Sezonun Son Yarışı Abu Dhabi'de Vettel ve Red Bull Zirvede!

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan Vettel, yarışın ilk pitlerine kadar olan bölümde lider Lewis Hamilton’un arkasında 2.liğini korudu ve ilk pitlere geç girmesinin ardından liderliği ele geçirdi.

Vettel, ilk pitler ile kazandığı liderliği yarışın sonuna kadar rahat bir şekilde sürdürerek ilk Abu Dhabi yarışını kazanan isim isim olmayı başardı.

Vettel bu galibiyet ile bu sezon 4. kez damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Yarışa takım arkadaşının arkasında 3. sıradan başlayan Mark Webber, takım arkadaşının ardından damalı bayrağı gören isim oldu. Webber, 2. pitlerin ardından yumuşak lastikler ile arkasında yer alan şampiyon Jenson Button’ın baskısına maruz kaldı ancak buna cevap vererek Red Bull’un bu sezon 4. kez duble yapmasını sağladı.

2009 Formula 1 Dünya Şampiyonu Jenson Button, yarışa 5. sıradan başlamasına rağmen yarışın başında takım arkadaşı Rubens Barrichello’yu geçerek 4.lüğe yükseldi ve yarışı 3. sırada tamamlayarak podyuma dönmüş oldu. Button en son Monza’da podyuma çıkmıştı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton, ilk pitlere kadar lider gitmesine rağmen yeteri kadar fark açamadı ve ilk pitlerin ardından 2.liğe geriledi. Ancak Hamilton’ın aracının frenlerinde sorun yaşanması üzerine Mclaren Hamilton’u pite çağırdı.

Rubens Barrichello, Abu Dhabi’de 4. sırada kaldı ve 2009 Formula 1 sezonunu 3. sırada tamamlamış oldu.

Yarışa 8. sıradan başlayan Nick Heidfeld, iyi bir yarışın ardından BMW Sauber ile son yarışında 5. olmayı başardı.

Formula 1’de henüz 2. yarışına çıkan Toyota pilotu Kamui Kobayashi, oldukça etkileyici bir yarış çıkardı ve 12. sıradan başladığı yarışta 6. olarak takımına 3 puan kazandırdı. Onu deneyimli takım arkadaşı Jarno Trulli takip etti.

Toro Rosso ile son bir kaç yarışta yükselişe geçen Sebastien Buemi, Abu Dhabi’de 8. olarak son puanı kazanan isim oldu.

Williams ile son yarışına çıkan Nico Rosberg, bir kez daha takım arkadaşı Kazuki Nakajima’yı geride bıraktı ancak 9. sırada kaldığı için puan alamadı.

Buemi ile mücadelesinde temas yaşayan ve spin atan Robert Kubica, 10. olurken onu yarışa 18. sıradan başlayan Heikki Kovalainen takip etti.

Ferrari ile son yarışına çıkan Kimi Raikkonen, 11. sıradan başladığı yarışta öndekilerin yarış performansına ayak uyduramadı ve damalı bayrağı 12. sırada gördü.

Fernando Alonso da Abu Dhabi’de gerilerde kalan ünlü isimlerden birisiydi ve ancak 14. olabildi.

2009 Formula 1 sezonunun son yarışı ile Jenson Button 95 puan topladı ve sezonu 2. sırada tamamlayan Vettel’in 11 puan önünde tamamladı. Takımlarda Brawn 172 puan kazanırken, Red Bull 153.5 puan topladı. Takımlarda merak edilen 3.lüğü geçtiğimiz yarış ele geçiren Mclaren Mercedes kazandı. Ferrari 4. olurken onı Toyota takip etti. Abu Dhabi’de 4 puan kazanan BMW Sauber ise Williams’ı geride bırakmayı başararak 6. oldu.

Poz.  Pilot        Takım                      Süre
1. Vettel Red Bull-Renault (B) 1sa34:03.314
2. Webber Red Bull-Renault (B) + 17.857
3. Button Brawn-Mercedes (B) + 18.467
4. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 22.735
5. Heidfeld BMW Sauber (B) + 26.253
6. Kobayashi Toyota (B) + 28.343
7. Trulli Toyota (B) + 34.366
8. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 41.294
9. Rosberg Williams-Toyota (B) + 45.941
10. Kubica BMW Sauber (B) + 48.180
11. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 52.798
12. Raikkonen Ferrari (B) + 54.317
13. Nakajima Williams-Toyota (B) + 59.839
14. Alonso Renault (B) + 1:09.687
15. Liuzzi Force India-Mercedes (B) + 1:34.450
16. Grosjean Renault (B) + 1 lap
17. Fisichella Ferrari (B) + 1 lap
18. Sutil Force India-Mercedes (B) + 1 lap

Hızlı tur: Vettel, 1:40.279

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Hamilton McLaren-Mercedes (B) 21
Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) 19


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Button 95 1. Brawn-Mercedes 172
2. Vettel 84 2. Red Bull-Renault 153.5
3. Barrichello 77 3. McLaren-Mercedes 71
4. Webber 69.5 4. Ferrari 70
5. Hamilton 49 5. Toyota 59.5
6. Raikkonen 48 6. BMW Sauber 36
7. Rosberg 34.5 7. Williams-Toyota 34.5
8. Trulli 32.5 8. Renault 26
9. Alonso 26 9. Force India-Mercedes 13
10. Glock 24 10. Toro Rosso-Ferrari 8
11. Kovalainen 22
12. Massa 22
13. Heidfeld 19
14. Kubica 17
15. Fisichella 8
16. Buemi 6
17. Sutil 5
18. Kobayashi 3
19. Bourdais 2


Yorumlar

  1. Sayın Musab Bera

    Uzun süredir sürekli olarak haberler ile ilgisiz yorumlar yaparak konuyu saptırmanız ve kişisel sataşma yoluyla tartışma çıkartmanız nedeni ile TRF1.net üyeliğiniz süresiz olarak askıya alınmıştır. Bu karara saygı duymanızı rica ediyoruz.

    İyi günler.

    arkadaşlar merhaba….
    bugün f1 yönetiminden böyle bir mail aldım. daha evvel yanılmıyorsam 4 sefer nick im bloke edilmişti. arkasından abdullah çelikten bir mail aldım(30 eylül). o mail gerçekten beni çok mutlu etmişti. bende kendisine bir cevap yazdım. bir nevi barış anlaşması gibiydi. arkasından elimden geldiğince kimseyi kırmamaya çalışarak helede kimseye hakaret etmeden gerçekten çok sevdiğim bu sitede kendime bir dünya kurmaya çalıştım. gerçek hayatta pek arkadaşı olmayan bir insan olarak burada sanal alemde birçok insanı gerçekten çok sevdim. çocukluğumda ve gençliğimde zor şartlar altında bir hayat geçirdim. hoş bir hayat olarak yaşayamadığım o günleri belki burada siz gençlerle yaşamaya çalıştım. fakat ne acıki beceremedim. biraz abartarak kimi raikkoneni sevdik belkide f1 deki herşeyin üstünde tuttuk. olan insanın kaderi olmuştur olacakta kaderidir ama biz bilemeyiz. insan ne yaparsa kendine yapar. kendi düşen ağlamazmış. daha evvel kapıdan kovulduk bacadan girdik. o zaman kimse beni tanımıyordu(gerçi her seferinde bir iki gün içinde yakayı ele veriyorduk yine geldi bu kimi manyağı diye). 30 eylülden sonra bayağı birşeyler anlattım yorumlarda kendimle alakalı…iki paralık onurumuz varsa bundan sonra farklı bir nickle de olsa yazmamak lazım.

    insanın kendi için şer gördüğü şey hayır olabilir. vardır bundada bir hayır…kalbini kırdığım ve vaktini çaldığım bütün arkadaşlardan özür dilerim. herkes hakkını helal etsin ben bana sıpa av köpeği beyinsiz deli ezik vs.vs. diyen ve demeyen herkese hakkımı helal ediyorum. Allah dünya ahiret yar ve yardımcınız olsun.

    el baki hüvel baki

    musab bera

    not. beni seven bazı arkadaşlar görsün diye birçok habere yorum olarak yazıyorum. site yönetimi affetsin beni. lütfen silmeyin…

  2. öncelikle abdullah kardeşimize hayırlı teskereler diliyorum.askere gideceğini bugün öğrendim.burada olumlu olumsuz yorumlarda bulunup bazen can sımış olabailiriz.onun için hakkını helal et.yarışa dönecek olrsak hemen her arkadaş gibi kamui yi tebrik etmek lazım.daha öncede belirtmiştim altındaki araca göre en iyi çaylak diye. pitten çıkan button a yaptığı atak sanki yıllardır f1 aracı kullanan bir pilot edasındaydı.genel olarak iyi bir yarıştı.

  3. McLAREN TEAM öncelikle Bu sitede oldugun ve yorumlarını bizimle paylaştıgın için sana çok teşekkür ediyorum. McLarenci olman dolayısıyla aynı takıma gönül vermemiz harika bi duygu benim için.Ve yorumunda beni duygusal taraftar olarak ilk sıraya yazman çok mutlu etti çok gururlandım çok saol.saygılar sevgiler bütün Trf1 sevenlere.

  4. ecrin deniz avatarı

    bu siteye günde kaç kere girdiğimi bilmiyorum hele hele mart ayına kadar kimbilir kaç kere yeni bir haber umuduyla giriş yapacağım? pek fazla yorum yazmasam da her yorumu okuyorum özellikle de uzun olan yorumları daha çok seviyorum ama onlar için ayrıca evde zaman ayırmam gerekiyor:) önce bu siteye emeği geçen herkese, sonra bu siteyi anlamlı hale getiren yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler…

  5. McLAREN TEAM ve Abdullah EYVALLAH… Bende şimdi size bir teşekkür daha etmiş olayım.
    Sayın Çelik vedalaşmıyorum hemen daha çok var burdayız daha.:)
    Ayrıca kimseyle vedalaşmıyorum ben yine buralarda olacağım. Pilotlar, takım çalışanları tatile gider ama bizim aşkımız tatile girmez. 🙂

  6. aslında bir daha hiç bir şey yazmamaya karar vermiştim ve uzunca bir süredir de bir şey yazmıyordum. ama arkadaşlarımın aşağıda güzel yorumlarını okuyunca yazmak geldi içimden. öyle ya da böyle, bir çoğumuz için beklentileri karşılamayan, alıştığımız heyecanları yaşatamayan ve özleten, bunun yanında button ve vettel taraftarı arkadaşlarımızı mutlu mesut eden bir sezon geride kaldı. 4,5 aylık büyük hasret başlıyor.

    kendi adıma, tartıştığım ve ister istemez ileri gidip kalplerini kırdığım arkadaşlar varsa affola. elbette ki tartışmaların aşırıya varıp tadının kaçması kimseye zevk vermez. heyecan ve anlık duygular diyelim, bir daha abartmamayı umalım..

    f1'siz uzun gün ve gecelerde herkese sevgiler, saygılar.. massa ile birlikte geri döneceğim =)

  7. Peki arkadaşlar, 2009 sezonunu bitirdik. 2010 sezonu başlangıcında testler de olmayacak sanırım eskisi gibi. Sakin bir dönem arası geçireceğimizi söylemişti Abdullah Çelik bir yorumunda. Sanırım öyle olacak.

    Ne yapacağız 2010 başlayana kadar? Transfer dedikodularının gerçeğe dönüşmesi, yeni araç tanıtımları, yeni pilotlar, yeni renkler ve sponsorlar göreceğiz. Araçlara yeni motor takacağız belki 28 araç nasıl yarışacak diye soracağız. Pilotların açıklamalarını, memnun olup olmadıklarını, takımların birbiriyle atışmalarını, Jean Todt’u izleyeceğizç İşte öyle günlerde de yorumun tadı çıkıyor diye düşünüyorum.

    2009 sezonu garip bir sezondu. Farklı takımlar, farklı pilotlar gördük. Yorumlar yapılmış bu konu hakkında uzatmayacağım (:D).

    “McLAREN TEAM” 2007 yılında uzun yorumlarımı yarışlardan sonra yapıyordum. Fransa GPsi hakkında “Bugün neler öğrendik?” diye bir yorumum bile vardı. Geleneğim diyelim, eğer sıkmıyorsan okurken ne mutlu (doğru veya yanlış şeyler söylemem fark etmez-okunabilirlik önemli).

    Bu siteyi hazırlayan, haberleri tercüme eden, bu kadar hızlıca yayınlayan yöneticilere ve editörlere
    Yorum yapan
    Cevap veren
    Tartışan, tartıştıran
    Artı veya eksi koyan
    Takım tutan, pilot tutan, 2sini beraber tutan
    Herkese, yani tüm TRF1 sakinlerine teşekkür etmeyi ben de borç bilirim.

    Sezon arasında, görüşemezsek ise 2010 sezonu başında görüşmek üzere. (Yine uzun sayılabilecek bir yorum)

  8. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Olsun ben şimdiden hayırlı gidip hayırlı dönmeni diliyorum.

    Haftasonuna gelince. Sebastian muhteşemdi. Buemi ve Kobayashi iyi iş çıkardılar. Özellikle Kobayashiyi çok beğendim. Şimdi çok uzun bir ara var maalesef.

  9. inşallah hayır ancak bu aramıza (haber editörlerine) yeni kişilerin katılmasına bağlı olacak birazda.

    bu arada herkese teşekkürler ve askere hemen değil, aralıkta gideceğimi belirtmek istiyorum. bir yorum ile buralara geldi, ısmarlaşmaya daha var 🙂

  10. allah yardımcın alsun abdullah çelik vatani görevinde
    yaa bu arada herkes öle yazılar yazmışki ne bilim fazla duygulu yoksa site kapanıyor mu???

  11. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "McLAREN TEAM" Yorumların İcin Coook Tesekkürler… Bu Sezonda İnişli Cıkışlı Bazen Kavgalarla,Bazende Gülerek Geride Kaldı :=))
    @Abdullah Çelik Dostum hayırlı teskereler diliyorum. Allah yardımcın olsun.. İzinlerde Bizi Yalniz Bırakma Bakk :=)

  12. Ooooo… En büyük asker bizim asker 🙂 Abdullah KD mi gidiyorsun? Eğer KD gidiyorsan inşallah eğitim çavuşu olmazsın. Allah yardımcın olsun.

  13. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    Abdullah Bey'e hayırlı teskereler diliyorum. Allah yar ve yardımcın olsun..

  14. luris, yaklaşık 4 seneden beri beni tanıyanlar apocan dedikleri için böyle kaldı gitti normalde pek kullanmıyorum bu nicki ama diyenlere de niye böyle diyorsunuz diyemiyorum 🙂

    lise öğrencisi olmayı bırak 2008-2009 eğitim öğretim yılında lise öğrencilerine öğretmenlik yaptım 🙂

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bugunde sıkıcı bır yarıs vardı genel manada.nasıl basladıysa oyle bıttı gıbı bırsey.yer degıstırenler ya tek pıtle yer kazananlar yada bırılerının yarıs dısı kalmasıyla kazandılar.f1 ın ruhuna yakısan gecıs ve mucadeleden yoksun bır yarıstı.en hos karelerı button ve webber ın son bır kac turdakı mucadelesıydı.kobayashı yı tebrık etmek ıstıyorum helal olsun vallahı.toyota bence onu seneye yarıstırmalı.kısa karıyerı bunu hakettırıyor bence.

    Mc laren aslında hızlıydı.hamılton alır brawnlarla red bullar da cekısır dıye dusunmustum.hamılton dısında oyle oldu.hamılton ın basına gelene uzulmedım degıl.yazık oldu.kovalaınen de elınden gelenı yaptı…kımıyı gecmeyı basardı.3 .lıgı aldılar.tebrıkler

    .ferrarı aynı hıkaye.gelısımı durdurulmus aracla zaten bu bıle ıyıydı.start bekledıgımız gıbı olmadı zaten.yarısta kımı ıcın orada bıttı bana gore.kımı sonucta hamıltonun da kaldıgını sayarsak basladıgı yerden 2 sıra gerıde basladıkı bence bu uzucuydu.

    Bu sezon genel manada eskı sezonlara oranla bıraz sıkıcı gectı .gerek buyuk takımların ve eskı sampıyonların mucadelenın ıcınde olmayısı genel manada degısen kurallar ısın sportıf lıgınden cok polıtık oyunlar vs.sezonun en hos ve eglencelı kısmı son 1 kac ayda cıkan ve hala devam eden transfer dedıkoduları ve burada yaptııgımız yorumlarla tatlı sert dısıdmemızdı…bu sıtede olmasa haber altına yazdıgımız yorumlarda olmasa bırbırımıze batırdıgımız ıgneler munakasalar da olmasa vallajhı cok sıkıcı bır sezondu.

    Basta yarısları bıze anlatan Serhan acara.sıte yonetımıne ve burada yorum yapan hangı takım pılot taraftarı olursa olsun yorum yazan herkese.tesekkur edıyorum.kırdıgımızda oldu kırıldıgımızda.sınırlı olup bodosllma atladıgımızda oldu sakın sakın yazdıgımızda.tarflı tarafsız surcu lısan ettıysek kalp kırdıysak ozur dılerım

    Abdulah celık Apo kardeş Allah kavustursun dıyorum.hayırlı teskereler.herkese saygılar.

  16. abdullah arkadaşım, ben seni hep 15 yaşında birisi olarak hayal etmiştim, herhalde sana apocan dediklerinden dolayı böyle oluşmuş bilinçaltımda, liseye fln gittiğini düşünüyodum halbuki ya nerden çıktı bu askerlik şimdi:)

    mclaren team arkadaşıma ve bu sitede yazılan herşeyi takip etmeye çalışan takıntılı arkadaşlara hissettikleri tutkudan dolayı teşekkür ediyorum, şimdi 4 ay boyunca normal bir hayat sürebiliriz:)

  17. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Abdullah Kardeşim mesajın sayesinde askere gideceğini öğrendim.

    Allah sana ve tüm askerlere yar ve yardımcı olsun. umarım çarşı izninde net'e bağlanır hal ve durumunu iletirsin.

  18. yarıştan ben çok sıkılmadım, aslında böyle olacağını tahmin ettiğim için beklentim çok yoktu ancak yine de zaman zaman heyecanlı anlar izledik. bundan daha beter yarışlar da izledik bana göre bu sezon.

    geçen kış dönemini hatırlıyorum da, ne kadar umutla bekliyorduk bu sezonu ve yine hepsi geride kaldı. önümüzdeki günler transferlerle hayatta kalacak ancak sonrası bakalım ne olacak.

    sezon içerisinde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkürler eder, kalplerini kırdığım varsa özür dilerim.

    bu arada gideceğim askerlik için buradan dileklerini iletenlere de teşekkürlerimi sunarım. beni çok sevindirdiniz 🙂

  19. ve sezon bitti…….!

    bazen sevinçle bazen hüzünle geçirdiğimiz bir sezon daha geride kaldı bir çok konuda bir çok tartışmalar yaşadık yarışmak ve taraf olmak kavramlarının altında yatan özellikler ister istemez bizleride bazen olduğumuz çizgiden uzaklaştırdı ve agresif yorumlara neden oldu ben kendi adıma kırdığım ve üzdüğüm tüm f1 tutkunlarına özürlerimi iletiyorum. her nekadar farklı renklere sahip olsakta aynı gürültüden hoşlammamız aynı saatte aynı yerde buluşmamız ve buna benzer birçok özellik sizleri ve bu siteyi benim için hep özel kıldı….
    en duygusal taraftarımız Mclaren_didem07 ye 🙂
    sitenin ağabeysi abdullah çelik'e
    sitenin müdavimi • Mc Laren² 'e
    olaylara tarafsız olarak bakabilen R30'a
    yorumlarını beğendiğim luris'e
    tam bir fernandocu fernando ulaş'a
    eskilerden gelen taraftar Marlboro Project 4'e
    massanın f1'de varolma nedeni massathebest'e 🙂
    uzun yazı rekorlarını kıran vega_nitro-kirve 12 ye
    sürekli takip ettiğim ve özelliklerini burada yazamadığım Bora Subaşı,mert merter,erdal altundag,Görkem Yılmaz,lost boy,tolga kardaş,yavuz balcı,Umutbg,burak bocek,fatih keleş,Silver Arrow,M1CHAEL,oversteer,sinan bozok,kaan kaanhan,gökhan demir,sinan ergin,can bundy,elif çivici,Fuad Kaya,MagicAlonso,musab bera ve niki şuan aklıma gelmeyen birçok arkadaşa kucak dolusu sevgiler!

    bu site için gece gündüz emek çeken benim içim yaşam gereksinimlerimden biri haline getien TRF1 yönetimine sonsuz sevgi ve şükranlarımı iletiyorum.

  20. don carleone avatarı

    maalesef kimi ferrariye şampiyon olduğu senede dahil uyum sağlayamadı ayrıca bu ferraridende daha iyisi beklenemez ayrıca kobeyashiye tebrikler bence satoda dahil olmak üzere gördüğüm eniyi japon pilot
    ayrıca see you again BMW

  21. yaa bilmiyorum ama içimde bir burukluk bu sene büyük takılar için iyi geçmedi ama yinede bir sürü olay vardı. 5 ay bekle dur. bir boşluğa düştüm. bugünkü yarışta bende kimin iyi start alacağını düşünüyorum ama ağır olduğundan dedim en bir de ilk virajda dışarda kaldı. kobayashida yetenek var tayoyta harcamz inş onu. vettel geleceğin yıldız adaylarından olduğunu bir kez daha gösterdi. ama yarış sıkıcıydı. singapurdan pek farkı yoktu. simpsonlar vardı onları izledim eğlenmek için arada 🙂

  22. kimiforever  avatarı

    kimiye noldu sahiden hem temiz taraf hem kers daha iyi bir sonuç neyseede daha iyi bir start beklerdim :S kov ve kobayashiye tebrikler özellikle.. kobayashi süpersin:))

  23. Yarışın startı ve sonu dışında seyredecek pek bişey yoktu, gercekten SIKICI bir yarış oldu ki bundan sonra bu yarislara alışın, çünkü seneye yakıt ikmali de yasak olacak. Hızlı araç önde olunca arkada ki araç nasıl geçiş yapacak merak ediyorum. Zaten geçiş yoktu iyice sıkıcı olacak yarışlar. Umarım FIA bunun farkına bir an önce varır ve bu kural değişir.. Yarışa gelecek olursak Raikkonen beklediğim startı yapamadı, Kers mi çalışmadı nedir anlamadım. Kobayashi ye bile geçildi ki Kovalainen 5 sıra kazandı Kers le. Neyse iyisiyle kötüsüyle bu sezon da bitti, kazananları tebrik ederiz, transfer haberlerine bakıcaz bundan sonra 🙂 5 ay nasıl geçececek orası da ayrı bir konu 🙂

  24. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    SONER'İN ŞU YORUMUNA TAMAMEN KATILIYORUM :

    Heikki ise, Kimi 1 sıra kaybederken 7 sıra kazanarak bitirdi yarışı ( 18. başlıyor, 17. bitirse bari diyenlere duyurulur). Dahası Kimi'nin önünde bitirdi. Takımca puan alamadık ama Ferrari de alamadı.

  25. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    geçen senenin finali hatta 2007'nin finali hala akıllardayken bu yarış gerçekten sıkıcıydı şampiyon belli olsada daha heyecanlı olabilirdi

  26. elif çivici avatarı

    Çok sade bir yarış oldu,o kadar ışıl ışıl pistleri benim uyumama engel olmadı.Uyandığımda basın toplantısındaydı,bir şey olur diye beklediğim tüm yarış boyuncaki tek heyecan son 6 turda Webber ve vettel mücadelesi olacaktı belki ama izleyemedim 🙂
    Neyse bu sezonu da atlattık.Seneye daha .çarpıcı bi sezon bekliyoruz.

  27. Saçma bir yarış saçma bir sezon finali,önmüzde sıkıcı bir 5 ay olacak,umarım seneye bu kadar saçma bir sezon olmaz…

  28. ecrin deniz avatarı

    Benim tebriğim Kobayashi' ye… bu arada görsellik iyiydi de yarış çok sıkıcıydı…

  29. ben sıkılmadım o kadar… son tura kadar live timingten dereceleri takip etmek bile zevk verdi, Alonso'nun 14. olmasına rağmen 🙂 Grosjean'ı da inceledim, yarışın başnda Alonso ile benzer turlar atarken sonrasında koptu yarıştan… yarış performansını arttırmalı… 2009 bitti ve 2010'a daha çok var, böyle sıkıcı dediğiniz yarışlrı bile özletecek büyük bir ara var önümüzde…2010'da görüşmek üzere 🙂

  30. efendimayin  avatarı

    Pistin sıkıcı olduğunu 1 hafta önceden söylemiştim. Kobayashiyi tebrik etmek lazım toyotada koltuğu hakediyor. Puan almasından daha önemli olan trullinin önünde bitirmesi yarışı. Yani asıl bugün kanıtladı kendini. Toyotanın yapması gereken kobanın yanında tecrübei bir pilot almak.

  31. bence de acele etti çok dışardan zorladı muhtemel 1 puanadan oldu

  32. Remzi Ersoy avatarı

    bnce kubica acele etti ve hata yaptı biraz daha sıkıştırsa bemi hata yapar kubica daha kolay geçebilirdi diye düşünüyorum.

  33. Remzi Ersoy avatarı

    yarışın başından çok bn son 2-3 turunda zek aldım.ama genede pist gerçekten güzel ve hızlı araçların pisti bnce.Kobayashi bnce yetenekli ve rekabetçi olabilecek potansiyel var bnce,ayrıca çok çıkgın kullanıyo aracı.

  34. arkadaşlar buemi kubica olayındaki görüşünüz nedir

  35. yarış sıkıcıydı.lewise yazık oldu vettel çok üstündü.son turlarda yarışa heyecan kattığı için jensona tebrikler.basın toplantısında zaten webberi geçmek zor dedi geçen yarışı hatırlayınca cidden zor.kovalainen hayal kırıklığıydı.artık mart ayına kadar bekleyecceğiz.

  36. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Eveeettt… Yas Marina'nın yarışa hava aydınlıkken başlanıp karanlıkken bitirilmesi dışında hiçbir özelliğinin olmayışını söyleyerek başlamalıyım söze. Maalesef takvime can sıkıcı bir yarış daha eklenmiş. Şüphelerim haklı çıktı. Yarış için tek sözcük yeterli ; SIKICI.

    Garanti gözüyle baktığımız birincilik sağ arka fren sorunu nedeni ile gerçekleşmedi. Mekanik sporların cilvesi. Oysa ki Lewis harika bir yarış çıkarabilirdi. Serhan'ın da dediği gibi Seb ile arayı açamayışının nedeni büyük ihtimalle bu fren poblemiydi. Malum, Lewis 3. turdan itibaren sorun olduğunu söylemiş sağ arka frenin.

    Heikki ise, Kimi 1 sıra kaybederken 7 sıra kazanarak bitirdi yarışı ( 18. başlıyor, 17. bitirse bari diyenlere duyurulur). Dahası Kimi'nin önünde bitirdi. Takımca puan alamadık ama Ferrari de alamadı.

    3.'lüğümüz hayırlı olsun. Böylece şampiyonayı Ferrari'nin önünde bitirdik.

    Kobayashi… Keşke daha önce piste çıksaymış. Muazzam performans gösterdi. Yılın çaylağı olabilirdi. Hatta diğer çaylaklara bakarsak kendisine bu ünvan layık görülebilir bile.

    Yarışta son 9 turdaki aksiyondan başka izlenecek bir durum da yoktu. Robert ile Buemi arasındaki geçiş mücadelesi dahil. En azından doruk noktası son tur olmak üzere 9 tur boyunca "yarış" izleyebildik. Nasıl olsa şampiyonum deyip de ayağını gaz pedalından esirgemeyen Jenson'a teşekkürler.

  37. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Tebrikler Vettel ve Webber and Kobayashi.TebriklerJenson İyi Bir Pilot Olduğunu Gösterdin Yine Sağol Bu Sene Yaşattıkların İçin

  38. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    2 milyar tl değerinde pist
    + Harika araçlar
    + Görece iyi pilotlar
    + Dolu tribünler
    + Tv başında milyonlarca insan
    = 0 (sıfır)

  39. Yarışı kopuk kopuk izledim bu daha da bir iğrenç yarış seyretmeme neden oldu. Güzel bir kapanış olmadı 2009 sezonuna ne yazık ki.

    Yarışın en güzel anlarından biri Jenson Button ve Mark Webber çekişmesiydi. Kaliteli bir çekişme seyrettiler bize.

    Kobayashi gelecek vaat ediyor, ilk 2 yarışında oldukça rekabetçi ve diğer pilotlarla mücadele eden bir yapısı vardı. Toyota koltuğuna bir Japon olarak oturabilir.

    Red Bull dublesini bekliyordum çünkü dün bir Vettel, bir Webber hızlı gitti ardından da Lewis 2sini geçti. Red Bull güzelce 2 pilotunu sezon boyunca yönetti bu da ayrı değinilmesi gereken bir konu.

    İlk defa "yanlış takımın" pitine giren pilot görüyorum. Çaylaklığın en ilginci. Ama Torro Rosso araçları da uzaktan bakınca Red Bull'a benziyor ki aracın altını kaldıran kişi hazırlanmış ve yanlış aracın geldiğini gördüğü an geri çekilmiş.

  40. levisin arka tekerine balata koymayı unuttular şaka bi yana levis fren problemi yüzünden arayı açamadı yoksa rahat birinci olurdu

  41. Herşeyiyle olağan bir yarış oldu,maalesef yeni pistlerde umduğumuzu bulamıyoruz,hep sıkıcı yarışlar oluyor,yarıştan önce Okay Karacan dün kendisini eleştirenler için burası zaten saçma bir ülke cümlesi için özür dileyecekmi diye çok merak ettim,ama Okay bey herhalde özür dilersem olay dahada büyür diye hiç konuyu bile açmadı,Poyraz Savcı bile yapılan eleştirilerden etkilenmişki iki farklı konuda yorum yaparken söyleyeceklerim için tepki görebilirim eleştiri alabilirim sözünü kullandı,bu olgunluğu gösterdi,burda biz gp2 yarışlarını anlatan arkadaşlarıda eleştirdiğimizde onlarda ilk kez bu yıl sunmaya başladıklarını hata yapabileceklerini söyleyip özür dilemişlerdi.Okay Karacan dünkü hatasıyla ilgili bırakın özrü yaklaşmadı değinmedi bile ama oda eleştirilerden etkilenmişki kireç gibi bir surat ve yüzündeki sahte gülümsemeyle gergin bir şekilde programı tamamladı,benim için Okay Karacanın zaten inişe geçen kariyerinin dibe vurduğu gündü bugün,umarım seneye Okay Karacanla devam edilmez,Abdullah Çelik arkadaşımada hayırlı teskereler dilerim…

  42. mert merter avatarı

    Lewis e yazik oldu frenleri bitdi kovva herzamanki kovva McLaren en azindan 3. de kaldi bu güzel oldu en büyük rakibimizin önünde yaris bitirdik Brawn yarisa fazla asilmadi sadece buton sonlara dogru kisisel baski yapti zaten kaybedecek birseysi yoktu RetBul seneye motor degistirmemeli diye düsünüyorum bu motorla iyi is cikariyorlar motor degisikligi cok sey kaybetdire bilir veya kazandira bilir büyük risk .,
    sezon basinda ciftkatli diflizör olayi kabul edilmemis olsa su an tablo cok cok degisik olacakti.zevksiz bir sezondu ferrari ve McLaren in yaris icinde olmadigi her yaris bizler icin zevksiz seneye 2010 a daha baskin girer umarim bu iki takim simdiden 2010 u sabirsizlikla bekliyorum
    yeni FIA yönetimi yeni takimlare benzin ikmalinin olmadigi yarislar lastik dayanikliligi vs vs daha zevkli gecer birde Yeni FIA yönetimi su araclarin ön kanat ve arka kanatlarini eskisi gibi olsun derse degme biz F1 severlerin keyfine.
    TOYOTA neden bir pilot ariyor anlamadim kobayashi su an Grid deki bir cok pilotdan iyi Glock ve koba iyi bir ikili olur

  43. vettel iyi kullandı ve kazandı,mclarenin fren problemi yardımcı oldugunuada göz önünde tutmak gerekir,mclaren 3.lüğü ferrariye vermek için elinden geleni yaptı ama olmadı.Kobyashi harika bir yarış cıkardı,heidfeldede tebrikler…

  44. hamiltona yazık oldu.son yarışı alabilirde.Ne diyelim takım için sezon kötü başladı kötü bitti ama en azından 3. olduk. ferrarinin atı bu sefer geçemedi bizi 😀

  45. tebrikler vettel tebrikler redbull RENAULT kobayashi helal olsun onada tebriklerr son turlar güzeldi başkada birşey yoktu ama organizasyon dizayn süperdi

  46. dilara bakır avatarı
    dilara bakır

    yarış gerçekten sıkıcıydı vettel haketti eğer lewis sorun yaşamasa da vettel yarışı alırdı bence..
    kobayashi konusnda sinan ergin e katılıyorum helal olsunn 🙂
    Kimi de geldi ve geçti Ferrariden yolu açık olsun..:(
    Vettel'in podyumdaki haliyse çok duygusaldı ya izlerken gözlerim doldu ..

  47. Genel olarak sıkıcı bir yarıştı son anlarda buttonun yaptığı ataklar güzeldi kobayashi iyi yarış çıkardı Alonsonun pite girmeden önce kobayashiye yaptığı atak ve geçiş güzeldi. vettele tebrikler çok iyi sürdü.

  48. sıkıcı bir yarıştı. ama vettele tebrikler.

    bu arada en büyük tebrik kobayashi ye. bu cocukta yetenek var. toyota akıllıysa bırakmaz bu çocuğu.

    seneye görüşmek üzere.

    abdullah çelik, vatani görevinde hayırlı tezkereler. her şey için çok saol.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir