Arrivabene Kanada’nın Ardından Karışık Duygular İçerisinde

yazar:

kategori: ,

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene, Kanada GP’sinde kaçan podyumun ardından kızgınlığını gizlemiyor ancak yine de performans açısından görünen olumlu tarafların iyi olduğunu düşünüyor.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Kimi Raikkonen’in podyum için büyük bir şansı bulunuyordu ancak Fin pilot attığı spinin ardından yarışı dördüncü sırada tamamlayabildi.

Arrivabene bu konuda, “Ortak bir dikkatsizlik durumu söz konusu olabilir. Geçen sene de aynısının olduğunu söylemişti.” diyor.

Yarıştan sonra düşünceleri sorulan Arrivabene, “Şu anda düşündüklerimi söylemesem daha iyi olur. Podyumu elimizden kaçırdık, burası bir gerçek. Hiçbir bahanemiz olamaz. Podyumda olmak sıkıcı gelebilir ama podyumda olamamak daha kötü.” diye konuştu.

Kanada güncellemesiyle motorunda ekstra 30 beygir gücü bulduğu düşünülen Ferrari için Arrivabene, “Bahane yok. Ben güncellemenin ardından daha iyi olacağımızı umuyordum ama bunun yerine geri düştük.” diyor. Burada patronun ‘geri düştük’ derken Raikkonen yarışta pozisyon kaybetmesini kast ettiği düşünülüyor.

Ancak Arrivabene, “Eğer yarış boyunca Seb’in temposuna bakarsanız, ne noktada olduğumuz gayet açık. Bu nedenle performans açısından iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Ama podyumu kaçırıp da puan alsanız bile, bundan memnun olduğunuzu söyleyemezsiniz.”

“Önümüzde uzun bir yol var. Şu anda farkı kapattığımızı ve onları her yerde yenebileceğimizi düşünmeden önce, Mercedes’in bizden daha güçlü olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu gerçekçi değil. Fakat bu hafta sonu aldığımız cevap oldukça iyiydi, özellikle de Seb’in yarış sonucunda.” diye ekliyor.

Ferrari’nin motor güncellemelri konusunda konuşan Mercedes patronu Toto Wolff da, “Bana kalırsa gerçekleştirdikleri motor güncellemesini yabana atamayız. Cuma günü gayet güçlü bir performans sergilemişlerdi. Benim tahminim, henüz Ferrari’nin en iyi halini göremedik. Bu nedenle onları hafife alamayız. Avusturya’da yine güçlü döneceklerdir.” diyor.

Öte yandan,  Kanada’da yaşanan spin olayın, yarışlara çok sık gelmeyen Başkan Sergio Marchionne’nin de piste geldiği bir hafta sonunda yaşanmasının, Raikkonen adına kötü olduğu düşünülüyor. Yarıştan önce Raikkonen’in geleceği sorulduğunda Marchionne, “İlk olarak onu yarışırken bir görme zevkini yaşayalım, sonra karar veririz” demişti.


Yorumlar

“Arrivabene Kanada’nın Ardından Karışık Duygular İçerisinde” için 53 yanıt

  1. amma boş konuşanlar var hala, kendi pilotları yalan olunca, ortalığa çamur atıyorlar, geçen sezon bu araç patinajdan viraj dönemiyordu, bu sezon tc yerine daha öncede yazdığımız mercedes ve rbr nin kullandığı sisteme geçti ferrari ve yanlış yazılım hatası kaynaklı veya hatalı diyelim, sistem iyi çalışmayınca yada ufak bir hatada sonuç bu olur ,monaco gibi bir pistte spin atmayan, hiçbir yerde durduk yere spin atmaz ,ha aracı aşırı zorlar o zaman başka ,az teknik konuşunda okurken bilgi sahibi olalım ,boş yere konuşmayın lafımın nereye gitiğini bilen biliyor,

  2. ne kuantum fiziği kalmış nede paralel evrenler herşeyin keşfi yapılmış fazladan

    bana kısaca şunu söyleyin bu sene başında iyi huylu tek yönlü geribildirimle üretilen ve kiminin tarzına

    göre yapılan araç bumu attığı spin i görmezden gelerek soruyorum

    eğer cevap evetse sorun nerde geçen sene sallayıp durdunuz araç uygun değildi şöyleydi böyleydi diye..

    alın araç uygun.

    uygun olmayan nedir o zaman

    1. Belki yaşlandı. Belki de artık eski dinamizmi yok. Ancak gününde olduğunda gerçek anlamda kazanma şansı olduğunda ne olacağını biliyorsun değil mi? Bunun örneklerini bir kaç kez acımasızca göstermişti kendisi.
      Ayrıca evet araç Kimi’ye göre tasarlandı onun sürüşünün hassaslığına göre ki bu da muhtemelen bu sene Ferrari’nin lastik koruma yönünden harika bir araç olmasını sağladı ancak!!! Sezonun ilk güncellemesini yarışta kullanmadığı günden anlaşılıyor ki Kimi aracın devam gelişiminden memnun değil. Bu ne demektir. Her pilotun aslında kendine has çizgileri vardır. Viraja giriş ve çıkışlarda aracı ona göre konumlandırırlar hiç dikkatini çekti mi bilmiyorum. Bu pilotun nasıl araç sevdiğine de işaret eder aslında. Resme baktım bulamadım geçen sene özellikle Bahreyn’de 4 farklı pilotun aynı viraja giriş çizgileri vardı. Bu virajın orta noktası değil ancak virajın girişinde 4 aracı yan yana koysak viraj giriş anında sıkıntı yaşamazlardı. Virajın ortasından değil başından bahsediyorum dikkatini çekerim. Bu ne demek yukarıda da söyledim her pilotun aslında farklı tarzları ve beklentiler var araçtan. Gelen güncellemelerden önce bile Kimi aracın ön tarafından memnun değildi. Ki bu ön taraf meselesinin Kimi için önemini en iyi gördüğümüz sezon aslında 2012’dir bir sürü yeni direksiyon geometrisi ve diğer sistemleri denendikten sonra bulunabildi Kimi’ye uygun olanı ve ondan sonra da seri halinde podyumlar… Kusursuz ataklar ve harika bir pilotaj örneği. Yani araç gelişiminde ki o küçük farklılıklar aslında pilotların araca güvenmesiyle ilgili yada anlık reflekslerle ilgili büyük farklılıklar yaratır. Kimi pilotlar vardır araç hiç kaymasın der. Kimisi vardır ki Button ve Alonso özellikle aracın önü viraja girerken kaysın ancak araç viraj çıkışında gaza yüklenme anında stabil olsun isterler bunun sebebi de aracı daha kolay kontrol edebilmektir. Kimi ise viraja girerken araca güvenmek aracın komuta uygun yönelmesini ancak viraj çıkışında arka kısmının dengesiz olma ihtimalini telafi edebilir bunu burada bir kişi haricinde herkes bilir ve kabul eder ancak o bir kişiye göre TORK ta kontrol edemiyor. Yahu el insaf yıllardır F1 de yarışmış 2 yıl ralli de mücadele etmiş bir şampiyondan bahsediyoruz ne yani griddeki bir sürü çaylak pilot ve paralı pilot TORK’u kontrol edebiliyor ama Kimi gibi herkesin saygı duyduğu ve şapka çıkarttığı bir pilot mu kontrol edemiyor. Biraz mantık. İşte gerçek mana da F1 bilenler bu yoruma gerçekten gülerler…

  3. bu arrivabene kimi yi çaylak pilot falan zannediyor heralde. sürekli laf sokmalar falan..eğer kimi yi kazanmak istiyorsa bu şekilde açıklamalar yapmamalı. yok kendini sıralamalarda geliştir, yok spin attı podyum gitti. karşında çocuk yok senin, belli bi kariyeri olan şampiyon bi pilot var..
    bu tarz açıklamalar kimi yi daha da baskı altına almaktan başka bir işe yaramaz. sonuçta kimi de insan. bunları okuyup belki daha fazla hata yapacak.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Sen mi , ben mi patron ?

  5. Yine hüsran yine hüsran.Çoook geliştik çoooook.Valla bu sene sonunda değil Kimi,Arri reyiz dediğiniz adam da postalanabilir.

  6. Aşağıda ki iki video yu karşılaştırırsanız Lewis’in virajın ortasında normal bir spin attığını, Kimi’nin ise virajı döndükten sonra anormal bir spin attığını görürsünüz, Kimi’nin spini kesinlikle normal değildi, tabi at gözlükleri ile bakmıyorsanız. Bu sıralamalarda olsa anlarım ama Kimi’nin yarışlarda ne kadar istikrarlı ve hatasız sürdüğünü hepimiz biliyoruz (27 yarış üst üste puan alma rekoruna değinmiyorum bile).
    https://www.youtube.com/watch?v=aHq5du5-H68
    https://www.youtube.com/watch?v=IBFvb_z_T8I

    1. Strong_Union avatarı

      Evet aslına tam 1.01 de dikkatli izlerseniz Rai’nin kaskına baktığınızda bi irkilme söz konusu yani bencede araçla ilgili bir sorun ama olmaması gereken bir sorun, ne olursa olsun Rai kendini çok zor duruma soktu. Macaristan, Spa gibi pistlerde çok iyi şeyler yapması lazım.

    2. Kimi’nin videosu silinmiş, tekrar ekleyeyim.
      https://www.youtube.com/watch?v=kFnYXeTh03I

    3. kimi’nin attığı spin anormal spin değil, klasik viraj çıkışı spini bu.

      birincisi; spinler antrenman seanslarında olur, zaten pilotlar limitleri bulmak ve aracı ayarlamak için o antrenmanlara çıkarlar. yani bakın hamilton da spin atmış diyerek kimi’nin yaptığı hatayı haklı çıkarmak saçma.

      ikincisi; hamilton frenleri test ederken spin atmış, viraj girişine fazla frenle girince arkası bırakmış. raikkonen ise yarışta, viraj çıkışında torku kontrol edememiş ve spin atmış.

      1. Ben bir arkeoloğum. En ilkel insandan hatta ve hatta Lucy’den beri insan beyninin yaklaşık olarak nasıl çalıştığına dair oldukça fazla bilgim vardır dolayısıyla çünkü işim bu. Ancak sendeki beyin tarihte bir tek Lucy’de var bilesin.
        15 yıllık pilot basit bir tork kontrolünden spin atıyor. İnsanlar buna gülmez bile be papağan gibi aynı şeyi tekrar ediyor. Senin ham ne o zaman? Kendisini sürekli acındırma politikasında olan bir ezik? Yoksa karıdan tekmeyi yiyince sağa sola çarpan bir ezik? Button’a geçilmemek için duvara kadar zorlayıp perte çıkan bir beceriksiz? Takımın sözünü dinlemeyip frenlere gereken dikkati göstermeyip yarış dışı kalan mıydı senin beceriksiz? Yoksa sadece herkesten 2 sn hızla gidebilen ve tek rakibi takım tarafından bile durdurulan ve o haldeyken son yarışa kadar şampiyonluğu garantileyemeyen mi?
        Yoksa Alonso gibi yarış kazanmak için takım arkadaşının 2. pilot olmasına mı ihtiyacı var? azıcık yağmurda spin mi atıyor? hemde torku düşük V8 motorda spa’da
        E kaptırmasaymış Kerbe aracı demi?
        Yoksa ridiculusa mı ihtiyaç var eşit araçlar arasında atak yapmak için yemiyor mu takım arkadaşını geçmek pist üstünde?
        40 tur çaylağın peşinde dolanıp hiç atak yapma nezaketinde bulunmamak ama yarış sonunda kendi
        resmini eliyle geçemediği çaylağa göstermek mi?
        He bu arada yukarıda ki videoda gözle izleyen insanlar görüyor ki Hamilton hata yapmış ki aslında sana bir sır vereyim mi? İnsanlar hata yaparlar ve bunda yanlış birşey yoktur. Tarihte bir çok insan çok daha ağır hatalar yapmış ve kayıpları tek bir sıra olmamıştır. Çağlar açılıp kapanmış tarihin akışı değişiş ve insanların yaşam biçimleri değişmiştir. Turabi’yi biliyorsundur. Bahse varım oradaki en sevdiğin insan odur ikiniz de aynı profildesiniz. Güya doğruları söyleyen delikanlı. Deli kısmı doğru da kan kısmı biraz sıkıntı tabi.

        1. Çok alakasız video..O yarışın başında Barichello Alonsoya çok sert çarpmış kendisi out olmuştu.Alonso hasarlı aracı ile mücadele ederken bu spin meydana gelmiştir.Olayın öncesine bakmak lazım.Durduk yerde hasarsız bir araçla değil.

        2. zekeri sayin avatarı

          İlginc !

        3. zekeri sayin avatarı

          Gercekte cok ilginc!

        4. trolleri beslemeyin hocam. yazdığı diğer yorumalara bakarsanız tepeden tırnağa troll. hiç önemsenmemeli.

        5. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Bunların hakkından sen gelirsin 🙂

      2. Ya bi gidin arkadaşım ya, istenmeyen ot burnunun dibinde bitermiş misali her Kimi haberine maydanozsunuz @elnano ile birlikte, bu ne hazımsızlık abicim ya, bırak teknik tartışmayı size şu cevabı yazarken bile yemin ederim midem bulanıyor, bi gidin artık abicim gidin..

        1. kendini kandırırsın da, burda milleti kandırmana izin yok. anormal falan değil, düpedüz pilot hata yapıyor 2 sene üst üste, iki senede de araçta sıkıntı oluyor. bak sen. takım patronu bile kızıyor çıkıp araçta sorun vardı demiyor, geçen sene de bunu yapmıştı diyor. milletin f1 bilgisini sizin gibilere yedirmeyiz.

          tamamen fan kafasıyla yorum yapmayı bıraktığınız gün bu yorumlar kısmı düzelecek. o zamana kadar gelip böyle rüyadan uyandıracağım. birşey demesek adamın 2 sene üst üste yaptığı hatayı araç bozuk diye yedireceksiniz, alonso’ya yenilecek santander diye yedireceksiniz, massa’ya yenilecek biriniz aracın önü bozuk ondan diyecek, diğeri alonso gelecekti ondan 2008’de massa’ya yenilmesi gerekiyordu diyecek, halbuki 2008 sonu ferrari anlaşma uzattı raikkonen’le.

          o anlaşmayı da raikkonen 2008 sonu kendi uzattı falan diyenler var, o saçmalığa hiç girmeyeceğim. o konuyu savunurken saçmaladıklarını farkettiler zaten.

          1. Bak tam zamanında açıklama geldi Rai’den, yoksa üstüne kusacaktım, git orayı oku hadi..

      3. Don’t feed troll.

      4. zekeri sayin avatarı

        Bu spine yapilmis en mantikli yorum.tipki diger seviyeli yorumlariniz gibi.sitede f1 e arkeolog gozuyle evrimci dusunce tarziyla ve fanatikce bakmadiginiz icin sizi sportmence kutluyorum.

  7. Seneye kimi olmayacak bence

  8. Haber fotoğrafı durumu özetliyor. 🙂

  9. Bu iki şabanla bu iş olmaz demiştir içinden. Haksızda değil. Ferrari hem araç hem pilot yönünden ekside.

  10. Kimi’nin bir sezon daha yarışıp yarışmayacağı belli değil. Maraton uzun. Olası bir galibiyet onun seneye de yarışmasını sağlar. Fakat maksimum bir yıl. Sonra emeklilik.

  11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Kimi bak kardeş sana nasıl spin atılmaz öğretsin hadi oynayın beraber 😀

    1. Strong_Union avatarı

      https://www.youtube.com/watch?v=LnqZHIsg2OI aaaa aynı sorundan spin atan bir başka pilot acaba kim ??? 🙂

      Ayrıca bunu söyleyin kişiliğin fanatikliğini yaptığı pilot

      https://www.youtube.com/watch?v=JEHLWCQJtVU

      önce formasyon turunda nasıl lastik ısıtılır onu öğrensin 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Uf cuk die oturdu 😀 😀

      2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        seninkide pite girmeyi öğrensin

        1. Strong_Union avatarı

          Islak zeminde kaymış bir otomobili mi sorguluyorsun zeka bu kadar işte 🙂 O yarışta kaç araç çakıl havuzuna uçtu biliyormusun 🙂 İstersen pit demişken Macarsitan 2007 den konuşalım, pite girmek kadar çıkmakta önemli sonuçta takım arkadaşını bloklamak iyi birşey değil 🙂 videosuda varda şimdi gereksiz yere daha fazla konuyu uzatmaya gerek yok sonuçta her pilotun birsürü hatası var. Senin gibi her pilotu acımasızca yargılasaydık her haberinde gömseydik pilot kalmazdı gridde.

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            Koyduğun videoyla Kiminin durumunun alaksı yok bi kere biri yarış esnasında daha olası gaz ve direksiyon hareketi gerektiren bi viraaj koyduğun video ise formasyon turunda lastik ısıtılırken atılmış bi spin ve objektif olan herkes Alonsonun nasıl deli gibi zigzag çizip lastik ısıttığını bilir
            hehe işte tam istediğim cevap bu bahane bahane vs vs vs bla bla bla

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Bak arkadaşım işi bu noktaya sen ve senin gibiler getirdi.Siz saçma paylaşımlarla burayı işgal etmeseydiniz.Kimse kimseyi o spini attın diye sorgulamaz.Her türlü işi çeviren sizler.Alonsonun ne kadar zigzag çizdiğini bize anlatmaya çalışıyorsunuz.Raikonenin sözlerini dinlemeden dalga geçmeyi biliyorsunuz ama ? tutarsız insanlar.

              1. Strong_Union avatarı

                Bunlar hep böyleydi 2005-2006 Fisi – Kimi – Schumi ve fanları, 2007 Ham ve fanları, 2010-2013 Vettel – Massa ve fanları, 2014-2015 Kimi – Vettel fanları az kaldı yakında Button ve fanlarına da saldıracaklar. Bunların işi bu Alonso’yu Senna’dan Schumacher’den daha iyi görenlerden ne bekliyorsun ki (hepsini kastetmiyorum aralarında adam gibi pilotlarına sahip çıkan ama herkese, her pilota saygı duyan alonso fanları da var Rai podyuma çıktığında, baba olduğunda falan tebrik edenler, yiğidi öldür hakkını yeme diyenler vardı ama bunun gibi bir kaçı bir cins, bir tuhaf çözemedim 🙂 ) ? Her haberin altında biterler şimdi 🙂

              2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                Strong_Union konuşmalarına dikkat et cins mins diye konuşma terbiyesizlik etme ben senelerdir bu siteyi takip ediyorum

                kimsenin şahsına hakaret etmedim terbiyeli ol

                Pilotunu savunacak argümanı buraya koyamıyınca hemen hakarete başlayan tiplerdensin sendende cok vardı bu sitede hep silinip gitti senin gibi!!!

              3. Strong_Union avatarı

                Terbiyeyi kimseden öğrenecek değilim bende yıllardır bu sitedeyim eğer senin dediklerin gibi olsaydım bende silinip giderdim ama gitmediğime göre. Her haberin altında bitip insanları kışkırtıp sonrada terbiyeli ol demek nasıl bir mantık onuda anlamadım. Son Alonso haberlerinin altına bak birde Kimi haberlerine bak terbiye farkını anlarsın.

                Ben kendi pilotumu savunacak bir sürü argüman sayarım ki zaten sorunun harita kaynaklı olduğu da ortaya çıktı. Ayrıca ben kendi pilotumuda eleşitiririm ki eleştirdim de işte siz bunu yapamazsınız. Dikkat et ben herkesi kastetmedim parantez içinde de yazdım ama sen insanları kışkırtmakta birşey görmüyorsan benim cins demem de birşey görüyorsan oda senin problemim benim değil. Hakaret görmek istiyorsan fandaşlarının yorumlarına bakarsın bak yukardalar diğerleride gereken cevapları vermiş. Troll diyenler bile var ama benim ağzımdan öyle birşey çıkmadığı halde bana terbiye öğretiyor. Aşağıdaki yorumlarına bakıyorum da aslında senden öğreneceklerim var @Erendost a “burda seviyeden bahsetme senin seviyende belli sığ sığ yorumlar yapıyorsun” diyende bendim 🙂

              4. Strong_Union avatarı

                Bu haberde de Bu fotoğrafı yükleyip insanlara da ben cahil dedim zaten terbiyeli arkadaş 🙂

  12. Kimi diyorki “motor bütün gücünü bi anda ortaya çıkardı kontrol edemedim ve spin attım” diyor peki bu durumu takım telemetrede görmüyor mu…?

  13. Demekki başkan Kimi’nin araç kaynaklı spin attıgına inanmıyor.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      biliyor diyelim biz ona 😉 en ufak pitstop hatasında bile garaja ınen adam
      bu spinin nedenini de sormuştur kesin 😉

  14. Ferrari takım patronunun duygusal davranıp takımda ki herhangi birini bu şekilde strese sokması bence profesyonelliğe aykırı bir durum.Bu şekilde fevri kararlar vererek takım içindeki gerginliği arttırırsiniz, insanlar hata yapmaktan korkmaya başladığı an daha çok hata yapmaya meyillenirler.Bu durumda samimiyet ve destek yöneticinin tek yapması gerekendir.

    Kimi konusunda da kimse birsey yapmak zorunda değil, memnun değilseniz daha önce de dediğim gibi kartlar açık, gidersiniz en mantıklı seçenek ile anlaşırsiniz, bunun iyi veya kötü sonuçlarınında sorumluluğunu alacak olan sizlersiniz.

    3 Bitireceğine 4. bitirmiş bir pilotu yerin dibine sokmaya düşman gibi davranmaya gerek yok, her takımda hatalar oluyor en yakın örnek monaco.

    Neyse yapıcı davranmalı sorumluluktan kaçmamali hatayı atacak birini aramak yerine, hatayı takım olarak kabul edip çözüme odaklanılmalı.

    Son olarak da Vettel ve Ferrari’ye Eğer Kimi seneye takımda olmaz ise başarılar diliyoruz. . .

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Ne oldu büyük başkan sizi sukutu hayale uğrattı heralde 😀 bu adam Dominic değil Kimi felan dinlemez adamın gıcına tekmeyi kor …

      1. Kıçına tekme koyulanlari arıyorsan, geçen seneden başlayabilirsin.

        Mesela Kimi falan dinlemeyen Montezemelodan,

        Tartışmayı kendi seviyene çekiyorsun, ancak Kimi’nin performansı çok iyi bile olsa yaşı ortada, çok çok bir sene daha yarışacak, sebepleri sonuçları seninle tartışmayacağim varacağımız nokta kara deliktir. .

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Hala tırıvırıdasın herkess Alonsonun takımı bırakıp gittiğini biliyor kabullen yada kabullenme daha gecen burda yok Kiminin 2010 da opsiyonu vardı gibi saçma sapan yorumlar yapıyordun bana burda seviyeden bahsetme senin seviyende belli sığ sığ yorumlar yapıyorsun

          Nerde Santander Nerde Alonso Nerde domuz gibi araba bunların cevabını kendi kendine var Kiminin gecen sene ve bu sene performanslarını düşün cıkan sonucu vicdanı muhasebeni yaparak kendi kendine söyle …

          1. Alonso takımı bıraktığını söylüyor ancak başkası? Takım da biz ona kartlarımızı sunduk beğenmedi yalvaracak değildik kovduk gitti diyor. Eee bu durumda kovulan taraf elbette kendini üstün görecek. Bu haftasonu gereksiz zorlamadan dolayı finish görebilecek iken yakıt bittiği için finish göremeselerdi o zaman seyreylerdik durumu ancak dua edin Honda imdadınıza yetişti. Kimi belki bitmiş. Belki turboya bir türlü uyum sağlayamıyor. İyi pilot bunu hepimiz biliyoruz. Yaptığı ataklardaki nazik sürüş tarzı ve hassasiyetini de biliyoruz. Gaz hassasiyeti konusunda da ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. He biz biliyoruz senin beynin algılayamıyor olabilir bunda üzülünecek birşey yok bende Quantum fiziğini anlamıyorum mesela. Olabilir yani gerçi gözle izlendiğinde bariz olan şeyleri görememekte de sıkıntı var demektir.
            Bak yukarı da arkadaşın birisi paylaşmış Nurburgring 2009 daki videoyu bak bu sefer gözlerinle izle sizin şampiyon da benzer şekilde torku kontrol edememiş.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Abi bunun gibi alonso taraftarları hiç bir zaman söylenene cevap veremediği için cevap vermiyorlar.Tartışma olsun bilgi olsun hiç bir şekil de cevap veremiyorlar.Pilotların hatalarını getirip koyup dalga geçiyorlar anca yaptıkları bu.Kimsenin yazmadıklarını sen veya ben yazmışım gibi getirip önümüze koyuyorlar.İnsanlara etiket etmeye çalışıyorlar.Sen bir yazı yazıyorsun adam başka konudan konuya atlıyor asla senin gitmek istediğin duymak istediğin cümlelerden yola çıkarak cevap veremiyor ve tartışamıyorlar.Çünkü gerçekleri konuşarak tartışamıyorlar.Çocuk gibi dalga geçme modundalar ergenlikte yapıyorduk biz onları.Hep bi daldan dala atlama şeklindeler.

            2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              aynen Alonso ona vaad edilenin şampiyonluk olmadığını görüp çekip gitmiştir olay bu 😉

              1. Teklifte elbette bulunacaklar ancak sonuçta yalvarıp yakarmamış. Gidip gel sana 10 milyon € fazla verelim bizim takımda kal da dememiş. Adam çıkmış demiş arkadaş benim gelecek planlarım bunlar beğenirsen kal. E bunu hangi takım yapmıyor ki ön sıradakilerden?

      2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Ancak Arrivabene, “Eğer yarış boyunca Seb’in temposuna bakarsanız, ne noktada olduğumuz gayet açık. Bu nedenle performans açısından iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Ama podyumu kaçırıp da puan alsanız bile, bundan memnun olduğunuzu söyleyemezsiniz.”

        Şair burda anlatmak istediğini cok net anlatmış sen hala takım hatasını kabul etmeli diyorsun

        Son olarak da Vettel ve Ferrari’ye Eğer Kimi seneye takımda olmaz ise başarılar diliyoruz. . . diyerek gerçeği itiraf ediyorsun bi yorumda insan kendinle bu kadar çelişir…

  15. emeklilik garantilendi artık. seneye kimi yok.

  16. başkanda ordaysa bottasın performansınıda gördü raininkinide durum kötü

  17. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Raikkonen’i gonderdiklerinde bari Ricciardo’yu takima alsalar. Efsane olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir