2015 Indycar Toronto – Newgarden Kazandı, CFH Duble Yaptı

yazar:

kategori:

Indycar’da sezonun 10. yarışı Honda Indy Toronto’da zafer Josef Newgarden’ın oldu.

Islak zeminde başlayıp kuru zeminde devam eden yarışa 11. sırada başlayan CFH Racing pilotu, 2. pitlere rakiplerinden geç girerek avantaj sağladığı yarışta kariyerinin 2. zaferini kazandı. Newgarden’ı eski GP2 pilotu ve takım arkadaşı Luca Flippi izledi. İtalyan pilot, yol yarışlarında Ed Carpenter’ın yerine yarıştığı 3. sezonunda serideki en iyi sonucu elde etti.

Helio Castroneves, Flippi’yi bir süre sıkıştırdıysa da daha sonra rakibinden koparak 3. oldu. Sıralamaların hızlı ismi Will Power 4. olurken Sebastian Bourdais 5., Tony Kanaan 6., şampiyona lideri Juan Pablo Montoya 7. sırada finiş gördü.

Geçen haftanın kazananı Scott Dixon 8. lik ile yetinirken 9. ve 10. sıralar Honda’nın motor – aero kitini kullanan ve Chevrolet’ler ile başa çıkamayan Graham Rahal ve Takuma Sato’nun oldu.

2 kez güvenlik aracının girdiği yarışta Stefano Coletti, alışıldığı üzere kaza yaparak yarış dışı kalırken Carlos Munoz mekanik arızayla yolda kaldı.

10 yarış sonrasında Indycar’da Juan Pablo Montoya’nın liderliği devam ediyor. Montoya 374, Power 347, Dixon 329, Castroneves 322, Rahal 283 puanda yer alıyorlar.

Sezonun 11. yarışı 27 Haziran’da MATVTV 500 adıyla Auto Club Speedway’de yapılacak.

1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir