Raikkonen: “Ferrari’nin Her Alanda Gelişmesi Gerekiyor”

yazar:

kategori:

“Kimi Raikkonen, Mercedes’i yakalamak istiyorlarsa Ferrari’nin her alanda gelişmek zorunda olduğunu düşünüyor.

Ferrari Kanada’da motor güncellemesi hakkından kullandı ancak sonuçta Mercedes yine ilk 2 sırada yer aldı ve Ferrari pilotlar 4 ve 5. sıralarda yer aldılar.

Raikkonen “Her alanda gelişmemiz gerekiyor. Aracımız oldukça güzel. Geçen seneye kıyasla her alanda geliştik ancak yine de çalışmamız lazım.”

“Çok geriden geldik ancak daha gidilecek yolumuz var.”

 

 

“Bu pistin yapısı bizim için en zorlulardan birisiydi ancak yine de elimizden gelenin en iyisini yaptık.”

“Aynı şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Onları yakalayacağımızdan eminim ancak biraz daha zamana ihtiyacımız var.”

“En güzel hafta sonu değildi ancak yine de 4 ve 5. olmayı başardık.”

“Felaket değil ancak açıkçası daha iyi sonuçlar istiyor ve hedefliyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Raikkonen: “Ferrari’nin Her Alanda Gelişmesi Gerekiyor”” için 39 yanıt

  1. O spin olmasaydı şu an daha farklı bir yarış sonundan bahsediyor olabilirdik. Spinin de çok büyük ihtimalle pilotaj kaynaklı olmadığını biliyoruz. Bu yüzden Raikkonen’in bu yarıştaki performansıyla eleştirilmesi mantıksız. Spine kadar da kötü gitmiyordu. Rosberg’den önce pite geldi ve aralarında 5 saniye civarı fark vardı. O fark muhtemelen kapanacaktı. Geçemeyecekti tabi ama Ferrari’nin hemen diplerinde olduğunu göstermiş olacaktı. Ayrıca bu hamurlarla Ferrari’nin fark yaratmasını beklemek de saçma. En yumuşak ve çabuk aşınan iki lastikle yapılan yarış 1 pit-stopla bitebiliyorsa Ferrari’nin lastik avantajını yarışa yansıtmasını bekleyemeyiz.

    He siz hala Raikkonen’in torku iyi kontrol edemediğinden spin attığını düşünüyorsanız söyleyebileceğim bir şey yok, siz ona inanmaya devam edin.

    1. geçen sene aynı yerde aynı virajda spin attı yine mi araç sorunuydu? bu kimi hiç hata yapmıyor yahu. arrivabene çıktı geçen sene de bunu söylemişti, dikkatsizlikten kaynaklanmış olabilir dedi, sinirli olduğunu ifade etti. adam açık açık sorun pilotta dedi. iki defa bu virajda olması da mı yetmiyor pilot hatası olduğunu kanıtlamak için? baya gözünün önündeki şeyi insan ne kadar daha inkar edebilir?

      bu viraj tam U virajı da değil, çıkış bölümünde garip bir açıklık var ve pilotlar hızlanmak için orayı da kullanıyor. yani güçlü bir son sektör için güçlü çıkış önemli. hızlı çıkayım derken torku kontrol edemezsen de böyle yarışın ortasında spin atar, takımı veya aracı suçlarsın.

      1. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene takım motorda sorun olduğunu onaylamıştı. Bu sene de sitede yeni çıkan haberde dediği gibi yanlış pedal haritasında olduğundan ufak bir dokunuşla üretilen devasa tork nedeniyle spin atmış. Farklı bir sıkıntı aramaya gerek yok.
        Bu da İtalyan medyasında çıkmış bir haberin kısa bir İngilizce çevirisi:
        https://twitter.com/miezicat1/status/608189669814226944

        1. Link şeklinde çıkmadı, 4-5 tweet falan var tweeti açarak kalanı da okuyabilirsin.

  2. Haklı ama takım arkadaşını sıralamalarda yanlızca bir defa geçip, tek seferliğine podyuma çıkmış bir pilotun söylememesi gereken sözler bunlar. Ben de buna bakarak Raikkonen’in de her alanda gelişmesi gerektiğini söylersem absürt olmaz sanırım.

    1. Strong_Union avatarı

      Evet haklısın yani tanıdığımız Kimi bu değil, aracın suyunu çıkaran bir adam için Michael le başa baş şampiyonluk mücadelesi vermiş bir adam için bu durum hiç yakışmıyor 2 senedir piyasada yoksun Kimi.

    2. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      +1 Raikkonen de her alanda gelişmeli yoksa elemteremafiş

  3. Orhan Tifosi avatarı

    reis dedik bağrımıza bastık da.. seb kaçıncı sıradan başladı 5 bitirdi. sen sırana sahip olamadın.. hiç ortalarda yoksun. sana olan sevgim azalmaya başladı kimi

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Sen ilk once spin atmadan yarışı tamamla ondan sonra takıma cıkış!!!

    1. Strong_Union avatarı

      senin adamından ilk önce spin atmadan yarışa başlasın 🙂

      https://www.youtube.com/watch?v=JEHLWCQJtVU

  5. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Bu pistin yapısı bizim için en zorlulardan birisiydi

    Burasi da en zorlulardan biri oluyorsa, bence sen dukkani kapat git, Rai. Avustralya fena degildi, Çin iyidi, Bahreyn çok iyidi ama dahada iyi olmak varken, galibiyet icin sayili sanslardan birine sahip olacagin bir pistte podyumu bile baskasina kaptirdin. Ferrari’den once kendine odaklanmalisin ve her şartta kendi maksimumunu ortaya koymalisin. Bu sekilde gitmeye devam edersen, Monza’da, senin degil baskalarinin kontrati aciklanacak.

  6. Hamilton Ferrariye Kimi Mercedese geçsin.

    Sıralama da Hamilton yine tokatlar yarışta da kafa kafaya olurlar.

    Kimi Alonso ve Vettel tarafından şamaroğluna dönmüş vasat bir pilottur.

    1. Unstoppable avatarı

      Sen buna inanmaya devam et kardeşim tamam mı kimsenin bi itirazı yok sen inan buna zaten ham alonsoyuda çaylaklık sezonunda tokatladı. Alonsoda raikkoneni geçen sene tokatladı hamiltonu kimse tokatlayamdı o zaman hamilton 1 alonso 2 raikkonen sonuncu sırada mantığına hayran kaldım böyle devam

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        ricciardonun yanında vettel pilot değil zaten salla ya ammann 🙂

  7. Diyelim ki araç gelişti. Mercedes’le aynı düzeye geldi. Ham’la mücadele edecek yetenek hanginizde var Kimi? Sen de mi Vettel de mi?

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Evet Hamiltonun bu iki pilottan üstünlüğünü açıklarmısın bana.

      1. Google Hamilton overtakes Vettel yaz anlarsın.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          EE nolmuş sen açıkla bana orayı burayı adres verme.Ortaya bi laf atıyon açıkla.

        2. Unstoppable avatarı

          Bu yoruma 10 dkdır gülüyorum adam başka bir adamı yarışlarda geçmiş diye o adamdan daha iyi oluyor 😀 😀 ha bak normalde bence 2side üst düzey pilot aradaki farklar çok azdır ama bu ilkokullu çocuk mantığı nedir ya gerçekten şoktayım o zman bi arka sıra pilotu schumacheri yeni lastiklerle geçince veya rosberg önceki senlerde geçince o pilottan daha iyi oluyor tebrikler sana kardeş 😀

    2. İlkokullular var burada. Aracın performansını pilotun performansı zannediyorlar. Saf pilot yeteneğini ölçmek istiyorsan hepsine aynı aracı verip sıralama turu attırmalısın. HAM bu noktada tahmini 5 veya 6. sırada gelecektir.

      1. Napolyon1453 avatarı

        Diyelimki eşit arabalar sıralama turu attılar ve hamilton 6.pilot oldu. Önünde ki 5 pilotu sayar mısın ?

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          1-Maldonado 2-verstappen 3-grojean 4-ricardo 5-F.alonso 🙂 🙂 🙂

          1. 1- Vettel 2-Vettel 3-Vettel 4-Vettel 5-Vettel olur 😀

            4 kez şişme şampiyon nede olsa bölünerek çoğalıp ilk beşide kendisi doldurur.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Ben espiri yaptım.Sen laf soktun hakaret ettin neyse herkes seviyesini gösteriyor.

              1. Napolyon1453 avatarı

                Yalnız seninde tahminlerinde Vettel,Rai,button gibi isimleri koymayıp Alonsoyu koyman espri de olsa biraz ayıp olmuş orda 🙂

              2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Vettel ile ham alonsodan sonra geliyorlar bide böyle düşün 🙂 🙂

        2. VET
          ALO
          RAİ
          MAS

          Sana göre HAM çok süper olabilir ama Mer faktörünü atlıyorsun. Açıkçası Kanada’da Ferrari’yi HAM kullansaydı 1.15.200 dahi yapamazdı. Adamın yarış boyunca frenlere nasıl abandığını çok kez gördük. Fakat aracı iyi olduğundan hızlı bir şekilde toparlıyor. Rosberg’e diyecek laf bulamıyorum çok kötü olmayan Lotus dahi kullansa 10.luğu aşamaz.

          1. Napolyon1453 avatarı

            Fikirler tartışılır. Ben Hamilton fanıyım belki %100 objektif değilim ama at gözlüklü bir insan da değilim. Hamilton u en iyi pilot olduğu için tutmuyorum.. Agresif hırslı bazen cok cesur düşünmeden karar verdiği için cokta kaza yapmıstır bir okadar da duygusal olduğu için kanım ısınmıştır ve hayranıyımdır.
            Hamilton benim ve birçok kişi için saf hızda oldukça iyi, sıralama turlarında da 44 polü var yani oldukça basarılıdır. Şimdi sen Raikonen i Hamilton un önüne koyarsan, sevdiğim pilottur fakat sıralama da ki durumu ortadayken yada Massa yı ayıp etmiş olursun..
            Şuan gridde tek turda Hamilton ile baş edebilecek tek pilot Vettel’dir. Onda da %60 Hamilton kazanacak diyorum oda fanıyım objektiflik bi yere kadar.

            1. ricciardo vettel’i sıralamada dağıttı 🙂 vettel’in herhangi bir alanda en iyi olduğunu sanmıyorum. ha iyi yaptığı tek şey var; en hızlı aracı ver, yanına 35 yaşında yavaş takım arkadaşı ver, vettel polü alıp yarışı 30 saniye fark atıp bitirsin. ciddiyim, tek başına giderken hiç hata yapmadan sürüyor. 🙂

      2. http://www.youtube.com/watch?v=kDkK8a4jHZ8
        AL..
        Bu yeterli olur heralde. Aynı araçla attıkları her turda Ham daha hızlı.

        1. seb önde olmasına rağmen

          1. oradaki yağmur etkenini göz önüne de almak gerekiyor. Tamam araçlar aynı da ya setuplar? Belki de Lewis yağmur yağacağını hesaba katıp farklı bir setupla çıktı piste tamam araçlar çok teknik değil ancak onların da ufak tefek setupları var ve tamamiyle aynı araçlarda o ufak tefek setuplar bile büyük fark yaratır. Hadi hepsini geç bazı pilotlar kişisel beceri olarak yağmur altında çok iyidirler. Ancak bu istatistiklerini totale yaymakta zorlanırlar.

  8. Başlık Alonso’nun eskiden çokca kullandığı bir cümle.
    Bu cümle eskiden Mızmızlanmak , Ferrari’ye saydırmak , Takıma talimat vermek , Suçunu örtbas etmek gibi anlamlara işaret edilirdi.
    Şimdi ise, adam çok cool yea.Seviyorum bu hallerini yea. Adamın dibi yea gibi anlamlara geliyor.
    Cümlelerin evrimi kitabı cilt 1 sayfa 1

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      +1000

  9. Kimi,
    çanlar senin için çalıyor maalesef… Mattiacci bile kefil olmaz artıkın…

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Go kimi go

  11. iceman’cim Emekli olup magnum yeme keyfinden kendini mahrum etme lütfen, benze bu sezon sonu bunun için tam zamanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir