Lauda'dan Ayrılan Üreticilere "Gereksiz Ağırlıktan Kurtulduk"

yazar:

kategori:

2004’ün sonlarında kovulan araştırma eski sorumlusu Norbert Kreyer: “Japonlar, yanlış insanlara güvendi”

Köln’e geçmeden önce Toyota/Lexus adına pazarlamada çalışan Howett’i işaret eden Kreyer: “Yarışmadan hiç anlamayan bir bürokrata neden bir iş verdiler?”

Takımın bir başka eski üyesi Richard Cregan ise Toyota’nın ayrılışı için belli bireyleri suçladı.

Cregan: “O seviyedeki motor sporlarında nasıl idare edileceği konusunda kesin olarak kanıtlanmış bir formül vardır. Bunu es geçerseniz sorumluluk size ait olur”

“Takımın benimsediği yolun yanlış olduğu yeteri kadar erken farkedilmedi. Ama bu işin ne olduğunu bilenler için durum gayet netti”

Bununla birlikte iki spor adamı, Honda ve BMW’nin ardından Toyota’nın ayrılması, Renault’un ise durumu gözden geçirmesinden endişe etmiyor, sporun zor döneme girdiğini düşünmüyor.

Lauda: “Şu anda F1, bir sauna gibi. Gereksiz ağırlıklar terle atılıyor ve bu nedenle yeni bir başlangıç olacak.”

“Mercedes felsefesinin, diğer üreticiler tarafından da benimseneceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda yeni girişler bile görebiliriz”

Williams’tan Adam Parr ise, F1’in yeni bir döneme girdiğinde hemfikir.

Parr: “Belki de bu, üreticilerin egemen olduğu 10 senelik dönemin sonudur. Şimdi gelecek 10 senede ise sporun, 1990’lara çok daha yakın bir şekilde benzediğini göreceğiz”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ferrari ve Mclaren-Mercedes bu işin demirbaşı aman onlara bişey olmasında

  2. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Yani Mercedes F1 e girmesin motor versin yeter demek istiyor… Girerse biliyor neler yapacağını bir Ferrari ile uğraşıyorduk birde Mercedes gelirse ne olur dimi… Bunak Seni; figüranlardan bir başyapıt oluşmasını bekliyor

  3. Toyota'nın sorunu yanlış yere yanlış kişileri koymaktı zaten. Kremeyer ve Cregan'ın sözlerine katılıyorum. Bu yüzden başarısız oldular. Ama Renault doğru yerlere doğru insanları koyarak ve doğru yerden başlayarak "şampiyon" bir takım yarattı. Mike Gascoyne doğru bir seçimdi, bir çok nedenle Briatore ve Symonds da.

    "Mercedes felsefesinin, diğer üreticiler tarafından da benimseneceğine inanıyorum."

    Mercedes'in satın alma ve 2li ilişki kurup güçlenme felsefesine ben de hayranım. AMG, Mercedes'in F1 motoru departmanı, McLaren bu felsefenin ürünleri.

    "Şimdi gelecek 10 senede ise sporun, 1990'lara çok daha yakın bir şekilde benzediğini göreceğiz"

    90lı yıllar herşeyiyle iyiydi. O dönemin eğlencesi, seyir zevki olsun yeter.

  4. Lauda'dan yine gereksiz açıklamalar devam ediyor merak ediyorum BMW-HONDA-TOYOTA gibi büyük üreticiler başarılı olsalar idi bu sözleri sarfedecekmiydin acaba Lauda???

  5. burda sormak istiyorum ferrari mclaren renault f1 den çekilirse kim f1 e bakar sora bilirmiyim bunlar nasıl açıklamalr benim için bir ferrariyi renault u mclareni izlemek bir başka heycen verir garaj takımları bana bir heycen vermezz

  6. içimden geçen ne biliyomusunuz şu konuşmalar açıklamalar varya
    acaba ferrari renault mersedes de çekilse f1 in durumu ne olur acaba yine böyle konuşabilirlermi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir