2015 GP2 Avusturya Sıralamalar – Vandoorne Ara Verdiği İlk Sıraya Geri Döndü

yazar:

kategori:

Stoffel Vandoorne, Avusturya’da bu sezonki 4. yarışta 3. pole pozisyonunu kazandı.

Belçikalı ART GP pilotu, Monaco’da Alexander Rossi’ye kaptırdığı pole sahipliğini Avusturya’da geri alarak 2014’ün son 4 yarışıyla birlikte 8 yarışta 7. kez pole pozisyonunu kazanarak serideki baskınlığını kanıtladı.

Nobuharu Matsushita, Bahreyn’deki gibi 2. olarak ART GP için ilk çizgiyi kapatmış oldu. Bol bol kazalara karışan Red Bull destekli DAMS pilotu Pierre Gasly yarışa 3. sıradan başlayacak.

Eski Sauber test pilotu, Rapax’tan Sergey Sirotkin, Monaco’daki podyumun ardından serideki en başarılı sıralama sonucuyla birlikte 4. sırayı alırken onu şampiyonada 3. sırada yer alan Rio Haryanto ve Raffaele Marciello izledi. Şampiyonada 2. sırada yer alan Amerikalı Alexander Rossi 12. sıradan öteye gidemedi.

Serideki en yakın sıralama turlarının gerçekleştiği Avusturya’da Monaco’da 3. ve 4. olarak sezondaki ilk puanlarını alan ve şampiyonada 8. sırada yer alan Sergio Canamasas, sözleşmesindeki sorun nedeniyle yarışamayacak. MP Motorsport’un tek araçla yarışacağı haftasonunda Zoel Amberg’de zaman turu kaydedemedi ve yarışa son sıradan başlayacak.

GP2’de Avusturya’daki uzun ve pitstoplu ilk yarış, yarın Türkiye saati ile 16.40’ta koşulacak.

GP2 15 RB Ring Q


Yorumlar

“2015 GP2 Avusturya Sıralamalar – Vandoorne Ara Verdiği İlk Sıraya Geri Döndü” için 5 yanıt

  1. MCLAREN FARKI!!!!! DUBLE YAPMIŞIZ !!! Bari burda sevinelim 😀

  2. Bir şey merak ediyorum bu seride tüm araçlar eşit güç ve tasarımda mı? Yani pilotlar arabanın değil de kendilerinin yeteneklerini gösterebiliyor mu?

    1. Evet. Tüm araçlar aynı şasi, gövde yapısı, kanatlar ve motora sahip. Takımlar kanat ve süspansiyon setuplarını hazırlayıp yarışıyorlar.

      Hamilton, Rosberg, Hülkenberg gibi pilotlar burada ilk senelerinde fark atarak şampiyon oldular.

      1. Teşekkürler bilgi için. Gerçekten izlenebilir bir seri gibi görünüyor. İyi olanın kazanması da güzel. Yarın izlemeye çalışacağım. 😉

  3. Allahtan gp 2 de guluyor yuzumuz. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir