Arrivabene “Kazaya Alonso’nun Sebep Olduğunu Düşünmüştüm…”

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, pilotları Kimi Raikkonen’in Avusturya’daki ilk turda geçirdiği kazaya önce Fernando Alonso’nun sebep olduğunu düşündüğünü ancak öyle olmadığını anladıklarını söyledi.

Yarışın ilk turunda yaşanan büyük kazada ilk başta Raikkonen’in aracına bir temas olduğu düşünülmüştü ancak tekrarlar izlendiğinde Raikkonen’in aracının kontrolünü kaybederek sola doğru gittiği ve orada Alonso ile temas yaşadığı anlaşıldı.

Araçtaki bir sorundan mu bu olayın kaynaklandığının sorulması üzerine Maurizio Arrivabene “Dürüst olmak gerekirse öyle olduğunu düşünmüyorum. İlk başta Alonso’nun dokunduğunu düşündüm ancak açıkçası bu doğru değil. Alonso’nun herhangi bir sorumluluğu yok.”

“Alonso’nun aracında herhangi bir görüntü yok bu yüzden Kimi’ye güvenmek zorundayız.”

“Aracın patinaja düştüğünü söyledi ve hepsi bu. Alonso ona dokunmadı.” dedi.

Arrivabene ayrıca Raikkonen’in Kanada’da spin atmasına neden olan olayın tekrarlandığı görüşüne de katılmadı.

Arrivabene “Öyle düşünmüyoruz. Bu sefer düzlükte oldu.” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene “Kazaya Alonso’nun Sebep Olduğunu Düşünmüştüm…”” için 30 yanıt

  1. F.Alanso’nun onboard kamerası yokmu ? birde ordan kazayı görsek

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Arkadaslar olayın aslını acıklıyorum Osmanlı Viyana kuşatmasına giderken orda şehit düşen bi yeniçerinin kabri varmış
    Avusturyalı yetkililer her yarışta tuhaf olayların olduğunu gecen gp2 serisinde elinde kılıc bi yeniçerinin arabalarının peşinden Allah Allah nidasıyla koştuğunu tespit etmişler yani tam pistin o bölgesinde yatır var yatır 🙂

  3. Alonso da kazanın tuhaf olduğunu söylemiş zaten. Standart bir kaza olmadığı açık. Raikkonen’in sol arka lastiği 2. virajın girişinde kirletmesinden kaynaklanmış olabilir. Raikkonen geçen sene açık açık ilk virajı dönemediğinden bahsediyordu bu pistte. Hata kendisinde olduğunda açıkça söyleyebilen karakterde birisi. 2012 Suzuka’da da sıralamalarda spin atınca, spin attım demişti. Bahane üretecek bir adam değildir. Sevseniz de sevmeseniz de sporun onun gibi adamlara ihtiyacı var. Seneye de Ferrari’de kalmalı. Ayrıca takım onun arkasında durmalı. Üzerinde baskı oluşturmak kimseye iyi gelmez. Yerine koyabileceğin pilotlar da kendini kanıtlamalı daha. 1 podyumla olacak iş değil bu.

  4. Piloların hatası yok. Açık ve net. Alonso’nun hiç yok. Adam süper kalkış yapıyor neden içine etsin kalkışının ? Ferrari’nin aracında bir mokluk var. Kimi’nin onboard görüntüsüne bakarsanız araç bir anda sapıtıyor. Arka taraftan başlıyor bu sapıtma.

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bütün hafta boyu torku kontrol eden kimi düz yolda torku kontrol edemiyor bi torktur tutturmussunuz gidiyor bu adam 2005de montayayla aynı virajda yaşadığı kaymada torku kontrol edip turunu attı fakat montoya kaza yaptı 15 yıllık kimi nin kendini ispatlama zorunluluğu yok.

    1. 2005 aynı viraj ? neyse onu geçtim turbonun verdiği tork önceki motorlarda yoktu buda ayrı bir nokta.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        aynı viraj olmasının önemi yok tork dan kastım rai bütün hafta sonu boyunca torku kontrol etti bir yarış mesafesinden fazla antrenmanlarda tur attı yarışta o kadar pilotun kontrol ettiği torku raikkonenin edememesi normalmi sence

        1. 2005’te TC olduğunu biliyorsun değil mi? dünyanın en yüksek torku sende olsa da TC varken lastikler patinaja düşmez.

        2. Herkes lastik ısıtırken o da boş durmayaydı madem

      2. Mercedes gp avatarı

        Yanlış anlamadıysam bugün serhan acar tork için v8 lerden daha iyi dedi 2005 te v10 motorlar vardı

    2. 10 yıl geçmiş üstünden ve v6 turboların TORK u çok yüksek.

  6. Bencede çizgiye bakınca kiminin aracı solda görünüyor. Alonso nun onboard veya Arkadaki başka bir araç onboard görüntüsü niye yok

  7. Aracın o şekilde, o hızdan sonra hala patinaja düşmesi ilginç.Aracı yola oturtmuşsun, düz bir çizgide hızlanıyorsun ve düşük hızda patinajdan çıkan araç yüksek hızda tekrar patinaja giriyor ve patinaja giren teker sol arka teker.Kimi viraja girmeden önce sol taraf biraz dışarı taşmıştı belki bunun etkisi olabilir.Burada yine açıklamak durumunda kalayım saçmalığınızı, tork kontrol olayı yok.Aşırı bir durum var ve bunun nedenleri var o hızda araç kopmuşsa çok zor toparlamanız.Bana arkadan bir darbe almış gibi geliyor nedeni ise soldan bir darbe gelmiş olabilir Alonso’nun solda olması nedeniyle patinaja düşen teker de sol arka teker..Tabi Alonso’da patlatsa o tekeri artık olan oldu birşey değişmeyecek, iyi yarış çıkarana kadar bütün herkes Kimi’yi daha çok baskı altına alacak(yönetim, taraftar, medya vs vs).

    1. Açıklamada alonsonun ona dokunmadığı belirtiliyor, ayrıca aynı kayma sadece rainin başına gelmedi, çok sıradışı bi olay değildi bu, v6turbo motorların torku o kadar güçlü ki 4.viteste bile patinaj yapabiliyor ki kimide bunu belirtmiş PATİNAJ yaptığını, aynı sorunu. Alonsonun geçen seneki Abu Dabide araçla cebelleştiği bi video vardı orda da vardır diye hatırlıyorum.

      1. esas acı olan araç patinajda sola kaydı diye sadece sol arka lastiğin patinajda olduğunu veya alonso’nun çarptığını sanması. araç iki lastikle beraber patinaja düştüğünde illaki bir tarafa savrulur, düz gitmesi için kontra vermek gerekir. önden çekiş değil bu araçlar.

        ayrıca alonso sol lastiğe vursaydı raikkonen’in ilk sola kayması lazımdı sağa değil. sol arka lastik tutuşu kaybedince sağ taraftaki lastikler aracı sola iter. şu videoda alonso patinaja düşüyor ve araç sağa kayıyor demek ki alonso burda torku kontrol edemeyip spin atsaydı “garip, kesin biri vurmuştur” diyecektik, ya da daha da komiği: 1 lastik patinaja düşmüş 🙂

        https://www.youtube.com/watch?v=hpLDWkJ8O4w

        1. Senin burada Alonso’nun videolarını kasman ne demek, F1 bilgin sıfır, her zaman dediğim gibi anlamlandıramama sorunu var sende.

          Burada gösterdiğin videonun birde Kimi tarzı olanı var, daha zor daha imkansız bir toplama al beynine beynine izle 59 sn bakın..

          https://youtu.be/EjcByZUJiQM

          1. Tek tekerin özellikle patinajda ısrar etmesi Derfransiyel ayarıyla ilgili olabilir, kilitli defransiyelde patinaja da düşse araç stabil bir çizgi izler birden kopmaz, yumuşak kontralar ile bunu düzeltirsin.Bu videoda bir dış etmen var gibi, yoksa Kimi bu senin dediğin kontraların ustasıdır meraklanma..

            Sitede algı yönetimini iyi yapıyorsun alınan sonuçlar da sana yardım ediyor ancak, algı yönetimini sadece cahiller üzerinde sonuçlandırırsın, hikayelerine inandıramayacağın aklı başında insanlarda var, çoluk çocuk iyi eğlenceler…

            1. ben anlayamadım neden bahsediyor bu? tork ile oversteer’i karıştırmış bu sefer de. 🙂

              1. Yav güzel kardeşim 🙂 orada araç patinaja düştüğü için oversteer yaşıyor.

                Varsa anlamadığın birşey söyle anlatayım…

        2. Sen Tork dışında başka bir şey bilmez misin? Ayrıca Rai’nin aracı zaten sola kayıyor.

          1. ilk başta sağa kayıyor. sonra toparlamaya çalışırken gazı kesmiyor, bu sefer diğer tarafa savruluyor, son anda gazı kesiyor bu da aracın iyice kontrolden çıkmasına sebep oluyor. aynısını ben yaşadım, geçen kış yağmurlu bir havada viraja hızlı girdim, su birikintisi varmış, arka kaymaya başladı, refleks olarak hemen gazdan ayağımı çektim, gazdan çekince bu sefer araç daha da savruldu. aracın önden çekiş olduğunu unutmuştum, gaza basmak 3-4 sonradan aklıma geldi ancak çok geçti. savrulup arkayı bariyerlere vurdum.

            sonra çıkıp geçmiş olsun diyen arkamdaki araçlara bende sorun yok araç bozuk diye bağırdım 🙂

            1. +1 😀

          2. kazanın torkla falan alakası olsa vettelde de olurdu değil mi?warm-up lap i izleyin raikkonene bakın anlarsınız kazanın sebebini artık o kadar bıkmış ki 2 zig-zag yapmaya üşenir olmuş beyimiz start düzlüğünde herkes vırıl vırıl çalışıyor dümdüz giriyor sonra patinajda kalır ders olur umarım bundan sonra başkalarının yarışınında içine etmez

        3. Fark ettim de viraj çıkışlarında adeta savaşıyor araçla. Bu yıl ki McLaren’de bile bu yok.

      2. sağa kaydı diye* diyecektim, video muhtemelen çıkmayacak, alonso’nun 2014 monza start videosu, şikandan sonraki hızlanması.

    2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Maldonado drs ten cıkarken aynısı basına geldi solllama yaparken ama toparlamayı bildi yuksek hızda drs acıkken mı toparlamak zor yada yolun basında tam guc hızlanmamısken mi?

      1. mclaren in dediği bu işte kardeşim aracın dengesi iyi fakat motor güçsüz henüz gelişirse olacak gibi startta iyi kalkmasının sebebide alonsonun dengeden kaynaklanır araç sağ sol yapmayıp dikey hızlanabileceği için seneye umutluyum inşallah boşa çıkarmazlar

  8. Arkadaş bu Alo’nun aracından neden bir tane bile görüntü çıkmıyor 😀 Sezon başındaki kazada sır oldu gitti.

    1. Fia kameralar konusunda düzenleme yapmalı.2015 yılındayız pistin ve araçların her yerinde kameralar var ve kazayı izleyemiyoruz.

      Açıkçası açıklamalar gelene kadar Alonso suçlu dedim.

      1. 2 açıdan görüntü var biri Rai’nin Onboard diğerini uzaydan çekmişler 😀 Bende ya tekeri patladı ya da Alo temas etti sandım ama harbiden tuhaf. FIA’nın da elinde görüntü yoksa Mclaren’e ceza gelmesi lazım çünkü inceleme yaparken sadece bu kameralarla karar veremezler. Test değil sonuçta bu yarış. Karar verilirken her açıdan değerlendirilmesi lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir