Alonso Renault Kariyerini "En Kötü Araçla" Tamamlıyor

yazar:

kategori:

Gelecek sene Ferrari’ye geçecek olan Alonso, Renault’nun bu seneki aracından hiç memnun kalmadığını söyledi.

Abu Dhabi’de konuşan Alonso “Şu anda ne yazıkki gridde en kötü araçlardan birisine sahibiz, belki de en kötüsüne sahibiz çünkü Toro Rosso önümüzdeki, Force India önümüzde, Williams ve Toyota önümüzde.” dedi.

Alonso ayrıca son 2 sezonda takım arkadaşı olan Nelson Piquet ve Romain Grosjean’ın performans bakımından koaly bir şekilde atılmaması gerektiğini söyledi.

Alonso “Son 2 seneden beri GP2 ya da diğer kategorilerde şampiyon olmuş 2 sürücüyü yendim.”

“Formula 1’e şans eseri gelen kimseleri yenmedim.”

“Bana göre onlar süper bir iş çıkardılar. Eğer Kobayashi gibi Toyota’ya oturuyor olsalardı podyum mücadelesi bile verebilirlerdi.” dedi.


Yorumlar

  1. o şahıs okuyana kadar.birde abdullahtan torpilim felanda yok abdullahı zan altına sokmaya hiç hakkın yok burada herkes kimin ne olduğunu biliyor.

  2. şuraya adam gibi yorum yazıp düzelene kadar bu böyle.bizde tekme tokat kavgayı artık çocuklar ediyor.seni seviyoruz dedik anlamıyorsun.tahrik edici yorumlarda bulunma dedik yine anlamıyorsun.onun için anladığın dilden konuşuyoruz.birde aylardın bekliyorum geleceğin günü kasımpaşalı 14 yaşındaki kenan özdemir.eğer gerçek ismin ve yerin bu değilse bana yalan söyledin.çünkü burada başka kimseye sıpa demedim.bende herşey dobra.nick değiştirmekle bu işler olmuyor.lütfen rica edeceğim yorumu silmeyin en azından musab veya hakan veya kenan kimse artık.

  3. Doğruları söylemek eleştirmek zırvalamaksa onu bilemem ama Alonsonun karakteri bu 2005 te mekanikerlerin alonso ile ilgili söyledikleri;
    "Değerlendirme toplantılarında kolay ikna olmuyor kimi pilotlar sıralama turlarında çok hızlı olabiliyor ve mühendisler bunu çabucak bir yargıya bağlyabilirler ancak Fernando o kadar emin olmayalım diye karşı çıkar belki bizim bilmediğimiz birşey bulmuşlardır verileri yeniden gözden geçirelim. takımı eleştirirken kendi hakkında da güvendiği kişilerden eleştri almak ister dolayısıyla kendini geliştirmeye sonuna kadar açık"

    Eleştri yapmakla takıma zırvalamak arasında dağlar kadar fark var evet 2009 da iyi araç veremediler alonsoya macaristandan itibarende durdurdular gelişmeyi sonuç olarak kötü bir araç mı evet ee bunun nesi zırvalamak kendisi zaten renaultta olmaktan ne kadar mutlu olduğunu onlara çok şey borçlu olduğunu söyler zaten
    Eğer ferraride de eleştirilecek yanlış bir şey olduğu zaman yine lafını esirgemeyecektir ve bunda %100 haklıdırda bu onun özelliği bu yüzden iyi bir pilot bu yüzden bir çok takım onu istiyor.

  4. mert merter avatarı

    kirve 12
    yine döktürmüsün bilader helal olsun teker teker herseyi yazmisin ama en hosuma giden su oldu,
    AS gazetesine konuşan 25 yaşındaki İspanyol pilot, "Renault'nun amacı, yarışı (Çin GP) iki-üç bitirmekti, çünkü benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar" dedi. "Bazıları çok mutlu oldu. Çünkü Ferrari'yi markalar klasmanında geçtik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar."
    alonso McLaren dede böyle zirvaladi simdi reno dan giderken yine zirvaliyor Feraride yine zirvalayacak aglkayacak allah alonsoyu ferraride istemeyen fereri taraftarlarina sabir versin biz yasadik gördük vijdan azabi gibi biseydi ……
    abdullah iyi teskereler bilader

  5. mert merter avatarı

    :))) Nankörlügün bu kadari pes yani baska da bisey demiyorum insan bi tsk eder iki sampiyonluk aldin ve bu takim sayesinde yuh diyorum baska bisey demiyorum…………..

  6. evet alonso son iki sezon da rakiplerimi yendim diyor,üç sezon demiyor çönkü hamilton ile çok kötü şartlarda berabere kaldı yendim demesi beklenemez,beraberlik beraberliktir kirve:))

  7. Futbol ile F1’i birbirine benzetmiyorum,benim söylediklerimi farklı manalara taşıma.taraftarlığın türkiyede nasıl olduğunu anlatmak için o benzetmeyi yaptım.Sen futbol taraftarlığını eleştirecek haddi kendine buluyorsun ama ben senin mclaren taraftarlığını irdelemeye çalıştığımda yapamazsın diyorsun.bu ülkenin yarısından fazlası futbol taraftarı.f1 taraftarları çok düzeyli ama futbol taraftarları düzeysizmi oluyor?ben hem futbol hem f1 taraftarıyım.bır çok f1 taraftarının futbol taraftarı olduğu gibi.rakip takım oyuncusunun “başarılı” veya “başarız” olarak belirtmedim,taraftarlar tarafından sevimlilik anlamında yazdım bunuda karıştırmışsın.

    Senin taraftarlığını sorgulamak için değil senin içinde bulunduğun ruh halinin tuttuğun takım taraftarları içerisinde benimsenmediğini anlatmak istedim.sen diyebilirmisinki mclaren taraftarlarının çoğunluğu benim gibi alonsoyu beğeniyor ve destekliyor (alonsonun yarışan pilotlar arasında ilk 3’de yer aldığını her zaman belirtmişimdir).ben sadece mclaren taraftarlarının bir çoğunun senin gibi düşünmediklerini anlatmak istiyorum sen hayır çoğunluğu benim gibi düşünüyor diyebiliyormusun?uzatmaya gerek yok bu kadar basit söylemek istediğim.seni Kabul edip etmememize tabiki senın ihtıyacın yok umurundada olmaz bunada bir şey demiyorum zaten.

    Kısa kariyerınde 3-4 şampiyonluk bulunan,ilk çıktığı f1 yarışında podyuma çıkan kaç tane pilot var dünyada.ben diyorumki Alonso avustralyadan sonra hamiltonun truliden iyi olmadığını söylemiş,sende evet tamam yanlış olmuş dıyorsun daha neden kendınce bir takım nedenler sunuyorsun.alonso yanlış bir söylemde bulunmuşmu?

    Alonsonun yukarıdaki açıklamalarında hamiltonuda övdüğünü söylemişsin ama ben bakıyorum göremiyorum,son 2 senede yendiği adamlar nelson ve romain,ama son 3 senede yendiğim demiyor çünkü hamiltonu yendim diyemez.formula 1’e gelenlerin bir çoğu zaten gp2 ve diğer serilerde şampiyon olarak geliyorlar dolayısıyla her şampiyon olup gelende başarılıdır anlamı çıkaramayız buna ki örnekleri var.

    Benim alonsonun demeçlerini görmezden gelerek olaylara ön yargılı baktığımı söylemişsin.sana ne anlatıyorum ben,Alonso sezon başlamadan hamiltonun iyi bir sürücü olduğunu söylemiş,ilk yarıstan sonra truli kadar ıyı olmadığını söylemiş,sezon sonunda hamiltonun takım tarafından desteklendiği için kendisiyle mücadele edebildiğini ima etmiş.dolayısıyla olaylara art niyetli bakan ben değilim Alonso.

    Bu kadar şeyi neden sana yazdığımı bende anlamıyorum,benım söylemek istediğim seyleri hep yanlış anladığın için sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum.

    Yaşar koçyiğit buraya birşey yazmıştı ama silmişler sanırım.doğru söyleyeni desteklemenın yanlış bir şey olup olmadığını yazmıştı.nelson çıkıp renonun ve kendisinin singapurda yaptığı yanlışı söylediği zaman nelsona doğruları söylediği için destekmi vermiştin yoksa yerden yeremi vurmuştun o zaman merak ediyorum yaşar koçyiğit.benim burada tartıştığım olayın doğru söyleyeni savunmakla yada savunmamakla alakası yok .

  8. askerlikten beri 20 yıldır kimseyle tekme tokat kavga ettirmedi Rabbim. çoluğa çocuğa karıştık. fakat burada bir serseri geliyor sürekli hakaret ediyor. ve ona verdiğimiz cevaplardan dolayı sürekli aforoz ediliyoruz. alttan alıyoruz birşey yazdıkmı tekrar hakaret ediliyor. bu benim 4.şifrem fakat bu yaratık halen yazmaya devam ediyor. senin ne yaptığını nerede yaşadığını çok iyi biliyorum yaşar. adamın asabını bozma karşında çocuk yok 40 yaşında 4 çocuk sahibi bir adam var. herkes buraya eğlenmeye geliyor. kimsenin bu işten para kazandığı yok. kalkıpta işine gelmedimi hakaret edersen(ama apodan arkan sağlam tabii sürekli yazarsın)her türlü karşılık görürsün. seni son kez uyarıyorum. bana bir daha hakaret edersen canını yakacağım bilesin. cevap yazmamanı umarım. bir daha ne ölüne ne ölüme karşıma çıkma benim yaptığım yorumlara cevap yazma ben sana zaten yazmıyorum. bitti gitti…

  9. yaşar koçyiğit arkadaşım! musab bera ya söylediklerin,bu sitede yorum yazan değerli arkadaşların uslub seviyesinin çok altında,söylediklerine dikkat edersen iyi olur kimse nin kimseye hakaret etme hakkı olmamalı en azında bu sitede böyle birşeye şahit olmak istemiyoruz.

  10. soy isminde hayvan lafzı geçen yaratık. o konuyu kapatalım demiştin ama adam değilsinki tekrar açmışsın. abdullahtan da torpilin varki ne zaman kötü birşey yazsan hakkımda ne hikmetse silinmiyor…ben zibidi isem sen de döneksin ben sıpa isem sende eşşeksin…kenar mahalle çocuğu. dul karı çocuğu. bir daha bana buralarda kötü ifadeler kullanma son kez söylüyorum.bu kendinibilmez serserinin(yaşar) bana yazdıklarını silmediğinden dolayı abdullah senin adaletini sorguluyorum ve kınıyorum. ben yazınca dakikasında silen o yazınca silmeyen ve saatlerce tutan ben yazınca yönetici kontrolüne sokan o yazınca yorum listesine düşen ben kızınca ip si yasaklanan o kızınca aynen devam eden bir anlayışından dolayı seni kınıyorum. yaşar denen zavallı bu zamana kadar duyduğun en kötü ifadeleri sana söylediğimi varsay tamammı?

  11. vega_nitro yorumlarını severek okuyorum çok objektif bakıyorsun olaylara takdir ediyorum seni arkadaşım :)%100 katılıyorum sana

  12. Bak hala taraftarlığımı eleştirme hakkını kendinde buluyorsun.

    Tamam neden Alonso’yu tuttuğumu açıklayayım. 2003’ten beri Alonso favori pilotum. “2003 Macaristan GP’sini genç pilot Alonso” kazandı cümlesini haberlerde duyunca (çünkü tatilde olduğum için yarışı seyretmemiştim) o kadar sevindim ki anlatamam. Sanırım o günlere denk deliyor Alonso’yu tutma serüvenim ama zaten Renault’ta adı sık duyuluyordu sempatim vardı. Mika Hakkinen ayrıldıktan sonra bir favori pilota ihtiyacım vardı, bu Kimi olmadı. Alonso bana Hakkinen’de bulduğum enerjiyi verdi.

    Kalbim’de McLaren’i tutuyorken, başka pilotu pekala desteklerim ve favori pilotum olarak onu görürüm (ama Ferrari’yi.desteklemeyi düşünmüyorum-2010’da sadece hafifçe gülümsüyeceğim Alonso kazanırsa). Buna da kimse karışamaz, herhangi bir etik sorun da görmüyorum.

    Futbol ile de F1’i benzetmek yanlış bir olay. Türkiye’deki futbol taraftarlığının seviyesi ortada. O seviyeye göre beni eleştirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama mantık hatan var burada da. Bir futbol takımı başkanı rakip takımın oyuncusunu “başarılı” olduğu için alır (takımına katar), yani beğendiği için. Taraftarlar başkanı aforoz edebilir mi?

    “senin mclaren taraftarları arasında azınlıkta olan bir grup içerisinde olduğunun halen arkasındayım.dilersen bunun için bir kamuoyu yada mclaren takım taraftarlarının bulunduğuyoklamasıda yapabiliriz bir ortamda bunu sorgulayabiliriz.”

    Benim McLaren taraftarlığımın sorgulanmasına gerek yok. Bu sorgulama hakkını da kimse bulamaz kendisinde. Bir de kamuoyu yoklaması yapacakmışsın. Acaba diğer taraftarların oyu, düşüncesi ve eleştrisi benim “McLaren taraftarı olduğum gerçeğini” değiştirecek kadar güçlü mü, bunu hesaba kattın mı? Ne yazık ki ben etrafın görüşüne göre takım seçmiyorum, pilot seçmiyorum. Alonso pistte olana kadar favori pilotum Alonso, McLaren pistte olana kadar da bir McLaren’ciyim. Senin ve diğer McLaren taraftarlarının kabul etmesine ve inanmasına hiç ihtiyacım yok. 98’den beri McLaren’i desteklemem bile bunu engelliyor diye düşünüyorum.

    Alonso’nun Trulli’yi ve Fisichella’yı Hamilton’dan göreceli olarak iyi görmesinin nedenini söyleyeceğim. Trulli Alonso ile yarışırken (2004 yılını baz alalım), 8. sezonunu yaşıyormuş. Fisichella ise yaklaşık 10 yıllık pilot. Bunlar kariyerinde belli tecrübüleri olan, inişli çıkışlı kariyerlerinde arkalarında bir şeyler bırakmış pilotlar. Mesela Fisichella “Deutsche Tourenwagen Meisterschaft”da bile yarışmış. Doğal olarak o zaman kendi evinde olan ve arkasında her zaman destek gören, kariyerinin başlarında olan bir pilot Trulli’nin ve Fisichella’nın kariyerlerine saygı duyup, “zor iş başarmışlar” diyeceklerdir. Bu yüzden Alonso “Trulli ve Fisichella, Hamilton’dan iyidir.” demiştir.

    Ama ne yazık ki Trulli, Fisichella ve Hamilton 3lüsünün karşılaştırmasında şu anda kimin galip geleceği belli. Alonso’nun resmi görüşü ve en son görüşü “31.10.2009 19:35:00” de söylediği “"Bana göre onlar süper bir iş çıkardılar. Eğer Kobayashi gibi Toyota'ya oturuyor olsalardı podyum mücadelesi bile verebilirlerdi” “Son 2 seneden beri GP2 ya da diğer kategorilerde şampiyon olmuş 2 sürücüyü yendim." “"Formula 1'e şans eseri gelen kimseleri yenmedim." Kanımca “yendim” kelimesini çıkarıp son cümleyi tekrar yazarsak, Alonso’nun Hamilton’a da hakkını verdiğini söyleyeceğim. Sen karşı çıksan da. Hamilton “Alonso benim yeteneğimi küçümsedi” gibi bir açıklamayı büyük talihsizlikle yapmış. 2007 sezonu açılışındaki “Alonso demeçlerini” görmezden gelerek. Alonso da, McLaren da, Hamilton da kendisinin yeteneğini biliyor.
    Alonso’nun Hamilton’dan pozitif şekilde bahsettiği demeçleri, “bunu antremandan sonra”, “bunu yarıştan sonra”, “bunu başarısız olduğu zaman” gibi şekilde kategorize etmen; Alonso’nun demeçlerini görmezden gelerek olaylara ön yargı ve art niyet ile yaklaştığını belli etmekte. Pozitifse pozitif, hak vermekse hak vermek, doğruysa doğru…

    Benim bu cümlemi yazmışsın

    ““Bu arada kirve12, sen cevap vermeyeceksen; benim de sana cevap vermem doğru olmaz bu yüzden seni es geçiyorum.”

    Ben bu cümleyi o haberle sınırlı olarak yazdım, geleneğini sürdürerek “düşünceleri saptırıyorsun”. Sen o haberde bana cevap vermiyorsan, ben de sana neden cevap vereceğim. O konuda seni es geçtim ama sen hala konuşmaya devam etmişsin. “Seni takmıyorum” demene rağmen. Artık sözünü tut, dürüst ol da “seni takmıyorum” lafını uygula.

    “Ahmet Kara Tarih: 01.11.2009 12:13:49”

    “Iste Fernando Alonso bu yuzden Ferrari`ye Kimi`den daha cok lazim. Cunku aracini elestiriyor, takimini elestiriyor, patronlarini elestiriyor, onlari daha cok zorluyor. Kimi bu konuda daha mulayim, takimini suclamiyor, maksimum bu kadar performans cikarabildik diyor. Hangisi dogru bilemiyorum ama Alonso takimi zorlayip daha fazla performans elde ettigine gore o daha mantikli 🙂 “

    Alonso Avustralya GP’si 2007’den itibaren “Ferrari bizden hızlı”, “Yetişmemiz lazım” gibi açıklamalarda bulunmuş. Ne büyük bir ironi ki 2007 yılında Ferrari McLaren’i geçti pilot ve takım şampiyonasında çeşitli nedenlerden ötürü. Doğru bir tespitin olduğunu düşünüyorum.

    “Abbullah Çelik”

    Genelde tartışmaların baş oyuncularından biri ben oluyorum. Eğer adminler huzursuzluk yarattığımı düşünüyorsa, bana bildirmelerini rica ederim.

  13. elif çivici avatarı

    Alonso akıllı adam,iyi pilot,az hata yapıyor.Aynı zamanda mğthiş bir izlenim bırakıyor,bakınız
    -Bekleneni veremeyen takım arkadaşlarını fazlasıyla övmüş ve onure etmiş ki onlardan bir tanesi çok sevdiği Briatore nin takımdan ayrılması olaylarında adı geçmiş bir isim.
    -Ayrıca aracı eleştirmesi de gayet hoş.
    -Bir kere de kendini kötü kullandım de demişsiniz ama bence bu da bir akıllılıktır,elbet hataları olmuştur,ama dediğim gibi orta sınıf bir araçta hataların farkına tam varamazsınız,şu anda çok iyi bi araçta olsa hata yapsa daha bariz ortaya çıkar ama ara bir araçta farkedemezdsiniz,farketseniz de tek neden olarak gösteremezsiniz.

  14. Iste Fernando Alonso bu yuzden Ferrari`ye Kimi`den daha cok lazim. Cunku aracini elestiriyor, takimini elestiriyor, patronlarini elestiriyor, onlari daha cok zorluyor. Kimi bu konuda daha mulayim, takimini suclamiyor, maksimum bu kadar performans cikarabildik diyor. Hangisi dogru bilemiyorum ama Alonso takimi zorlayip daha fazla performans elde ettigine gore o daha mantikli 🙂

  15. Allah aşkına mc larenciler neden konu alonso olduğu zaman ve hiç gereği yokken tutup 2007 konusunu açıyor çünkü kötülemek için yer arıyorlar bir yere bağlı kalmışlar ve papağan gibi sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorlar Alonso ise herkese ne kadar iyi bir pilot olduğunu her seferinde kanıtlıyor şuan bile takım gelişimi durdurmasına rağmen Alonso aracı limitte kullanıyor istatistikler çıkarıyor nasıl iyi performansa sahip oluruzun hesabını yapıyor.İyi bir araçla yetenekli tüm pilotlar iyi sonuç alır ama bir pilota komple sıfatını vermek için onun kötü bir araçta neler başardığına bakmak gerekir.R29 ile alonso yarışmaya başladığından bu yana istikrarlı bir şekilde yarış tamamladı bazen puan aldı bazen alamadı bir kere podyuma çıktı Renault araç geliştirmeyi durdurduğunda bile mucadeleyi bırakmadı bunu ferrari ile kimide de görüyoruz zaten bu yüzden Kimi ve Alonso en iyi pilotlardır diyoruz.ve artık rica ediyorum Alonso başlığı altında alonsocuları kışkıtmak için provakatör yazılar yazmaktan vazgeçin bu çok rahatsız edici bir durum en azından benim açımdan.

  16. her zaman sonuca bakarım icrata bakarım

  17. kirve 12 mclaren taraftarı olmak,mclaren takımında yarışıpta sonrasında olumsuz bir şey gördüğü zaman dile getiren her pilotu kötü bilmekmidir bilhassa alonsoyu.yoksa vega gibi yanlışa yanlış doğruya doğru demekmidir.

  18. efendimayin  avatarı

    Ve alonso bu arabayla bir çok kez ilk ona girdi. Bu bile nasıl sürücü olduğunu gösteriyor.

  19. overster musaba yani hakana kısaca musi demeyeceksin sıpa diyeceksin o anlar.yine bir alonso haberi yine bizim zibidi burada.

  20. efendimayin  avatarı

    Alonso konusunda tartışmanıza gerek yok. Sonuca bakın kimiyi yolladılar ve fernandoyu takıma getirdiler olay bu kadar basit. Ve kimidende adım gibi eminim daha iyi uyumu olacaktır. Yok santanderdir yok şudur budur hikaye, bu sene olmasa bile seneye kimi gönderilip yine gelecekti fernando.

  21. bu arada şu 0.6 sn davası aklıma geldi alonsoyu görünce, bir bakayım dedim bu seneki sıralamalara. genelde orada takım arkadaşlarına en az 0.3 – 0.4 -0.6'ya da çıkan farklar atmış bulundukları seansa göre (bu sezon). belki alonso geçmişte bunu demek istemiştir 🙂

  22. kirve ve vega, mümkün olabilecek en saygılı şekilde kendinize göre haklı olduğunuz şeyleri savunduğunuz için sizlere teşekkür ederim 🙂

    bakalım sonunda kim haklı çıkacak 🙂

  23. daha önce yazdığımda alonsonun demecini testler başlamadan dıye belirtmişim bunu yanlış yazmışım alonso demeci avustralya yarısından sonra söylemiş ki bu daha vahim bir durum..

    kalben mclareni tutarken bir başka pilotu desteklemek yanlış bır durumdur derken bahsetığım pilot alonso,rosberg,fisichealle yada webber değil.ben kalben fenerbahçeyi tutarken ergün pembeyi,hakan ünsalıda beğendiğimi söylersem trıbunden mecazi anlamda kimse beni afaroz etmez ama sabriyi yada bülent korkmazı beğendiğimi söylersem o zaman mecazi anlamda afaroz ederler beni.

  24. "Trulli ve Fisichlla hakkındaki Alonso açıklamasına bakarsak, ilk yarışındaki bir Hamilton göreceli olarak onlardan daha kötü pilot olabilir."

    alonso trulinin hamiltondan daha zorlu olduğunu ilk yarışında göreceli olarak kötü yarışan hamiltondan bahsederek söylemedi.ilk yarışında podyuma çıkan hamilton nasıl göreceli olarak kötü olabilir?.çok kötü yarışan heiki kovaleinendi.alonso yarıştan 3 gün sonra bu açıklamayı yaptı.

  25. Peki,
    “Ama taraftarlık mantıkla değil kalple oluyor ne yazık ki, ilk gördüğümüz takım McLaren-Mercedes ise doğal olarak onu tutacağım” dedin.kalbiyle mclareni tutan biri nasıl olurda takımından ayrıldıktan sonra kendi tuttuğu takımdan alonsoya karşı olumsuz eleştriler gelmiyorken her haberden sonra mclaren de yaşadığı gunlerı anlatıp kötülüyen birine destek verebilir.kalbınle hareket ediyor olsan bu sekılde davranmazdın.mantığınla hareket ediyor olmalısın once bu konuda çelişkilisin.senin mclaren taraftarları arasında azınlıkta olan bir grup içerisinde olduğunun halen arkasındayım.dilersen bunun için bir kamuoyu yoklamasıda yapabiliriz yada mclaren takım taraftarlarının bulunduğu bir ortamda bunu sorgulayabiliriz.
    Senin alonsonun Hamilton hakkında verdiğin demec şubat ayının 19’u .yani dediğin gibi avustralya antremanlarından yaklaşık 1 ay evvel.fakat Hamilton hem 2006 senesinin son test zamanlarında hemde şubat ayının başında biten Valencia testlerini lider olarak bitirmişti.dolayısıyla Alonso hamiltonun testlerdeki başarılarından ötürü bu açıklamayı yapmıştır.ama benım yazdığım alonsonun truli ve Hamilton kıyası avustralya yarışının hemen sonrasında hamiltonun baskın olduğu yarıştan sonra yapılmış.sende bu açıklamanın yanlış olduğunu söylediğine gore demekki Alonso yanlış bir tesbitte bulunmuş,değilmi??alonsoya sorulan sorular hamiltonun kendisine rakip olup olamayacağıyla alakalı.avustralya yarısından hemen sonrasından bahsedıyorum.dolayısıyla benım yazdığım açıklamayı göz önüne almamız lazım resmi yarış sonrası olduğu için.
    Yukarıda güya övdüğü pilotları neredeyse her yarışda geri bıraktığı için çeviride yanlış yoksa yendim demiş.tıpkı truliyi yenmiş biriyim Hamilton sorun olmaz dediği gibi yine kendini göklere çıkarmış.hamiltonu küçümseyip küçümsemediğine zaten Hamilton senin o altta yazdığın daha once karşılıklı yazıstıgımız haberde cevaplamış.alonso hamiltonun kendisi kadar iyi bir pilot olduğunu düşünmemiş,sorunun aracda olduğunu düşünmüş.bu hamiltonun yorumu benım değil.demekki hamiltonun aslında alonsoyu geçme becerisi yok ancak aracı daha ıyı olursa gecebilir.anlatabildimmi?
    kirve 12 Tarih: 18.10.2009 15:57:25
    “Bu kadar uzun uzun yazmak çok fazla hoşuma gitmiyor.varsa vaktin bırlıkte bir yarış izleriz senle bol bol konuşuruz istediğin konuyu.her zaman ben haklıyımdır diyebilmem için zeka seviyemin düşük olması gerek.bu konuda başka bir şey yazmayacağım çünkü aynı şeyleri yazmak durumunda kalıyorum.saygılar.” bu benim sana yazdığım.
    vega_nitro Tarih: 18.10.2009 16:28:44

    “Bu arada kirve12, sen cevap vermeyeceksen; benim de sana cevap vermem doğru olmaz bu yüzden seni es geçiyorum.” Buda senin ki.
    Ben sana saygılar sunmuşken sen beni zurnanın son deliğisin der gibi sen ES geçiyorum diyorsun?ben sana o konuda cevabımı bir sure sonra değil aynı gun vermişim.
    Sen bu Es geçmeyi söyleyınce bende senın basit bir insan olduğunu ve sen beni es geç bende seni sallamıyorum demişim.anlarsın demek isterdim ama bu konularda kesın bır fıkrın olduğun için anlayamazsın demek istedim ki kesinlikle sana hakaret etmek istemediğimi,kalbimden kötü bir şey geçmediğini 2 mesaj once belirttim sana..bu konularda ben her zaman haklıyımdır diyebilmem için zeka seviyemin düşük olması gerekir diye yazdığımdan sen ne anlıyorsun??sana hakaretmi etmişim bunu yazarken??

  26. alonso ağzıyla kuş tutsa bile
    bazı hamiltoncılar ve raikkonenciler
    mutlaka bir sebep bulup onu kötülüyo
    bes belli çekememezlik var

    bekleyin
    seneye size cevabını pistte çok iyi vericek
    2005 ve 2006da olduğu gibi

  27. kirve12

    "elhamdulillah müslümanım,afaroz diye bir deyim yok bizde ama sen biz mclaren taraftarlarının sadece %1 lik kısmını oluşturabilecek bir kesimdesin"

    "kendi çapında" "mantıklı" tespitlerinle beni McLaren taraftarlığının azınlığına koymuşsun. Hep kendine göre yorum yapıyorsun, tekrar öyle olmuş. Acaba McLaren içinden ( dolaylı yönden içinden) olmayan başka bir pilotu “favori pilot” olarak desteklemek azınlık yapar mı? Sence evet, ama kalben McLaren’i tutan biri için kesinlikle cevabı hayır olacaktır bunun. Başka takımdan favori pilotu tutan insanların taraftarlığına “laf eden” kişiler bile engelleyemez ve soğutamaz zaten takımdan. (not: aforoz mecazi bir terim burada, dini buraya alet etmen pek hoş olmayacak)

    Aşağıdaki ilk uzun yorumunu yazıp, inceleyeyim kendi cevaplarımla.

    “bazen böyle iş olsun diye konuşur,neyin ne olacağını düşünmez sallarda sallar:) mclarene ilk geldiğinde henüz testler bile başlamamışken hamiltondan çekinmediğini,kariyerinde truli ve fisichealle ile takım arkadaşlığı yaptığını ve onları geçtiğini,hamiltonun onlardan daha iyi olduğunu düşünmediğini söylerken aceba hamiltonun yarıştığı Formula Renault İngiltere,Formula 3”

    Sen Alonso Hamilton’dan çekinmiyor demişsin ama Hamilton hakkındaki Alonso’nun iyi düşüncelerini bilerek veya bilmeyerek atlamışsın.

    “http://www.padokf1.com/haber/13456 19 Şubat 2007 Pazartesi “Alonso: Lewis'e Öğreteceğim Birşey Yok”

    "Lewis'le birlikte olmak, hem takım için, hem de benim için çok iyi. Çok genç ve aynı zamanda çok yetenekli birisi. Bu özelliği ile bana ve takıma yeni fikirler vereceğinden eminim. Benim gibi Formula 1'de yedi yıldır yarışan birisi, sporun birçok yönünü anlamış ve izleyeceği yolu belirlemiştir. Lewis ise taze ve farklı bir yaklaşım getirecektir. Kendisinden takım olarak öğreneceklerimiz olduğuna inanıyorum. Ayrıca kendimi daima genç hissetmeme çok katkısı olacak" “. Takımla birlikte çalışmaya başladığımız şu kısa süre içersinde izlediğim Lewis, son derece yetenekli, hızlı ve ne yaptığını çok iyi bilen bir kişi. Benim ona öğreteceğim hiç birşey yok. Doğuştan bir yetenek ve eminim ileride bir yıldız olacak ve Formula 1'e damgasını vuracaktır””

    Acaba üstteki Alonso açıklamasında ne yanlışlık görüyorsun, Alonso Lewis’i küçümsemiş mi, kötü pilot mu demiş? 2009 yılının son yarışına gelirsek sen Alonso’nun Lewis için üstteki açıklamasına, ve haberdeki açıklamasına sallar da sallar demen ilginç.

    “"Bana göre onlar süper bir iş çıkardılar. Eğer Kobayashi gibi Toyota'ya oturuyor olsalardı podyum mücadelesi bile verebilirlerdi."”
    “"Son 2 seneden beri GP2 ya da diğer kategorilerde şampiyon olmuş 2 sürücüyü yendim."

    Kobayashi’nin Brezilyadaki yarışı, Kovalainen’in ilk sezondaki rekabetçi hali ve Lewis Hamilton’un yıldız hali sence Alonso’nun “yanlış” öngörülerinin sonucu mu?

    Sonuçlara bakarsak Alonso’nun abarttığın kadar sallamadığını görüyoruz.

    Trulli ve Fisichlla hakkındaki Alonso açıklamasına bakarsak, ilk yarışındaki bir Hamilton göreceli olarak onlardan daha kötü pilot olabilir. Ama dikkat edersen benim uzun yorumumda da “Kendisinin Lewis’ten bin kat daha kötü pilot olduğu apaçık ortada olmasına rağmen Alonso bu açıklamayı yapmış. Trulli ne yazık ki şampiyon olma mantelitesine sahip değil.” cümlesi ile Alonso’nun açıklamasının yanlış olduğunu söyledim. Alonso ise Lewis’in kalitesini antremanlardan önce söylemiş “resmi görüşü Lewis hakkındaki” benim verdiğim açıklama olmalı.

    Takma takmama olayına gelirsek, ben herkesi muhatap alırım. “Onu bunu şunu takmıyorum” diye bir düşüncem yok şuan ama nedense beni takan hep sen oluyorsun (aksini söylemene, takmayacağım demene rağmen). Bir ay öncesi mi değil mi bilmem ama bir konuda “sana cevap vermeyeceğim” dediğinde, ben de “sen bana vermiyorsan sana cevap vermem doğru olmaz” demiştim sınırım konu içindeydi. Aradan bir süre geçtiğinde bu sözlerine rağmen “ne kadar basit bir insansın” gibi bir sözle cevap vermeye kalkışmışsın. Ayrıca “seni sallamıyorum” demen de bu konu içinde geçiyor.

    Kimsenin kültüründen şüphe etmeye hakkım yok ama konuştuklarımız, yazdıklarımız kültürümüzü ortaya çıkarıyor. “ne kadar basit bir insansın”, “anlarsın demek isterdim ama anlamazsın.”, “her zaman ben haklıyımdır diyebilmem için zeka seviyemin düşük olması gerek”, “ben senin mclaren taraftarlığından utananlar tarafındayım..” gibi eleştri sınırını aşıp hakaret boyutuna varan öbeklerle kim olduğun ortaya çıkıyor ne yazık ki. Gerçek hayatta bir yarış izlesek de kanımca böyle laflar edeceksin. Sana hakaret ettiğim bir cümle veya öbek görürsen de özürüm hazırdır, ama ne yazık ki her şey karşılıklı hayatta. Gerçek hayatta bir yarış izlesek de kanımca böyle laflar edeceksin.

    Neyse uzatmayalım, farklı haberlerde devam ederiz.

    Sözlerin geçtiği konu: http://www.trf1.net/formula1_haberler/10799-hamilton-alonso-onun-kadar-yetenekli-oldugumu-kabul-etmedi-haberi.html

  28. bak halen cevap beklerdim diyorsun .ben içimi dökmedim alonsonun ve bir takım kişilerin haberlerini kopyala yapıştır yaptım.ama sen benden cevap bekliyorsun ben senden beklemıyorum.

  29. vega_nitro,seni takmıyorum dedim ya zaten,aşağıya doğru bak ben kendi halimde mesaj yazmışım 3-4 tane ondan sonra sen ah kirve diyip başlamışsın yazmaya.neden yazma gereği hisediyorsun??ayrıca ben alonsonun tutarsız açıklamaları ile ilgili haberleri yazdım,kendi fikirlerimi yazmış olsam bunları savunmak için zaman harcayabilirim ama haberler benim fikirlerimden oluşmuyor.seninde en az 4-5 maddede gördüğün gibi tutarsız açıklamalar.trulinin her hangi bir demecide yok o alonsonun hamiltonun truliden daha iyi olmadığını söylediği bir haber.

    elhamdulillah müslümanım,afaroz diye bir deyim yok bizde ama sen biz mclaren taraftarlarının sadece %1 lik kısmını oluşturabilecek bir kesimdesin.ben sana daha önce istersen seninle 1 f1 yarışı izleyelim fikirlerimizi paylaşalım demiştim,tabi bunu kabul etmek zorunda değilsin ama benim medeniyetimden ve kültürümden şüphe ediyorsan bunada üzülürüm.sen beni takmadığını yazmıştın bende seni sallamadığımı sana yazmıştım 1 ay kadar önce.herneyse sen bu şekilde mutlu oluyorsan benim yazdığım her mesaja cevap ver ama cevap vermıyor olmam cevapımın olmadığından değil.kalbimden kötü bir şey geçerek sana yazmadım.sen yazdıysan bilmem.

  30. dostlar kimse kimsenin taraftarlık anlayısıyla dalga gecemez ve kendi anlayısını empoze edemez bence bu konuları asmamız lazım, her insan takımını veya pilotunu sever ve %100 tarafsız yorum yapamaz.sonucta tartısmalardan sonra kimsenin fikri tamamen degismiyor ama gelisiyor az cok (asırı inatcıları saymıyorum). neyse konuya gelelim; fernando gercekten klas bir surucu ve elindeki malzemeyi en iyi degerlendirenlerden. ama cok fazla konusuyor belli seyleri cok fazla on plana cıkarıyor, sonunda da cok fazla hayalkırıklıgı yasıyor ve yasatıyor, evet atesli ispanyol olmasının etkisi muhakkak ki vardır bunda ama kisilik olarak benim uyustugum bir insan degil, tekrar ediyorum sürüşü muhteşem. amaa basarıyı kendine mal eden fernando malesef isler kotu gidince topu taca atma egiliminde, mc larene gelince ve arac iyi olunca mc lareni 0.6 sn hızlandırdım diyor ama iste bugun de arabamız en kotusu ben ne yapabilirdim diyebiliyor, bir de gencler icin soyledigini yanlıs yorumluyorsunuz bence :
    Alonso "Son 2 seneden beri GP2 ya da diğer kategorilerde şampiyon olmuş 2 sürücüyü yendim."

    "Formula 1'e şans eseri gelen kimseleri yenmedim."
    simdi ben buna ne diyeyim, cifte sampiyon alonso nun basarı anlayısı bu mu olmalı, en basta kendine haksızlık ediyor, morali mi bozuk bir sey mi ispat etmek zorunda hissediyor kendini bilmiyorum artık, umuyorum ferrari de istedigini bulur ve eski gunlerine doner

  31. Ayrıca eklemeyeyim diyorum kirve12 ama ekleyeyim. Upuzun yorumunda gerçekten içini dökmüşsün. Ama senden ilk yorumuma cevap beklerdim, Alonso'ya olan hıncını dökmeni değil.

    Haberde geçen Alonso'nun haberlerdeki sözlerinin ana fikrini "yani çaylak pilotların kötü pilot olmadığı" fikrini temellendirmeye çalıştım ve doğru olduğunu farkettim. Özellikle Hamilton hakkındaki düşünceleri ve Hamilton'un şu anki durumu da Alonso'nun yanlış olmadığını kanıtlıyor dedim.

    Ama sen ilk yorumuma cevap vermeyip, tartışmada kolaya kaçarak boyut değiştiriyorsun ve kendini yoruyorsun. Bu arada kimin buraya "cevap vermeye" geldiği ve kimin kime taktığını belli ediyorsun.

    Neyse bu gecelik bu kadar gürültü ve tartışma yeter.

  32. Beni McLaren taraftarı olarak görmeyip utananlar beni afaroz edip taraftarlıktan atsınlar bakalım, yapabilirlerse. Ama taraftarlık mantıkla değil kalple oluyor ne yazık ki, ilk gördüğümüz takım McLaren-Mercedes ise doğal olarak onu tutacağım. Alonso Ferrari'ye geçti diye kalbimi mi satacağım?

  33. kirve12 çok fazla kasmışsın kaba bir tabir olacak ama öyle. Keşke konu bütünlüğünde olsaymış ama Alonso’ya baya kin beslediğin için ne yazık ki kinini kusmuşsun teker teker. Tamam sana ayak uyduralım ve teker teker yorumlayayım haberleri.

    1-Schumacher gerçek bir efsanedir. 7 kere şampiyon olmak kolay değil. Hatta imkansız. Ama 1997 Jerez, 1998 Belçika (olay tatlıya bağlandı 10 sene sonra, şimdi espri yapıyorlar bu olay için), Takuma Sato’nun kaska atılan tokat (ben olsam ben de atardım), Monaco’da son virajda seansın ortasında (bilerek) durmak gibi hataları da oldu. Alonso da bu yüzden böyle bir açıklama yapma gereği duymuş, yapılmaması gereken talihsiz bir açıklama olmasına rağmen sanırım bahsettiğim şeylerden ötürü konuşmuş. 2006 yılında rakiplerdi.

    2- 2006 yılında McLaren’a gidecek Alonso hakkında Renault bir karalama politikası uyguluyordu. McLaren ise bunlara teker teker cevap verdi. Bildiğin üzere Renault sonra tekrar aldı Alonso’yu.. Nedense herkes sonuna kadar Alonso’yu eleştirmiş 2007 yılında ve 2006 yılında ama nedense Alonso Ferrariye veya McLaren’a gidecek söylentilerinin olduğu zamanlarda kendisini takımda tutmak için ellerinden geleni yapmışlar. Madem o kadar iyi değildi “bug”ları vardı, neden “Alonso McLaren ile teste çıkamaz” dediler, neden Alonso’yu McLaren’dan geri dönen Alonso için Singapur 2008 planını düzenlediler? Renault’un birbiri ile çelişen ve tükürdüğünü yalamasına yol açan o kadar açıklaması var ki. Kopyala yapıştır yapmak ile yorum yazılmıyor. Sonuçlara bakacaksın. Alonso için ne yapmışlar, bu açıklamalar neden söylenmiş ve inandırıcı mı?

    3- 15.12.2006 haberini gereksiz yazmışsın. Burada Hamilton’a kötü pilot diyen yok ve Alonso da kendisinin kaliteli pilot olduğunu bu sene de söylemiş 2007 başlamadan da. Ama lastik faktörü de önemli madem bu kadar kapsamlı yorumlar yazmaya kararlısın, düşünce kapsamını da genişlet.

    4-Avustralya GPsi hakkında yazmışsın.

    “Avustralya Grand Prix'sinde uzun süre takım arkadaşı Fernando Alonso'nun önünde götürdüğü yarışı üçüncü sırada tamamlayan Lewis Hamilton'ın pite çağrılmadan hemen önce pit yolundaki araçların yavaş hareketinden dolayı zaman kaybettiği belirtildi. Pite Alonso'nun önünde giren Hamilton, daha sonra öndeki avantajını kaybederek yarışta üçüncülüğe düşmüştü.”

    Ben burada Alonso’nun yaptığı bir hatayı göremedim. Ama bak arada 11.353 saniye fark var yarış sonunda. Ya Alonso hızlı gitti, ya da Hamilton yavaş kaldı. Yarışı önde götürmekle olmuyor bu işler. Haftasonunun (antremanlara bakmadım) en hızlı turu ise 1:25.326 ile Alonso’ya ait.

    5- Trulli’nin açıklaması muhtemelen 2004 yılına ait. Acaba o zaman Trulli kaç yıllık pilot, Alonso kaç yıllık pilottu? Kendisinin Lewis’ten bin kat daha kötü pilot olduğu apaçık ortada olmasına rağmen Alonso bu açıklamayı yapmış. Trulli ne yazık ki şampiyon olma mantelitesine sahip değil.

    6- 10.06.2007 haberin güvenlik aracından bahsediyorsa sanırım Kanada GPsi olması lazım. Alonso güvenlik aracı yüzünden ceza alıyor. Kendisine yaramadığı belli. Yarış esnasında bir çok güvenlik aracı girdiğine göre ve fazlaca olaylı bir yarış olduğuna göre Lewis bunlardan yararlanmış olabilir (uygun strateji). Bu yararlanma onun kötü pilot olduğunu göstermez. Lewis burada kalitesini ıspatlamıştır.

    7- Aynı haberde Alonso diğer pilotlar da şanssızlık yaşayacak dedi diye bir cümle geçiyor. Evet bazen sizin şansa ve rakiplerin şanssızlığına ihtiyacınız oluyor. Hamilton’un 2007’de şampiyon olamamasının nedenlerinden biri de buydu. Diğerleri tecrübesizlikti.

    8- 12.06.2007 haberi: Alonso evi olarak Renault’u görmesine rağmen ilk katıldığı antreman seanslarında McLaren’i evi olarak görmüş. Ne yazık ki fazlaca erken konuşmuş Alonso ilk açıklamalarında. Çünkü İngiliz takımında McLaren’in yetiştirip yıldız yaptığı İngiliz pilotuna karşı yarışıyor. İngiltere ve İspanyol medyasının karşılıklı atışmaları ise devam ediyor. Zaten sonrasında Alonso takımdan ayrılınca “Renault’ta sürünürüm, McLaren’da yarış kazanacağıma” diye bir açıklama yapıyor. İlk haberdeki düşünceleri ile çelişiyor ama en sonunda böyle kestirip atıyor.

    9- 13.06.2007 eski Formula 1 pilotlarının düşüncelerini okumak ve saygı duymak gerek ama Joe Watson İngiliz ve eski McLaren pilotu. İngilizlerin burada Alonsoya karşı açık bir şekilde Lewis’i desteklediğini düşündüğümüzde kendince mantıklı sebepleri var ama milliyetçi ağırlıklı düşünceler. Kim yapmaz ki Mika Hakkinen’e de “Finlileri kayırıyor” diyen insanlara sormak lazım. Ama sonuçta Joe Watson’a iyi bir cevap vermiş Alonso, görevini yaparak ve şampiyonluk şansını son ana dek taşıyarak.

    10- 27.06.2007 tarihli haberinde “Profesör” Alain Prost’un açıklamalarını yazmışsın. Bunlara imzamı atarım işte. Tarafsız bir gözlemde bulunmuş. Alonso’yu eleştirmeden ve nötr kalarak. Bence bu açıklamayı “Alonso’ya eleştri hahaha” tarzı düşünce ile yazmamış olsaydın.

    11- Macaristan GPsi hakkında “FIA tarafından yapılan açıklamada, McLaren'in de bu olayda ciddi bir rolü olduğu, takım olarak kendi pilotunu sabote ettiği gerekçesiyle” “Macaristan GP'sinde Lewis Hamilton'ın alacağı puanların sadece pilotlar klasmanında kendi hanesine yazılmasına, bunun takımlar klasmanında McLaren'e verilmemesine, Alonso'nun kazanacağı puanların da takımlar klasmanına yansıtılmamasına karar verildiği belirtildi”

    “FIA açıklamasında; hakem heyetinin McLaren pit kenar yönetimi ile Alonso arasındaki telsiz konuşmasını dinlediği ve kendisine pistin kalabalık olması nedeniyle çıkmamasını söylediği de yer alıyor. Bunun sonucu olarak Hamilton'ın geç pit molası aldığı ve bir hızlı tur hakkının elinden alındığı bildiriliyor. McLaren'in takım olarak bu davranışının ise "önyargılı ve planlı" olduğunun kaydedildiği FIA açıklamasında, İngiliz Takımının spora zarar verdiği, bu nedenle McLaren'in Macaristan GP'sinde kazanacağı puanların silinmesine karar verildiği belirtiliyor. Açıklamada ayrıca, Alonso'ya pistin kalabalık olması nedeniyle beklemesi talimatı telsizle verildiği sırada pistte sadece 1 otomobilin (Kimi Raikkonen) olduğu, kendi otomobilleri ile birlikte diğer 9 otomobilin de pite girmiş olduğu belirtiliyor”

    Acaba kimler hatalı sadece Alonso mu?

    12- Kovalainen 2. pilot olmadığını sansın ama öyle. Ama kendisi “genç bir pilot olup, kendini ıspatlama gereği” “duyduğu için” Alonso’ya cevap verme gereği duymuş. Gerçekleri fark edince de dün açıklamalarını tam aksi yönde değiştirdi.

    Gelelim haber harici yorumlara.

    Öncelikle istediğin kadar McLaren taraftarlığımdan utanabilirsin. Ama “sen kim oluyorsun ki benim taraftarlığımı eleştiriyorsun” deme hakkını bana vermiş oluyorsun. Seviyeyi düşürerek ve hakaret ederek (ha ben de düşürebilirim affola) “anlamazsın” gibi bir laf söyleyerek hiç mi hiç eleştiremezsin taraftarlığımı.

    Bir de beni takmadığını söylüyorsun. Valla belli oluyor bana cevap vermek için kıvrındığın, taktığını belli ediyor. Gerçi ben de mantıklı tüm cevaplar bulunur, kimseyi takmamazlık yapmam. Düşük seviyedeki kişileri bile gerektiği zaman muhatap olarak kabul ederim, çünkü dinlenmeye ve cevap verilmeye onların da hakkı var.

  34. 01.08.2008

    Geçtiğimiz yıl McLaren patronu Ron Dennis ve eski takım arkadaşı Lewis Hamilton'la gerilimli bir sezon geçiren Alonso, "Kovalainen, McLaren'ın kendisinden istediklerini yapmaya devam ederse kesinlikle daha birçok yıl takımla birlikteliğini sürdürür" dedi.

    Kovalainen'in Hamilton'ın şampiyona liderliği için destekleyici rol oynadığını belirten Alonso, "Heikki'nin Hamilton'a göre daha iyi bir yarış stratejisine sahip olduğunu düşünemiyorum. Hockenheim'da da gördük, takım arkadaşına yol vermek zorunda kaldı" diye konuştu.

    İspanyol sürücü, "Açıkçası ben böyle bir görev üstlenmeyi istemezdim. Bu şekilde McLaren'da dördüncü veya beşinci olmaktansa, Renault'da beşinci veya altıncı olmayı yeğlerim" ifadelerini kullandı.

    Kovalainen ise görevinin Hamilton'a destek vermek olduğu iddiasını kabul etmeyerek, "Ben kapasitemi sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum. Diğer pilotlara yardım etmiyorum. Takımdan da bu yönde bir talimat almadım. Aynı araca, aynı fırsatlara sahibiz. Ben hızımı ve kaydettiğimiz sonuçları geliştirmeye çalışıyorum" dedi.

    ne büyük bir dram,bu sözleri söyleyen adamın takım arkadaşı bu adam yarışı kazanabilsin diye bir kaç ay sonra bir yarışda bilerek kaza yapıyor,yaptırılıyor 🙂

  35. seni takmadığımı daha önce sana yazmıştım,sen kendini bana cevap vermek zorunda hisediyorsan bundan sonra hep takip et beni ve ne yazarsam 1 cevap yaz..

  36. vega_nitro,
    neden illa bana birşey yazmak zorunda hissediyorsun?ben senin mclaren taraftarlığından utananlar tarafındayım..yanlış anlama sana hakaret etmiyorum sadece senin duygularına anlam veremiyorum.çok fazlada birşey söylemeyeceğim sana.eski haberleri okursan sezon içerisinde alonsonun ne derece geleceği gördüğünü belki anlarsın demek isterdim ama anlamazsın.

    12.09.2006
    Alonso: "Zidane Schumacher'den daha şerefli bir şekilde emekli olmuştu. Michael F1'de en çok yaptırımı olan ve en az sportmen olan pilottu." açıklamasında bulundu.

    03.10.2006
    AS gazetesine konuşan 25 yaşındaki İspanyol pilot, "Renault'nun amacı, yarışı (Çin GP) iki-üç bitirmekti, çünkü benim başka bir takıma bir numara olarak gitmemi istemiyorlar" dedi. "Bazıları çok mutlu oldu. Çünkü Ferrari'yi markalar klasmanında geçtik. Bana ellerinden geldiği kadar yardım etmiyorlar."

    04.10.2006
    Fransız takımı, İspanyol basınına "McLaren'e bir numara gitmemi istemiyorlar. Çin'de kaybetmeme takımdan sadece birkaç kişi üzüldü" diyen Alonso'ya mümkün olan en büyük desteği verdiğini ve buna devam edeceğini açıkladı: Flavio Briatore ise genç sürücüye cevap olarak , "dünya şampiyonu olmasını bize borçlu. Biraz bunun üzerine düşünse iyi eder" ifadelerini kullanmıştı.

    05.10.2006
    Fisichella ise Alonso'nun yorumlarına bir mana veremediğini söyleyerek, "Evet, gerçekten bu yorumlardan büyük şaşkınlık duydum. Niye böyle konuştu bilemiyorum. Açıkçası ben kendim için yarışırım, Fernando için değil. Eğer ona yardım etmem gerekirse de, tamam, ederim. Fakat aracımı o geçsin diye de aracımı pistte stop etmem" dedi.

    06.10.2006
    Alonso, "Kendimi yalnız hissettim. Birinci sıradaydım. Takım arkadaşımsa ikinci sırada. Bana yaklaştı ve sollayarak geçti. Ben tekrar eski hızıma ulaştığımda zaten aradaki mesafe oldukça açılmıştı" dedi.

    20.20.2006
    Fernando Alonso, ikinci şampiyonluğu için Renault'nun tam olarak arkasında olması gerektiğini belirterek, esas önceliğin markalar değil, pilotlar şampiyonası olduğunu belirtti. Brezilya Grand Prix'si öncesindeki basın toplatısında konuşan Alonso, "Önemli olan, pilotlar şampiyonası, sadece benim için değil, herkes için bu böyle" dedi.

    15.12.2006
    Lewis Hamilton, tüm gözlerin takım arkadaşı Fernando Alonso'nun üzerinde olduğu Jerez'deki yılın son test gününde en hızlı tur zamanını kaydetti. Hamilton, tüm dikkatlerin Alonso'nun üzerinde olmasına aldırmaksızın, Renault pilotu Heikki Kovalainen'in önünde 1:19.493'luk zamanıyla 2006'yı, günün en hızlı tur zamanını yaparak kapadı.

    01.02.2007
    Briatore, Auto Motor und Sport dergisine verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Fernando iyidir. Ancak birçok insanın düşündüğü kadar iyi değil."

    02.02.2007
    İspanya'nın Valencia pistinde devam eden testlerin son gününü McLaren Mercedes takımının çaylak pilotu Lewis Hamilton lider olarak tamamladı. Hamilton geçtiğimiz hafta gene aynı pistte geçirdiği ağır kazanın ardından ilk kez bugün MP4-22'nin direksiyonuna geçti. Britanyalı pilot 1:11.119'luk derecesi ile en hızlı turu atarken aynı zamanda tüm hafta boyunca yapılan en iyi dereceye imza attı.

    14.03.2007
    S) Yeni takımınla ilk yarışın nasıl hissediyorsun, evindeymiş hissi var mı?
    Alonso) Takıma katıldığımdan bu yana geçen sürede gerçekten evimdeymiş gibi hissettim. Takımda çalıştığım herkez gerçekten çok nazik ve konuksever davrandı.

    20.03.2007
    Lewis Hamilton, sansasyon meydana getiren Avustralya Grand Prix'sinin ardından yaptığı açıklamada, Fernando Alonso ile yarıştaki mücadele konusunda tamamiyle serbest hareket edebilecek şekilde bırakıldığını söyledi. McLaren'ın çaylak pilotu, bütün hafta sonunca devam eden yarışlar esnasında Alonso'ya sürekli baskı uygulamış, bu baskıyı Melbourne yarışında iyice şiddetlendirmişti.

    21.03.2007
    Avustralya Grand Prix'sinde uzun süre takım arkadaşı Fernando Alonso'nun önünde götürdüğü yarışı üçüncü sırada tamamlayan Lewis Hamilton'ın pite çağrılmadan hemen önce pit yolundaki araçların yavaş hareketinden dolayı zaman kaybettiği belirtildi. Pite Alonso'nun önünde giren Hamilton, daha sonra öndeki avantajını kaybederek yarışta üçüncülüğe düşmüştü.

    23.03.2007
    Jarno Trulli ile de zorlu yarışlar geçirdiğini kaydeden Alonso, sözlerini şöyle sürdürdü: "2004'te onunla gerçekten zorlu zamanlar geçirdim. Monaco'da kazandı ve benden daha fazla podyum elde etti. Şunu söylemek istiyorum: Lewis benim karşılaştığım en zorlu ve hızlı takım arkadaşım değil."

    26.03.2007
    Alonso'nun gücünü gururundan aldığını kaydeden Symonds, "Alonso'yu bizde çalıştığı yıllarda gerçekten üzüntülü gördüğüm zamanlar, takım arkadaşına geçildiğin günlerdi" dedi.

    Alonso'nun başka bir takımın aracı tarafından geçilmeyi kabullenebildiğini belirten Symonds, bununla birlikte takım arkadaşına mağlup olmanın kendisi için çok daha zor olduğunu belirtti.

    16.05.2007
    Renault takım menajeri Steve Nielsen, "Kariyeri boyunca, her zaman takım arkadaşlarından daha hızlı oldu. Şimdi ise kendisiyle eşit bir takım arkadaşı var. Şimdi takım arkadaşından gerçekten daha hızlı olup olmadığı konusunda kendisini sorgulayacağını düşünüyorum" dedi. Bu durumun kendisinde bir güvensizliğe yol açacağını ifade eden Nielsen, "Birkaç kez takım arkadaşına geçildiğinde onu gerçekten baskı altında olduğunu gördüm. Şu anda da aynı durum sözkonusu" şeklinde konuştu.

    28.05.2007
    Ron Dennis, McLaren'ın Monako Grand Prix'de yarışı Fernando Alonso avantajlı olacak şekilde yönlendirdiği iddialarını yalanladı. Alonso yarışa Hamilton'dan beş tur daha az yakıtla start aldı. Dennis ise bunun güvenlik aracı ihtimaline karşı alınmış bir tedbir olduğunu söylemişti. McLaren patronu sözkonusu iddiaların ortaya atılmasının ardından yaptığı açıklamada, herkesin Hamilton veya Fernando için bir kayırma veya bir cezalandırma olduğunu düşündüğünü söyleyerek, pilotlar arasında adil olmak için çok titiz davrandıklarını ifade etti.

    27.05.2007
    Hamilton, “Oldukça şaşırmıştım çünkü Fernando’dan beş veya altı tur daha fazla yapacak şekilde doluydum. Fakat sadece üç tur sonra beni durdurdular” dedi
    Alonso ise, yarış sırasında yakıt tasarrufu yapmayı başardığını belirterek, bu yüzden pit stoplar tamamladığında Hamilton’ın liderliği ele geçirmek için yeterli zamanı bulamadığınısöyledi.
    Alonso, “Umarım bu durumu açıklayabilir. İlk bölümde, yakıt tasarrufu yaptığım için normalden iki tur sonra pite girdim” dedi.
    McLaren patronu Ron Dennis ise, takımın başlangıçta Hamilton için tek pit stop stratejisini seçtiğini ancak daha sonra iki pit stopa karar verildiğini söyledi.

    31.05.2007
    "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Durum:

    1. İki pit-stop stratejisi, güvenlik aracı piste çıkmadığı sürece en uygun (stratejidir). (Güvenlik aracının pistte olması durumunda ise) tek pit-stop daha iyi olabilir.
    2. Güvenlik aracı, geçmişteki beş Monako Grand Prix'sinin dördünde piste girmişti.
    3. Mevcut kurallar çerçevesinde tek pit-stop ile iki pit-stop stratejisi arasındaki tercih sonsıralamaperiyodundanönceyapılmalıdır.
    4. Sıralamalar sonrasında, FIA ölçümlerine göre, McLaren Hamilton'ın (aracını) Alonso'dan beş tur daha fazla (gidecek şekilde) doldurmuş olduğu açıktır.
    5. Hamilton'ın tek pit-stop stratejisi tercihi, güvenlik aracının ilk bölümüde piste gireceği tahminiyle yapılmıştır.
    6.Güvenlik aracı piste girmemiştir.
    7. McLaren Monako'da diğer araçlardan kaydedeğer şekilde daha hızlı olmuştur.

    07.06.2007
    Fernando Alonso, Monako Grand Prix’sinin, sezonun geri kalanında McLaren’da 1 numara olma çabasına yardım ettiğine inanıyor. Kanada öncesinde sürücüler klasmanında takım arkadaşı Lewis Hamilton’la zirveye ortak olan Alonso yaptığı açıklamada, "Takımın hala kimin 1 numara olacağı konusunda şüpheleri olması anlaşılabilir bir durum" dedi.

    08.06.2007
    McLaren sürücüsü, yampiyonluk yolunda kendisine Alonso ile eşit fırsatların sunulup sunulmadığı sorusuna ise, "Eşit fırsatların sunulduğunu düşünüyorum. Kazanmak için bize aynı araçlar veriliyor. Daha istikrarlı olan, en az hata yapan sonunda zafere ulaşacak. Sanırım sonuna kadar sıkı bir (mücadele) olacak" dedi.

    10.06.2007
    Güvenlik araçlarının Hamilton'a yaradığını belirten Alonso, "Bundan en çok takım arkadaşım karlı çıktı. Söylediğim gibi güvenlik araçları işi şansa bırakıyor. Daha şanssız olduğunuz bir yarış olamaz. Fakat iyi yarışlar çıkarma sırasının bana geldiği zamanlar da olacak. Bu kez diğerleri şanssızlık yaşayacak" dedi.
    70 tur boyunca dört kez pist dışına çıkan Alonso ayrıca yarışın büyük bir bölümünde lastik sorunu yaşadığını ifade etti.
    Alonso, "Lastiklerde çok aşınma yaşadık, özellikle de yarışın sonunda. Soft lastikleri kullanmaya başladığımızda bozulma çok oldu. Yani gerçekten tam bir piyango yarışıydı" diye konuştu.

    12.06.2007
    Dünya şampiyonu Fernando Alonso, McLaren takımında, İngiliz ekibine katıldığından bu yana kendisini tümüyle rahat hissetmediğini ifade etti. Bu yıl Renault'dan McLaren'a geçen İspanyol pilot sezona, geçen hafta sonu Kanada Grand Prix'sindeki zaferiyle liderlik koltuğuna oturan Hamilton'la start vermişti. Alonso bugün yaptığı açıklamada, McLaren'a geçtiği günden bugüne takımda kendini hiçbir zaman "yüzde 100 rahat hissetmediğini" söyledi. İspanyol pilot, Hamilton'ın takım arkadaşı olarak açıklandığında böyle bir durumu beklediği itirafında bulundu. Alonso, dün akşam İspanyol Cadena Ser radyosuna yaptığı konuşmada, "Baştan bu yana (takımda) kendimi hiçbir zaman tümüyle rahat hissetmedim" dedi.
    Alonso, "Bir İngiliz ekibinde, bir İngiliz takım arkadaşım var. Çok büyük işler çıkarıyor. Tüm destek ve yardımların ona olduğunu biliyoruz. Bunu daha başında anlamıştım" şeklinde konuştu

    13.06.2007
    Formula 1 eski pilotlarından John Watson, "Sanırım Alonso dikkatlerin odağında olmayı özlüyor. Renault'da ve İspanya'dayken dikkatler hep onun üzerindeydi. Fakat şimdi değil" dedi.
    Şu an mevcut durumun Lewis Hamilton'ın daha fazla heyecan ürettiği olduğunu belirten Watson, "Alonso olanlardan haberdar değil gibi. Bu Lewis'in hatası değil. O işini iyi yapıyor, Alonso ise yapmıyor" dedi. Watson Alonso için, "Durup biraz soluklanmalı ve ilerleyip büyümeli" diye konuştu.

    27.06.2007
    Dört kez dünya şampiyonu ünvanlı Alain Prost, "Bu yeni durum önceki yıllardan çok farklı" diyen Prost, şöyle konuştu: "Geçmiş yıllarda bu, teknolojiye ve yarışa bağlıydı. Ancak bu yeni durum tamamen insan odaklı, psikolojiyle ilgili birşey. Şunu söylemeliyim ki, Alonso'nun şu anda neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bu pilotların her ikisi de takımda henüz yeni. Bu da durumu Alonso için daha zor yapıyor. Kendisi McLaren'a tereddütsüz gitti, çünkü bu onun rüyasıydı."
    "Ama şimdi görüyor ki, kendisi o takımda biricik pilot değilmiş. Bu şartlar altında, hayal kırıklığı içerisinde kendisini motive etmesi bence çok zor. Eğer bir diğerine karşı başarıyla mücadele eden genç bir pilotsanız, insanlar, medya ve herkes sizi destekler. Bu, Niki Lauda ile benim de başıma geldi. Ama bu sefer Alonso takımda 1 numara olmak üzere bulunuyor, bu düşünce ve beklentilerle oraya gitti. İşte bu beklentilerin ardından Hamilton gibi çetin bir cevizin karşısına çıkması kolay kabul edilebilir bir durum değil."
    Prost, Hamilton'ın yarış serüveninin ve başarılarının, bu sporda çok iyi bir yerde olduğunu ispatladığını ve kendisini zirveye oturttuğunu kaydetti. "Şu ana kadar hiçbir ciddi hata yapmadı. Hızlı ve tutarlı" diyen Prost, "Tek düşünülecek ve endişe edilecek şey, kendisinin çok genç olması ve başına geleceklerin bilinemeyişi. Bu adam bütün spor için çok iyi bir soluk oldu. Son olarak Alonso'ya gelince, bütün bu olanlardan ciddi biçimde ders almalı ve gelecek için sıkı planlar yapıp daha zorlu ve daha hızlı olmalı" diye konuştu.

    05 . 08 .2007

    Alonso’ya ise, pitten çıkma işareti verildikten sonra, pitten ayrılmadan önce niçin yaklaşık 10 saniye beklediği soruldu. Cevabında, doğru lastik setinin aracına uygun olup olmadığını sorduğunu söyledi. Bunun üzerine kendisine, bu konuya ilişkin konuşmanın niçin 20 saniyelik bekleme süresi içinde gerçekleşmediği soruldu. Bu arada yapılan geri sayım nedeniyle telsizle iletişim kurmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

    Alonso’nun, 20 saniyelik periyodu aşarak 10 saniye daha pitte kalmasının nedeni hakkındaki açıklaması kabul edilemez. Yarış hakemleri, Alonso’nun diğer sürücü olan Hamilton’ı gereksiz yere engellediğini tespit etmiştir. Bunun sonucu olarak Alonso, 5 sıra geriden başlamakla cezalandırılacaktır.

  37. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    vega_nitro sana sonuna kadar katılıyorum

  38. Ah kirve12 ah, ezberlemişsin aynı şeyleri söylüyorsun sürekli.

    Araç geliştirmede pilot da rol alır. Bunları Lewis Hamilton ile ilgili bir konuda uzun uzun anlattım. Özeti, eğer aracın alt yapısı kötü ise, bu gerçeği en iyi “araç geliştirmeye yardımcı” pilot bile değiştiremez. Bunun örneği ne kadar çok ki. Schumacher’in bu konuda bir uzman olduğu belli, ama onun da yeteneğinin yetmediği araçlar oldu. Neyse Alonso’yu eleştirmeye ezberlediğimiz cümlelerle devam etmişsin. Ben de daha önce yazdığım haber linklerini vereceğim.

    http://www.padokf1.com/haber/13433 09 Şubat 2007 Cuma “Dennis: Alonso Bana Senna'yı Hatırlatıyor”

    “Alonso'nun özellikle teknik yeteneklerine ve otomobilin geliştirilmesinde neleri istediğini bilme özelliğine değinen Dennis, kendisi ile çalışmaya başladıktan sonra İspanyol Pilotun, beklentilerinin çok üzerinde olduğunu kaydetti.”

    Alonso sezon başlamadan Hamilton için neler demiş, belki hatırlayacaksın ama ben görevimi yapayım.

    http://www.padokf1.com/haber/13456 19 Şubat 2007 Pazartesi “Alonso: Lewis'e Öğreteceğim Birşey Yok”

    "Lewis'le birlikte olmak, hem takım için, hem de benim için çok iyi. Çok genç ve aynı zamanda çok yetenekli birisi. Bu özelliği ile bana ve takıma yeni fikirler vereceğinden eminim. Benim gibi Formula 1'de yedi yıldır yarışan birisi, sporun birçok yönünü anlamış ve izleyeceği yolu belirlemiştir. Lewis ise taze ve farklı bir yaklaşım getirecektir. Kendisinden takım olarak öğreneceklerimiz olduğuna inanıyorum. Ayrıca kendimi daima genç hissetmeme çok katkısı olacak" “. Takımla birlikte çalışmaya başladığımız şu kısa süre içersinde izlediğim Lewis, son derece yetenekli, hızlı ve ne yaptığını çok iyi bilen bir kişi. Benim ona öğreteceğim hiç birşey yok. Doğuştan bir yetenek ve eminim ileride bir yıldız olacak ve Formula 1'e damgasını vuracaktır”

    Alonso’nun bazı şeyleri önceden anladığının göstergesi. Lewis bir yıldız oldu bile.

    Şimdi vereceğim haber alıntısından sonra Alonso bahane buluyor diyeceksin, ama yalan mı?

    http://www.padokf1.com/haber/13519 15 Mart 2007 Perşembe “Alonso: Çaylaklar Avantajlı”

    "Yeni lastiklerden dolayı otomobillerde büyük fark olduğuna inanıyorum ve bunun herkes için geçerli olduğunu sanıyorum. Bir kere eski lastiklere oranla tutunma ve performans kaybı yaşadık. Sürüş tarzı da daha kompleks ve farklı bir hale geldi. Bence takım arkadaşım Lewis Hamilton da dahil olmak üzere, Formula 1'e yeni gelen çaylakların lastikler konusunda bizden daha avantajlı olduklarını düşünüyorum. Birçoğu benzer hamurları GP2 Serisinde kullandıklarından, diğerleri de zaten herşeye yeni olduklarından herhangi bir uyum sorunu yaşamayacakları gibi, sürüş tarzlarını da değiştirmek gibi bir sorunları olmayacak”

    2004 yılında Montezemolo’nun Alonso hakkındaki görüşlerini yazmıştım daha önceden, hatırlatmak gereği duymadım.

    Gelen çaylaklara da hakkını vermiş Alonso “"Formula 1'e şans eseri gelen kimseleri yenmedim." diyerek. Zaten ileride bu pilotlar yıldız olacaklar, örnek Lewis . Pilotlar şans eseri gelmiyorlar.

    Alonso'nun şu an dizayn edilmiş en kötü Renault aracını kullandığı ise Onur Aybars tarafından teyit edilmiş. Ama Minardi'den kötü olacağına inanmıyorum.

  39. ayar değişikliği ile allah aşkına 0.1 gibi araba gelişirmi yapmayın be arabanın gelişe bilmesii için aorodinamik anlamda fren anlamında zemin anlamında değişiklikler yapmak gerekirr ayar değişikliği ile araba gelişmezz mclaren şimdi ayar değişikliği ilemi buralara geldii

  40. Mclaren yazdığından o anlaşılmıyor özür dilerim,bende yazarken 2 pilot arasındaki farkdanmı bahsetin diye yazacaktım,yazmadım.yoksa tabi haklısın hem alonso hem raikkönen takım arkadaşlarından belli bir oranda üstünler.hamilton yarıştığı 3 sezonda en komple pilot olduğunu gösterdi.ilk sene çaylakdı,2. sene şampiyon oldu,3. sene aracı iyi değildi fakat aracı geliştirdi ve sezonun ikinci yarısını yarın bir kaza bela olmassa lider bitirecek 🙂

  41. okunuşunu yazdım. ne kızıyon:)

  42. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso gercekten doğruları söylüyor

  43. işte kirve 12 o zaman öyle şeyler söylemenin cezasını fazlasıyla çekti, bu lafları söylerken daha gençti ve bir takım arkadaşı tarafından düzgünce zorlanmamıştı bile, şimdi ise şunu demeye çalışıyor, bu pilotlar da şampiyonluklar kazanıp geldi, onları küçümsemiyorum demeye getiriyor… Ayrıca araç gelişiminin durmasıyla, bir aracın gelişmesi durmaz, yeni parça üretmiyorlar evet, ama aracın ayarları ve sürülebilirliği gelişebilir, macaristanta renault ile ferrari oldukça yakın performans gösteriyordular o zamandan bu zamana ferrari hızlandkça renault gerilere düştü, bu da demek oluyor ki ferrari takımı hem pilot hem de takım olarak daha iyi iş çıkarmış bulunmakta, biz de şanssızlıklar yaşadık ama yerimizde saydık tabiri caizse… oysa 2008 de fransadan itibaren bizde yükselişe geçmiştik tıpkı mclaren gibi, hemde bunu sadece yeni getirilen parçalarla yapmadık, takım birden bire lastikleri daha iyi kullanabilmenin bir yolunu buluverdi, ardından galibiyetler podyumlar geldi… yani gelişimin durması demek tamamen gelişimin durması anlamına gelmiyor, pist üzerinde her zaman gelişim vardır ve evet ferrari şuanda renault'u geçti bu konuda…henüz bu sezonki araçlar yeni kurallardan dolayı gelişim evrelerinin başında, 2-3 ayar değişikliği bile size ekstradan saliseler kazandırabiliyor… Ferrari bunu yaptı Kimi ile beraber, yanlış anlamayın biz yiğidi öldürür ama hakkını veririz, bazıları gibi padokta oturucam işte go kimi diye bağırıcam gibilerinden görmemişlik yapmayız:) ayrıca musab bera bir tepki göstereceksen de adam gibi adımı yaz, ben sinirlenince sana musii yapma böyle diyor muyum… azcık saygı çok mu şey istiyoruz

  44. kirve
    demek istediğim standart bir sürücü ile yapılan kıyas kimi ile fisicella arasındaki fark gibi
    telemetri verilerine göre raikkonen nin spa da kazanma şansı yoktu ama o sıradışı yetenekleriyle bunu başardı
    alonso'da aynı şekilde bu sezon renault'un kazandığı puanları bu şekilde kaznadırdı..

  45. 0,500-0,600 sn fazlasıyla sürdü ne demek mclaren arkadaşım,aracın bir limiti vardır onun sınırına kadar zorlarsın ama o sınırın üstüne çıkamassın heralde.en iyisini yapmak diyelim biz ona..0,600 sn fazlasıyla sürmek biraz mantık dışı.:)

  46. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    vallahıde bıllahıde proveka etmek ıcın yazmıyorum.bu haber cıktıgından berı yazssammı yazmasammı dıye dusunup duruyorum.alonso reno ve yanı pılorlarına sahıp cıkacak ferrarı taraftarlarının affına hosgorusune sıgınıyorum
    ferrarıde reno da gelısımı macarıstanda durdudugunu acıkladılar
    bugun kımı 11.oldu ve ''aractan en ıyısını cıkardık ancak Q3e kalmaya yetecek performansa sahıp degılDİK’’dıyerek sucu tamamen araca atmadan kendı performansına da vurgu yaptı.en azından kelımleerı oyle sectı.

    Bugun alonso aldıgı bu sonuctan sonra.’’Şu anda ne yazıkki gridde en kötü araçlardan birisine sahibiz, belki de en kötüsüne sahibiz çünkü Toro Rosso önümüzdeki, Force India önümüzde, Williams ve Toyota önümüzde." Dıyerek kendıne hıc dokundurmuyor ve tum kabahatın aracta oldugunu soylmeye getırıyor.bıraz mutevazı olamazmıydı acaba dıye sıze soruyorum.

  47. bazen böyle iş olsun diye konuşur,neyin ne olacağını düşünmez sallarda sallar:) mclarene ilk geldiğinde henüz testler bile başlamamışken hamiltondan çekinmediğini,kariyerinde truli ve fisichealle ile takım arkadaşlığı yaptığını ve onları geçtiğini,hamiltonun onlardan daha iyi olduğunu düşünmediğini söylerken aceba hamiltonun yarıştığı Formula Renault İngiltere,Formula 3 Euroseries ve Gp2 de şampiyon olduğunu unutmuşmuydu 🙂

  48. yorumuma yorum yapmayın lütfen muhatabım değilsiniz sn.ovırstiır…

  49. seneye nasipse istanbul parkta padockta seyredeceğim. orada pitlerin üstündeki balkonlar ve içerisi aynı zamanda takımın padock clup ları…her takıma özel bir alan ayrılmış. pit garajlarının üstünde. saatler evvel yarıştan önce her takımın padock salonuna pilotları gelip kendilerini anlatıp resim vs. konuşma vs. birşeyler yapıyorlar. ferrari padockunun oralarda pusuya yatacağım:) alonso ile massa gelince biggest kimi…go kimi go…birşeyler daha hazırlayıp bağıracağım tezahürat yapacağım. demokrasi var kardeşim neticede dışarıda atamazlar. alonsoyu moralmen çökerteceğim. gerçi o vakte kadar gerekte kalmayabilir yarış sonuçlarından dolayı:))) go kimi go…..never give up kimi….

  50. alonso nun bu aracı 05-06 sn fazlasıyla sürdüğünü hep düşündüm kesinlikle f60 da aynı şekilde bu araçlar sürülebilirlik kazanabilirlik yetenekleri kaybetmiş ama iki extra adamın zorlamasıyla puan alabilen araçlar.
    nasıl fisicella yavaş bir pilot değilse bence grosjean'da yavaş bir pilot değil…

  51. "bir kerede ben kötü kullandım de be adam"

    kötü kullanmıyorsa niye desin, siz tatmin olun diye mi:) kendi pilotunuzdan tatmin olamadınız sanırsam, oysa kendisi de oldukça iyidir

  52. kirve gözümsün:)

  53. musab bera hislerime tercuman olmuşsun 🙂

  54. bir kerede ben kötü kullandım de be adam…dur bakalım bu daha iyi günlerin…çok ararsın renoyu çoook….hodgam sın, hodbin sin…

  55. MagicAlonso avatarı

    Nelson da kötü değil geçen sene japonyada 4. olabilmişti.elbette Alonso gibi değil ama mutlaka daha iyi sonuçlar alabilirdi

  56. romain ayrı bir konuda nelson hak etmiyor gerçekten r 28 geliştikten sonra nelson kaç kere Q 2 den Q 3 geçti yada kaç kereadam akıllı yarış tamamladı bırakın ya

  57. renault geçen seneki gibi son yarışa kadar arabayı geliştirse idi şuanda daha iyi bir yerede olabilirdii bakın mclarene sezon başında 2 sn yavaş olan araba şimdi pol alıyor bu neden geliştirmedenn geliştirmeden değilse hawilton dan dır alonsomuz hani arabayı geliştirmede 1 numara ya geliştirselerdi arabayıı kısacası daha iyi bir yerde olurduk gelişimi durdurmayı alonso da destekledi ve durduruldu hepsi bu sonuca katlanacaksın tabii f 60 şında nasıl araba olduğunu biliyoruz kiminin sesi çıktımı

  58. efendimayin  avatarı

    Piquet de romainde f1 de kalmayı hakediyor.

  59. Bu sezon bütün takımlar,force india dahil,yarış kazanacak araç ürettiler bir tek reno aracı geliştiremedi buda senin şansızlığınıdı herhalde,umarım ferraride bu sezonu telafi edip şampiyon olursun.

  60. MagicAlonso avatarı

    Alonso resmen düşüncelerime hislerime tercüman olmuş .hem grosjean hemde yaşanan olaylardan dolayı önceden sevdiğim ve desteklediğim ama şuan sevmediğim pilot piquet gerçekten kaliteli ve iyi pilotlar fakat bu pilotlar 2 senedir reno nun berbat aracı sayesinde F1 de hak ettikleri imaja kavuşamadılar.halbuki gp2 de bu iki pilottan hem yetenek hemde hız konusunda daha kötü olan pilot olan kobayashi iyi bir araçla ilk yarışında parladı hemen.bu pilotlara gerçekten yazık oluyor.gp2 de hamiltona kafa tutabilen piquet F1 de süründü resmen çünkü reno aracını kontrol altında tutmak limitlerde kullanmak gerçketen çok zor bunu çok sefer Alonso dan ve piquet den duyduk.Hamilton ilk senesinde doğa üstü yetenekleri olduğu için o başarıları hazanmadı herhalde sezona en iyi araçlardan ve ayar konusunda kendisine yardımcı olabilecek bir şampiyonla yarışmasına borçlu elbette yetenekleri de inkar edilemez.demek istediğim Alonso nun da bahsettiği gibibu pilotlar iyi bir araçla yarışmış olsalardı bugün büyük ve iyi takımlar için belki isimleri anılacaktı.üstüne üstlük test yasağı bu pilotları resmen harcadı umarım kıymetleri bilinir de özellikle grosjean ın çünkü zevkki yarışlar çıkartabilecek bir pilot kobayashi den daha hırçın ve güzel yarışlar çıkaracağına eminim.aynı şekilde yine gp2 de maldonadonun da F1 e gelmesini ve yarışlarda montaya tarzı delice geçiş hamlelerinde bulunmasını şahsen isterim.Bakalım bu yetenekli çocuklar kendilerini gösterebilecekleri bir araçta yarışabilecekler mi?

  61. Ah be alonso,ben şimdiden kara kara düşünüyorum sen f1 i bırakınca ben kimi seyredecem,

  62. onur aybars bilgilerin için tşkler gayet durum net ve açık ortada renault takımı force indianın torososanın arkasına düşecek bir takım değildi ama bildiğimiz gibi 2009 macaristandan sonra 2010 a odaklandlar ama force india tororosa halen gelişim yaptılar geçensenede renault 2008 son yarışa kadar gelişim yapmıştıı

  63. Gelişim durunca iyice gerilere düştük zaten… Bu bir sürpriz değildi, Her pistte yavaştık, Force India bile yarış kazanacak kadar hızlı yarışlar çıkartabilmişken gerçekten can sıkıcı bir durum… Piquet ve Grosjean'a gelince, özellikle Piquet tıpkı Hamilton gibi gp2'de çok şey başarmış bir pilottu, Grosjean'da oldukça başarılıydı gp2'de, evet 2007'de hamilton Alonso'ya karşı başabaş yarıştı fakat 2007 mclaren aracı ile 2008-2009 Renault araçları arasında çok çok fark var… İyi araçla her pilot öyle yada böyle başarılı olur kötü bir araçla birşeyler yapmak ayrı bir mesele… Piquet veya Grosjean'ı Alonso'nun olmadığı takımlarda başka pilotlara karşı yarıştığını görmek isterim…Ancak o zaman gerçekten çok mu kötüler yoksa Alonso mu onlara 2-3 beden fazla geldi anlayabiliriz

  64. Renault'nun 2002'de tekrar F1'e döndüğünden beri en kötü geçen senesi…

    2002: 23 puan, 4.
    2003: 88 puan, 4.
    2004: 105 puan, 3.
    2005: 191 puan, 1.
    2006: 206 puan, 1.
    2007: 51 puan, 3.
    2008: 80 puan, 4.

    Umarım bu seneyi erken kapatmanın faydasını önümüzdeki sene alırlar…

  65. Nasıl her fırsatta Renault'a çok şey borçlu olduğunu söylüyorsa, bunlarıda dile getirmek en doğal hakkıdır..hakikaten bu yıl çok zorlandı ve şansıda yardım etmedi.
    Umarım önümüzdeki yıl ait olduğun yere yani önlere dönersin ve bu yılın şanssızlıkları bu yıldan ibaret kalır.

  66. Alonso çok güzel bir konuya değinmiş. Aslında Renault Piquet i biraz da gereksiz yolladı diye düşünüyorum. Alonso değil de başka bir pilot olsaydı bu sene Renault da Renault un büyük ihtimalle bu kadar puanı olmazdı. Dediği gibi Piquet veya Gorsjean bu sene mesela Toyota da olsalardı daha iyi olabilirlerdi. Toyota pilotlarını bu sene podyumlarda gördük Hatta Alonso Toyota da olsa yarış kazanırdı diye düşünüyorum. Bu Williams da olabilir. Yani Renault un bu seneki aracı gerçekten çok kötü demeyelim de yavaştı. Yine de Alonso yu üstlerde gördük ara sıra. Alonso benzersiz bir pilot bence. Bakalım Ferrari de nasıl olacak.

  67. shrewd 54 sana katılıyorum busene hep tipden kaybettik ama ben bir renault cu olarak hep kendime dedim o ön kısmı öyle yaptılarsaa bir bildikleri vardır dedimm bir faydası vardır dedim ama bir işe yaramadıı inş 2010 da değişir o ön kısım yoksa ben şimdiden mudumu yitireyim değişmeycekse

  68. Bunu sölemek için bu kadar beklemeye gerek yoktuki,daha sezon başında araç tanıtımında r29 f1 aracından cok tam bi traktöre benziyordu o ne takoz bi burun öyle allahım, umarım bi daha bu kadar cirkin bi araç yapmaz renault

  69. Buna bende kesinlikle katılıyorum r29 geçen seneden bile kötü bir araç malesef zaten diyorum hep Renault bu sene ne kadar puan topladıysa Alonso sayesinde geçen senede öyle tabi. Alonsonun yeteneği tartışılmaz tabi ama misal romain daha iyi bir araçla başlasaydı F1 e daha farklı olabilirdi formula birde başarının sırrı pilotun yeteneği ve aracın ne kadar rekabetçi- hızlı olduğudur bu ikisi birbirinden ayrılmaz.

  70. bir renault cu olarak alonsoya sonuna kadar katılıyorum r 29 renault un ürettiği en kötü f1 aracaı gerçektende çaylaklarada hak vermiş bence ama romaini ayrı tutalım r 28 2 yarıda gayet iyiydi nelson yine birşeyler yapamıyorduu romaine bence şans verilmeli umarım alonso renault da 2007 deki gibi atıp tutmaz saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir