Arrivabene: “Kimi’ye Ne Yapacağını Söyleyemezsiniz”

yazar:

kategori:

İtalyan Corriere dello Sport gazetesi 31 Temmuz tarihinde Kimi Raikkonen’in Ferrari kontratını uzatma opsiyonunun süresinin dolduğunu iddia ediyor.

Raikkonen daha önce kendisine geleceği ile ilgili yöneltilen sorulara, “Bu konuda endişeli değilim. Zaman gösterecek.” demişti. Fakat Raikkonen’in bu yorumları, patron Arrivabene’nin sıralama performansını geliştirmesi gerektiği tavsiyesinden ve Fin pilotun Kanada’daki spininden önce gelmişti.

Arrivabene, Raikkonen’in 2016 ve sonrasında takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili olarak, “Söylediğim gibi, alınacak sonuçlara bağlı. Eğer onun için koyduğum hedefe başarıyla ulaşırsa, neden olmasın?” diyor.

Basında bugüne kadar çıkan iddialara göre Raikkonen’in Ferrari koltuğu için en büyük adaylar Valtteri Bottas ve Daniel Ricciardo. Ancak Red Bull, Ricciardo ile 2016 senesi için anlaşmaları olduğunu söylüyor.

Bottas da iddialarla ilgili olarak, “Henüz bir şey söylemek için çok erken. Şu anda sadece bu takımda (Williams’ta) en iyi sonuçları almaya odaklanıyorum.” diyor.

Bazı kaynaklara göre Ferrari’nin Bottas ve Ricciardo pilot pazarına çıkıncaya kadar Raikkonen seçeneğine sadık kalacağı belirtiliyor. Ancak Arrivabene Ferrari’nin seçeneklerinin asla tükenmeyeceğinden bahsediyor.

“Ben şu anda kendi çocuklarımıza konsantre oluyorum. Biliyorum ki , ihtiyaç olduğunda her an Ferrari aracına atlayabilecek bir pilot bulunabilir. Bu bir problem değil.”

“Kimi’ye ne yapacağını söyleyemezsiniz. Bunun yerine, onunla konuşmalı ve ona güvendiğinizi göstermelisiniz çünkü bazen en büyük düşmanı kendisi olabiliyor. Eğer ona yüzde yüz güvendiğinizi gösterirseniz, o size karşılığında yüzde yüz yirmisini verir.”


Yorumlar

“Arrivabene: “Kimi’ye Ne Yapacağını Söyleyemezsiniz”” için 12 yanıt

  1. Yeni yönetim, gelişme konusunda çok töleranslı değil bana göre..Arri’nin koyduğu hedef muhtemelen aracın potansiyelini gördükten sonra 1 galibiyet olmuştur. Kimi bunu yapamazsa veya istikrarlı olarak posyum yarışı veremezse sene sonu gidecektir.

  2. ferrari cidden eski yönetim tarzını bıraktıysa, mercedes, mclaren gibi takımlara benzemeye çalışıyorsa ricciardo gelsin ama vettel beyefendi ne der? erken emekliliğe nasıl bakar? 🙂 bottas’ı tercih edebilir ferrari. sessiz sakin çok hızlı da değil vettel’in yanına 2. pilot.

    ama raikkonen’in kendi kafasına göre anlaşma uzatma yetenekleri var, 2008 sonu yapmışmış ya, yine yapsa ya onu? niye bu kadar sıkıntıya sokuyor kendini.

  3. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Bu Ricciardo’ya karsi kanim fena isinmaya basladi. Eger bir gun Ferrari’ye giderse, Alonso’yla beraber bu adami destekleyebilirim.

  4. Umarım Kimi’nin yerine Ricardo’yu alırlar. Ferrari’nin gerçek potansiyelini ortaya koyabilecek bir isim. Ayrıca Vettel’i tekrardan tokatlasa fena olmaz.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      keşke gelsede ne diyebileceğini görsem .ama ben vettelin sadece geçen senenin aslında ne olduğunu göstermek için ric ile f1 i bırakamadan aynı takımda yarışacağını düşünüyorum

  5. Ferrari için en mantıklı isim raikkonen bence ve ünümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyorum,ferrari pilot alacaksa bu sadece hamilton olmalı,gerisi risk olur sadece.Raikkonen formda değil doğrudur ama bottas ve raiccardo’da raikkonen’e denk değildir bence f1 7-8 yıl izleyen bunu bilir.

    1. Nasıl tarttın da bu denklliği elde ettin tebrik gerekir. Bak ben bilmiyorum işte, 20 yılı geçti izliyorum bundan olabilir mi.?

  6. Strong_Union avatarı

    2 yıldır piyasada yoksun Kimi geçmişini bilmesem o zamanları görmesem neyse ama senin nasıl bir pilot olduğunu hepimiz biliyoruz, biraz gelişmeni istiyoruz ve 2016 da ferrari cidden gelişirse o galibiyet mücadelesi verecek otomobilde seni de görmek istiyoruz.

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Umarım Kimi performansını geliştirir ve bu transfer söylentileri kapanır ama bu olmayacaksa Hulkenberg derim

    1. volkan tengül avatarı
      volkan tengül

      +1

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1

  8. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Raikkonen’in yerini biri dolduracaksa bu kesinlikle Ricciardo olmali.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir