Arrivabene “Raikkonen’in Geleceğini Konuşmak İçin Erken”

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Kimi Raikkonen’in 2016’da devam edip etmeyeceğine karar vermek için henüz erken olduğunu söyledi.

Bu sene sıralama performansıyla eleştirilerin odağında olan Raikkonen, Kanada’da podyuma giderken spin atması ve Avusturya’da da ilk turdaki kazasıyla yine eleştirilere maruz kaldı.

Raikkonen’in gelecek sene Ferrari’de kalması için Ferrari’nin bunu istemesi gerekiyor. Geçtiğimiz hafta çıkan haberlerde Raikkonen’in maaşında indirime gidilerek takımda kalabileceğinin iddia edilmesi üzerine Raikkonen bu iddialara sert çıkmıştı.

Arrivabene “Dikkate almamız gereken çok fazla şey var ve şu anda ona bir şey demek ya da bir şeye karar vermek için erken.”

“Kimi’yi çok fazla savunuyor gibi görünebilirim ancak henüz sezonun yarısına bile gelmedik.”

“Benim durumumda olmaya çalışın ve Kimi’ye gideceğini ya da kalacağını söyler misiniz?”

“Pilotlarımızın yaptıkları konusunda maksimumu vermeleri için odaklanmalarını istiyorum.” dedi.

Arrivabene, kendi içlerinde bu konu için son bir tarih belirlediklerini ve son kararı Sergio Marchionne’nin vereceğini söyledi.

Arrivabene “Tabi ki son bir tarihimiz var ve bunun ne zaman olduğunu size söylemeyeceğim.”

“Ben tavsiyede bulunacağım ve ardından son karar için başkanımızla konuşacağız.”

“Normal bir dünyada normal şirketler bu şekilde çalışırlar.”

“Başkansanız istediğinizi yaparsınız. Değilseniz onay almak için düşüncenizi paylaşırsınız.” dedi.

Arrivabene son olarak Raikkonen’in son 2 yarışta yaşadığı sıkıntılara rağmen kararın daha geniş perspektifte verileceğini söyledi.

Arrivabene “Bugün ya da dün ne olduğu önemli değil. Genel olarak değerlendirip karar vereceğiz.”

“Performans hakkında konuşuyordum ancak sadece performans yaklaşımı yanlış olur. Mühendislerin hisleri nasıl? Ne kadar sıkı çalışıyor ve ne kadar hızlı?”

“Onun ve bizim için doğru zaman geldiğinde karar vereceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Arrivabene “Raikkonen’in Geleceğini Konuşmak İçin Erken”” için 32 yanıt

  1. bence karar çoktan verildi. ama raikkonen’i biraz daha motive tutmaya çalışıyorlar. sonuçta şuanda piyasadaki pilotlar gel desen ferrari’ye atlayacak kişiler. hulkenberg, bottas. yani ferrari sezonun son yarışına kadar da beklese bu 3 pilotla anlaşabilir. rai dahil.

    raikkonen hata yapıp suçu araca attıkça, fanları burda araçta sorun var diye sallamaya devam ettikçe adam düpedüz sorun bende der gibi saçmalıklar yapmaya devam ediyor. kanada’da vettel sondan başlayıp raikkonen’in hemen arkasında bitirdi, şimdi rai arkadan vettel 3’ten başlıyor ne olacak dedik, daha 1. turda gitti. gerçi bu pasiflikle (90% böyle zaten) yarışı tamamlasa da williamsların hulkenbergin ya da lotusların arkasında takılıp 6.lıktan iyi sonuç alamazdı.

    her yarış bahane üretmesi ve hayatındaki en iyi 2 takım arkadaşına ezilmesi, ve ezildikçe araçtı, uyumdu, oydu buydu diye bahane üretmesi artık çok sıktı. ferrari hulkenberg’i alsın, bu ara porsche ve bu son gp ile iyi reklam yaptı zaten. bottas massa ile eşit performansı ancak gösterebiliyor, tamamen takımın desteği olmasına rağmen. hulk’ı alırsa f.india’ya para gelecek mi? f1’de bonservis var mıydı? al sana yeni bir fikir, küçük takımlar büyük takımlara pilotları futbolcu gibi satsın. hem yetenek bulmaya çalışırlar, hem de finansal durumlar düzelir 🙂

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Gönderecekler açıkça belli. Sen birisinden memnun olsan ve kalmasını istesen çıkar direkt söylersin. Ama patron bunu söyleyemiyor. Kendinizi Arrivabene yerine koyunca görebilirsiniz. Konuşmalar memnuniyetsizliğin yansıması. Çok üstün bir performans ile sürpriz sonuçlar alması lazım bundan sonrası için. Ancak bana pek muhtemel görünmüyor. Zaman gösterecek yine de…

  3. bu duruma farklı bir açıdan bakmak istiyorum. iki eski takım arkadaşı olduğu günlerden.
    hepimiz massa’yı duygusal bir pilot olarak biliriz, ki doğru da. ama massa’nın sahip olduğu şey, duygusallığının yanında deli dolu biri oluşu, içine atmayıp bir şekilde cevap verebilmek için çırpınması. bunaldığı anlarda bunu kabullenmeyip bir şeyler yapıp geri dönebiliyor bir şekilde. ama raikkonen hem duygusal, hem de çok naif bir insan. bakmayın iceman oluşuna. esasen bu tavrı, içine kapanık oluşunun bir yansıması bana kalırsa. 2009 yılında f1 racing dergisinden peter windsor, massa’nın kazasına kadar geride kalan raikkonen’in o andan itibaren geri dönüşünü, massa’nın taça çıkması nedeniyle ferrari’nin raikkonen üzerindeki baskıyı hafifletmesi, takım arkadaşının olmayışı nedeniyle psikolojik baskıdan kurtulmasına ve kendini bulup gösterebilmesine bağlamıştı makalesinde. doğrudur değildir bilemem, ama windsor gibi pistlerde yatıp kalkan birinin elbet söylediği sözler dinlenmelidir.
    bu yıl da raikkonen henüz alonso travmasını atlatamamışken yanına çok hızlı vettel geldi. hem çok hızlı, hem çok çalışkan, hem çok disiplinli, hem genç, hem yetenekli, hem hem.. vs. müzmin psikolojik baskı raikkonen’in başına dert olmaya devam ediyor. bakın, sürüş oalrak raikkonen’in bir şey kaybettiğini asla düşünmüyorum, bir pilot birkaç senede nasıl sürüldüğünü unutmaz. ama raikkonen’in başından beri (ki biraz zorlasak bazı dönemlerde montoya’ya kadar gidebilir), başa çıkamadığı psikolojik baskılar rai’yi bugünlerde artık bitme noktasına kadar getirdi. bir şekilde cevap verebilmesi, buradayım diyebilmesi, sürüşünden ziyade psikolojik olarak gücünü göstermesi gerekli bir an önce. tren kaçmadan.
    ayrıca, ferrari raikkonen’in gidebileceği en iyi takım şüphesiz. ferrari’nin alternatifi yok, ama raikkonen’in alternatifi var mevcut şartlarda. en azından ferrari rai’nin alternatifinin olduğunu ima ediyor ki raikkonen kendine gelsin. ama dediğimiz gibi bu baskı bir çok pilotta işe yararken rai’de işi iyice çıkmaza sokuyor. zor bir durum, tahminimin sorarsanız %51 raikkonen ile devam etmeyecek ferrari. yerine kim gelir bilmem ama kafası sakin herhangi bir pilot rai’nin şu performansından geri kalmaz. ama “şu performansından”. yoksa raikkonen kendisi gibi olmayı başarabilirse, (sürüş değil kafa oalrak), rahatlıkla daha iyi performans göserip daha iyi sıralama ve yarışlar çıkarabilir. sürüşüyle ilgili en göze çarpan şeyi ise bilindiği gibi sıralamalar: fazlaca hata yapmaya eğilimli tek turda. ve de arkadaşların dediği gibi lastik ısıtma, yarış başı prosedürleri gibi şeyleri pas geçmesi. ki bunlar ise asla hoş görülecek şeyler değil elbette, çünkü bana kalırsa ortada açıkça bir “üşengeçlik, iplememe” durumu söz konusu. raikkonen düzelebilir rahatça, ama önce bu kadar kolay kabullenmemeli, kafa olarak savaşa hazır olmalı. hatalarını boşvermek yerine kafa yormalı, basit sandığı şeylere karşı daha profesyonelce disiplinli yaklaşmalı, sonrası gelecektir. ama tabi dediğimiz gibi “tren kaçmadan”… yoksa yerini almak için bekleşen gençler ferrari’nin telefonunu bekliyor.

  4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Arrivabane sen pilotun performansına bakacağına rekabetçi araç verin pilotlara dün gördük williamsı bile aracın nefesi yetmiyor geçmeye 2. takımken birilerini şutlamak kolay aklınızı başınıza alın.Rainin kalacağına da inanıyorum.Gazetecilerin de tek derdi raikonen olmuş sürekli aynı sorular.

    1. daha başındasınız yavrum sakiinn

  5. Raikkonen’in sevmediği şey belirsizlik esasen. 2009’da Santander parasını ödemeyi kabul edince (sene sonu açıklandı tabi ki ama sene ortasından beri belliydi gideceği) gidip yarış bile kazandı bu adam. Salıverecen küçük enişteyi, o icabına bakar. Ayrıca Ferrari 2 konuda hatalı bence. Öncelikle sıralamalarda adamı piste çıkarma görevi takımda, trafiğin içine sokup duruyorlar. Malezya, Monaco, Avusturya ortada. 2. olarak da pilotuna sahip çıkmıyor. Her fırsatta yeni sözleşme kendisinin elinde diyerek aslında açıkça baskı uyguluyorlar. Hala daha çıkıp Kanada’da şöyle bir sıkıntı oldu da spin attı demiyorlar. Her durumu Raikkonen üzerinde koz olarak kullanıyorlar. Avusturya sıralamalarında Raikkonen açıkça söyledi, 3 tur atacağız dediler meğer 2 turluk vakit varmış diye. Çıkıp bir kişi özür diledi mi? Resmen ne oluyorsa Raikkonen’in üzerinde koz olarak kullanıyorlar. Ayrıca yerine alacağın pilotlar da ahım şahım adamlar değil yani. 1 kere podyuma çıktılar diye Ferrari’ye mi alacaksın bu adamları?

    1. “resmen ne oluyorsa raikkonenin üzerinde koz olarak kullanıyorlar” yada resmen ne oluyorsa kimiye oluyor …

  6. Siz ne dediğinizin farkındamisiniz?

    Bu adam Kimi Raikkonen, sampiyon olurken önündeki adamları tokat manyağı yaparak müthiş bir baskı ile gelip sampiyon oldu.Azıcık baskı da deliren adamları da gördük.

    Burada benimde bahsettiğim baskıdan kasıt değersizleştirme.Siz bu adamı yok sayıyorsunuz, kusura bakmayın yok sayamazsiniz Kimi’yi.Yok sayarsaniz ondan potansiyelinin hepsini beklemeyin..

    Geçen sene Redbull nasıl Vettel’i yok saydı, Vettel’in yarışlarda çokça saçmaladığıni hatalar yaptığını spin attığını hepimiz gördük, Mclaren 2007de Alonso’yu yok saydığında Alonso’nun da saçma hatalar yaptığını gördük.Bana kimse hikaye anlatmasın, bu kadar vs düzey bir motor sporunda küçücük farklar devasa olumsuzluklara yok açar.

    Meulbeurne de lastiği takmadan yolladınız adamı, Malezya da trafiğin içine yolladınız, Bahreynde hepinizin ağzını açık bıraktı,

    Siz ondan daha çok hata yaptınız, birkaç küçük performans düşümünde adamin üstüne çullandiniz, kendin diyorsun başkan bu kadar erken karar veremeyiz diye, o zaman neden daha 5 yarışta adamı baskı altına alıyorsun.Kimi şu an performans vereceği bir ortam içinde değil, ki duygusal olduğu için direk şekilde etkileniyor böyle durumlardan.

    Samimi bir şekilde her çalışan insanı değerli hissettirmelisinizki psikolojisi rahat olsun, kafası rahat insan daha iyi çalışır.

    Bu saatten sonra da ben kalmasını istemiyorum, bıraksın seneye görelim bakalim hülkenberg veya Bottasi birkaç kötü sonuçtan sonra nasıl toparlayacaklar.

    Şunu iyi anlayın artık bu adam size muhtaç değil siz onun yeteneğine daha çok muhtaçsiniz, onun kalitesinde takım ile uyumlu tecrübeli dünya şampiyonu birisi daha yok. .

    1. Para vererek herşey çözülseydi toyota rezil olmazdi, Kimi bu takımın çocuğu bazılarının zoruna gitse de Ferrarinin sampiyon pilotu eski hatalar umarım tekrarlanmaz.

    2. Eren iyi güzel soyluyorsune eyv. burda hepımız Rainin yetenegını de tartısmayız geçmişinide…
      Fakat artık abarttıgını kabul et, oda etten kemıkten bir insan ve artık bu sporda maglup oluyor, Michael ne demişti ”onca sene kazanmayı ogrendım sımdı de kaybetmeyı ogrenıyorum dıye”
      Diyosun kı Kimiyi yok sayarsan performans alamazsın, aracın onunu ıstedıgın gıbı vermezsen performans alamazsın, yok duygusal adam etkılenır, yok oyle yok boyle bosver bunları 2 sezonda 20 den fazla yarışta tatmın ettıgı yarıs 5 i geçmez, Ferrari sadece Kiminin degıl yetenekli olan herkese muhtaç zaten en alasınıda parayı basıp alıyor, sorun bu degıl sorun Michael gibi dusunememen, asırı sevgı senı koreltıyor yapıcak bısey yok, ister şanssızlık ister komplo nedersen de Raikkonenın donemı erken bıtıyor malesef.

    3. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Abi sanki şampiyonluğa oynuyoruz he milletin derdi de olmuş rai bitti öldü söndü gitti sözleşme olacak mı olmuyacak mı.Ferrari daha rekabetçi araç vermeden rai gibi pilota hala zaman göstercek diyorlar.Raiden sonra gelen pilot %99 2.pilot olacak ne gerek var yani.Elinde rai varken bunlar kafayı yemiş hala kalcak mı gitcek mi muhabbetinden.

  7. Hala 2000 kafasını taşıyanlar var.Anladık be kardeşim,biliyoruz Kimi’nin geçmişini.Dedemde sürekli ahh nerede ayrton diyip beynimi ütülüyordu(En son kendisi Ayrtonun yanına gitti).Ayrton nasıl geri gelmeyecekse,Kimi’nin de 2000’li yılları geri gelmeyecek.Dün öyle bir kalkış yaptıki,19 ve 20.sıralardaki Fernando ile Button daha ilk virajdan sonra arkasında bittiler.O kadar kötü yani.Gitsin artık da kurtulalım şu adamdan.

    1. Start ta sadece ona baktım aslında iyi kalktı ama hep sıkışıp yavaslamak zorunda kaldı. Kimi nin startları iyidir ama iste geride kalirsan her türlü cezayı cekersin kaza olur ondekilere yetişene kadar yarış biter vs vs

  8. Ben bu açıklamadan çok net bir şekilde Raikkonen’in takımda kalmayacağını anlıyorum. Adamın moralini bozmak istemiyoruz diyor. Moralini ne bozar? Takımda kalmayacak olması ve ** milyon doların gelmeyecek olması. Çok net.

    Güle güle Raikkonen. Son Ferrari dönemin haricinde iyi hatırlayacağız senin. Geçmişte başarılı olman bugün öyle olduğun anlamına gelmiyor. Aynı şekilde bugün başarısız olman geçmişte yaptıklarını unutmamıza neden olmuyor.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Benim durumumda olmaya çalışın ve Kimi’ye gideceğini ya da kalacağını söyler misiniz?”

      “Pilotlarımızın yaptıkları konusunda maksimumu vermeleri için odaklanmalarını istiyorum.” dedi.

    2. ScuderiaKimi avatarı

      Tez osurdun İmam. İki rekat daha var.

      1. İmam osurmuş hadi. Sen ise batırmışsın 😀

        1. ScuderiaKimi avatarı

          senin bunu yazmandaki maksadı bilmiyorum ama pekte akıllı biri gibi gelmedin gözüme. ben neyi batırmışım neyin kehanetini ortaya atmışım anlayamadım. daha sezon bitmemiş konuşuyor insanlar , konuşacaklar elbette ama ben bunu çok sağlam bir vecizeyle henüz erken olduğunu ortaya koydum. Batıran da çıkarda belli oldu. Sen bu abdestle çok namaz kılarsın.

          1. Çok fazla zeka gerektirmeyen, görece basit bir espri yaparsın ve anlaşılmaz ya. İşte böyle bir şey 😀

      2. Bu yorumu yazmak için bayagi düşünmüş olmalisin

        1. ScuderiaKimi avatarı

          Sizinle bir kaç kez münazaram olmuştur seviyeli şekilde. düşünülecek bir söz ama düşünülüpte yazılacak bir söz olduğunu sanmıyorum. tabi mürekkep yalamış şehir insanları bilir veya bilmez. ama ben kozmopolit şekilde büyüdüm diyen insanların bunu yazarken düşünmeye ihtiyacı yoktur. Taşı gediğine koydum ancak tebrik edebilirsiniz.

          1. Katılmadığı görüşe mantık çerçevesinde cevap vermeyip “osurmak” nitelemesinde bulunan, bunu taşı gediğine koymak şeklinde düşünen ve “osurmak” ifadesini alenen söyleyen insan kozmopolit değil ancak b*kun içerisinde büyümüş olabilir.

            Yukarıdaki yorumumu çok daha fazla sebebe bağlayarak açabilirdim ancak şu güzel gecede vaktime yazık olur. Zaten gereğinden çok daha fazlasını harcıyorum diğer işler için.

            İyi geceler

            1. ScuderiaKimi avatarı

              ”Tez gaz çıkardın imam iki rekat daha var” şeklinde yazmanın kozmopolitliği simgeleyecek bir durum oluşturacağını mı düşüneceğim. Öğrendiğim türkçe’nin yanlış olduğunu mu söylüyorsun?
              Mantık yada nereden bakarsak bakalım değişik perspektiflerde dahil benim yazdığım vecizedeki temanın ”dereyi görmeden paçayı sıvama” yada ”erken öten horozun başını keserler” gibi deyimlerden çok farkı yoktur temaları bir lambadan çıkan iki ışık gibi.
              Mantık çerçevesine gelince sen hangi mantıkla o yorumu yaptın bilmiyorum ama mantık denmez ona kehanet denir. bende bir vecize ile cevap verdim. istediğin kadar sebeblere bağlayabiliriz bunu. her sebebine bir cevabım var , sana değilde bulunduğun adminlik makamına saygı duyuyorum.
              Kendini geliştirebilirsin hala
              iyi geceler.

      3. 😀 Erken öten horozun başını keserler de olabilir 😀

        Bu açıklamalar için erken gibi geliyor bana.Başkan da onu söylemiş, azı çoğu bir sene erken bırakmış olur.

  9. Strong_Union avatarı

    Daha 12 yarış var. 2007 yılında son 10 yarışta 9 podyum yapıp 20 küsür puanı kapatıp 3 pilotu geçmişti. 2009 yılında 2. yarı güzel işler yapmıştı yarış galibiyeti de vardı o otomobille. Aynen bunlar gibi birşey yapması lazım Rai’nin özellikle Macaristan ve Spa dan ümitliyim ama ne olacağını bilemeyiz. İnşallah daha önceden de yaptığı gibi iyi bir geri dönüş yapar 2. yarıda yapamazsa gidici başka çare yok ha biz isterizki ferrari haricinde başka bir takımda yarışsın ama Rai işte bir şey dedimmi onu yapar.

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Muhtemelen devam edicek bence.

    1. Ben raikkonenimizin opsiyonunun kullanılmayıp sezon sonunda ilişiğinin kesilmesini açıklanmasını istiyorum şahsen . Bunu yapsalar keşke o da falga geçer gibi bir kaygı gütmeden bütün gridle kırmızının gücü elverene kadar dalga geçse keşke

  11. Hadi Raikonen tek çaren spa ordada bişey yapamassan kurtuluşun yok

  12. Kimi’yi ne kadar sevmesem de bazen adamın üstüne çok gidildiğini düşünüyorum psikolojik baskı olarak. Her hatasında çok büyük tepkiler alıyor. Bu hataların sonu gelmezse bu sene yarışmayı bıraksa iyi olur. Çünkü herhangi birinin canına da zarar verebilir.

    1. aynen katılıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir