdu. Ayrıca 2008 Singapur’dan sonra Japonya’yı kazandı Renault. Mclaren taraftarı iseniz bu skandaldan memnun olmanız gerekir, çünkü 2008 Singapur kazası Massa’nın şampiyonluğuna mal oldu. Sizin kara oğlan 1 puan farkla son turda şampiyon oldu. Renault’tan nefret ettiğiniz kadar Alonso’dan da nefret etmeniz gerekir. Çünkü 2008 skandalından hiçbir ceza almadan sıyrılmıştır. Ayrıca 2007’de Mclaren skandalı vardı. Ferrari’den bilgi sızdırrarak nerdeyse hem pilotlar hem de takımlar şampiyonu oluyordu. Mclaren. Şu anda neden Mercedes taraftarısınız? Mclareni neden bıraktınız? Mclaren F1’in efsane birkaç takımından biridir. Mercedes, Mclarenin öz evladı Hamiltonu kapmıştır. Lauda herkese motor veririz diyor da neden 2 sezondur Mercedes dışında Mercedes motorlu bir takım yarış kazanamadı?Neden Williams 2. sırada değil. Motor vermekle her şey bitiyor mu? Yılların devi Mclaren neden Mercedes motorunu bırakıp Honda motoruna geçti?

              2. Mercedes Mclaren ile ortaktı.takımın %40 hissesine sahipti.Kendi takımını kurunca Mercedes’i destekledim.Bu sezona kadar ikinci takımımdı diyebilirim.
                Alonso’yu bir kaşık suda boğacak kadar nefret ediyordum.Sonra bunun mantıksızlığını farkettim. O pilot bu pilot diye millet birbirini yiyor.Zamanında birisi Şumiyi övse kırmızı görmüş boğa gibi oluyordum.Sonra adam bizim takıma geldi.Alkışladık.Kızdık.Üzüldük.Aslında Alonso içinde aynısı söz konusu.Burada ve başka bir forumda cebinden yarım saniye getirmesi ve meşhur balı(Balonso) üzerine az tartışma yapmamıştık.

    4. Bari siz yapmayın şunu. Kurallar hazırlanırken Renault’nun elinde 4 silindirli çalışır model bile vardı, kendileri de bu yüzden V6 olmasını istemediklerini açıkça söylediler.

      Bundan bağımsız olarak, 2009’da motorları eşitleme izni alan Mercedes değildi. Buyrun haberi. Diğer üreticilerin Ferrari ve Mercedes’i yakalamaları istendi.

      Sizin deyiminizle işleri bugün FIA yönetiyorsa, dün de böyle yaptı ve Red Bull’un tüm başarıları da FIA’ya ait. Ama bunu da kabul etmezsiniz değil mi? Daha ne kaynak gösterelim?

      Bu arada Mercedes taraftarı gibi konuşmuşum 😀 Alakası yok.

      1. Renault yine haksızlığa uğradı söke söke iznini aldı abi 2006 V8 motorun ilk kazananı ilk şampiyonu şampiyon motoruna elini sürmedi diğerleri ile eşit olan motor motor dondurma kuralları ile geri gitti diğerleri yasaklara uymadı suç Renault da mı ? 2009 da Briatore küçük bir izin aldı hepsi bu 2010 da Ferrari aldı. 2007 de de Mercedes avantaj kazandı dondurma ile bu böyle.

        Kabul etmem şahsen en iyi V8 bizdeydi gerek yakıt tüketimi gerek hafiflik gerek dayanıklılık gerek motor haritalama ile.

        1. Eski türk filmlerinde patronun arabasıyla kız tavlamaya çıkan şoförler vardır.Ya da bu köşk benim diye tanıtırlar.İşte Mercedes o geri dönen patron oluyor.

  6. Anca gidersiniz.

    1. Ne kadar kolay değil mi !!! ?

      1. Hep ayni terane.Tek tarafli guncelleme izni almak icin kivraniyorlar.Ferrari,Mclaren ve Williams senelerdir sampiyonluk kazanamadi.Bir gazoz ureticisi ve onum aglak yardakcisi yarindan tezi yok istedikleri zaman gidebilirler.

        1. Gitmesini ne kadar istiyorsun değilmi. Renaultun, yaptıgı başarının beşte birini yapamadınız.
          FIA ŞAMPİYONU MERCEDES

          1. Gitmesini istemiyorum.Sizi ezmek guzel oluyor.Ama karar sizin tabii.

            1. Tabirince 4 yıl ezdik 2010-2011-2012-2013 daha da eskiye gidersek 2004-2005-2006 1990 lı yıllara da değinirsek kaybolursunuz…

              1. 2010 ve sonrasında Fia size izin vermeseydi ve sizde o izni patinaj kontrolü EBD vs için kullanmasaydınız dört yarış bile kazanamazdınız.Ne demiştim?Geliştirme izni olmayınca sizde CIRK sesi çıkacak.Nasılda kıvranıyorsunuz.Düştüğünüz duruma zavallı bile denemez.Kalırsanız 2020 yılına kadar tur yemeden bir yarış bile tamamlayamayacağınızı biliyorsunuz.Aslında istediğiniz Mercedes’in izin vermemesi.Bu şekilde mağduru oynayıp kaçmak için bahane bulmuş olacaksınız.

            2. Cevap ver vevap sen öncelikle gelişme izni neyin gelişme izni içeriği ne sen önce bunu açıkla http://www.trf1.net/formula1_haberler/98508-ecclestone-mercedes-fia-ile-yakindi.html/comment-page-1 ondan sonra kendini savun senin soruya sorula cevap vermene herkes alıştı… Bırak şampiyon olmayı siz beraber yazmasaydınız kuralları bu gün bırak şampiyonluğu ortada yoktunuz…

              Renault markasından nefret edebilirsin ama bu saygısızlığa neden olmamalı senin gibi yaşına ermiş birisine yakışmayan yorumlar…

              Tuttuğun markanın A180 C serisi Citan gibi modellerinde hangi markanın motoru varmış hangi markanın şasisi kasası varmış bakmanı öneririm…

              Saygı yok ama saygılarımla…

              1. Reno en kötü oldugu zamanlarda bile yarış kazanmıştır yanlış hatırlamıyorsam 2008 sıngapurda büyük surprız yapıp 1. olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

              2. Geliştirme izni olmaması gereken bir şeydi.Bana göre haksızlıktı.Honda,Toyota,BMW böyle bir izin verilseydi çekilmezdi diye düşünüyorum.Ama Fia ve Bernie Renonun o zamanki çekilme şantajına boyun eğdi.Geliştirme izni güç artışını kapsıyordu.Ama Reno bunu EBD’ye yönelik geliştirme yapmak ve patinaj kontrolü eklemek için kullandı.70 HP olan güç farkı 20’li rakamlara düştü.Üstelik daha önce sadece Mercedes motorunda bulunan silindir deaktivasyonu(Motor dört silindir ile çalışıp benzin tasarrufu yapıyordu.)ilave edildi.Üç silindirle çalışıp hem yakıt tasarrufu hemde patinaj kontrolü yapıyordu.Diğerleri gelişim yasağı olduğu için hiç bir şey yapamıyordu.E daha ne olsun.Şampiyonluklar peş peşe geldi.Tabii birileri kural değişikliği için bastırana kadar.

                Bernie işine gelen açıklamayı yapıyor.Adamın derdi para kazanmak.Bugün Hamilton hakkındaki açıklamasını okumuşsundur.Hamiltonu severim ama Bernie ile aynı fikirde değilim.Adam parasını bu işten kazanıyor.Kendisininde kabul ettiği gibi yatırımı giderek değer kaybediyor.Diyelim ki doğru neden şimdi açıklıyor.İşine öyle geldiği için.Reno önde olsaydı tersini söyleyeceğine eminim.Bu haberle ilgili bir soruşturma açıldı mı?Birileri işten kovuldu mu?Bildiğim kadarı ile hayır.
                Reno markasını F1’de sevmem.Ama 2009 yılında nerede ise bir megane alıyordum.Param ona yetiyordu.Mercedesin hangi modellerinde Reno motoru hatta direkt Reno aracına amblem yapıp satış yapıldığını biliyorum.Kulakları çınlasın M1chael sürekli söyler adamların işi araba satmak.Yoksa Porsche cayenne dizel modelinde amblem dışında porrcheye ait parça yok nerede ise.
                Olaya tek taraflı da değil.Mercedeste Nissana ve alt kuruluşu İnfinitye motor veriyor.Dizelde iki litreye kadar Renodan üstü Mercedeste şeklinde anlaşma var.Mercedes infinitye V6 ve V8 veriyor.Hatta A serisi ve GLA bazlı modeller prototipler ortalıkta dolanıyor.Neden?Çünkü bir motorun maliyetini karşılaması için optimum yıllık 200,000 adet üretilmesi gerekiyor.Birde üstüne ülkemizdeki gibi güzel vergi politikaları olan ülkeler söz konusu olunca durum dahada çapraşık hale geliyor.benzinli 1.6 ve dizel reno motorlu araçlar olmasaydı şimdi sattığının 10’da birini bile satamazdı.Bir nokta daha Honda ve Reno 1.6 litre dizelden 160 HP alabilen markalar.Reno 380 NM ile Hondada 30 Nm fazla tork üretiyor.F1deki durumları malum.Litfe başına 120 hp ile WV herkesi tokatlıyor.
                Son olarak sizinle veya forumdaki herhangi biri ile sorunum yok.Bazen damara bastığımız oluyor.Kırdığım kimse varsa özür diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir