Marko: “Geçen Seneden Daha Kötü Motora Sahibiz”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Renault’nun motor açısından geçen seneye göre daha geride olduğunu bu yüzden kendi evlerindeki yarışta pek iyi bir sonuç beklemediklerini söyledi.

Geçen seneyi 2. sırada tamamlayan Red Bull, bu sene çok daha kötü durumda. Renault hem dayanıklılık hem de performans anlamında geride kalırken Red Bull da şasi konusunda sorun yaşıyor.

 

Marko “Motor açısından geçen seneye göre daha kötü durumdayız. Düzlükteki GPS kıyaslaması korkutucu.” dedi.

Red Bull, daha kıvrımlı ve virajlı olan Macaristan’da bu senenin en iyi sonucunu bekliyor.

Christian Horner “Muhtemelen bu sene en güçlü olduğumuz yer olacak bu yüzden mümkün olduğu kadar yukarıda başlamamız önemli olacak.” dedi.

Horner ayrıca Avusturya’da taktik olarak ceza almayı planladıklarını ve muhtemelen yarışa en geriden başlayacaklarını söyledi.


Yorumlar

“Marko: “Geçen Seneden Daha Kötü Motora Sahibiz”” için 8 yanıt

  1. Geçmiş olsun Marko amca senin AVL ve Mario Illien’in büyük katkısı olacaktı güya umutluyduk da ama şuana kadar görüyoruz ki katkılarından çok zararları oldu…

    1. AVL icin bir sey diyemem ama Mario patlayan motorlar konusunda sabikali.Malum bizim patlayan motorlari o dizayn ediyordu.Sorunda tam olarak mahle pistonla ilgiliydi.

      1. Bir den fazla ortakla çalışmak yararlı olmuyormuş bunu görmüş olduk bakalım önümüzde ki aylarda neler olacak. Diğer serilerde Mario Illien başarılı motorlara imza atmış ama F1 de pek şansı yok galiba.

        Avl Avusturya kökenli bir firma Ferrari de bunlarla çalışıyor biz de Red Bull’un sayesinde çalışıyoruz diyebiliriz bu zamana kadar bir şeylerini görmedik umarım bundan sonra görürüz.

      2. mahle piston izmitte fabrıkası var

    2. http://www.conceptcarz.com/images/Renault/2010-Renault-F2-Image-010-1024.jpg
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Renault_Clio_S1600.jpg

      bunları da ürettiği için olabilir.
      Sahi arabayla motorsporlarının ne alakası var? mercedes daha düne kadar sport hisli (görünümle olmuyordu o iş sadece) araba yapamıyorken 20 yıldır buralarda iyiler arasındalar. Doğru düzgün sportif neşe üreten bir tane yol binekleri yokken CLK-GTR üretiyordu adamlar.
      Karıştırmayalım düdütlerle makineleri lütfen 🙂 adamların satın alamadığından senin ülkene getirmedikleri laguna, safrane ları da var yeri geldiğinde mb, bmw den daha iyi yürüyenle ortaya çıkıyor bunlar. fiattan reno dan toyotadan mercedes yıldızı beklentisi garip.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Renault Hondanın ilk 5 girmesi için gerekli performansı bulması adına gizli yada acıktan bi gelişim serbesliği gelebilir

        Motor gelişimini en iyi Redbull uzerinden anlyabiliriz çünkü aynı motorla gecen sene 2. oldular bu senede durum ortada ama ben hala Renault neden bu kadar kötü anlamış değilim gecen sene garajdan cıkamayan bi aractan 2. bi araca geldiler bu sene ise calışan bı aractan bocalayan bi araca döndüler

        Arka palnda acayip pis işler dönüyor gibi geliyor hatta Renault bi takım almazsa bu kanıya iyice kapılacağım Mercedesi sıkıştırmak adına bi işler ceviriyor olabilirler Renault spordan ayrılma tehdidi de bunun bir parcası olabılır

        1. Katılırım.
          Ben zaten zamanında Renault’a tanınan fırsatı çok takmam hatta gerekli olduğunu yazarım. Eskiden de çok takılmadım makarasını dalgasını da yaptım tabi ama asıl özne olarak m.sporunu düşünmeye çalışıyorum ve şuan ki f1’in halini de görünce…..
          Bu 2 markaya yine bu gizli, açık hak tanınmalı bu işin çıkar yolu görünmüyor başka. Honda 1,5-2 sene daha toparlayamaz. Renault da kötüye doğru gidiyor.

          Diğer paragraflara gelince; Renault, Honda gibi başlamadı gerçi hiç kimse Honda gibi başlamadı çok berbat bir iş çıkardı Honda ancak Renault’nun güç eksiği fazlaca, dayanımı çok iyi değilken bunları kapatıcaz derken işi iyice berbat ettiği, planladığı hiçbirşeyin tutmadığı ortaya çıkıyor bunu da piston, yağ vesairli haberlerden anlıyoruz. Ama sadece kötü olan Renault değil Redbull da fazlaca gerilemiş berbat durumdalar. Mühendislikte ortaya çıkardıkları destek oldukları garajdan çok daha kötü durumda. Yıllarca şasi revizyonunu çok ileri derecede yapabildiklerinden bu durum beklenmiyordu ancak onların bu beceri problemini yıllarca Scuderia ve Mclaren ta derinden yaşadı yeni şasiler umut derken yıkım oluyordu felan.

          Artık birşeyler dönmüyor dönen zamanında dönmüş zaten şimdi verdikleri gücü MB den alamıyorlar. Onlar da demokrasinin işine gelen tarafını şimdilerde iyi kullanıyor. Bu iş böyledir reklam için buradalar ve kendilerine göre bunu da iyi derecede yapıyorlar biz eksik olduğunu düşünsekte.
          Birileri gerçekten birşeyleri düzeltmek istiyor ama başaramıyorlar şu durumda world m.sport concile ile uğraşmak kolay değil. Bu durumun boyutun çok ilerilere dayanıyor. Ferrari de Honda ve Renault durumunda olsaydı birşeyler kesin olarak değişirdi, karşısında duramazlardı ancak Scuderia becerebiliyor bu işi.
          İşin özü reno da bu duruma kendi düştü bu motorlar gelmeseydi onlarda ayrılacaktı açık tehdit ettiler Bernie keyfinden onaylamadı bunları Honda da sırf bu ahmakça reklam planları sebebiyle geri döndü McLaren’in kara kaşına gözüne değil hani. O yüzden asli pozisyonda olan kişiler bizler olduğumuzdan kahrolsunlar, iyi oluyor böyle de diyor insan. Varsın sadece mb reklam bassın…

          Tabi senin yorumun ve benim ki bir yukarıda yazdıklarımla hiç alakalı olmadı. 😀

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            olsun yinede durumu acıklayıcı olmuş eline sağlık 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir