Hamilton, Schumacher’in Şampiyonluk Rekorunu Hedeflemiyor

Lewis Hamilton, bu hafta sonu 45 senelik bir rekoru kırabilir ancak şampiyonluk rekorunu elinde bulunduran Michael Schumacher’in rekorunu kırma gibi bir hedefinin olmadığını söyledi.

Hamilton bu hafta sonu gerçekleştirilecek Avusturya GP’de lider giderse, art arda 17 yarışta lider girme rekorunu eline geçirecek. Bu rekor daha önce 1968 ve 1970 yılları arasında Jackie Stewart tarafından kırılmıştı.

Hamilton “Hayatımda başardığım şeylere ek olacak. Tüm bu puanları kazanmamı sağlayan harika insanlarla çalıştığım için şanslıyım. Ancak bu tür şeyleri başardığımda ‘Sonunda başardım’ diye düşünmüyorum.”

“Ben sadece şampiyon olmak istiyorum. Sıradaki şampiyonayı kazanmak istiyorum. Bu konuda heyecan duyarım. Başka rekorlarla değil. Ne kadar kazandığınız, pole pozisyonu elde ettiğiniz, hızlı tur attığınız ya da podyuma çıktığınız önemli değil. Önemli olan dünya şampiyonluğunu kazanmak.” dedi.

Hamilton şu ana kadar 37 galibiyet ve 44 pole pozisyonu ile bu alanlarda en başarılı Britanyalı pilot oldu.

En çok galibiyet rekoru 91 galibiyet ile Schumacher’in elinde bulunuyor ve Hamilton’un bunu kazanması oldukça zor görünüyor.

Hamilton “Michael bir efsane ve sporda uzun süre kalıp uzun süre başarılı oldu. Ben ne kadar süre daha burada kalacağımı bilmiyorum.”

“Spor her zaman değişiyor ve ne zaman zor bir sene geçireceğinizi bilmiyorsunuz. Dürüst olmak gerekirse Formula 1’e girdiğimden beri her sene şampiyonluk mücadelesi vermiş gibi hissediyorum ancak bazı senelerde iyi aracınız olurken bazen olmuyor.”

“Asla Schumacher’in şampiyonluğunu yakalama hedefim olmadı. Her zaman Ayrton’u tekrarlamayı, onun kadar şampiyon olmayı istedim. Ve şu anda ona odaklandım.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir