Symonds “Motor Müşterileri de Yarış Kazanabilir”

yazar:

kategori:

Williams’ın Teknik Patronu Pat Symonds, üretici takımlar dışında diğer Formula 1 takımlarının yarış kazanamayacağı görüşüne katılmadığını söyledi.

McLaren takımı, turbo V6 motorlar döneminde üretici takımlar dışında diğer takımların kazanmasının mümkün olmayacağı için Mercedes’i bırakarak Honda’ya geçmişti.

Symonds “Şu anda yarış kazanacak durumda mıyız? Hayır, değiliz.”

“Ancakmotor müşterisi olmak dünyanın sonu değil. Ron Dennis’in söyledikleri nedeniyle insanlar bunu konuşmaya başladılar. Ancak benim gibi insanlar gazetecilere bir sebeple konuşurlar.”

“Kendimizi eğlendirmek içi konuşmayız. Takımımız hakkında konuşmak ya da fikirlerimizi belirtmek için konuşuruz.”

“Ve Ron kendi görüşünü belirtmek ya da Honda’ya niçin geçtiklerini açıklayarak sponsorlarını kazanmanın tek yolunun bu olduğu konusunda ikna etmeye çalışmak istemiş olabilir.”

“Dennis 2009’da Brawn’a yenilen tek Mercedes müşterisi olduğunu unutuyor. O dönemde Brawn müşteri takımıydı. Bu yapılabilecek bir şey ve niçin biz aynısını yapmayalım?”

“Mercedes sürekli bizimle çalışıyor. Yarış hafta sonunda, performans toplantılarında bizimle oluyorlar ve gerekli olduğu zaman video konferans da yapıyoruz.”

“Williams ile anlaşmaları var bu yüzden sadece Mercedes’in kazanmasıyla ilgilenmiyorlar. Aynı zamanda Williams-Mercedes’in kazanmasıyla da ilgileniyorlar.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir