Raikkonen “Emekli Olduğumda Bir Daha F1 Yarışlarına Gelmem”

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, Formula 1’den emekli olduğu zaman bir daha Formula 1 padoğunu ziyaret etmeyeceğini söyledi.

Raikkonen’in gelecek sene için bir anlaşması bulunmuyor ve pist üstünde istenen sonuçların gelmemesi Raikkonen’in takımıyla anlaşma yenileme umutlarını azaltıyor.

Raikkonen “Sezon sonuna kadar en azından bir yarış kazanmak isterim.”

“Gelişeceğimizden ve rekabetçi olup Mercedes’i yakalayabileceğimizden eminim. Ancak konuşmak zor. Zamana ihtiyacımız var.” dedi.

Oğlu Robin’in gelecekte F1 pilotu olma ihtimalinin sorulması üzerine Raikkonen bunu istemediğini söyledi ve şöyle devam etti: “Niçin? Çünkü emekli olduktan sonra bir daha padoğa gelmek istemiyorum.”

 

 


Yorumlar

“Raikkonen “Emekli Olduğumda Bir Daha F1 Yarışlarına Gelmem”” için 21 yanıt

  1. Murat AYDIN avatarı

    Rai artık F1’e verebilecek bişeyi kalmamış gibi konuşuyor. Üzücü ama bu bir gerçek. Önce ralliye gidip gelmesi, ardından eşinden boşanması, ardından sırt operasyonu filan derken bu adama bişeyler oldu. Sürekli bi takmamazlık, bi umursamamazlık halinde. Şanssızlıklarını tabiki biliyoruz. Ama işler yolunda gittiğinde bile yeterli performansı gösteremiyor. Tecrübe var. Bir çok konuda Vettel’den daha tecrübelidir. Tamam F1 çok değişmiş olabilir. Pilotlar uçak pilotuna dönüşmüş olabilir. Ama herkes buna ayak uydurabiliyorken neden sadece sen bunun uzağında kalıyorsun. Önümüzdeki üç yarışta podyum göremezse Ferrari artık kendisini düşünmeyecektir. Çünkü sürekli kredi veriyorlar sürekli takım arkasında durmaya çalışıyor. Ama daha nereye kadar dayanabilirler! Böyle giderse bu Rai’nin F1’deki son sezonu olacak. Alonso kendisinden daha kötü durumda olmasına rağmen Alo’nun hala F1’de kalma şansı var. Ama Rai kendi şansını tepmek üzere. Hayırlısı bakalım.

  2. Murat aksoy avatarı

    Derrick Coleman. Birkaç yıl evvel Raikkonen’i Coleman’a benzettiğimde birkaç arkadaş itiraz etmişti. Şimdi ne diyecekler çok merak ediyorum. (McLaren’de yarışırken de Mansell’e benzetmiştim -ki sonuç ortada)

  3. Ya emekli ol ya da emekli edil. Bence emekli ol.

  4. Arkadaşlar 2002’den beri Kimi’yi desteklerim ama artık çok şey değişti. Eski agresif sinirli araçlar yok. Robot gibi dümdüz yardırıp gidiyorsun ne kontra kaldı ne de frenaj da araç düzeltmeye çalışmak. Yani Kimi’nin iyi olduğu dönemler çok eskide kaldı. Artık bu araçları süremiyor açık ve net belli yani. Bu araçları eminim simülasyonda çok başarılı olan çocuklara verceksin ( sıkı vücut kondisyon çalışmalarını yapmak kaydıyla) bak nasıl roket gibi sürüyorlar. Kimi zamanın da neler yaptı çok iyi biliyoruz. Montoya gibi pilotu ezdi geçti. Kimi şanssızlıklar yaşamasa şuan 3 dünya şampiyonluğu almıştı. Ama artık bitti ve efsane olarak da hep aklımızda kalacak. Yarışamıyor olsa da geçmiş dönemlerinden dolayı çok seviyorum onu. Ayrıca Ferrari’nin aracını geliştirme konusunda da Kimi’den daha iyi ve tecrübelisini bulamazlar onu da belirtiyim. Vettel zaten Hamilton ayarın da şampiyonluğa oynayacaksa Vettel oynar. Kimi’nin de tecrübelerinden, hislerinden faydalansınlar yani.

  5. bu adamın artık araç süremediğini görmemek için kör olmak gerek.. Bu sene ham şampiyon olunca, yeni bir heyecan ferrariye geçmesi güzel olur.

  6. zekeri sayin avatarı

    Ferrari taraftarlari acelecidir.Ateslidir.Ama aracin adinin ferari olmasi yada renginin kirmiziligi yaris kazandirmiyor malesef.
    Ferrarinin bu yilki araci aman aman cok muthis bir aracmis da sanki bu araci raikonen kullanamiyormus gibi bir algi olusmaya basladi.Allah askina bu yil ferrarinin mercedesi gececek bir araci var mi da sitres yapiyorsunuz.rai ile bottas beceriksizini kiyaslamak cok mantikli gelmiyor.rai raidir.sansizlik vs.ama rainin surusune sahsen kotu diyemem.siralamalarda gelisecekmis eee sonra 2.mi birinci mi olacak.yapmayin.schumahere de bitmis artik bu adam rosberge yeniliyor diye olmafik yazilar yazdik simdi suminin ardindan ozlemle bakip onun eseri olan bir aracin rekorlara kosusunu sanki digerlerinin eksikliginden kaynaklaniyor saniyoruz…Rai Raidir.kurt kocayinca itin maskarasi olurmus.raiyi cok arariz cok.

  7. OtonomAktor avatarı

    sene sonunda rai gider büyük ihtimal. ferrari koltuğu için adaylar bottas ve ricciardo.

  8. Ya sadece aldığı paradan dolayı burada olduğunu biliyoruz, daha önce söylediğim şeyi tekrar söyleyeceğim, madem bu kadar onurlu, cool, ne bileyim dobra falan, çeksin gitsin niye hala buralarda dolaşıyor, kendisini sevmediği bir işle niye harap ediyor. Madem bu kadar beğenmiyor, gitsin kalabalık yapmasın,

    şuanda aldığı parayı versinler nakit ama yarışma desinler, yine gelmez zaten, oğlunu beklemesine gerek yok. Becerebileceğinden değilde, birisi takım patronluğu teklif edip iyi para teklif etse, yine gelir. Bu davranışa alkış tutanlara da bravo bu arada

  9. sanırım bimi demek istedin

  10. umarım oğluna kanada’yı izletmez, yoksa babalıktan reddedebilir çocuk 😀

    “oğlum yarışa mı gidiyorsun? hiç sevmem ama dur ben de geleyim”
    “baba yok yea, gelmesen de olur nolcak gelme sen boşver, beni şu köşede indir ben giderim”

    1. Ahı ahı ahı bu ne über bir espri anlayışı, dünya dışı bir yaşam formu olmalı..

      1. Arkadaşlar şuan itibariyle Royalhunt espri yapmak ve yapmaya çalışmak işine marjinal bakış açısıyla yeni boyut getirmiştir, çevreye vereceği rahatsızlıktan dolayı ilinsi fanlari hariç onun dışındaki realist güruhtan özür diliyorum 🙂

    2. 😀 Güzel deneme.

      O zaman seninkilerin çocukları yarışçı olmak bile istemez; “Ya babama çektiysem?

      1. Günay vurdu ve gol oldu 😀

  11. Bunu açık açık söylemesi güzel bir davranış.

  12. Kesinlikle bu yönünden dolayı seviyorum.

  13. Adam çok cool yea.Bu yüzden seviyorum.Adam hiçbirşeyi takmıyor, adamın dibi yea.

  14. Spa’yı son kez kazanıp, herkesin ikiyüzlü olduğu bu camiadan sonsuza dek ayrılabiliriz.Umarım bu gerçek olur..

  15. Dobra açıklama yapmış kimi’yi kimi yapanlardan yani,emeklilik düşünülmeye başlanmış gibi.

  16. Ben şuan da pek isteyerek geldiğini sanmıyorum

  17. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir