Rosberg: "2009 Sonuçları Değerimi Arttırdı"

yazar:

kategori:

Alman pilotun 2008’deki podyum başarısını tekrarlayamamış olmasına rağmen dünya şampiyonasında 7. oldu ve kariyerinin en iyi yerinde sezonu tamamladı. Rosberg, 17 yarışın 15’inde ilk 10’da yer alması, sezon ortasında ard arda 8 yarışta puan almasıyla da istikrarlı bir puan adayı halindeydi.

Önümüzdeki seneiçin Brawn GP’ye katılması beklenen Rosberg, bu sonuçların kendisini gelecek sezon için iyi hazırladığını düşünüyor.

Rosberg: “Bu sezon benim için önemli bir seneydi. Çünkü, gelecek sene galibiyetler almak hatta şampiyonluk mücadelesinde yer alma şansı adına bu seneyi bir çeşit yükselme basamağı olarak görüyordum.”

“Ve iyi bir şekilde gelişti, çünkü Williams’takiler sayesinde sağlam bir aracım vardı, böylece bazı iyi, istikrarlı sürüşler gerçekleştirebildim. Bu, bir pilot olarak değerimi arttırdı, bu yüzden önemli oldu. Olukça memnunum”

“Şüphesiz daha iyisini yapmayı isterdik. Podyuma çıkamadım, bu biraz talihsizlikti. Çünkü en azından bir defa bunu yapmalıydık diye düşünüyorum. Ama bir şekilde işler bir araya gelmedi. Herşeyi hesaba katarsak yine de bana göre iyi bir sene oldu”

Alman pilot ayrıca, bir pilot olarak hâlâ geliştiğini, Formula 1’in zorlukları ile daha iyi başa çıktığını hissediyor.

Rosberg: “Tecrübe, aklınızı daha fazla kullanmanız için size yardımcı olur, bu da beni pistte daha hızlı yapacak”

“Aklınızı kullanmak, sadece yeteneği değil, bazı şeyler hakkında kafa yormak gerçekten güzel. Bütün sviçlerle yapabileceğiniz çok şey var, her tur daha hızlı gitmek için kendi yararına kullanabileceğin çok teknoloji var. İşte benim en çok geliştiğim yerde burası”


Yorumlar

  1. Osman ERENER avatarı

    arkadaşlar görünen köy kılavuz istemez adam yetenek küpü…herhalde ondan williams la bi galibiyet bekleyemezdiniz…karşısına kim çıktıysa silip süpürdü…o yüzdendir bu kadar değerli oluşu.ki bence seneye button ı da süpürecektir kendisi…

  2. son ıkı uc ayda cok sogudum senden. Nedır bu kendını begenmıslık. Azcık karakter sahıbı ol!

  3. Best…
    teşekkür ederim.

  4. ben hala rosberg'in hangi yarışına bakarak böyle bir düşünce içerisinde olduğunu çözemiyorum. hatta yıllardır da çözemedim. 2006'da ilk çıktığı yarış bahreyn'de en hızlı turu attı, kayboldu. 4 yılda 2 podyum yaptı, bir tanesi singapur hakemlerinin neredeyse yarış bitmesine doğru verdiği ceza sebebiyle kazandığı avantaj sayesinde oldu. bu yıla bakıyorum, senenin özellikle ilk yarısında çok güçlü bir williams, ama rosberg'in bitirdiği sıralar belli. maalesef, aynı araçla yarışan takım arkadaşı kamikaze-nakajima tam bir odun olduğundan dolayı, rosberg'in yapıyormuş gibi göründüğü işler başarı olarak algılandı/ ya da alıgılanması sağlandı.

    işin bir başka boyutu da yapılan reklamlarla, pilota yüklenmeye çalışılan imajla alakalı. her konuda kendini üstün bir ırk sanma gafletine düşen almanların, inanılmaz şekilde bir balon gibi şişirip f1 dünyasına servis etmelerinin de bu düşüncede payı büyük.

    rosberg'i fazlasıyla cebinden çıkaracak pilotlar rahatlıkla bulunabilir padokta. yeter ki, rosberg'i karşılaştırabileceğimiz adam gibi bir takım arkadaşıyla birlikte görelim.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    MUSAB BERA arkadaşım henüz açıklama yapılmadı belli değil nereye gittiği

  6. kesin bellimi nereye gittiği?

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    iyi bi takımdan teklif aldı ve anlaşma imzaladı diye kaç kere dinlicez aynı senfoniyi ne kadar megolamanmış da haberimiz yokmuş şampiyon olsa emekli olana kadar kimse susturamaz heralde

  8. murat levent avatarı

    Ya bunun da iyiki bi değeri arttı, 2 günde bir aynı muhabbet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir