Sauber’in Fren Değişimi Nasr’ı Etkiledi

yazar:

kategori:

Felipe Nasr Sauber’in Monako GP’sinde yaptığı fren diski tedarikçisi değişiminden sonra yeni şartlara uyum sağlamakta zorlandığını itiraf etti.

İsviçreli takım Brembo’dan Carbon Industrie’lere geçmişti ve Nasr’ın takım arkadaşı Marcus Ericsson bu değişimden en çok yararlanan isim oldu.

Ancak Nasr ısınma sorunları yaşadı ve takım onun için Brembo’lara geri dönebilir.

“Şu an sürdüğüm şey sezon başındakilere göre farklı bir malzeme. Son iki yarışta bunu kullandık, Monako ve Kanada’da farklı frenlerimiz vardı.”

“Bunları zor buluyorum, çünkü diğerlerine alışmıştım. Kanada frenler üzerinde önemli bir pist ve bu yüzden değiştirmemiz gerekmişti. Ancak bu benim sürüş stilime uymadı.”

“Bazı modifikasyonlar yaptık, Cuma günü bunları deneyeceğim. Eğer aracı virajın başında durduramazsam, geri kalanında çok şey kaybederim.”

“Kanada’da bu olmuştu, çok fazla fren noktası vardı ve her çıkışta zaman kaybediyordum. Araçta hiç rahat hissetmedim.”

“Eğer bunu çözemezsek diğer malzemeye geri döneceğiz. Ericsson diğer malzeme ile mutlu, ancak her pilotun hisleri farklıdır ve kişiye özeldir. Diğer araçlara bakacak olursanız farklı sürücülerin farklı frenlere sahip olduklarını görürsünüz.””Pedalın ısırdığını hissetmek istiyorum, bunu doğrudan hissetmek istiyorum. Bazı sürücüler daha uzun pedalı tercih ederler, ve bu şekilde frenleri daha iyi kontrol edebilirler. Ancak ben ilk basışta aracı hissetmek isterim, bu yüzden şu an kullandığımız yeni malzeme ile iyi hissetmiyorum.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir