Raikkonen "Hâlâ Yarışlar ve Şampiyonluklar Kazanmak İstiyorum"

yazar:

kategori:

Raikkonen “Hepsi bu. Ferrari ile olan hikayem geçtiğimiz pazar bitti: Kırmızılarla birlikte hayallerim gerçek oldu ve artık ileriye, yeni mücadelelere bakıyorum. KEsin olan bir şey var ki o da Maranello’dan iyi anılarla ayrılıyor olmam.”

“Son 3 yıl içerisinde onlarla 9 yarış ve bir şampiyonluk kazandım ve 2 markalar şampiyonluğunun kazanılmasına yardımcı oldum. Ferrari’de bir çok arkadaş kazandım ve birlikte çok iyi anlar geçirdik. Evet, bu sene işler umduğumuz gibi gitmedi. Paketimiz rekabetçi değildi ancak yine de klasmanda 3. olan takımın 1 puan gerisinde 4. olmayı başardık. Araçta sorun yaşadık ancak yine de iyi sonuçlar almayı, Spa’da kazanmayı başardık. Takım durumlara nasıl tepki verebileceğini bildiğini gösterdi ve bunu sezona kötü başlangıcın ardından görebiliriz.”

“Abu Dhabi’de iyi iş çıkaramadık ancak burada puan kazanmanın zor olacağını biliyorduk: bu pistte çok viraj var ve bizim yol tutuş ve yere basmada eksiğimiz var. Dahası kerblerde de sorun yaşıyoruz ve bu, durumu daha da kötüleştirdi. Yarışa 11. sıradan başlayıp 12. oluyorsanız söyleyebileceğiniz çok şey yok. Pistin yapısı nefeskesici ancak pist geçişe pek izin vermiyor ve sonunda yarışımız kötü sonuçlandı.”

“Artık herkes gelecek sezona odaklandı ve Ferrari aylardan beri bu şekilde. Bir kaç değişiklik daha olacak -yakıt ikmaline izin verilmeyecek ve ön lastikler dar olacak- ancak bu değişiklikler bu sene olduğu kadar radikal değil. Yarışların başlarında artık araçta çok fazla yakıt olacağı için sürüş çok zor olacak ve lastikleri çok zorlamamak önemli olacak. “

“Sıralamalar çok eğlenceli olacak çünkü Q3’te neredeyse boş depolarla turlar atacağız. 9 seneden beri Formula 1’de yarışıyorum. Hâlâ yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak istiyorum ancak eğer galibiyeti garanti eden bir takım bulursam F1’de kalacağım. Bakalım önümüzdeki haftalarda neler olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. haydi bakalım bekliyoruz seni

  2. RAIKKONEN >alonso avatarı
    RAIKKONEN >alonso

    kalıyor demekki.

  3. RAIKKONEN >alonso avatarı
    RAIKKONEN >alonso

    kalıyor demekki.

  4. adam resmen yarışmak istiyor kazanma ve şampiyon olma arzusu had safada biz de senden bunları duymak istiyorduk çok sevindik.f1 i bırakmaya niyeti yok.

  5. inci incili avatarı

    ben de yarışlar ve şampiyonluklar kazanmanı istiyorum. hangi seride olursa olsun.

  6. ihsan, evet olabilir valla. benim de aklima ayni sey geldi.

  7. ihsan özdemir avatarı
    ihsan özdemir

    toyotanın çekilme durumu söz konusuymuş , bu adamlar bir de kimi ye talip oldular ? çekilmeden önce bir de süper bir pilotlamı denesek dediler acaba ? o da tutmayınca gidiyorlar galiba…

  8. yarın sabah ilk talimat bilgiişleme alsınlar 50 tane şifre anlaşılan sürekli lazım olacak…kibarlık yapalım dediniz bana küfredenlere sahip çıktınız bana siktir çektiniz. bana engel olamayacaksınız küfür ifadeleri kullanmadan istediğim gibi yorum yapmaya devam edeceğim. apo senle olan dsotluğum bitmiştir. sana bir sözüm var reklam onu tutacağım o sözdür bitti gitti.

  9. bir veda mesajını bile beni sevenlere çok gördünüz ya…çok ayıp ettiniz.

  10. bir veda mesajını bile beni sevenlere çok gördünüz ya…çok ayıp ettiniz.

  11. lafımı bazı sebeplerden dolayı geri aldım ortalığı kimi ve severlerinin düşmanlarına bırakmaya niyetim yok.

    musab bera

  12. arkadaşım nedir bu kimi düşmanlığı adam gibi resmi yokmu bu pilotun? yuh…

  13. Bir cümle kafama takıldı.

    "Hâlâ yarışlar ve şampiyonluklar kazanmak istiyorum ancak eğer galibiyeti garanti eden bir takım bulursam F1'de kalacağım"

    Raikkonen Mclaren den garanti aldı galiba gelecek sene yarış kazanacağına dair. Yoksa başka türlü açıklanamaz bu cümle Mclaren garantiyi nasıl verdi o ayrı konu, Mclaren bu senenin başındaki gibi olursa Raikkonen ne yapar o bambaşka bir konu.

  14. Emir Çolak avatarı

    Teşekkür luris…

  15. ya Räikkönen f1de kalsın. ben gelecek sezon için bi şey istemiyorum grid konusunda.

  16. yine aynısı, ama 3. seansa çıkarken yakıt almayacaklar.. hepsi bu

    mclarenin pilotunu açıklamasını bekliyoruz artık bir hafta içinde fln

  17. Emir Çolak avatarı

    Ya ben hala gelecek sezon'un sıralama formatını anlayamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir