Williams: "Senna'nın Üzerinde Büyük Sorumluluk Var"

yazar:

kategori:

Ayrton Senna’yı McLAren’den takımına alan Frank Williams: “Umarım hızlı olur. Çünkü ne yazık ki onun omuzlarında hayal edilemeyecek kadar büyük beklentiler olacak.”

“Sadece ona iyi dilekelerimi sunabilirim. Oldukça iyi iş çıkaran aile için bu önemli”

Formula 1’in en büyük pilotlarından biri olan Ayrton Senna, 1994 yılında İmola’da Williams aracı ile geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti.

Brezilya’da ulusal yasa neden olan ölümü, sporun son ölümcül kazası olarak zihinlerdeki yerini koruyor.

O zamandan bu yana her Williams aracında Senna’yı anımsatan “S” işareti, büyük pilotu temsil ediyor.

İspanya kökenli yeni Campos Meta takımı Cumartesi günü, 26 yaşındaki Bruno Senna ile anlaşma imzaladıklarını, gelecek seneki iki pilotundan biri olduğunu açıklamıştı.

Brezilyalı pilot, geçen sene Honda ile teste çıkmış ve Japon üreticinin spordan ayrılma kararından önce anlaşma imzalamaya çok yaklaşmıştı.

Bu senenin şampiyonu Brawn GP patronu Ross Brawn da Senna’nın iyi iş çıkarmasını umuyor.

Senna’nın öldüğü 1994 senesinde Michael Schumacher’in Benetton’daki teknik sorumlusu Brawn: “Bana göre bu, onun adına harika bir şans ve ne kadar iyi iş çıkardığını görmek için sabırsızlanıyorum.”

“Onun iyi iş çıkarmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü açıkçası ismi büyük. Ama iyi iş çıkamazasa bu utanç verir. Çünkü o da bu adı taşıyor”

Brawn, Bruno’nun geçen sene onda güçlü bir etki bıraktığını da ilave etti.

Brawn: “Bruno’dan her zaman etkilenmişimdir. Bizim için iyi bir iş yaptığını düşünürdüm”

“Sahip olduğumuz en iyi adaylardan biriydi. Yeni bir pilotla yola devam edip etmem yönünde henüz karar vermemiştik, bu yüzden karara bağlanmamıştı. Ama ondan çok etkilenmiştim.”

“Genç modern pilotların çoğu işi ciddiye alıyor, kendilerini zinde tutuyor ve bütün antrenmanlarını simulatörde yapıyorlar”

“Ama biraz mesafe katetmesi ve kış boyunca yarış kondisyonuna ulaşması lazım. Michael, çoğu zamanını karting ile geçirirdi. Bu da refleksleri düzene sokar”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir