Red Bull Ferrari Motoruna Geçmeyi mi Planlıyor?

Son çıkan iddialara göre Renault’dan umudunu kesen Red Bull Racing, ilk motor tedarikçisi Ferrari’ye dönebilir.

Sport Bild’in iddiasına göre Red Bull gelecekte performans ve dayanıklılık konusunda beklediğini bulamadığı ve geleceği belirsiz olan Renault yerine Ferrari’ye geçmeyi planlıyor ve bu kapsamda görüşmeler başladı.

Bu değişiklik büyük yankı uyandırabilir. Red Bull spora ilk girdiği 2006 sezonunda Ferrari motoru kullanmıştı. Daha sonra ise anlaşmasını Toro Rosso’ya devrederek Renault motoruna geçti.

Sport Bild, Ferrari’nin 2016’dan itibaren Red Bull ve Toro Rosso’ya motor sağlama konusunda istekli olduğunu iddia etti.

Ancak bu anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Red Bull’un fabrika takımından daha zayıf motor alacağı düşünülüyor.

Helmut Marko “Ferrari’nin B versiyonu bile Renault’nun A versiyonundan iyi olur.” diyerek söylentilere hız kazandırdı.

Şu anda her iki Red Bull takımının da 2016 için Renault ile anlaşması var ancak Renault kendi takımını oluşturması halinde bu ayrılığa müsade edebilir.


Yorumlar

“Red Bull Ferrari Motoruna Geçmeyi mi Planlıyor?” için 32 yanıt

  1. “Ferrari’nin B versiyonu bile Renault’nun A versiyonundan iyi olur.”

    Sözün bittiği yer.

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Honda’ya geçin Honda’ya. Hep birlikte kafayı yiyelim. 😀

    1. Akşam akşam güldürdün beni. Beğendim..

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    İyi oldu olacak F1 in adını değiştirelim Ferrariler Mercedeslere karşı olsun !!!

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bize katılın gençler. Mercedes kadar olmasa da iyi görünüyor motorumuz. B versiyonu da işte Mercedes-Williams gibi olur tahminimce. Manora verilen motoru vermezler. Red Bull yeni kurallar ile yeni motoru takınca eski günlere yaklaşabilir. Gerçi teknik kadro olarak da biraz zayıfladılar gibi. Hem böylece sporda lobi olarak da daha etkin oluruz. Artık gerçekten ayar olmaya başladım 😀

  5. Onur Gentas avatarı

    Renault motoru rakiplerinden geride kaldı bu dönemde doğrudur. Fakat Red Bull’un beraber 4 sene şampiyonluk kazandığı partnerini sürekli suçlamasını ve imajını ciddi anlamda bozmasını da etik olarak doğru bulmuyorum. Memnun değilsen sene sonunda bulabilirsen başka motora geçersin ve bu sene ki kaybınıda kazandığın 4 şampiyonluk hatırına görmezden gelirsin. Kaldı ki RBR bu sene sadece motordan mı kaybediyor bu da tartışılır.

  6. Uzun lafın kısası yeni üretici gerek bize diyorlar Renault F1’de bir şekilde olmaya devam edecektir Red Bull Racing daha dünkü takım (benim isteğim Renault’un kendi takımını kurması ve Red Bull’un spora yeni ya da eskilerden bir üreticiyi çekmesi)

  7. Şimdiden tutuşmuşlar vay be demek ki durumları bu kadar kötü anlaşılan Renault tamamen yüz çevirmiş durumda.

    Takımda ne iş yaptığı belli olmayan Marko bilmez 2006 sezonu sonunda Neweyin isteği üzerine Ferrari motorundan Renault’a geçilmişti Newey’in açıklamları daha dün gibi aklımda şampiyon bir motor hafif bir motor fazla soğutulmaya ihtiyaç duyulmuyor Williams Renault yıllarında onların nasıl çalıştığını nasıl bir motor yaptıklarını biliyorum diyordu.

    Bu sporda bir çok motor üreticisi olmuştur yeri gelmiş başarılı olmuştur yeri gelmiş başarısız ama kimse bunlar kadar nankör olmamıştır. Geçen sezon her işi şasinin yaptığını entegre etmeye çalışmışlar bu sene ise gerçeklerle karşılaşmışlardır.Geçen sezon Ferrari motorundan iyi motora sahiptik bu sene ise gerek motor gerek şasi gerek ERS sistemi olarak gerideyiz adama demezlermi ERS vites kutusu ve şasiyi yapan sen değilmisin batırdınız resmen,takımın lider pilotu bile güncellemerin çalışmadığını söylüyor. Bu başarılı ortaklık Remi Taffin’e podyuma çıkmadan Renault T-Shirt’i çıkarttırılamaya çalışılıp oda çıkartmayıp Red Bull T-Shirt ini üzerinden giydikten sonra yara almıştır.

    2013 sezonu sonrası için Renault ile çalışmak güçlü bağlar kurmak bizim için büyük bir onur deyip yeri geldiğinde Renault’un fabrika takımıyız deyip motor haritalaması için Renault’a eleman gönderdik deyip 2015 başlangıcında kendi hataları ile yazılımsal ve sürülebilirlik sorunları yaşayıp suçu Renault’a atmak vijdansızlıktır. Şasi de hata yaptık düzeltmeye çalışıyoruz Renault da kendine düşeni yapmalı deyip sonra çıkıp suçu Renault’a atmak komedidir.

    Fazla uzatmayayım Renault 1977 den beri bu sporda dır olmaya da devam edecektir inişli çıkışlı dönemleri olmuştur her zaman dönmeyi başarmışısızdır. Kimse 2014 den sonra 2015 için hem Red Bull için hem Renault için böyle bir yıl beklemiyordu vasat bir şasi vasat bir motor. Bu sene ki motorun böyle olmasında Red Bull’un dahil ettiği motor departmanına yeni ortaklardır şasi de ise Neweyin olmaması Prodromou’nun yokluğu takımı olumsuz etkiledi.

    Yönünü kaybetmiş bir şasi üreticisi var bakalım daha ne yumurtlayacaklar merekla bekliyorum.

    Umarım sonları efsane Williams gibi olmaz.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Abi savunma şu Renault u allah aşkına geçen seneden daha kötü bir motor var

      1. Neden savunmayayyım ki kardeşim geçen seneden kötü bir motor var doğru bunu herkes kabul ediyor peki bu kötü motorun ortaya çıkmasın da Red Bull un yeni getirmiş olduğu AVL İllien gibi ortakların hiç mi hatası yok ? Renault tek başına motoru yapmış olsaydı 2014 motorunun üzerine bırakacaktı yeni ortaklar ve Red Bull un da baskısı ile sıfır dan hazırlanan motor işte bu kadar oldu. Kısacası bu sene araç komple sorunlu. Bunun da tek suçlusu Renault değil ben bunu savunuyorum. Ferrari ye geçsinler yine bir şey yapamazlar kendi sasilerine göre hazırlanmış motoru çalıştıramayan bunu hiç çalıştıramazlar. Lotus anlaşması bizim için hayırlı olsun bu saatten sonra.

        1. @aksu46 Lotus anlaşması derken ? Lotusu almışlar mı

          1. Evet anlaşma tamam diyebiliriz.

            1. RENAULT ENGINE. İNŞALLAH dogrudur

  8. Oha felan yanii. 🙂

  9. Redbullda hondaya geçip “Honda İle Delirmeceler” ekibine katılsın 🙂

  10. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Bence Red Bull yarışmayı bıraksın. Gün geçtikçe daha da antipatik oluyorlar.

  11. Audi yüz vermemiş demekki Redbulla.

  12. raikkonen1088 avatarı
    raikkonen1088

    Honda’ya gelin gençler. Honda çok eğlenceli…

  13. Aslında ben Honda için bunu düşünüyordum ama olmayacak gibi. Kim bilir, belki seneye Honda düzelirse,… yok be nerdeeee 🙂

  14. Bunca laftan sonra Renault kendi takımını kurmalı artık. Üst üste gelen zaferlerden, şampiyonluklardan sonra böyle yorumlar yapmak Red Bull’a yakışmıyor.

  15. Manor’a verdikleri motoru versinler 😀

  16. Redbull artık gitte. Renaultun geleceği belli olsun .

  17. Yok E……. A.. Ali Sami

  18. Çok iyi olur,gidin boyunuzun ölçüsünü alın.Ferrari size B versiyonumu yoksa Cversiyonumu gagalar orası muamma….

  19. Şaşırmamak gerek. O değilde Kanada gp için tonla haber çıktı uluslararası medyada. Avusturya için çıt çıkmıyor. Pek sessiz geçecek galiba.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Neden snce 🙂

      1. Tabii sonuçta ülkeler denk değil fakat oynan spor aynı.

    2. Asıl bu yarış yankı uyandıracak. Geçen yarış Vettel sorun yaşadığı için bütün yarış Vettel ve Massa’nın geçişleri dışında en ufak zevk vermedi. Bu sefer Ferrari’nin güncellemesinin asıl gücü görülür ve bence Vettel yine iyi strateji uygularsa Malezya’daki gibi alabilir yarışı. Tabi bunlar sadece düşünce 😉

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        o değil de eğer yarış günü Vettel niyetli olmazsa yarışı alabilir, yok ama niyetli olursa performansı düşebilir 😉 malum ramazan’a giriyoruz, herkese hayırlı ramazanlar…

        1. Seferi sayılır o yav bir şeycik olmaz 😉

  20. gulecegım yoktu renoda sen gıt 4 kez sampiyon ol turbo uretım yapama ferrariye gec tabıkı olabılır b versıyonu bıle hızlı olur ama keske honda guclu olsaydıda redbulla motor verebılseydı

  21. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Yoh artık 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir