Mercedes Ferrari ile Aradaki Farka Şaşırmış

yazar:

kategori:

Mercedes F1 sürücüsü Nico Rosberg ve takım patronu Toto Wolff Avusturya GP sıralamalarında rakipleri Ferrari ile aralarındaki farka şaşırmışlar.

Lewis Hamilton ve Rosberg Mercedes’e bir diğer sıralama dublesi getirmişti ve Ferrari’den Sebastian Vettel polden 0.355 saniye uzakta üçüncü cebi elde edebilmişti.

Rosberg: “Sebastian’ın bugün daha yakın olmamasına şaşırdık. Oldukça hızlı olmalarını bekliyorduk. Yarış hızı olarak elbette bize çok yakın olacaklar, bu yüzden onların önünde başlamak iyi.”

Wolff: “Fark beklediğimizden daha fazla. Stratejiye biraz şaşırdım. Haftasonu boyunca, lastikleri çalıştırmak için iki, hatta üç tura ihtiyaç olduğunu öğrenmiştik. Ferrari ilk turda zorlayarak bunu tercih etmedi.”

“Beklediğimizden daha fazla fark olmasının sebebi bu mu bilmiyorum.”

“Gerçekten yarışta ne olacağını bilemezsiniz, çünkü uzun sürüşler bizim için oldukça zor. Ferrari antrenmanlardaki sürüşlerde en hızlı araçtı.”

“Evet ilk çizgiyi kapatmış olabiliriz, ancak farklara ve pistin kısalığına bakacak olursanız yarın için emin olamıyorum, bu his son birkaç yarıştır var.”


Yorumlar

“Mercedes Ferrari ile Aradaki Farka Şaşırmış” için 12 yanıt

  1. Bugün yarışta da gördük Mercedes dalga geçiyor resmen.Yok Ferrari uzun sürüşlerde en hızlı araçmış. İyice sinir olmaya başladım Totoya. Birde şu pilotlarınızı bari yarıştırın da yarışa heyecan gelsin o da yok.

  2. Son atacakları turda fark 0.5-0.6 saniye civarına çıkacaktı. Rosberg son turda pist dışına çıktıktan sonra üzülmüştü. Lewis’te açıklama olarak “polü kaybettiğimi düşündüm” demişti dün. Ferrari’yi yaklaştı gibi gösteriyorlar sürekli. Kimse kurallara isyan etmesin sesini çıkarmasın diye yapıyorlar bunu.

  3. Su açıklamalara kıl oluyorum, adamların tek amacı rekabet varmış gibi gösterip bu kurallarla 100 yıl daha kazanmak.

  4. Ferrari kazara bir pol alabilirdi ve mercedes ferrari bize yetişti fark kalmadı diye milleti kandırmaya devam ederdi çok çok.
    Halada ediyorlar zaten.
    Rosberk hani diyordu ya sıralamalar için her zaman cebimde bişeler var ne çok cebleri varmış bu mercedesin bitip tükenmiyor ceplerindekiler hepsini bir döküpte görsek neler var.
    Roasberk ve hamilton un turları tamamlansaydı yine yarım saniyeye çıkacaktı vettel ile aradaki fark.

  5. zekeri sayin avatarı

    He ya inandik mi simdi.

  6. Dün ah vah ettiğimiz durumu adam bugün oynaya oynaya anlatıyor.

  7. Ferrari oyun oynayabilir mi acaba bu sefer tam gücünü göstermemiş olabilir mi içerden hiç çıkmadılar ki

  8. Ben böyle saçma strateji görmedim şu hata yüzünden hem pole hem de kimi gitti. Herkes en hızlı turunu 2-3 turluk stintteyken attı Ferrari de taa seansın sonunda çıkartıp 1 tur attırıp geri çağırıyor yav sanarsın gelmiş geçmiş en iyi aracı kullanıyorsunuz nereden geliyor bu özgüven anlaması güç. Yarışta farkı kapatmaya bakacağız artık en azından bizde çok daha yeni lastikler olacak startta.

  9. Ferrari sapitmaya başladı.

  10. Ferrarinin 2.turu atmaması büyük bir hataydı hemen hemen herkes 2.turlarında derecesini geliştirdi. Ferrari gibi zor lastik ısıtan bir takım neden tek turluk bir derece ile kapattı anlamak güç

    1. Ferrarinin az tur atma nedeni, aynı lastikler yarışta da kullanıldığından lastikleri yıpratmamak ve yarışta daha çok verim almak…

  11. Yav bari milleti keklemeyin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir