2015 GP3 Avusturya 1. Yarış – Ghiotto’dan Kariyerinin İlk Zaferi

yazar:

kategori:

Trident Racing pilotu Luca Ghiotto, GP3’te sezonun 3. yarışında zafere ulaşan isim oldu.

24 turluk yarışa polede başlayan İtalyan pilot, startta Ocon’a geçilip güvenlik aracından sonra rakibini geçmeyi başararak rahat bir galibiyet elde etti ve serideki ilk yılında galibiyetle tanıştı. Bir başka İtalyan Antonio Fuoco 8. başladığı yaırışı 2. sırada tamamlarken, Esteban Ocon 3. olarak podyumda yer aldı.

Startta Mitchell Gilbert’in stop etmesiyle arkadan gelen Kevin Ceccon kendisine temas etti ve pist dışına çıkarken Samin Gomez’i de götürünce start düzlüğünde kalan 3 araç için güvenlik aracı girdi. 3 tur boyunca temizlik çalışmaları nedeniyle pitten geçilen, 4. tur sonunda çıkan ve 5. turdan devam eden yarışta 4. sırayı Arden’den Emil Bernstorff alırken 5. lik yarışın en çok atak yapan ismi, 12. sıradan kalkan Jann Mardenborough’nun oldu.

Fuoco, Bernstroff ve Mardenborough’a geçilmekten kurtulamayan Marvin Kirchhöfer 6. lık ile yetinirken yarışn sonlarına doğru temposu düşen Sandy Stuvik 7., Ralph Boschung 8., Oscar Tunjo 9., Alex Fontana 10. sırada finiş gördü. Ralph Boschung, yarınki yarışa pole pozisyonunda başlayacak.

İlk viraja dahi gelemeyen Ceccon, Gomez ve Gilbert finiş göremeyen isimler oldular.

Luca Ghiotto ; galibiyet,pole ve en hızlı tur ile rakiplerine kazanacak birşey bırakmadı ve şampiyonada liderliğe yükseldi. Ghiotto 54, Ocon 44, Kirchhöfer 35, Bernstorff 33, Mardenborough 32 puanda yer alıyorlar.

Serinin 4., Red Bull Ring’deki 2. yarışı yarın Türkiye saati ile 10.25’te koşulacak ve Eurosport’tan canlı yayınlanacak.

GP3 15 RBR R1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir