SF: İspanya'da 1. Yarış Anderlecht'in, GS Yarış Dışı

Yarışa 2. sıradan başlayan Buurman, pit stoplara kadar 2. sırada kalmasının ardından pitten kılpayı Sevilla pilotu Sebastien Bourdais’in önünde çıkmayı başardı. Buurman, Anderlecht takımına Superleague Formula serisinde ilk galibiyetini kazandırdı.

Buurman, liderliği ele geçirmesinin ardından harika bir yarış çıkararak damalı bayrağı açık farkla birinci sırada görmeyi başardı.

Yarışın ik bölümünü domine eden Bourdais, pitlere kadar bir tam spin atmasına rağmen liderliğini korudu ancak pitlerin ardından Buurman’ın performansına ayak uyduramayarak 2.likle yetinmek zorunda kaldı.

Yarışa 6. sıradan başlayan Milan sürücüsü Giorgio Pantano, ilk viraja oldukça agresif girdi ve Corinthians sürücüsü Antonia Pizzonia ile temas yaşadı. Buna rağmen Pantano Milan’a 3.lüğü kazandırdı.

Galatasaray sürücüsü Ho Pi Tung, yarışın ilk 10 dakikalık bölümünde 3. sıradaydı ancak ardından ilk virajda pist dışına çıktı  ve yarışa erken veda etti. Telsizdeki konuşmada Tung, frenlerinin bittiğini açıkladı.

Şampiyonluk mücadelesi veren ve şansını son yarışa kadar sürdüren Tottenham, Jarama’da 1. yarışta 4. olmayı başarırken onu Basel takip etti.

Porto’nun 6. olduğu yarışta şampiyona lideri Liverpool 7. sırada kaldı.

Jarama’da yapılacak olan 2. yarışı saat 13.30’dan itibaren siteden izleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir