Ford 2016’da Le Mans’a Geri Dönüyor!

yazar:

kategori:

Ford’un Cuma günü 2016’da Le Mans 24 Saat yarışına geri döneceğini açıklayacağı öğrenildi. Amerikan otomobil devi seride GTE sınıfında mücadele edecek.

Araçları hangi pilotların süreceği henüz kesinlik kazanmış değil. Ford’un GTE sınıfında kendisini kanıtlamış yıldızların peşinden koştuğu biliniyor.

Karbon şasili Ford GT’nin yarış versiyonu Amerika şampiyonasında prototiplerde kullanılan 3.5 litre EcoBoost çift turbo V6’nın Roush Yates tarafından modifiye edilen bir sürümü olması bekleniyor.

Ford’un dönüşü Le Mans 24 Saat yarışlarını 4 kez peşpeşe kazandıkları yılların ilki olan 1966’nın 50 yıl sonrasına tesadüf ediyor.


Yorumlar

“Ford 2016’da Le Mans’a Geri Dönüyor!” için 6 yanıt

  1. Ford bu bitik F1’e girecek kadar aptal değildir. Mercedes uzun yıllar domine etmeye ve kuralları FIA ile beraber belirlemeye devam edecek. WEC’de daha rekabetçi ve heyecanlı yarışlar oluyor ayrıca iyi bir geçmişleri de var.

  2. Beyler bu GT olayı çok iyi oldu uzun zamandır bekliyordum zaten. 66dan 50sene sonra 2016 da tekrar gelmesi kronik bir olay zaten GT40 benim favorim bende Replica (gerçeğinin neredeyse aynısı olan sahte marka araç.)alıyorum kit şeklinde kurup ona biliyorum.Gerçeği gibi olmasa da veriyor o heyecanı.

  3. Ne ciddi paralar dönüyor biliyormusun Fordun f1 e yatırım yapması işine gelmez ne kadar geçmişi var ki gelsin f1 e f1 son zamanlar en kötü senesini yaşıyor red bull alıyordu simdi mercedes alıyor rekabet sıfır heyecan sıfır tutku sıfır ben 1.5 senedir adam gibi izlemiyorum artık.Hevesimizi kırdılar tebrikler Bernie…

  4. formula 1,e gelsen nasıl olur ford bence çok iyi olur

    1. F1 in heyecanı mı kaldıki gelsin. olanlar aglıyo zaten

    2. F-one-Driver avatarı

      Valla hondanın bile halini görünce ford veya bir başka motor üreticisinin kolay kolay F1 düşüneceğini sanmıyorum….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir