Renault: “Red Bull Güveni Zedeliyor”

Renault’dan Cyril Abiteboul, Red Bull patronlarının medya karşısında kendileri için yaptıkları eleştirilerin aradaki güveni yeniden iyileştirme çabalarını zedelediğini düşünüyor.

Turbo V6 motorlara geçildiğinden bu yana Renault’nun istenen performansı verememesinin ardından iki ekip arasında gerilim yükseldi.

Özellikle Red Bull’dan Christian Horner ve Helmut Marko, motor tedarikçilerini sürekli olarak basında eleştirdiler.

Abiteboul “Sizi memnun etmeyen bir pozisyondaysanız işleri değiştirmeniz gerekir.”

“Bana göre en çok yapmamız gereken şey aramızdaki güveni oluşturmak.”

“Durumu 2005’le kıyaslıyorum. O dönemde şampiyonluklar kazanmamızı sağlayan motor tasarlayıp üretmiştik.”

“O dönemdeki güvene ve doğrulama açısından süreçteki kısayolları bulma gibi şeyleri görüyorum.”

“Şimdi ise işleri hızlandırmak istediğimizde farklı sorunlar nedeniyle pist üstünde sıkıntı yaşıyoruz. Tersine çevirmemiz gereken kötü bir döngü var.”

“Bunu küçük mücadeleleri kazanırsak yapabilir ve bireylerle yapıyı oluşturan insanlar arasında tekrar güven oluşturabiliriz.”

“Red Bull ile ilişkimizdeki zorluklardan birisi bu.”

“Tek bir takım değilseniz grup içerisinde güveni tekrar oluşturmak daha zor oluyor.”

“Bu üzerinde çalıştığımız şeylerden birisi. Red Bull’un bizi ulu orta eleştirmesindense desteklemesini istiyoruz.”

“Onlar organizasyon içerisinde güven oluşturmak için ne yapılması gerektiğini biliyorlar.”

“Yıllarca elde ettiğimiz başarıları tekrarlayabilmemiz için bunu yapmaları gerekiyor.”

“Açık bir şekilde sezon başında ulu orta yapılan negatif yorumlar gelecekte daha başarılı olmak istemiyorsak güven konusunda yardımcı olmuyor. Bunu biliyorlar.”

“Bun konuda fikir değiş tokuşu yaptık ve ilerlemeye çalışıyoruz.”

“Bana göre en büyük mücadele bu. Renault Sport F1’e olan güveni yeniden oluşturmak.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Renault: “Red Bull Güveni Zedeliyor”” için 10 yanıt

  1. Güveni zedeleyen Red Bull değil, sizin ürettiğiniz sürekli patlayan motorlar. Red Bull sadece buna reaksiyon gösteriyor. Adam gibi kabullenin hibrit motor işini beceremediğinizi.

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    motor yapamıyonuz tabş sarsılacak güven redbull olmasa şampiyon mu olacaktınız ? F1 şampiyonu diye clio reklamı yaparken iyidi ya…

  3. Renault F1 Team gelsin ortalık şenlensin. 🙂

  4. Renault,bu ortaklığı sonlandırmalı.Redbull başının çaresine baksın,yollarına ayrılarak devam etmeleri daha hayırlı olur.

  5. Red Bull çok iyi organize olmuş çok iyi bir takım, son 4-5 sene bunu gösterdiler zaten. Araçları illegal hikayeleri nedeniyle onca kısıtlamaya rağmen yinede başarılı oldular, durdurulamadılar. Şimdi bu motor nedeniyle yaşadıkları düşüş zorlarına gidiyor doğal olarak, ancak unutmamaları gereken şey bu başarılarını Renault ile birlikte kazandılar ve Renault’a zaman ve destek vermeliler, Ha evet Renault hızlı tepki veremiyor ama onları baskı altında tutmakta işe yaramıyor, mevcut hiçbir üreticiden motor alamayacağına göre (Audi zaten hep yılan hikayesi) Renault’a destek olmaları en akıllıca çözüm olur..

    1. bence redbul baskın olduğu dönemde ferrari motoru bile kullansa yine değişmezdi sonuç çümkü o dönemde ki baskınlığın sebebi motor dışındaki etmenlerdi özellikle ayrodinamikti

      1. Sorunda o zaten ferrari motorunun istedigi sogutma ve agirli vs. nedeniyle ayni aerodinamigi yakalayamazdi renault nun en buyuk katkilarindan biri buydu zaten

        1. cenk dediğin olasılıklar arasında tabi ben olaya şu açıdan yaklaşdım o dönemde alonsonun demeçlerinde sürekli weber ile baş edebiliyoruz demesinden dolayı motorlar arasında pek bir güç farkı yoktu gibime gliyor motorların eşit olduğunu düşünürsek adriyan nuviy farkıyla yine kazanırdı gibime geliyor ondan yani

          1. Yani tabi o da mantikli bir yaklasim

  6. Redbull’un düşüşü çok kötü oldu mükemmel sezonlardan sonra,ama motorsporları böyle doğasında var yani, örnek verirsek williams takımı nerden nereye gerçi bir iki yıl daha iyiler ama eskisi gibi değil tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir