Vettel “Yarış Çok Daha Uzun Olsaydı Massa’yı Belki Geçebilirdim”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Avusturya’da pit stoplarda 3.lüğü kaybetmesinin ardından Felipe Massa’yı yarış sonunda yakalasa da geçebileceğinden emin olmadığını söyledi.

Pit stoplarda arka tekerlekte çıkan sorun nedeniyle çok fazla zaman kaybeden Vettel, 3. olabileceği yarışta 4. sıraya geriledi.

Vettel az da olsa 3. sıradaki Massa ile farkı kapattı ve sonunda onu yakalamayı başardı. Ancak Vettel atak yapma şansı bulamayınca 4.lükle yetinmek zorunda kaldı.

Vettel “Yarış çok daha uzun olsaydı belki geçebilirdim. Massa iyi iş çıkardı. Onu kovalarken bir kaç hata yaptı ancak büyük hatalar değildi.”

“Onu geçmek zordu. Williams geçme konusunda en zor araçlardan birisi. Onlardan bir saniye kadar hızlı değildik bu yüzden zordu. Bir şeyler yapmaya çalıştık ancak büyü olmadı.” dedi.

Cuma günkü antrenman performanslarına göre geride kalmaları için Vettel “Antrenman performansımızın kaybolduğunu düşünmüyorum. Aracımız iyiydi ancak muhtemelen diğerleri biraz fazla geliştiler. Mercedes motor gücünü açtı ve sıralama moduna geçtiler. O yüzden yarışta daha hızlı oldular. Mercedes her türlü koşullarda iyi olmayı başarıyor ve ilk turlarda fark açmayı başardılar ve Williams da hızlıydı. Bu yüzden sürpriz olmadı.”


Yorumlar

“Vettel “Yarış Çok Daha Uzun Olsaydı Massa’yı Belki Geçebilirdim”” için 6 yanıt

  1. bu düzlük hızıyla yarış ömür boyu sürse geçemezdi..

    hani şu Alonso neden petrovu geçemedi mavalı varya buda onun gibi.

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    ”Mercedes motor gücünü açtı ve sıralama moduna geçtiler. O yüzden yarışta daha hızlı oldular” Sözün bittiği yer.

  3. Oldu ninemin de sakalı olsaydı babam baba diyordu kendisine

  4. Profesyonel bir pilot böyle komik bir açıklama yapmamalı. Ne demek ‘çok daha uzun bir yarış Olsa Massa’ yı geçerdim.’

    1. Haberin tamamını okudunuz mu?

    2. https://youtu.be/iFR7qFbZ3f0 röportaj burda gazeteci bayan soruyor pitte geri düştün sonra onu(Massayı) geçip altıncı defa podyuma çıkabilir miydin? diye oda şakayla karışık cevap vermiş yarış baya bi uzun olsa belki evet diye…öyle bi bahane olarak söylememiş bence…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir