Hülkenberg Diğer Pilotlara Le Mans Yolunu Açtı

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo Nico Hülkenberg’in Le Mans 24 Saat’teki zaferinin mevcut Formula 1 pilotlarının bu dayanıklılık yarışında yarışabilmelerinin önünü açtığını düşünüyor.

“Bu yarışı 18 saat kadar izledim. Harikaydı. Eğer eskiden yaptıkları gibi yarış serileri arasında atlayabilseydik bu iyi olurdu.”

“Şanslıyız ki Nico orada bizi temsil etti ve artık gelecekte bunu düşünüyor olacağız.”

Sebastian Vettel eski takım arkadaşı Ricciardo’nun görüşlerini paylaşıyor. Dayanıklılık yarışlarının tam gaz doğasının kendisini etkilediğini söylüyor.

“İzlemesi harikaydı, 24 saat yarışından herkes etkilenir, yarış çok uzun ve herşey olabilir, bu yüzden herkesin yarışın başından bu yana tam gaz sürdüklerini görmek harikaydı.”

“Yarış pilotları olarak her tur zorlamak isteriz, bu daha fazla eğlence demek. Gelecekte bunu düşüneceğim.”

Fernando Alonso da bu sezon Porsche ile anlaşmaya yaklaşmıştı ve gelecekte bunun olabileceğini söyledi.

“Gelecekte Le Mans’ta yarışmayı düşünüyorum. Gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum, bu yıl bu nerdeyse oluyordu, belki seneye yapabilirim.”


Yorumlar

“Hülkenberg Diğer Pilotlara Le Mans Yolunu Açtı” için 19 yanıt

  1. F1 pilotlarının, hem de şampiyon olmuş büyük F1 pilotlarının gözünün Le Mans’a kayması kadar b..tan bir durum olamaz F1 adına.

  2. GT sınıfında yarışan 458 ve Vantage V8’lerin sesi şu an ki F1 araçlarının sesinden kat kat güzeldi. Yarışların bilinmezlerle dolu olmasıda ayrı bir keyif veriyor. F1’de bu yok örneğin. Sıradaki yarışta teknik arıza yaşamazlarsa (ki dayanıklılığı da epey artırdılar) Mercedesler 1-2 olacak. Yani F1’in pek bir cazibesinin kaldığını düşünmüyorum.

  3. Le Mans yeni değil, yıllardır çok büyük bir organizasyon ve pilotların ilgisini çekiyor ancak genel anlamda WEC’i düşünürsek genç ve F1’de iyi bir kariyere sahip pilotların tam anlamıyla geçişini pek mümkün görmüyorum açıkçası.

    Takvimde toplam 8 yarış var ve en ünlüsü Le Mans 24 Saat yarışı. Diğerleri 6 saat yarışları. Şu anda Le Mans’ın F1’in yerine geçeceğini söylemek gerçekçi olmaz. Temelde baktığımızda zaten ne olursa olsun ikisi çok farklı disiplinler diye düşünüyorum.

    1. Farklı disiplindeler ama WEC kendi ruhunu yansıtırken F1 nedense farklı bir kimliğe bürünmüş bir durumda. Eskiden F1 aracını görmesen bile geçtiği zaman sesinden bu F1 aracı diyebilirdin şimdi gördüğüm halde F1 aracı demek içimden hiç gelmiyor. Elbette şuan için zor zaten çoğu pilotun anlaşmaları yeni. Ama bittiği zaman F1 hala bu şekilde olursa hiç şaşırmam böyle bir hamleye. Button, Massa gibi pilotlar 2 sene içerisinde geçerlerse sürpriz olmaz. Rai’nin ne yapacağını kestirmek zor olduğu için bir yorumda bulunamayacağım 😀 ama Alo 3 sene sonra anlaşması bittiğinde F1 takımları istese bile WEC’e geçebilir veya ikisinde de yarışmak için kontratında madde koyabilir. Muller WEC’e geçer mi bilmem ama Le Mans’ta yarışmak istiyormuş. Bu pilotlar ciddi kitlelere sahip ve WEC’de yarışmaya başlarlarsa özellikle F1’deki büyük pilotlardan bir kaçı o zaman F1 daha da ilgi kaybedecek. Ama artık bu duruma Bernie’nin fazla katlanamayacağını düşündüğüm için F1’de sağlam bir değişiklik yapmaya çalışacaktır. Bu yorumların çoğu tabiki F1 böyle devam ederse diye yapılıyor yoksa bu şekilde daha nereye kadar gidebilir bilmiyorum.

  4. Emergency !Bence kırmızı alarm çalmaya başladı. Mr.B acil bir şekilde önlemler almalı.Yoksa F1 tarihe gömülecek gibi.Baksanıza şuan sadece 4 pilot bunları söylüyor.Bir de diğerlerine sorsan,onlar da farklı şeyler söylemeyeceklerdir(Özellikle Massa,Gro gibi isimler!)

  5. Bernie ve kankaları F1’in içine ettiği için pilotlar daha rekabetçi ve daha aksiyon dolu kategorilere sarmaya başladılar haklı olarak. Bu aralar WEC yükselişte zaten ilgi kayması yaşanıyor.

  6. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    “F1 hep boyle kalmaz”, ” Bırak bu isleri Alonso” diyenleri ufaktan ufaktan bu haberin altına almaya başlayalım.

    İki pilotunda demeçleri güzel ama ben her top class pilotun orada kolay kolay yarışma imkânı bulabileceğini düşünmüyorum. Ozellikle Ferrari ve McLaren gibi takımlar bu konuda pilotlarına karsi korumacı bir tavır izleyebilirler. Ama ne olacagida belli olmaz.

    1. Ya anlaşmalarını yenilemeyip direk WEC’de bir takımla anlaşırlarsa? 🙂 Bu adamlar yarışmak istiyor robot gibi tasarruf yaparak aracı finish’e getirmek değil. F1 böyle devam ederse ben hiç şaşırmam büyük pilotlardan böyle bir hamle gelirse.

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        F1’in unvanı hala çok büyük. F1 iyice elden ayaktan düşerse belki boyle bir şey gerçekleşebilir. Ama onun dışında boyle bir şeyin gerçekleşmesi çok ama çok zor. Ayrıca Audi, Porsche veya Toyota veya Nissan, 6 yarışlık bir sezon için bir pilota 20-30 milyon dolar para verir mi ? İsin bu kısmıda var.

        1. Sence paraya ihtiyaçları var mı? Zaten oranın piyasasıyla F1’inki farklı ona göre bir talepte bulunurlar üstüne birde Le Mans Şampiyonu falan olurlarsa zaten hem sponsorlardan hemde şampiyonluktan deli gibi bonus alırlar. İşin şu kısmı da var sadece WEC takımları bu pilotları istemiyor pilotlarda WEC’i istiyor. O yüzden para konusunu sıkıntı edeceklerini sanmıyorum. Ama şuan için zor tabiki de belki 5 yıl sonra. Ama dediğim gibi F1 müthiş bir geri dönüş yapmaz ise bu son bana kaçınılmaz geliyor çünkü WEC her geçen yarış daha çok ilgi çekmeye başladı. Organizatörlerin de bunun farkında olduğunu düşünürsek dahada ilgi çekmek için hamleler yapabilirler. Ya da WEC’in FIA’ya bağlı olduğunu düşünürsek belki FIA önünü kesmeye çalışabilir ama takımlar bunu izin vermez diye düşünüyorum.

  7. Gelecekte WEC efsane olacak desene. F1 pilotlarının bile ilgisini çekmeye başladıysa F1 gerçekten katlanmaz bir hale gidiyor. Çoğu pilotlar eminim şuanki F1 yarışlarında zevk almıyor. Artık ne olur bilmem ama WEC efsane olmaya doğru gidiyor. Tabi F1 müthiş bir geri dönüş yapmaz ise.

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      Alonso, Vettel ve Ricciardo’nun birbirlerine karşı rakip oldugu bir Le Mans yarısı efsane olur. Ama WEC başlı başına efsane olamaz. F1’in önüne hic geçemez. Gecicek imkânı bulur, bu sefer Bernie işe el koyar. Olmadı, dümbelek Jean Todt ve avanesi orayada el atar. Güzelim seriyi aptal kurallarla p** ederler. Yaparlar yani, bunlardan beklenir.

      1. Tek onlar mı. Button emekli olduktan sonra WEC’e geçerse, Massa WEC’e geçerse, Montoya gelebilir gibi bir şeyler söylenmişti yayında sonra Hulk, Alo, Vet, Webber böyle bir Le Mans kadrosu ciddi efsane olur. Birde WEC’in tümünde böyle pilotlar olursa o zaman F1 anca eski araçları getirirse toparlanır. Bu gidişle daha çok ilgi kaybedecek. Özellikle mücadele, güzel araçlar ve çığlıklar geri gelmediği sürece. He birde Redbull WEC’de bir takıma ana sponsor olup ortak olursa ve F1’den çekilirse Bernie fena tutuşur. O zamanda eğer bir şey yapamazsa F1 biraz zor toparlanır. Todt’un motorları değiştirmeye yönelik bir çalışması yok o yüzden ondan yana pek umutlanma. Le Mans yarışından sonra F1 gerçekten rezalet gelmeye başladı bana.

        1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          Bu biraz kariyer planlamasıyla alakalı. Gecen sezon sonunda Button’la ilgili iddialar vardı. Massa’yi bilemem, o belki Brezilya Stock Car serisinde yarışır. 😀 Montoya eğer Le Mans’da yarışıp, yarisi kazanırsa bir rekora ortak olacağını söylediler. Ama ben o deliyi Avrupa serilerinde tekrardan gormek istemem. Alonso olsa, Vettel olsa, Hulk, Button ve Webber bir arada yarissa gerçekten efsane olur. Le Mans tv’de izlenme rekorları falan kırar. 😀 WEC’in(LMP1) tamamı o pilot kadrosuyla yarismaz. Zaten o kadar pilotu bir arada bulamazsınki. F1 an itibariyle sıkıcı, zevksiz, yapay mücadelelerle ve aptal kurallarla dolu. WEC veya başka bir x serisi olmasada F1 kan kaybetmeye devam edecek. WEC bunu sadece dahada hızlandırıyor. Red Bull bence kendini oradan uzak tutsun. Simdi giderler, bir ortaklık kurarlar. İstedikleri sonuca ulaşamazlar, bu sefer F1’de yaptıkları gibi aptal aptal konuşmaya başlarlar. Öyle bir kurum WEC’e yakışmaz.

          1. Kendi ağzınla diyorsun aptal kurallarla dolu ondan sonra Redbull şikayet edince aptal oluyor 😀 Adamlar sonuna kadar haklı bu kurallar ve Renault’un bir türlü kendine gelememesinden dolayı iğrenç bir durumdalar. Üstüne birde Newey bu kurallardan bir şey olmaz diyip çekilince tam oldu.
            Madem hayal kurmak serbest bir tane Mclaren bir tane Ferrari LMP1 aracı görürsek o zaman harbi efsane olur birde üstüne böyle sağlam pilotlar ama bu şuan çok ütopik oldu 😀 Ne diyim artık ya Mercedes’e kapıyı gösterecekler ya da ağlamaya devam edecekler.

            1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
              Alonso.ElNano #València2012

              Keske sadece kurallari sikayet etseler. Benim killandigim asil konu bu adamlarin orantisiz sekilde Renault’u elestirmesi. Renault’a karsi bir sempatim yok. Yeni kurallarda da batirdilar ama bu Red Bull’a, Renault’u acimasiz bir sekilde elestirme hakki vermez. Su an ortak edindekleri, beles motor aldiklari bir firmanin resmen agzina….. . Senin Mercedes’e gicik oldugun gibi bende bunlara gicigim. Gecen sezon bunlara karsi icimde iyi duygular vardi. Cok iyi takim, islerini cok iyi yapiyorlar falan diyordum ama su sezon basladigindan bu yana yaptiklari aciklamalarla gozumdeki tum olumlu imajlari silindi. Insallah en yakin zamanda F1’den defolup giderler.

              Ayrica, ne zamandi hatirlamiyorum ama muhtemelen gecen sezondu, Ferrari LMP1’e Alonso’la beraber donebilir gibi bir sey duymustum. Sallamis olmayayim ama boyle bir sey ya burada ya da televizyonda gormustum. Tabi bu iddia o donem icin ne kaar dogruydu o da ayri bi’ tartisma konusu. Ayrica Alonso artik Ferrari’de degil. Bu da isin Alonso’yla ilgili kismini imkansiz kiliyor. 😀

              1. Ne diyim senin fikrin. WEC’e gireceklerine F1’e el atsalar daha güzel olur ama WEC’e girip ağırlığı oraya verirlerse buda Bernie’yi kudurtur ama fazla ihtimal vermiyorum o konuda tabi girerlerse güzel olur.

        2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
          Alonso.ElNano #València2012

          WEC ve Le Mans’i ilk defa izlemiş biri olarak bende anlık bir sok yaşadım. 😀 Yıllardan bu yana ozledigimiz mucadeleri saatlar boyunca izleyince, insan bi’ tuhaf hissediyor. F1’i bu hale getirenlere kufredesi geliyor insanin.

          1. Ben ilk geçen sene izlemiştim Le Mans’ı ondan sonra Brezilya yarışının birazına denk gelmiştim ama geçen seneki Le Mans’tan daha zevkliydi bu seneki o yüzden direk buna denk gelmende senin şansın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir