Mateschitz “Renault, Red Bull’un F1 Zevkini Yok Etti”

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz, Renault’nun yeni motordaki düşük performansının takımının Formula 1’den aldığı keyfi mahvettiğini söyledi.

Renault’nun Red Bull’a kazanabileceği bir motor verememesinin ardından taraflar özellikle bu sene bir çok kez sözlü tartışmaya girdiler.

Red Bull yetkilileri dayanıksız ve güçsüz olan Renault motorunu ulu orta eleştirmeyi tercih ederken Renault, Red Bull’un bu davranışının markalarına daha büyük zarar verdiğini savunuyor.

Mateschitz “Zamanımızı ve paramızı almalarının dışında spora olan motivasyonumuzu ve eğlencemizi de aldılar çünkü bu güç eksikliğini hiç bir pilot ya da şasi kapatamaz.”

“Buna ek olarak aerodinamik kurallarla şansımız daha da kısıldı ve bu yüzden Adrian Newey ön kanatta büyüsünü yapamadı.”

“Artık 4. motorumuzu kullandık ve gridde ceza alacağız.”

“Tüm eğlencemizi kaybetmeden önce daha ne kadar çok şey olabilir?” dedi.

Ferrari motoruna geçme ihtimallerini reddeden Mateschitz, 2020’ye kadar Formula 1’de yer almak için anlaşma imzalasalar da erken ayrılabileceklerini işaret etti.

Mateschitz “Tabi ki Formula 1’e katılım için anlaşmalar var.”

“Ancak şu ana kadar anlaşması olmasına rağmen kaç takım erken ayrıldı? Birisi ayrılmak istiyorsa onu tutamazsınız.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Mateschitz “Renault, Red Bull’un F1 Zevkini Yok Etti”” için 9 yanıt

  1. tabi sizler podyumlar ve sıralamalar dahil tüm pozisyonları aranızda paylaşırken diğerlerinden 1 sn hızlı aracınızla adeta kendinizle yarışıp..

    yarış bitiminde o delinmedik yeri kalmayan illegal motor haritalı her bir yeri ayrı oynayabilen..

    artık podyumdaki yuhalanma günleri bu f 1 hiç zarar vermiyordu..

    bir meşrubat takımı olmaktan öteye gidemeyecek bir felsefeniz var

    sn horner beyin ifadesiyle.

  2. Renault bu sene fena patladı. Resmen rezil kepaze oldular. Saklanacak gizlenecek bir şey yok. Renault bu sezon çok büyük kötü reklam sahibi oldu.

    Ancak Red Bull’un yaptığı da yapılacak şey değil. Lafta partnerler. Üstelik fabrika takımı statüsündeler. Basın önünde daha iyi yönetebilirlerdi. Renault’nun yerinde ben olsam Red Bull’un motorunun vidasını değiştirmem. Deneyeceklerimi ise Toro Rosso üzerinde geliştirir ve denerim. Renault bunu yapmazsa da aptaldır zaten.

    Aslında Red Bull eğlenceli ve mücadeleci bir reklam felsefesi güdüyor. Bu işi nasıl batırdılar bir türlü anlayabilmiş değilim.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Aslın da renaultun önümüzde ki yıllardan bir şeyler kopartmak için motor da gelişim yapmıyor olabilir mı ? Çünkü kupon kullanmadılar hiç.

  3. Reno bu sezon patladı.

  4. Bir an önce F1 i terkedin en azından ruh gibi suratlarınızı görmekten kurtuluruz.

  5. Renault o kadar da kötü değil. Honda dan iyi mesela 🙂

  6. Burada bazı arada bazı arkadaşlara sesleniyorum. Hani Redbull dört şampiyonlugu motorsuz almıştı. şu an ne ol motorsuz alsanıza …

  7. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Siz bizim zevkimizin içine ediyosunuz. O n’olacak ?

  8. Tabi canım adam haklı suçu kendinde arayacaksın önce mahveden ortada ki sonra yanındakinin yokluğu Horner ise eh işte adam umutluydu ama olmadı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir