2. Mezopotamya Rallisi Mardin'de Koşuldu

Moil ve Reysaş sponsorluğu ve Mardin Valiliği ile Mardin Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen II. Mezopotamya Rallisi 30 Ekim–1 Kasım tarihleri arasında Mardin’de gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin ilanının 86’ncı yıldönümü haftasında koşulan rallide Mitsubishi Lancer EVO 9’la Parkur Racing adına yarışan ve 2009 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da lider durumda bulunan Yağız Avcı ve Ersan Alkır ikilisi toplamda 59 dk 39,9 sn’lik derecesiyle birinci olurken Güven ve Vedat Bostancı kardeşler 1 saat 03 dk 22,3 sn ile ikinci, Mustafa Söylemez- Cem Bakançocukları ikilisi 1 saat 04 dk 29,9 sn ile üçüncü oldular.

Cumhuriyet Meydanı’ndan 30 Ekim Cumartesi günü start alan ralliye 7’i Historik Kategorisi’nde olmak üzere toplam 22 araç katıldı. Mardin halkının yoğun ilgisiyle başlayan rallinin startını Mardin Valisi Hasan Duruer verdi.

Genç pilot Yağız Avcı ralliye hızlı bir başlangıç yaptı. Avcı ilk günkü 7 etabın tamamında en iyi zamana imza atarken, Mustafa Söylemez ilk günü ikinci sırada tamamladı. Güven Bostancı ise ilk gün Söylemez’in 4 saniye gerisinde üçüncü sırada yer aldığı klasmanda ikinci gün rakibini geride bırakıp genel klasmanda 2’nci sırada finiş gördü.

Historik Kategori’de ise yine Parkur Racing adına yarışan Kemal Gamgam ve Birol Otag 1 saat 19 dk 50.1 sn’lik derecesiyle birinciliği alırken, ikinciliği Refik Can Eroskay ve Doğuş Gökay ikilisi 1 saat 22dk 08.8 sn ile aldı. Yarışa baba-oğul katılan Demir Berberoğlu ve Ateş Berberoğlu ikilisi ise 1 saat 23 dk 34.2 sn’lik derecesi ile üçüncü oldu.

İki kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren rallicilere Cumhuriyet Alanında düzenlen törenle kupaları verildi. Törende konuşan Mardin Valisi Hasan Duruer, 2’nci Mezopotamya Rallisinin Mardin’de yapılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, gelecek yıllarda Mezopotamya Rallisi’ni uluslararası boyuta taşıyacaklarını söyledi.

Ralliyi, Mardin’de gerçekleştiren Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’na teşekkür eden Vali Hasan Duruer, ”Gelecek yıl Mezopotamya Rallisini Suriye ile ortak yapma konusunda federasyon başkanımız ile görüş birliğine vardık. Daha sonraki yıllarda ise yarışmayı uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz. Mezopotamya Rallisi Mardin ile özdeşleşmiştir” dedi.

 

Ralli Genel Klasman Sonuçları için tıklayın
Ralli Etap Dereceleri için tıklayın


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir