Superleague Formula’da Büyük Final İspanya’da!

yazar:

kategori:

Sonangol Superleague Formula’da 2009 sezonun galibi, İspanya’nın jarama pistinde yapilacak büyük finalde belli olacak. 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek yarışta Liverpool pilotu Adrian Valles ve Tottenham pilotu Craig Dolby birincilik kupasını kaldırmak için mücadele edecekler.

Sezon başından beri yaşanan mücadelenin son yarışa kalması Jarama pistinde ayrı bir heyecanın yaşanmasına sebep olacak. Haziran ayında Fransa’nın Magny-Cours pistinde başlayan Superleague Formula serisi sırasıyla Zolder, Donington Park, Estoril, Monza pistlerinde koşuldu. Sezonun son ve altıncı yarışı İspanya’nın en güzel bölgelerinden birinde yapılıyor.

Liverpool’un 350 puanına karşılık, Tottenham Hotspur’un 301 puanı bulunuyor. Bunun dışında sezonu 3. bitirmek için de son yarışlarda başarılı bir performans sergileyen Olympiacos ile FC Basel mücadele verecek. Aslında bir yarış hafta sonunda toplamda 100 puan toplanabildiği için ilk 4 sıradaki pilotların şansı olduğu söylenebilir.

Şampiyonanın en güçlü adayı Adrian Valles şunları söyledi: “ Aslında rahatım, rakibimize oranla iyi bir avantaja sahibiz. Tabi bu yine de şampiyonluk kesin demek değil çünkü rakiplerimiz güçlü ve eminim kazanmak için bastıracaklar ama elimden geleni yapacağım. Takım da çok çalıştı.”

Craig Dolby ise kendisi hatasız bir yarış çıkarmak için elinden geleni yaparken, rakibinin hata yapmasını bekleyecek.

7-8 Kasım’da Jarama’da yapılacak haftasonunda şampiyona için puan alabildikleri 45dk’lık iki yarışın ardından, toplamda en fazla puanı toplayan 6 takım Super Final için bir kez daha piste çıkacak ve bu kez puan için değil ama 100.000 Avro değerindeki para ödülü için yarışacaklar. Sevilla pilotu Sebastien Bourdais, Olympiacos pilotu Esteban Guerrieri ve Antonio Pizzonia mücadelenin en güçlü isimleri.

Brezilyalı pilot Enrique Bernoldi ise Monza yarışını kaçırdıktan sonra Flamengo otomobilindeki direksiyonunda yerini alacak. AS Roma ise Julien Jousse ile yarışacak. Julien italyada gördüğü podium ile herkesi etkilemişti.

Sonangol Superleague Formula’da ülkemizi temsil eden tek türk takım Galatasaray ise sezonu olabilecek en iyi yerde bitirmek için piste çıkacak.182 puanla 12. Sırada bulunan Galatasaray, Çinli pilotu Ho-Pin Tung ile mücadelede yerini alıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Race Of Champions’da Çin’i temsil ederek büyük bir başarıya imza atan Tung, yüzünü Çin’den İspanya’ya döndü ve sarı kırmızı otomobilde Galatasaray taraftarlarına mutluluk yaşatmak istiyor.

Ho-Pin Tung şunları söyledi: “ Galatasaray ile geçirdiğim sezonun ikinci yarısı oldukça güzeldi, her zaman olduğu gibi yine en iyisi için piste çıkacağım.Destek veren ve piste gelecek herkese şimdiden teşekkür ederim.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir