Hamilton "Formula 1'e Her Zamankinden Fazla Aşığım"

yazar:

kategori:

Hamilton “Çaba, adanmışlık ve motivasyon konusunda çok şey öğrendim: Bunlar öndeyken dikkat ettiğiniz şeylerdir ancak arkada mücadele ederken bunlara daha fazla dikkat ediyorsunuz.”

“İnsan ve sürücü olarak geliştim, önceki 2 seneye göre bu sene büyük sorunlarla karşılaştım ve bir sene öncesi dahil eskiye göre işlerle daha iyi ilgilenebilirim.”

“Ve artık birbirimize daha yakın olduğumuzu düşünüyorum. Birbirimizi 1 sene daha fazla tanıdık ve fiziksel bağlarımız daha da gelişti, çok fazla birlikte olduk ve birbirimizi daha iyi  tanıyoruz. Bunu gerçekten takdir ediyorum ve bunun bizi gelecek sene daha iyi mücadele etmemizde yardımcı olacağını düşünüyorum.”

“Dürüst olmak gerekirse, gelecek hafta bile olsa yarışmaya hazırım ve şu anda Formula 1’e her zamandan daha fazla aşık olduğumu söyleyebilirim. Ve tekrar piste çıkmak için sabırsızlanıyorum.”

“Bu sene karşılaştığımız ilk zorluk testlerdeydi. Aracın en hızlı araç olmadığını biliyorduk ancak 11. haftada Barcelona’da gerçek anlamda zorlandığımızı gördük ve öndekilere yakın performansımız yoktu.”

“Ron ve Martin’i arayıp MP4 24’ü kazanan bir araç yapmak istiyorsak, önümüzde zor bir çalışmanın bizi beklediğimi söylediğimi biliyorum.”

“Bu zor bir görüşmeydi ancak Ron ve Martin bana destek verdiler ve hemen kurtarma planına geçtik. Bekleme yapmadık. Bizim için zor olan bir deneyimi olumlu bir şekilde sonuçlandırmayı başardık.”

“Diğer zorluk Melbourne’den çok sonra olmadı. Kişisel olarak zor bir zamandı ancak ben güçlü bir şekilde bu deneyimi daha güçlü birisi olmak için kullandığıma inanıyorum.”

“Ben, kötü bile olsa her deneyimin insanın karakterini geliştirmede yardımcı olduğuna sıkı bir şekilde inanıyorum. Geçmişi değiştiremezsiniz ancak geçmişten çok şey öğrenebilirsiniz ve ben Melbourne’deki bu olayın üstesinden geldim.” dedi.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    açıkcası bu demeçte sanki taraftarlardan ziyade, daha başka yerlere gönderilen baskın ifadeler var.

    şu an pistteki en kombine pilot olmasına rağmen hala birilerine açlığını ifade etmesi gerekiyor.

    kendisininde bildiği gibi önümüzdeki yıl gene hamilton yılı olacak.

  2. "Ben, kötü bile olsa her deneyimin insanın karakterini geliştirmede yardımcı olduğuna sıkı bir şekilde inanıyorum. Geçmişi değiştiremezsiniz ancak geçmişten çok şey öğrenebilirsiniz ve ben Melbourne'deki bu olayın üstesinden geldim."

    Lewis yaşayarak öğrendi, nerede nasıl gerektiğini. Hatalarından dersler çıkaran ve çabuk öğrenen bir pilot olduğunu daha önceki yorumlarımda belirtmiştim.

    Bu arada Vettel kendisini 2007 Torro Rosso aracını kullanarak da geliştirmişti. Kötü araçları kullanmayı bilen pilot (eğer bunu gençken ve kariyerinin başlarında yaptıysa), iyi araçları da tam verimle kullanmayı başarıyor. Örnekler çok (minardi arkadaşımın yazdıkları yeter).

  3. Bir pilot arkalarda start almadan arka bölümde mücadele etmeden gelişemez. Hamilton tam da düşüncelerime paralel şeyler söylemiş. Ceza alıp gerilerden başlamaktan bahsetmiyorum, gerçekten kötü bir araçla yarışmak nasıl birşey onu gördü bu sene. Şu anda yarışan pilotların hemen hemen hepsi bu tecrübeyi yaşadılar.

    Alonso: 2001 Minardi

    Raikkonen: 2001 Sauber

    Vettel: 2008 Toro Rosso

    Massa: 2002 Sauber

    Schumacher: 1991 Jordan-ford

    Örnekler çoğaltılabilir. Hamilton kariyerine f1 deki en iyi araçta başladığı için bu deneyime ihtiyacı vardı. Bu tecrübeyi özümseyip içselleştirmesi iyi birsey. Bu tecrübeyi yaşamak önemlidir anlamdırmak daha da önemlidir.

  4. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Umarim Hep Boyle Olursun Hamilton…Hakkinen'den Sonra En Sevdigim Mclaren Pilotu Olacaksin :=))

  5. acikcasi ilk geldiginde direk mclaren'de yarismasindan mi bilmiyorum, baya bir seyler bekliyordum bu adamdan ben. oyle de cikti, hatta fazlasi. daha sonra eh, disli rakip cikinca kimi icin, 2007 ortasindan sonra ve 2008'in sonlarina kadar biraz antipati yaratmisti bende. ancak 2009 sezonunda o hurda ile elinden geleni ortaya koymasi, eh bizim da biraz mazlum olana sempatimiz yuzunden baya bir takdirimi kazanmisti. takimi sirtladi, o takima takim da ona destek oldu ve sezon sonunda yaris kazanabilecek bir araca sahip oldular aero anlaminda olmasa da saf hiz yani kers yardimiyla. ha sanssizlik yuzunden 4 yerine 2 yaris kazandi ama (gerci biri kendi hatasi yuzundendi: italya) olsun.

    ingiltere'de sonlarda gezmesine ragmen gecis yapmaya calismasi falan, yaris sonunda spin show onun yarisci ruhunu ortaya koyuyor. bundaki bu hirs kimi'de olsaydi kimse tutamazdi onu ama kadi kizinda da o kadar kusur olur yani 🙂

    kimi ile birlikte yarismasini cok istiyorum. bilmiyorum hani "bak iste kimi onu ezecek" falan diyip galeyana getirmek istemiyorum. sadece birlikte yarisirken gormek istiyorum bu adamlari. zaten kimi 30lu yaslarina geldi, son demleri.

  6. "Dürüst olmak gerekirse, gelecek hafta bile olsa yarışmaya hazırım ve şu anda Formula 1'e her zamandan daha fazla aşık olduğumu söyleyebilirim. Ve tekrar piste çıkmak için sabırsızlanıyorum." sende bu hırs,bu tutku olduktan sonra bizede seni zevkle izlemek düşer:))

  7. sırf laf olsun diye bir şey yazmak istemiyorum ama,sevemedim seni be kara oğlan,(kara oğlan mecazi anlamda!!)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir