2015 Avusturya GP Sıralamalar – Mercedesler Son Anda Batırdı Ancak Hamilton Pole Pozisyonunda!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 8. yarışı olan Avusturya GP öncesi gerçekleştirilen sıralama seansında pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Islak zeminde başlayan ancak gittikçe kuruyan pistte sıralamaların son seansı oldukça ilginç bir şekilde bitti. Hamilton 1.08.455 ile son hızlı tur öncesinde ilk sıraya yerleşmesinin ardından son hızlı turunda ilk virajda pist dışına taşarak büyük şok yaşadı.

İkinci sıradaki Rosberg ilk sektörde kendisinin en iyi derecesini, ikinci sektörde ise pistin en hızlı derecesini elde ederek pole pozisyonunu kazanabilecek gibi görünüyordu ancak son virajda da o pist dışına çıkınca pozisyonlarını korumuş oldular.

Böylece Hamilton Avusturya’da en hızlı isim olarak polü kazanırken takım arkadaşı Rosberg 2. sırada kalmış oldu.

Mercedesler’in arkasında en hızlı isim Ferrari’den Sebastian Vettel olurken Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen, daha ilk seansta sürekli iyileşen koşullarda elenerek sürpriz yaşadı.

Geçen sene Avusturya’da sürpriz bir şekilde polü kazanan Williams pilotu Felipe Massa bu sene 4. sırada kalırken takım arkadaşı Valtteri Bottas 6. sırada kaldı.

Geçen hafta sonu Le Mans 24 Saat yarışını kazanan Nico Hulkenberg, son anda Williams pilotlarının arasına girerek 5. oldu.

Toro Rosso ile son seansa kalmayı başaran Max Verstappen 7. hızlı isim olurken onu kendi evinde yarışan Red Bull’dan Daniil Kvyat takip etti.

Sauber ile son seansa kalan Felipe Nasr 9. olurken son seansa kalan diğer isim Lotus pilotu Romain Grosjean, elektronik fren sisteminde yaşadığı sorunla 10. sırada kaldı.

Lotus’un diğer pilotu Pastor Maldonado 11. sırada kalarak son seansı kıl payı kaçırırken onu Ericsson, Sainz ve Ricciardo takip ettiler.

Çok sorunlu bir hafta sonu geçiren McLaren-Honda’da Fernando Alonso ilk seansı geçmeyi başarsa da ikinci seansta gelişemedi ve 15. sırada kaldı.

Avusturya’da ilk seansta elenen isimler Force India’dan Sergio Perez, McLaren’den Jenson Button, Ferrari’den Kimi Raikkonen ve Manor sürücüleri oldular. İlk seansta pist ilk başta ıslaktı ve hızlı bir şekilde koşullar iyileşmeye başladı. Sürekli hızlanan pistte pilotlar da derecelerini geliştirdiler. Jenson Button ilk başta ilk sıralarda yer alsa da sonunda yerini koruyamadı ve elendi. Raikkonen de ilk seansta sürpriz bir şekilde elenen isim oldu.

Cezaların Ardından Sıralama:

Pos Driver Car Time Gap
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m08.455s
2 Nico Rosberg Mercedes 1m08.655s 0.200s
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m08.810s 0.355s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m09.192s 0.737s
5 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m09.278s 0.823s
6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m09.319s 0.864s
7 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m09.612s 1.157s
8 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m09.713s 1.258s
9 Romain Grosjean Lotus/Mercedes
10 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m10.374s
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m10.426s
12 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m10.465s
13 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m12.522s
14 Kimi Raikkonen Ferrari 1m12.867s
15 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m14.071s
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m15.368s
17 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m09.694s
18 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m10.482s
19 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m10.736s
20 Jenson Button McLaren/Honda 1m12.632s

Yorumlar

“2015 Avusturya GP Sıralamalar – Mercedesler Son Anda Batırdı Ancak Hamilton Pole Pozisyonunda!” için 92 yanıt

  1. Az önce euronews diye bir kanalda spor haberlerini izliyordum. Formula 1 ile ilgili haber çıkınca haliyle hemen kulak kabarttım. spiker; “Avusturya cipi sıralama turlarını mersedesten liwıs hemilton 1 saat 8 dakika 455 saniyelik derecesiyle kazandı” deyince hayattan soğudum 1 saat nedir lan!…. suriyeye gidip esed güçleri, muhalifler, peşmerge yada ışidden kimi bulursam çatışcam…

  2. Sitede verilen pist bilgilerinde pistte bir köşe numaralandırılmamış. Doğrusu: http://www.auto123.com/ArtImages/168676/redbullring-inline.jpg

  3. Mustafa Sar avatarı

    Raikkonen sene sonunu getiremeden koltuktan kesinlikle düşer…
    Bütün aksilikler boşuna Raikkonen’i bulmuyor..
    Formsuz ve iplemiyor.. Ancak sonsuza kadar Ferrari koltuğundan böyle oturamazsın..

  4. Mercedes’ler birbirlerini zorlarken patladılar galiba. Rakipsizlik de ayrı pismiş 🙂

    Sürekli kuruyan bir pistte ya son saniye çıkar tek tur atarsın, ya da pistte kalıp paso turlarsın. Lastikler ne kadar dayanırdı bilemiyorum ama peşpeşe sıralama turlarının atıldığı eski günleri özledim. 12 tur sınırı olan zamanlar güzeldi.

    Kendi pistinde olan Red Bull’ların sonda oluşu, Mclaren’lerin sonda bile olamayışı 😀

  5. Yusuf Hitay avatarı

    verstappen çok iyi iş çıkardı altındaki renault motoruna rağmen.

  6. 45. pole ve Vettel’i yakaladı sırada iki efsane var zor mu? evet imkansız mı? hayır :)) Bravo Lewis pole beklemiyordum doğrusu yarış performansıyla kotarırız haftayı diyordum ama biraz kumaş kalitesi birazda şansla ilk cepteyiz..

    1. Pole den sonra yarış galibiyetini de rahatlıkla geçeriz bu sezon 🙂 Vettel 40- Lewis 36 şuan.

      1. Lewis 37 kankam:) Sezon sonuna kadar rahat rahat geçer Vetteli ve idolü sennayı 🙂 41. galibiyetinde podyumda hüngür hüngür ağlamasını bekliyorum Lewisin:))

        1. İdolü Senna ile galibiyet sayısına erişecek bu büyük bir gurur olur Lewis için 🙂

          1. Neyse hafta başında içime doğdu yarışı Vettel kazanacak diye biliyorsun bende şomluk var dido o yüzden burdan bile yarın 5e kadar görüşmeyelim ok inşallah bu sefer içime yanlış doğmuştur :DD

            1. Senin şomluk yarış içinde konuşurken oluyor ama 😀 neyse hadi yarın 5 te görüşürz.

            2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              insallah insallah

  7. ferrari taraftarı avatarı
    ferrari taraftarı

    Sektör zamanlarını bilen birisi yaza bilir mi?

    1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      En iyi sektör zamanları FİA’nın sitesine düşmüş

      1. ferrari taraftarı avatarı
        ferrari taraftarı

        Teşekkür ederim

  8. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    şu motoru güncelleyip saçma sapan grid cezaları almak ne demekdir ya bu kadar saçma bir kural görmedim. 2011 yılında geldi bu geri zekalı kural ve hala bu sporun içinde… 5 sn anlarım pit stop ta cezanı çekersin. ama motor güncelledim diye 25 sıra yuh artık… böyle saçma kurallar yüzünden bu spor çok seyirci kaybetti. alonso yarın eğer yarışı bitirebilirse button içinde aynı şey formula 1 tarihi boyunca belkide 3-4 tur fark yiyebilirler. utan hondaaaaaa…. ve tabiki f1 yönetimi….

  9. Mercedes tüm hataları tolere edebilecek kadar pilotlarına sans tanıyabilen muazzam bir mühendislik harikası.

    1. Alonso f2004 avatarı

      çok iyi ..:)

  10. ilginç bi sıralama seansı oldu ama sonuç yine değişmedi, Kimi nin elenmesinde bugün takımın hatası olduğunu düşünmüyorum o an 20 araç birden pist üstündeydi takımın pilota o şartlarda bi boşluk yaratması çok zor ve pistte baya kısa bi pist olduğundan ortalık karıştı haliyle o uygun boşluğu Kimi yaratmalıydı bence, olmadı canı sağolsun sıralamadan sonraki röportajda kendide şaşkındı sorulara bilmiyorum diyerek geçiştirdi maalesef yarın işi zor Vettel iyi pi pozisyonda bence startta geçilmezse Mercedeslerin ardına takılabilir yarışta ufak bi lastik avantajımızda olabilir Mercedesler 2-3 turluk stintler attı hep 2.seansta ve yarışada o setlerle başlıcaklar bizimkiler yarışı düşünüp mü tek turluk stint attılar bilinmez bu arada Hulkenberg e tebrikler Force india gibi bi araçla adam 5. cebi aldı günün performansıydı bence…

  11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    son anda yırtmışım gibi cek panpa 😀

    1. İkiside çok fena güldüler Rosberge 😀

  12. hamilton’ın tüm haftasonu 0.2-0.4 gerideyken tam gerektiğinde 0.5 civarı zaman çıkarıp çok iyi bir tur atması yetenek işi. polü alamayacak heralde diyordum çünkü sanırım Q3 harici hiçbir seansı lider tamamlamadı. yeteneğini böyle zorlandığında gösteriyor. son tura başlamadan önceki spini ise pist dışına çıktığı için değil, arka lastikleri kilitlediği için oldu. ama o an direksiyonu anında çevirmesi de f1 pilotu refleksi dediğimiz şeyi gösterdi. pek işe yaramadı gerçi.

    rosberg son turumda önceki turumdan 0.2 saniye hızlıydım, hamilton’ın önceki turu da benden 0.2 saniye hızlıydı o yüzden son sektörde zorlamam gerekiyordu dedi. zaten polü alacak hızda olsaydı son sektörde o kadar zorlamazdı. çin 2014 gibi oldu bir nevi.

    raikkonen yine ıslak pistte yokları oynadı, tabi yine raikkonen hariç herşeyi suçlama seansları başladı. hayatında karşılaştığı en iyi iki takım arkadaşına karşı eziliyor. neymiş? alonso vettel gibi pilotlar süperhızlı grosjean değilmiş. yarın yarışta torku fazla verip spin atmazsa bile ilk 6’ya girmesi çok zor. spin atarsa da araç bozuldu deriz.

    1. bu arada yorumda paragraf satırbaşı herşey kaybolmuş.

    2. Bende Polü almasını beklemiyordum gerektiği yerde gereken cevabı verdi tebriği hak etti. Sene sonunda Vettel – 19 Raikkonen – 0 cumartesi sonucu bekliyorum umarım Raikkonen beni yanıltır ya da Vettel sorun yaşar

      1. geçen hafta oldu o iş.

        1. Aynen ben onu hesaba katmayı unutmuşum 🙂 Tebriği hak etti o zaman Raikkonen 🙂

  13. Ben Cezayir’de olduğum için hiçbir şey izleyemiyorum. Ancak bu siteden takip edebiliyorum. RAI o araçla ilk seansta nasıl elenmiş arkadaşlar? Pilotaj mı yoksa başka bir şey mi?

    1. Biraz stratejik biraz da kendi hatası

    2. Ferrari takım hatası bayağı var. İlk turlar pist sakinken çıkarmadılar. RAİ’de doğru düzgün bir tur atamadı. Hepsi bu.

  14. Kabak yine Kimi’ye patlamış, ancak yarin iyi bir yarış çıkarabiliriz, süprizler olabilir.Bu saatten sonra kontrat zor, elimizden ne geliyorsa koyup eğlenmemiz lazim.

    1. Ah eren dost kardeşim ah, çok dertlendim kimiye bende 🙁

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        saf hızla manor ve mclarenleri gecebilir ve yine podyumu ucundan sende ah soyle olsaydı boyle olabılırdı dıye eke kükeye devam edersin 😀

      2. Güzel kardeşim, duruma üzülmekten baska yapacak birsey yok.Talihsiz bir durum, Kimi’nin de mutlaka bu talihsiz durumda payı var.Ancak yarış yarin ne olacağını bilemeyiz, iki olay olur, sıralamada iyi ki geride kalmış diye seviniriz belki de.Bakarsın Sc girer yarışın ilginç yerinde yarışı bile kazanabiliriz.Bunlar uzak ihtimal, ancak Kimi’nin de ilk seans da elenmesi uzak ihtimal di, olmaz olmaz dememek lazim..

        Son olarak;

        Hadi KİMİ GÖSTER ONLARA KİMİN PATRON OLDUĞUNU 🙂

        1. İnsallah erendost kardeşım.. Su alonsocu arkadastada gerçekten utanma yokmuş kendi pilotuna bakmadan nasıl konusuyor hala pessss.

    2. “Bu saatten sonra kontrat zor, elimizden ne geliyorsa koyup eğlenmemiz lazim.”

      Kim çaldı lan erendostun hesabını ? ilk kez gerçekleri yazabilmiş… hesabı çalan kişiye sesleniyorum ayıp kardeşim ramazan ramazan yakışıyor mu :))

  15. başlık süper olmuş. ama araç açık ara hızlı olunca bu durum mercedes patronlarını dehşete düşürmek yerine ancak gülümsetiyor işte..

    öncelike hamilton’a bilmem kaçıncı polesi için tebrikler 🙂

    felipe’nin geçen yılki pole derecesi 1,08,759. felipe’nin bugünkü derecesi ise 1,19,xx ‘li bir derece. bu duruma pistin yağmurdan sonra soğuk olması da neden oldu elbet ama her zaman bahsettiğimiz geçen yılki hızlı üzlük avantajı bu yıl kayboldu açıkça. nasıl bir gelişim anlamak mümkün değil. yine de kaptığımız cep, mevcut araç hızlarına bakarsak olabilecek en güzel cep, bir tebrik de eski tüfek felipemize gelsin.

    raikkonen’in yokluğunda vettel’e iyi bir q3 stratejisi seçmiş olsalardı, son sözünü söyleyemeden pist dışına uçan mercedeslerin mevcut derecelerini belki (belki, belki) geçebilirdi vettel. ama sanırım 1 set hiç kullanılmamış SS lastik ayırma derdine düşmüş olan ferrari bu hakkı daha baştan kaybetti q3’te. ama bu lastik de yarın işe yarayacak elbet, orası ayrı. bakalım, pek açık bir durum değil bu. vettel’e de yine ferrari’yi kalan tek araçla sırtlama görevini yerine getirdiği için bir tebrik.

    raikkoenn’in nasıl elendiğini anlamadım. serhandan duyduğumuz kadarıyla raikkonen son turunu son anda bırakıp pite girmiş, halbuki 2.sektörü geçtiğinde 16. sıradaki pilottan 1 saniye daha iyi bir derece ile geliyormuş. ki bu derece de raikkonen’in q2’ye geçmesi için gayet tyeterli bir zamandı. bilmiyoruz ne olduğunu ama raikkonen ve ferrari’nin bir aracı (sanırım pit duvarının yanlış yönlendirmesi nedeniyle, belki son sektördeki bir sürüş hatası da olabilir) çöp oldu. göreceğiz akşam açıklamaları bakalım. bu arada, raikkonen şanssız diyenlere önerim, önde ceza alacak bir ton araçla birlikte rai’nin kaç sıra yükseleceğini saymaları. bu sefer şanslı bir günde, kabul edin 🙂

    hulki kardeşimiz lemans’ın verdiği gazı buraya da taşıdı ve 5. sırayı alarak son zamanlardaki sessizliğini bozdu. tebriklerden bir adet de ona. bottas menşeili williams’ı arkasına atması da benden ayrıca bir tebrik almıştır.

    özellikle ilk -seansı olmak üzere çok eğlenceli bir sıralama etkinliği izledik diye düşünüyorum. herkese iyi yarışlar.

  16. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    lan yapacağınız arbanında tekerininde ers sinin mgu h ınında mgu k sınında taaa 😀

  17. Hamilton’ın aracın solunda ki kamerasını kırasım var bu nedir ya sol lastik üzerinden pol turu izliyoruz aynı şekilde Rosberg, adam hata yapıp dışarı uçuyor biz ön kanattan yeri izliyoruz içine etmeye başladılar bu kameraların nereden ulaşabilirim F1 Contact’e bilen var mıdır ?

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      aynen ya onborad goruntu sıfır nerdeyse sinir bi durum :S

  18. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Beklendiği üzere Mercedeslerin ilk çizgiyi kaptıkları bir sıralama turu oldu. Vettelde yine şaşırtmadı ve sorun yaşamadığı bir seansı yine 3. sırada tamamladı. Fark bu hafta sonu biraz daha düşük oldu tabi bunda Ferrari’nin sevdiği yumuşak lastiklerin olması ve pistin nispeten kısa olması büyük etken. Kiminin ilk seansta elenmesi ise benim için bir sürpriz olmadı, zira son zamanlarda oldukça sık yapılan hatalardan biri haline geldi. Yani pistin sürekli olarak kuruduğu bir ortamda son turu atmayıp pite girmek nasıl bir hezeyandır hiçbir şekilde anlam veremiyorum. Üstüne bir de telsizden küfür etmekle olmuyor o işler Kimicim, çıkıp gerekirse kendin son turunu atacaksın. Vettel’inde pite girmeyip attığı son turla seansı geçtiğini de hatırlatmakta fayda var sanırım.
    Sıralama turlarının en güzel kısmıysa iki Mercedes pilotunun birden spin attığı son dakikaydı. Hamilton hafta sonunun başından beri 1. virajda pist dışına taşıyor da Rosberg’te son virajda spin atınca bütün seyircilerin yüzünde tebessüm oluşmuştur haliyle 🙂
    Yarış performansında Ferrari’nin Mercedes ile daha yakın olacağı aşikar ancak Gümüş Kamp herhangi bir sorun yaşamadığı takdirde duble zafere gidecektir diye düşünüyorum. Arka taraftan Red Bull ve Kimi’nin yükselişleri yarışa bir heyecan katacak gibi gözüküyor. Hulkenbergi de tebrik etmek gerekiyor gridde 5. sırayı elde etti Bottas’ın önünde bir grid pozisyonu elde etmesi önemli bir başarı

  19. Yakıtı ayarlıyorlar. Ferrarinin çabası daha az yakıtla daha iyi tur atmak. Ama tutmuyorişte

  20. Mercolar aman dikkat KİMİ PEŞİNİZDE :)))))

  21. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Pole gitti derken Rosberg’i de pist dışında görünce kahkaha attım. 😀

    Oldukça komik görüntülerdi. Mercedes’ler art arda pist dışındaydı. Hamilton şanslıydı bugün. Rosberg son turda pole gidiyordu. Zevkli bir sıralama seansı oldu. Umarım yarın yağmur yağar ve yine zevkli bir yarış izleriz.

    1. aynen pilotlarda iş yok araç uçuyor 😀

  22. Raikkonen yarışta ne yapacak çok merak ediyorum. Gerilerden gelecektir elbet ama ilk 10 araç arasına girmesi zor diye düşünüyorum. Hamilton ve Rosberg aynı anda çuvalladı zaten diyecek birşey yok. Mclaren yeni güncelleme ile çok çok az gelişmiş gibi geldi. Ama bu kadar kapsamlı bir güncelleme ile ilk 10 arasında olmalıydı.

    1. raikkonen diğerlerinin cezasıyla muhtemelen 14. olacak ilk 10 içine girmesi zor olmasa gerek .. startta bile geçebilir 5-6 kişiyi …

      1. Kanada da Vettel zorlanmadı evet ama bu adam Raikkonen. Eski performansında değil. Süreki hatalar yapıyor.

  23. herkes kendini kandırıyor. mercedesi ferrarinin geçmesi mümkün değil. fark 0.5 olacaktı mercedesler hata yapmasa.

  24. Vettel son turunun son virajından sonra drs yi açamadı? Hamilton neden olduğu sarı bayraklarla alakası varmı acaba? Çünkü Hamilton spin attıkdan sonra baya bir bekledi yola dönmek için.Aklıma geçen sene monaco geliyor nedense

    1. nasıl gördün drsyi acamadıgını ? öyle olsa söylerdin basın toplantısında. 2. turunu atsa 2. olabilirdi vettel

      1. Yayında öyle gördüm ama tam emin olamadım.Birkez daha bakmak gerekiyo.Şaşırdım öyle görünce zaten

    2. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ferrariler 2000 yada 2001 de İngiltere de antreman seanslarında aynısını yapmıştı. Hatta Todt un bilinçli planladığı söylendi ama unutuldu gitti 🙂 Değişik teoriler atılabilir tabi ortaya. Öyle mi değil mi kimse bilemeyecek 😀

      1. Sanırım dediğim doğru.1.virajdaki sarı bayraklar start finish düzlüğünde drs açmayı engelliyor.

        1. Biraz geç oldu ama doğru görmüşüm

          1. bu da aynı yerde 1.virajda sarı bayrak yokken ki drs kullanımı.Burdan anlıyoruzki Rosberg son sektörde hata yapmasa,drs yi açamayacak ve yine geçemeyecekti Hamiltonu

  25. Mclaren guncellemeleri pek ise yaramamış gibi

    Alo But farkı çok az

  26. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    arkadasların bazısı tek tur atttırdı Ferrari demiş Vettel de tek tur attı en tepeye cıktı Kimi attı turunu bile geliştiremedi gerçekleeri görün artık

    1. Strong_Union avatarı

      Geliştiremez tabi ıslak zemin ve trafikte, ayrıca sıralama turlarını izlediysen Serhan Acar Rai’nin pite çağrıldığını ve çağrılmasa o turda 1 saniye daha hızlı geleceğini muhtemelen elenmeyeceğini söyledi. Gerçekleri izleyerek görün artık.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        herkes için şartlar eşitti hep bahane hep bahane

        1. Strong_Union avatarı

          He eşitti eşitti 🙂 1 sn daha hızlı turunda pite çağrıldı diyorum hatta ben değil Serhan Acar diyor bu bahane diyor 🙂

      2. raikkonen kendi isteyerek gelmiş pite. o zamana kadar da turu bir araya getirememiş, yine ıslak pist, yine rezil bir raikkonen. rai yağmurda iyi yea.

        1. Strong_Union avatarı

          Ben hiçbir zaman yağmurda Rai’ye kefil olmam çünkü hiç iyi değildir ancak takım telsizinde konuşulanlara bakılınca Rai’yi takım çağrıldığı görülüyor. Yarın rezilliği kaza arıza olmazsa teker teker ders verir gibi atak yaparken izlersiniz

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            spin atmaasın kafi 😀

          2. raikkonen’i pite takım çağırmadı, düzgün bir tur atamadı ve kendi pite geldi. takımın pite çağırmasının manası zaten yok.

            zaten raikkonen’e de ne oldu diyorlar çıkıp bilmiyorum diyor, adam gibi bir sefer de hızlı değildim süremedim de. ya takım hatası ya araç ya da trafik, ya da santander. raikkonen süper.

    2. RAİ takım hatasına kurban gitti. Adam son turunda esas turunu atıp muhtemel 6. olacaktı fakat pite çağırdılar adamı. Çağırmalarının mantığı ise nasılsa geçeriz bu turu şeklinde oldu. Tabii ki Raikkonen’in işini son tura bırakmaması gerekiyordu. Ama kafasında neyi planladığını da bilmiyoruz. Belki son tura kendini hazırladı belki de sektörlerden birinde çok iyi zaman çıkaracaktı. Şans vermek bu kadar zor mu?

  27. Ensar İlkdoğan avatarı
    Ensar İlkdoğan

    Helal olsun ferrari. Vettele 1 ısınma 1 de son hak vererek belkide polu kaybettin. Millet 4 tur aatrken adama lastikleri ısıtması için 2 tur verdir. 1 dk önce çıkarsan belki mercedesin bu hatasına karşı bir reaksiyon göstereceksin. 2. pilot yok. Pit duvarı yok. Vettel ne yapsın zor ferrari zor.. (Son anda rosberg durumumuz ne çocuklar diyor rahat ol hala ikinciyiz. Rosberg bundan sonra ne düşünmüştür ferrari tehdid mi değil mi diye?)

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Katılıyorum pek muhafazakar davrandılar .Anlamıyorum zaten öyle yada böyle ikincilik garanti. Neden farklı şeyler deneyip risk almıyorlar. Geriden gelip geçebilecek biri yok. Bu sezon kazanma şansımız yokken böyle hatalar yapılıyorsa şampiyonluk için savaşırsak pitten çıkmaz bunlar

  28. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Anlamıyorum geç çıkmayı şu piste arkadaş zaten geç ısıtıyoruz lastikleri 🙁 Muhtemelen rosberg polu alcaktı.Hamilton hafta boyunca uçup durdu zaten o yer de çok kötüydü.Yarın yarışta zorlucağımızdan eminimin FORZAFERRARI

    1. Derin strateji 🙂 Sinirden gülmeye başladık 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Vetteli rb7 felan sürüyor sanıyorlar sanırrım 🙂

  29. En azından hatırlanacak bi sıralama turu oldu. 😀

  30. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Zamanlama daha iyi yapılsa ve iki tur hakkımız olsa acaba pole yada 2.lik mümkün olabilir miydi ? İki Mercedesin spini ve sarı bayraklar belki turu yok edebilirdi ama yine de en iyi sıralama turlarımızdan birini geçirdik. Lastik olarak sanırım biraz daha iyi durumdayız özellikle son spinlerdeki yanıklardan sonra.

    Kimi sıralama turlarında neden bu kadar sona bırakılıyor ve trafik neden hesaba katılmıyor ? Yoksa nasıl olsa ilk 15e kalır diyerek mi bu uygulama ?

    Williams da ben pek gelişme göremedim. Son olarak Mercedese tebrikler

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Yarın da doğum günüm. Alınacak bir galibiyet kadar büyük bir hediye olamaz benim için. En son 21 Hazirana sanırsam 2008 Fransa denk geldi ve kazandık. Enteresan bir şekilde Kimi’nin egzozu kopmuş sallanıyordu araçtan ve Massa kazanmıştı. Onları yenebiliriz. Sadece bir galibiyet istiyorum 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Şimdiden kutlu olsun 🙂 Yarın muhtemelen fren sorunu yaşıyacaklar en azından öyle umuyorum vettel arkalarından ayrılmıcaktır tek hata da vururuz baltayı 🙂

        1. Vettelin sorun yaşamayacagı ne malum ? Vites kutusu sürekli arıza çıkardı mesela

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            bunu düşünerek senaryo üretmez kimse herhalde.sonuç olarak kumarı kaybetmek için oynamazsın değil mi?

          2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Tabi ki vettel de yaşayabilir.Ama bu ihtimalin mercedesin sorun yaşama ihtimalinden daha az olduğunu düşünüyorum.Bu hafta sonu gördüğüm izlediğim kadarıyla mercedes sorun yaşıyacak diye ümit ediyorum 🙂

            1. Bende McLAREN için güzel şeyler ümit ediyorum ama olmuyor neyse ümit etmekte güzeldir 😀

              1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                O zaman araiye selam olsun burdan 😀

        2. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          ne olacağı belli olmaz.kehanet üretmeye grek yok.rakip için beddua edeceğimize iyi yarış dileyelim kendi adımıza.didem bu aarada bana yazdın sandım arkadaş yazınca karıştı pardon 😀

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Vettel mercedes motoru q3’te bir anda farkı açıyor dio imkansız yakalamamız onları pol için

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        q2deki fark ne kadar q3teki fark ne kadar? q3 son tura kadar 0.6-0.7sn geride değil miydi vettel? böyle ekstrem şartların olduğu pistlerde anlarda herşey olabilir.doğru zamanlama yapılsaydı pole yada ikinclik mümkün olabilirdi bana göre.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          vettel q3 te kullanılmış lastik ile attı 0.6 sn felandı.Yeni lastik taktı sonra 0.35 sn.Bu farkın olması imkansız yani.Kesinlikle hatalı takım daha fazla tur atıp denememiz lazımdı.Lastikler ısınmadan pol turu attırmaya çalışıyorlar anlamış değilim.

          1. Katılıyorum sıralamalarda inanılmaz rahat davranıyorlar ya arkadaş q3’te kaç dakika bekledi çıktı düzgün tur atamadan geri çağırıyorlar yeni lastik takıyor daha ısıtıp hotlap atamadan pite çağırıyorlar bi zorlayamadı vettel ya. Keza Rai de öyle taa seansın sonunda çıkarttılar gördük maalesef olanı. Ferrari’nın sıralama stratejisini değiştirmesi lazım göz göre göre pole veya 2. Gitti.

    3. Yarın Mercedes’ler sorun yaşayacak diyorum. İkincilik garanti bence. Hediyen de gelir böylece 🙂

      Bu arada yarışa Q3 değil Q2’deki lastiklerle başlanıyor. Q3’tekiler her türlü çöpe gidecek.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        bana galibiyet hediyesi lazım arkadaş ! biliyorum q2dekilerle başlayacaklarını 😀 o kısmı yanlış yazmışım.rüyamda da hamilton gridde rosberg önüne kırıyordu sonra ikisi de sorun yaşamıştı ama muhtemelen o sıralama seansı içindi.vettel de lider oluyordu.neyse bakalım kısmet 😀

  31. Ferrari pole u alırdı demiyorum ama Ferrari cok büyük hata yaptı hem cok gec cıktılar hem 2 stinttede 1 er kez tur attılar , diger pilotlar 2. turlarında ucarken , cok büyük hata. Ah yani ah olcak iş degil yani

  32. Hamilton ın en büyük şansı hızlı bir araca sahip olması değil Rosberg gibi bir takım arkadasına sahip olması:)
    Hamilton üstüne düseni yerine getirdi tebrikler.

    1. vettel f1 tarihinin en şanslı pilotu diyorsun yani.

      1. Hamilton ı yermiyorum hakkını teslim ediyorum her zamanda ettim.
        Ancak Rosberg beni bugün epey tebessüm ettirdi.Bende ironik bir yaklasımla Allah herkese böyle bir takım arkadası versin demek istedim hepsi bu.

  33. Bu Ferrari stratejiden gerçekten anlıyor mu yoksa trollük mü yapıyorlar? Her seferinde şu Vettel’i son saniyede pite sokmanın mantığı nedir arkadaş? Adama tek şans veriyorsun sonra niye pole yok? Çok stratejik!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir