Horner: "Formula 1 İyi Durumda"

yazar:

kategori:

Horner, Toyota’nın ayrılışıyla Qadback’ın yolunun açılması ile 13 takımın Bahreyn’deki gelecek senenin açılış yarışında gridde olmaya hazırlandığına işaret etti ve sporun hâlâ güçlü olduğunu belirtti.

Horner: “Formula 1 için büyük bir utanç olmasına rağmen sonuçta gösteri devam ediyor. Gelecek sene, gridde önceki senelere göre daha fazla araç olacak”

“Üreticiler yıllardır gelip-gitme eğilimdirler ve dünyadaki en büyük otomotiv üreticilerinden birini kaybetmek hayal kırıklığı yaratsa da bu durum şimd bağımsız Sauber için yer yarattı. Bu yüzden olumsuz bir şeydfen olumlu bir şey çıkarıyoruz”

Red Bull F1 patronu, John Howett’in gruptaki etkin üyeliğine rağmen Toyota’nın ayrılışının FOTA’yı önemli derecede zayıflatmayacağına inanıyor.

Horner: “Toyota, FOTA’ya büyük ölçüde katkıda bulunmuştur, özellikle de FOTA için bıkmadan usanmadan çalışan John Howett. Onlar bir kayıp tabii ki ama toplu olarak FOTA takımları oturacak ve ileri nasıl gidileceğine kadar verecek, açılan boşluğu idare edecek.”

“FOTA, bir çok harika iş yapıyor. Takımların birlikte FIA ve ticari hak sahipleriyle çalıştığını görmek harika. Amaç bütün taraflar için aynı ve birlikte çalışmamız önemli”

Horner ayrıca, F1’de sadece 3 üretici kalmasına rağmen Howett’in yerine geçecek kişinin bağımsız takımdan olmasını gerek görmüyor.

Horner: “Bana göre doğru adama sahip olduğumuz sürece üreticiden veya bağımsız takımdan olması sorun değil. John, yarış takımındaki tam zamanlı görevi ile kombine halde çok iyi bir iş çıkardı ve özlenecektir, özellikle de Luca de Montezemolo tarafından.

“Ama işler devam ediyor ve sene başında orada olup da kaybolan bir kaç yüz var. F1, yeni bir döneme giriyor”


Yorumlar

  1. dışarıdan pek öyle gözükmüyor.
    demek ki içeride farklı :S

  2. Ana sayfaki Renault aracının şekline bakıyorum,ayrılan üreticileri düşünüyorum,bence kendini kandırıyorsun!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir