Vettel, Mükemmel Sezon Finalini Kutluyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, özellikle McLAren’den Lewis Hamilton’un yarış dışı kalmasının ardından Yas Marina’da egemen bir görüntü çizdi. Bu sezon 4. zaferine ulaşan Vettel, pilotlar klasmanında ikinci oldu.

Vettel, yarışa ikinci sıradan başladı ama ilk pitlerde ilk sıraya yerleşti ve Hamilton’un yarış sışı kalmasıyla da kontrollü sürüşünü damalı bayrağa kadar sürdürdü.

Vettel: “Muhteşem bir yarıştı. İyi bir kalkış ve iyi bir başlangıçtı. Lewis’ten daha iyi hızlanamadım ama yakındık. Şaşırdım”

“Ardından arka uzun düzlüğe giderken (KERS) butona bastı ve olan oldu. Mesafe açtı ve kayboldu. Yakın kalabiliyordum, daha ağır olduğumuzu biliyordum ama onunla birlikte gidebiliyordum. Pitstoplarda çok baskı vardı”

“Daha sonra yarış dışı kaldı ama muhteşem bir yarıştı. Jenson ve Mark ile fark açtım. Bu yüzden kendi tempomu koyabiliyordum. Ama araç, her iki lastikle de muhteşemdi. Bu gece o araçta oturmak memnuniyet vericiydi.”

“Sezonu özetlersek inişler ve çıkışlar oldu. Sezonun ikinci yarısında çok güçlü olduk. Red Bull’un 4. 1-2 bitirişi. Bu yüzden takıma tebrikler. Çok zorluyorlardı, çok çalışıyorlardı”

“Sezonu böyle iyi bitirmek için harika bir yol oldu”

Brezilya’daki yarışın sonunda şampiyonluk mücadelesini kaybeden Alman pilot, ikinci olmaktan da gurur duyduğunu söyledi.

Vettel: “Çok gururluyum. Açıkçası Brezilya’da yanlış anlama vardı: Orada bir şansım yoktu. Bu yüzden Brawn ve Button’u tebrik ederim”

“Brezilya’dan sonra buraya gelirken çok ama çok güçlü bir pakede sahip olduğumuzu biliyorduk ve ilk önceliğimiz, pilotlar şampiyonasında ikinciliği güven altına almaktı. Bunu da başardık. Bunu zafere ulaşarak gerçekleştirmek en iyi sonuç oldu”

Sezonun ikinci yarışında en güçlü takım Red Bull’un Alman pilotu Vettel, takımının bu momentumu sürdürüp 2010’da da zirve mücadelesinde yer almasını umuyor.

Vettel: “Bu şekilde devam etmek çok iyi olacaktır. Şimdi uzun bir kış bizi bekliyor, özellikle de biz bütün pilotları. Testin olmadığı uzun bir ara var. İngiltere’de, fabrikadaki çocuklara dönecek olursak onlar çok sıkı bir şekilde zorluyorlar. Gelecek seneye kadar araçlar pek fazla değişmeyecek ama yakıt ikmâli yapamayacaksınız. Bu yüzden bir parça bilinmeyene gidiyoruz”

“Bu sezon çok özeldi. Bu iki adamın (Button ve Webber) bir kaç sene evvel sürdüklerini, onları izlediğimi hatırlıyorum. Umarım bir sonraki, bu seneki kadar heyecan verici olur. Kesinlikle dört gözle bekliyorum”

“Çok ama çok iyi bir sezon geçirdik. Bazı olumlu ama bunun yanında bazı yanlış şeyler de oldu. Bunlardan utanç duyulmaz. Sadece neler olduğunu anlayıp gelecek sene geri dönmemiz gerekiyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir