Alonso “Aero Güncellemelerini Test Etmek İçin Bu Yarışı Kurban Ediyoruz”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Avusturya GP öncesi aldıkları 20 sıra cezası ve cuma günü kaybettikleri pist üstü zamanıyla birlikte hafta sonunun geri kalanına test seansı gibi yaklaşacaklarını söyledi.

Yarış öncesinde 5. motoruna geçtiği ve güç ünitesinde başka parçalar da değiştiği için 20 sıra cezası alan Alonso cuma antrenmanlarında da istediği kadar tur atamadı. Alonso, aldığı 20 sıra cezasını sıralamaların ardından tamamen çekemeyeceği için muhtemelen yarışta da cezalar alacak.

Alonso, tüm bu cezalarla birlikte puan hedeflemek yerine buraya getirdikleri aerodinamik güncellemeleri iyi analiz etmeleri gerektiğini söyledi.

Alonso “Hafta sonu başlamadan bu cezayı almak biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak geçen hafta fabrikada hedefimizin yeni aerodinamik paket olacağını biliyorduk. Yarışı bitirdiğimizde yeni aerodinamik paket hakkında açık cevaplar olmalı bu yüzden bu hafta sonunu test olarak kullanmalıyız.”

“Bazı hafta sonunu feda etmemiz gerekiyor ve ne yazık ki bu hafta sonu onlardan birisi ve daha fazlasının geleceğini düşünüyorum. Sezonun geri kalanında bunlardan bir kaç defa olacak ancak bir şeyler öğrenirsek çok faydalı olacak. Bugün çok fazla şey öğrenmeyi başaramadık bu yüzden yarın durumu düzeltmeliyiz.”

“Yeni pakette iyi hissettim. 1. seansa göre 2. seansta daha fazla yol tutuşu vardı bu yüzden doğru yönde bir adım daha attık ancak kesinlikle daha fazla zamana ihtiyacımız var.”

“Ne yazık ki çok fazla zaman kaybettik. Birinci seansta elektrik bağlantısı sorunu vardı ve daha sonra yazılımda sorun oluştu. Bu yüzden garajdan ayrılamadık. 2. seansta Jenson’un ateşleme sorununun ardından önlem olarak piste çıkmadık.”

“Araçta yeni motorlar var bu yüzden bugün sağlam adım atmalı ve yarın sorun olmamasını garantilemeliydik. Yeni paketi ve performansı anlamak için tur atmamız lazımdı ancak ne yazık ki zaman kaybettik. Umarım yarın durumu düzeltiriz.”

“Sıralamalar öncesinde biraz zamanımız olacak ve bugün neler olduğunu düzgün bir şekilde analiz edeceğiz. Yarın için çözümlerimiz olacağından eminim.”

“Çözmemiz gereken sorunlar ve optimize etmemiz gereken şeyler var. Yeni aerodinamik paket için daha fazla tur atmamız gerekiyor çünkü süspansiyon ve fren dengesinde de değişiklikler gerekiyor. Bugün o zamanı kaybettik ancak umarım yarın durumu düzeltebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso “Aero Güncellemelerini Test Etmek İçin Bu Yarışı Kurban Ediyoruz”” için 5 yanıt

  1. Böyle test mi olur.Gidin mercedese sorun test nasıl olur diye anlatsınlar.

  2. Adam karalara bağladı resmen bu kıyafet ve içinde bulunan durum..

    bakalım işler nereye doğru seyir alacak.

    kaybolan bir yıl daha..

  3. Yarışı kurban etmesen sanki yarışı bitirecen 🙂

    Bu sene komple teste ayrılmalı hatta Honda dayanıklılığı bahane ederek komple motoru yeniden ele almalı yapabiliyorsa

  4. Yazık olan ne. Mclaren Hondanın 2 hatası var.
    1)Bekletileri yüksek tutmak (asarız keseriz mercedesle yarışırız)
    2) bir sene geç girmek. Diğer takımlarda 1 sene denenmiş parçalar var.
    Madem girecektin neden 1 sene bekledin.

  5. Yazık vallahi yazık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir