Arrivabene: “Ferrari’de Takım Emri Yok”

yazar:

kategori:

Takım patronu Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel’in Ferrari’nin bir numaralı pilotu olmadığını ve bu nedenle Kanada’da herhangi bir takım emri uygulamadıklarını belirtiyor.

Arrivabene daha önce yaptığı bir konuşmada, Vettel ve Raikkonen’e, Ferrari’de artık Schumacher ve Alonso’nun döneminde olduğu gibi hiyerarşi zamanlarının bittiğini söylemişti.

Arrivabene, Kanada’daki yarışta beşinci sırada olan ve şampiyonluk yolunda Mercedes pilotlarının en yakın rakibi olan Vettel’i takım emri ile dördüncü sıradaki Raikkonen’in önüne almayı asla düşünmediklerini belirtti.

Arrivabene, “Hayır bunu konuşmadık bile. Sezon başlamadan önce iki pilotumuzun da özgür olduklarını söylemiştik.”

“Eğer bu sene iki yarış kazanırsak, memnun olabileceğimizi söylemiştik. Nereden geldiğimizi asla unutmamalıyız. Biz dünya şampiyonluğundan hiç bahsetmedik.”

“Kanada’da (performans açısından) istediğimizi aldık. Mercedes’in bizden daha güçlü olduğunu kabul etmemiz gerek. Onlarla aramızdaki farkı kapattığımızı söylersek bu gerçekçi olmaz fakat doğru yolda ilerliyoruz.” diyor.


Yorumlar

“Arrivabene: “Ferrari’de Takım Emri Yok”” için 15 yanıt

  1. Kime birinci pilotluk vereceğine dikkat edeceksin, örneğin Schumiye verirsen sana 5 şampiyonluk verir, ama falonsoya falan verirsen gönüllerin şampiyonu olur maximum, çapı o kadar zira.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      heheehe

  2. Arrivabene daha önce yaptığı bir konuşmada, Vettel ve Raikkonen’e, Ferrari’de artık Schumacher ve Alonso’nun döneminde olduğu gibi hiyerarşi zamanlarının bittiğini söylemişti.

    royalhunt anlat başkan ne demiş birde senden duyalım 😀

  3. iş bu noktadayken elbette takım emrine gerek yok, çünkü Ferrariden önde bi Mercedes var ama olurda seneye şampiyonluk için çekişen bi araç olursa elde, sezonun sonlarına doğru iki pilottan ziyade tek pilota yoğunlaşmak her zaman daha iyidir hani taraftar gözüyle takım emri çok hoş durmuyor ama Formula 1 in acımasız bi spor olduğunu kabul etmek lazım büyük balık küçük balığı her zaman yemekte, geçen yıla kadar kimse Redbull un Vettel in takım arkadaşına yol ver demesini beklemezdi ama geçen yıl dediler çünkü şartlar değişti mesela yıllarca Ferraride Schumacher e yardım etti ikinci pilotlar çünkü şampiyonluğa oynadı hep zirvedeydi ama 99 yılında Schumacher in ayağı kırılınca zirveden uzaklaştı bu seferde o İrvine a yardım etti yol verdi bence mesela 2007 yılında Mclaren belki tek bi pilota odaklansa sezon sonu muhtemelen pilotlar şampiyonu Mclarenden çıkardı ama iki pilotta son zamana kadar çekişti şampiyonluk Ferrariye gitti, bence bu işinde bi yolu yordamı olmalı tutupta Ferrarinin çok üstün olduğu bi 2002 sezonunda ki gibi Avusturyada takım emri uygulamaları çok saçmaydı, benim görüşüm yeri ve zamanına göre uygulanması yönünde…

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      +1

  4. Takım emrine gerek var mı? Kimi banko geri planda zaten.

  5. Ferrari nerden nereye.

  6. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    ”Arrivabene daha önce yaptığı bir konuşmada, Vettel ve Raikkonen’e, Ferrari’de artık Schumacher ve Alonso’nun döneminde olduğu gibi hiyerarşi zamanlarının bittiğini söylemişti.”

    Of ne çaktı lafı öyle 🙂

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Schumacher hiç yoktan bize şampiyonluk hissi yaşattı.Alonso tek pilot oldu da noldu sonu hüsran.Koskoca geri kafalı 5 sene geçirdik eski yönetim alonso ile.Allahtan kurtulduk da hepsinden önümüze bakıyoruz.

      1. kendin yazıyorsun kendin cevap veriyorsun.Yahu sen SEB fanı mısın Ferrari fanı mı ? Sanki Schumi zamanından beri Ferrari fanıymış gibi konuşuyorsun.Hayır biliyorsun,Seb daha 5-6 yaşındayken Schumi Ferrari’deydi :)))

        1. Bir de ”allahtan kurtulduk da önümüze bakıyoruz” demişssin.Allahtan önümüze bakıyoruz.Çok fena geliştik,her yarış mercedesler değil de biz birinci ve ikinci oluyoruz büyük farklarla.Her yarış zevkten dört köşe oluyoruz.Farklı sezonları izliyoruz galiba..

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Artı bir de bu söylediklerimin vettel ile ne alakası var ? halüsinasyon mu görüyorsun ? Ben de bu seneden zevk almıyorum aksini mi yazmışım orada bahsetmemişim bile ? Ben sadece bu sene eski yönetimden ve pilottan daha iyi yaratıcı bir yönetim ve pilot kadrosu görüyorum meyvelerini de önümüzdeki yıllar göreceğiz.

        2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Sen bu durumu neye dayanarak yazdın anlamadım ? Seni ne ilgilendiriyor benim kimin fanı olduğum veya ne olduğum.Neden zoruna gitti anlamadım ? Benim o zamanlar F1 izlemediğimi ne biliyorsun ? Yani açıkcası yorum da seni ne rahatsız etti onu açıkla ona göre tartışalım.

    2. Schumi iyileşip ağzını burununu kırar bunun, adamım benim. 🙂

  7. Bu sezon icinde gerek yok zaten. Pilotlar sampiyon olamaz. 1.lige oynayan arac olunca bakalim aynisini diyebileck mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir