Schumacher "Dönüş Kararı Mantıklı Değil Duygusaldı"

yazar:

kategori:

Schumacher, Felipe Massa’nın Macaristan’daki ciddi kazasının ardından sağlık durumunun el vermesi halinde yarış koltuğuna oturabileceğini açıklamıştı.

Reuters’a bu konu hakkında konuşan Schumacher “Bu gerçekten mantıklı bir karar değildi, duygusal bir karardı ve o zaman ‘tam zamanlı olmayacak, neden olmasın’ diye düşünmüştüm.”

“Luca di Montezemolo ile toplantı yaptığımızda ilgili kişinin kardeşim gibi olan Felipe Massa olmasından dolayı tüm noktalara baktık. Emekli olmamın bir nedeni de üst düzey bir araçta yarışmayı hakeden ona aracımı devretmekti.”

“Sorun yaşayan sürücünün onun olması nedeniyle kendimi ikna etmem kolay oldu ve ‘Evet, deneyeceğim.’ dedim.” dedi.

Schumacher artık dönme gibi bir fikrinin olmadığını söyledi.


Yorumlar

  1. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Bu yaşında dönse yine cebinden çıkarır 23 yaşındaki elemanları. Neyse bu benim görüşüm tabii tartışma çıkmasın 😀 Bunun dışında Schumi artık dönmeyecek inşallah Seb. Vettel onun gibi olur -tam olamaz Schumi başkaydı-

  2. ben R30'a katılıyorum, şampiyonlar yarışı ile F1 arasında ki farkları ise açıklama gereği duymuyorum, Schumi'yi tartışmak yersiz, kendisi iyi bir F1 pilotundan çok daha fazlasıydı fakat malesef onun dönemi 2006 brezilya gp'si ile bitti…

  3. R30 sen ne diyosun ya schumacherin adı yeter bi kere cebinden çıkarır o saydığın pilotları.o büyük yetenek özel bi insan efsane.hala refleksleri çok iyidir.şampiyonlar yarışında görmüşsündür anlamışsındırherhalde.

  4. yapma be schumi üzdün beni.sen geri dönsen eminim yine diğer pilotlara toz yuttururdun ama ne yapalım.saygı duyuyorum kararına yapacak bişey yok.yinede kararını değiştirirsin inşallah.gidişine alışamadım hala.felipeyle sen çok süper ikiliydin.

  5. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Evet duygusaldı bunu biliyoruz hepimiz.. Aynı şartlar yine oluşsun yine aynı şeyi yaparsın Schumi. Ama artık senin yerin pit duvarı. Başarma azmin ve motivasyonun hala yüksek olmalı. Sen hep bizimle kal…

  6. schumacher ve massa, gridde hiç bir takımda ve hiç bir pilot ikilisi arasında yaşanmamış olan ve kesinlikle bir daha yaşanmayacak olan bir bağla birbirine sevgi ve saygı duyan (laf olarak değil gerçekten hissederek) yegane ikili olmuşlardır. sözler yalan söylese de hareketler, davranışlar yalan söylemez. bir indianapolis podyumuna bakın, bir hockenheim'a, türkiye'deki yarıştan sonra felipe'nin ağlayarak schumi'ye sarılmasına, suzuka'daki sıralamalardan sonraki kucaklaşmalarına, brezilya yarışından sonraki birbirlerine sarılmalarına. bir kişi bile bu hareketlerin yapmacık olduğunu, içten gelmediğini söyleyemez. gerçekten tuhaf olabilir ama bu ikilinin kimyası, yapıları, kişilikleri tam anlamıyla birbiriyle örtüştü. gridde hakim olan birbirini yeme planları, artist artist küçük dağları ben yarattım havasındaki duruşlar, en iyi dostum köpeğim diyecek kadar egoist pilotların burnu yukardalıkları, takdir edilecek şekilde kesinlikle bu ikilinin yanından böğründen hiç geçmedi.. aynı takımı paylaşan iki pilottan daha çok, bir abi kardeş tadında yaşanan çok zevkli bir birliktelik oldu. çaylak pilotların aynı takımı paylaştığı deneyimli olan arkadaşını nasıl yenerim diye kendini yediği, aşağı yukarı eşit seviyede olan pilotların birbirini alt etmenin peşinden koştuğu, ya da iki kelime konuşacak kadar bile muhabbetini olmadığı bir ortamda, elbette ki schumacher ve massa'nın birliktelikleri çok özel ve anlamlıydı.

    f1'i büyük usta ile izlemeye başladım. Schumi'yi tuttum, sonra Schumi'yi alabildiğine desteklemeye başladım, sonrasında bir baktım ki sanki olmazsa olmayacakmışım gibi bir yere koymuşum kalbimde efsaneyi.. ve 2006'da felipe geldi. kayıtsız şartsız efsanenin büyüklüğüne olan saygısını kıvırmadan, geneli pilotlarda bulunan o conconluktan eser olmadan içtenliğiyle gösterdi. schumi de sevgisini desteğini hiç esirgemedi. birlikte gerçekten keyif alarak takım arkadaşı oldukları, samimiyetlerinden şüphe edilmeyecek kadar gerçekti, gerçek olduğu anlaşılabiliyordu.

    bu duyguyu yaşamamış olan, tatmamış olan, tuttuğu pilotta (gerçekten de böyle bir tarafı olmadığından) bu denli sıcak bir taraf göremeyen taraftarların, Schumi'yi anlayamaması gayet normal. garip gelmesi, mazeret gibi algılanması, alışık olunmamasının bir sonucu..

  7. schumacher ve massa, gridde hiç bir takımda ve hiç bir pilot ikilisi arasında yaşanmamış olan ve kesinlikle bir daha yaşanmayacak olan bir bağla birbirine sevgi ve saygı duyan (laf olarak değil gerçekten hissederek) yegane ikili olmuşlardır. sözler yalan söylese de hareketler, davranışlar yalan söylemez. bir indianapolis podyumuna bakın, bir hockenheim'a, türkiye'deki yarıştan sonra felipe'nin ağlayarak schumi'ye sarılmasına, suzuka'daki sıralamalardan sonraki kucaklaşmalarına, brezilya yarışından sonraki birbirlerine sarılmalarına. bir kişi bile bu hareketlerin yapmacık olduğunu, içten gelmediğini söyleyemez. gerçekten tuhaf olabilir ama bu ikilinin kimyası, yapıları, kişilikleri tam anlamıyla birbiriyle örtüştü. gridde hakim olan birbirini yeme planları, artist artist küçük dağları ben yarattım havasındaki duruşlar, en iyi dostum köpeğim diyecek kadar egoist pilotların burnu yukardalıkları, takdir edilecek şekilde kesinlikle bu ikilinin yanından böğründen hiç geçmedi.. aynı takımı paylaşan iki pilottan daha çok, bir abi kardeş tadında yaşanan çok zevkli bir birliktelik oldu. çaylak pilotların aynı takımı paylaştığı deneyimli olan arkadaşını nasıl yenerim diye kendini yediği, aşağı yukarı eşit seviyede olan pilotların birbirini alt etmenin peşinden koştuğu, ya da iki kelime konuşacak kadar bile muhabbetini olmadığı bir ortamda, elbette ki schumacher ve massa'nın birliktelikleri çok özel ve anlamlıydı.

    f1'i büyük usta ile izlemeye başladım. Schumi'yi tuttum, sonra Schumi'yi alabildiğine desteklemeye başladım, sonrasında bir baktım ki sanki olmazsa olmayacakmışım gibi bir yere koymuşum kalbimde efsaneyi.. ve 2006'da felipe geldi. kayıtsız şartsız efsanenin büyüklüğüne olan saygısını kıvırmadan, geneli pilotlarda bulunan o conconluktan eser olmadan içtenliğiyle gösterdi. schumi de sevgisini desteğini hiç esirgemedi. birlikte gerçekten keyif alarak takım arkadaşı oldukları, samimiyetlerinden şüphe edilmeyecek kadar gerçekti, gerçek olduğu anlaşılabiliyordu.

    bu duyguyu yaşamamış olan, tatmamış olan, tuttuğu pilotta (gerçekten de böyle bir tarafı olmadığından) bu denli sıcak bir taraf göremeyen taraftarların, Schumi'yi anlayamaması gayet normal. garip gelmesi, mazeret gibi algılanması, alışık olunmamasının bir sonucu..

    yukardaki resim aldı götürdü beni….

  8. hiç kimse hakaret edemez burak

  9. burak bocek avatarı

    İnci inci,bak sen çok sivri dilli ve saygısızca yorumlar yapmaya başladın.Şunu bil ki kimseye Kimi dışında saygın yok.Ancak burada bir efsaneye bu kadar kolay sallamana izin vermem.Oturduğum yerden ahkam keser gibi?Bu nedir ya kimsin sen

  10. Schumacher'in dönme kararından caymasında, bu seneki aracın kötülüğü de etkili oldu. Aracı sürmek cidden zor ve Badoer ile Fisichella nın durumu ortada. Schumacher dönseydi durumu bu iki pilottan pek farklı olmayacaktı "Ama o Schumacher" dediğinizi duyar gibiyim ama hiç KERS kullanmamış 3 seneden beri yarışmayan Schumacher Raikkonen'in yanına yaklasamayacaktı bile. Boyun sakatlığı da işin tuzu biberi oldu kendisi efsane olarak kalmalı dönüp son sıralarda kalan bir şampiyon olmamalı.

  11. renault alonso avatarı
    renault alonso

    yaw kardeşim düşecemde hem harf diyor hemde rakam diyor deniyorum girmiyor yoksa ben ne edim senin o boktan yakanı

  12. ulan düş bi yakamızdan be bi avatar eklemeyi beceremedin.

  13. renault alonso avatarı
    renault alonso

    ya bu avatar eklerken hem rakam hem ahrf nasıl oluyor anlamadım

  14. renault alonso avatarı
    renault alonso

    ulan düş artık yakamızdan be dönüp ne yapacaksın 40 yaşındasın alonso gene seni madara eder gönderir

  15. inci incili avatarı

    ha yani kim clijsters babası ölünce onun onuruna tenise ger döndü seninki de öyle bi şeydi yani. bu kadar çok seviyorsun massa'yı yani. ilginç. massanın onurunu düşündün. neil armstrong gibi hastalık geçirip hayat felsefen değişmedi ya da janne ahonen gibi olimpiyat madalyam yok onu istiyorum diyerek geri dönüşüne mantıklı bir mazeret bulamadın. sadece massa'yı düşündün.

  16. dönsünde ne yapsınki yaş gitmiş bir kere şimdi forumda değildir motor kazası yapmış 2005 2006 yılları malum zaten şimdi ise hamilton alonso kimi kubica kobayaşi pistlerin yeni yıldızı oldu tabiki unutulmaz bir pilot efsane bir pilot ama hayatın gerçekleri herşey reflekse bakar 40 yaşındaki birinin refleksi ile 23 yaşındaki birnin reslekesi hiç bir zaman aynı değildirr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir