2005 San Marino: Alonso ve Schumacher’in Savaşı

yazar:

kategori: ,

Yorumlar

“2005 San Marino: Alonso ve Schumacher’in Savaşı” için 19 yanıt

  1. Fernando’ya ne sinir olurdum o yıllarda.Rüyalarıma girerdi bu adam.Hayatımda kimseden o kadar nefret etmemişimdir,sırf Ferrari ve Schumi’ye kan kusturuyor diye.Her yarış startında bu manyağa odaklanırdım,acaba şimdi ne yapacak diye,nasıl bir atak yapacak,acaba schumi bu yarış kazanabilecek mi vs.vs.Formula 1 izlerken hayatıma ”acaba”kelimesini bu kadar çok kullanmama neden olan illet adam ALONSO.Bir yandan da,” bu adam insan mı?Nasıl dayanabiliyor bu kadar baskıya neredeyse sıfır hatayla”diye soruyordum kendi kendime.Muhteşem bir psikoloji kontolü,stresle başa çıkabilme kabiliyeti gerektiyor f1 pilotluğu.İşte bunu en iyi yapabilen adamlardan biriydi Fernando.Yıllar geçti,sonra bu manyak Ferrari’ye geldi.Yani sen adama o kadar saydır,o kadar nefret et daha sonra o illet adam senin takımına gelsin..Değişik bir duyguydu,ama iyi bir duygu değildi açıkcası.2010’daki performansından dolayı hemen ısındım,her ne kadar şampiyon olamassa da.Ve Schumi’den sonra bugün en çok saygı duyduğum pilot oldu kendisi.Her ne kadar Ferrari’yi bırakıp gittiğine üzüldüysem de,bir yandan da bir gerçeği bir kez daha gördüm hayata dair; ”hayallerinin peşinden git”..Bu adam bunu yaptı çoook büyük bir risk alarak.Ama en azından deniyor,çırpınıyor..Bol şans büyük şampiyon..
    Bu arada bu yarışı izlerken de kalpten gidiyordum :)))
    https://www.youtube.com/watch?v=wVcgntIF1-Q

  2. Alonso f2004 avatarı

    Schumacherin efsane yarişlarından biridir. İmkansızı zorlamıştır Efsane.. Şimdiki oyuncak f1 i izleyenler nasil geçemedi filan diyorlar. Açıklayım… Schumacher o yarişta arkalardan kalkmiş sebebini hatırlamiyorum ama bi haylı arkadan. O zamanlar şimdiki gibi drs ve saçma sapan yön değiştirme kuralları yoktu. Araç tasarımınlarından kaynaklı bir araçla farkı 1 saniye altına düşürdüğün zaman öndeki aracın kirli havasından dolayı arkadaki araç bir haylı downforce kaybi yaşiyodu. Lastikler şimdiki gibi oyun hamuru olmadiğindan performans kaybina uğramiyodu. Yani anliycağiniz o zaman geçiş yapmak harbi pilot işiydi. Heleki denk araçlar arasında ( O sezonun en iyi aracı renoault du. ferrari en iyi 3. araçtı)….SCHUMACHER 12 veya 13. sıradayken zaten geçişe imkan vermeyen san marinoda ağır yakıt yüküyle çıkıp… herkes pitstop a girdiğinde ard ard hizli turlar atarak önünü boşaltmiş ve pitstopdan 3. Cıkmıştı. Pitten çıktığında 1. alonso ile 32 saniye botton ile de 23 saniye fark vardı. alonso ya ve button a tur başina abartmiyorum 1.6 VEYA 1.7 saniye fark atarak 14 turda button ı yakalayıp 2 ve ya 3 tur içinde geçmiş sonra da alonsoyu yakalamiştir. O sezonun en iyi aracı olan renault a tur başina 1.6 saniye fark atarak gelmiştir. Ama o zamanki şartlardan( motorların denkliği) ve renault o zaman en büyük avantajlarından biri çekiş kontrol den dolayı viraj çıkışlarında alonso çok fazla uzaklaştığından dolayı geçememiştir ki ona rağmen 1 kaç kere sınırları zorlamiş alonsoda çok iyi savunma yapmiştir. Çok sevinmiştim o yariş çünkü öyle bi fark kapatıp gelmiştiki schumacher sanki gelip hemen geçeçek gibi ama alonso plotajını ve aklını konuşturmuştu ve muthiş bi mücadele ile galibiyet alıp çok sevindirmişti.. Gerçek f1 oydu..

    1. Güzel özetlemişsin ama yanlış bilgilere de yer vermişsin.Reno sezonun en iyi aracı değildi..Hem en iyi araç diye niteliyorsun hem de en iyi 3.aracın 1.6 saniye fark kapayarak geldiğini söylüyorsun.Bu ne yaman çelişki.Bak aşağıda kimici bir arkadaş yazmış.Alo kimiden 3 turda 3 saniye fark yemiş.Sen mclareni hiç hesaba katmadan en iyi aracı reno yapmışsın.

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        overall da en iyi araçtı reno.mclaren en hızlı araç olmasına rağmen aşırı dayanıksızdı.reno çok hızlı değildi ama dayanıklılıkla ve sağlamlıkla bu açığı kapattı.arkadaşın demek istediği buydu sanırım. en hızlı araç en iyi araç olmuyor işte maalesef.

      2. Alonso f2004 avatarı

        Arkadaşim gayet güzel anlatmiş en iyi araç en hızlı araç muhabbetini sağolsun..Bende ek yapayim 1.6 saniye farkı atan ferrarı değil schumacher dir. Yoksa aynı sezon aynı araçla barricello yu da biliyoruz. Renoult o sezon ki avantaji
        kütle süspansiyon ve çekiş kontrol sistemiydi.( çekiş ve mekanik yol tutuş yani) Ki san marino bu özelliklere çok ihtiyac duymayan bir pisttir.. Ayrica o sezon takımlar şampiyonu reno pilotlar şampiyonuda alonsodur. Bilmem açiklayici ve gerçekçi olabildimi.

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    .

  4. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    acaba 2005 de schumi şampiyonluk mücadelesi veriyor olsaydı aloyu geçebilrimyiddi? aklımda kalan uktelerden birisi.

    1. 2006’da veriyordu ve Türkiye’de benzer bir kovalamacaya rağmen geçemedi

      1. Yanlız o yarışta SC yüzünden planlar bozulmuştu. Ferrari büyük ihtimalle Massa’yı arkaya alıp Schumi’ye yarışı verecekti, ama SC girince hesaplar bozuldu, Schumi’de yarışı forse etmek üzere setup edilmiş araçla Alonso’yu geçemedi, Alonso 8. virajda tabiri caiz ise boy boy fark açıyordu. 🙂

        1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
          SCUDERİA FERRARİ

          türkiye ve san marino geçişe pek elverişli olmayan pistler.2006 türkiye gp de startta ve yarışta alonso schumiyi geçememişti schumi de öyle.yanlış hatırlamıyorsam türkiye gp 8.virajda schumi spin atmıştı hatta.ayrıca pitte 10 saniyelik bi kayıp olmuştu massayı beklemekten.Ama yine de schumi gibi pilot bu 2 yarışta nasıl geçemedi aloyu diye düşünmeden edemiyorum belki kütle amortisör avantajı belki de alonun çok iyi savunma yapmış olmasıydı.

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            Ferrari taktik hatası yaptı yada yakıt yükü sıkıntılıydı Schumının yada yakalar gecer dediler sc girince iki Ferraride pit yaptı Schumı Alonun gerisine düştü Alo ikinci pite kadar 8sn fark actı Schumı 8. vırajda dısa tastı ama uzun stintle 2. pit cıkısı Aloya farkı kapattı ama 8. virajda Alonso ve Reno Michelinin viraj performansı yüzünden orta sektorde fark acıyor aynı 2010da Redbull ve Mclarenın durumu gibi
            Türkiye gpde kütle amortisörünü kullanmıyordu Reno cıkarılmıştı ne amartisörmüş arkadas 🙂

            1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
              SCUDERİA FERRARİ

              strateji yapamama konusunda ferrarinin üstüne tanımam bu konuda liderdir. massa şampiyonluk için savaşıyodu sanki önce massa alındı pite.dediğiniz gibi kütle amörtisör kalddırılmıştı sezon sonuna doğru unutmuşum malum 10 yıl geçti aradan 😀

  5. F-one-Driver avatarı

    2006 ‘da da aynı şekilde schumi lider alonso ikinciydi, benzer mücadelenin rövanşı alınmıştır 2006 da schumi tarafından, bilginize…=))

  6. Öndeki tur bindirilecek yavaş araçlara aklı sayesinde yaklaşmadı ve bu sayede button gibi geçilmedi,yarış zekası bu olsa gerek.

  7. Mücadele dediğin budur. Schumacher adeta Alonso’nun aynalarında dans ediyor.

  8. Strong_Union avatarı

    Raikkonen’in lider giderken kaldığı yarışlardan sadece biri. ilk üç turda 3 saniye fark atmıştı Alo ya. Şu pisti kazanmasını çok istemiştim Rai’nin onun hakkıydı zaten ama olmadı tıpkı Nurburning gibi. Ama Alonso Schumacher çekişmesi keyif vermişti.

  9. Harika bir çekişmeydi; çok çok özledik Formula 1’in bu gerçek mücadelelerini, efsaneleri pistlerde sınırları zorlarken izlemeyi..

  10. Eskiden ne yarışlar izliyorduk be, bir de şimdikilere bak.

  11. böyle yarıslar ve mücadele gormek istiyoruz özellikle alonsoyu ön sıralarda mücadele de gormek isteriz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir