"Raikkonen Belirsizliği, Mercedes Belirsizliğinden Kaynaklanıyor"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun 2010’da Ferrari’de yarışacağının açıklanmasının ardından Kimi Raikkonen’in geleceği hakkında spekülasyonlardan öte açıklamalar gelmedi ve uzun süreye rağmen bir gelişme olmadı.

Şu anda Mclaren ve Mercedes kapsamında Kimi Raikkonen ile Nico Rosberg’in 2010 anlaşmaları konusunda bir açıklama gelmedi ve aynı zamanda Mclaren’in Finlandiyalı sürücüsü Heikki Kovalainen’in de nerede olacağına dair bir işaret yok.

IS Urheilu, Mclaren ve Mercedes’in şu günlerde 15 senelik birlikteliği ne zaman ve nasıl bitirecekleri konusunda görüşmeler yaptıklarını iddia etti.

Habere göre Mercedes, mümkün olan en kısa zamanda ayrılığın gerçekleşmesini istiyor. Mercedes, Mclaren’in % 40 hissesine sahip olmasına rağmen karar anında son sözün her zaman Mclaren’de olmasından şikayetçi ve bu yüzden Brawn GP’nin % 75 hisselerini alarak Jenson Button ve Nico Rosberg’den oluşan kendi takımını kurmayı hedefliyor.

Mclaren’in Mercedes ile 2 senelik anlaşması daha var ve Mercedes bu anlaşmayı erken bitirmek isterse, Ferrari’nin Raikkonen’e yapacağı ödeme gibi Mclaren’e ödeme yapmak zorunda kalacak.

IS Urheilu’ya bu konu hakkında açıklama yapan Raikkonen’in menajeri David Robertson “Gazetelerde görüşmelerdeki büyük sorunun Kimi’nin maaş istekleri olduğu söylense de bu doğru değil.”

“En büyük sorun, Mercedes ve Mclaren arasındaki büyük güvensizlik ve bu pilotları da etkiliyor.” dedi.


Yorumlar

  1. bu haber doğru çıkmaya başladı. aynen bilgilere bakın. % 75 denmiş olmuş. rosberg doğru bakalım kalanlar ne olacak.

  2. martin brundle, mercedes'in mclare hisselerini sattığını duyurmaya hazırlandığını söylemiş.

  3. Bence Mercedes yonetimi akilliysa bu sekilde devam eder, amac reklam yapmak degilmi? zaten su an az parayla yeterince reklam yapiyosun. Yok eger F1 takimi kurmaya kalkarsa o zaman cok daha fazla para harcayacaksin ve simdi ki kadar basarili olacakmisin mechul. Sasi yapmak oyle kolay degil, ortada bi ton F1 motoru var, Motor dondurma kurali ile isler degisti. Mclaren sasi konusunda lider firmalardan, motoru ne yapsa olur, Redbull`u zayif Renault motoru ile sampiyonluk yarisinda izledik, Mclaren bi sekilde goturur ama Mercedes icin buyuk risk teskil ediyor bence ayrilik..

  4. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    f1 için en karışık günler belki de. button un brawn'da kalması da belli değil. ortada kimi nico ve button gbi pilotlar var. mclaren mercedes evliliği tehlikede… brawn mercedes birlikteliği gündemde… karışık durumlar:)

  5. mert merter avatarı

    McLaren, Mercedes F1 MOTORUNDAN COK CEKTI 2007 ÖNESI HEP MOTOR PROBLEMI YÜZÜNDEN YARIS KAYBETDIK YOLDA KALDIK arsivlere bakin hep motor dan kalmistir McLaren ne zamanki mercedes motoru düzeltdi hemen kaypaklik yapti mercedes amaaaaaaaa
    McLaren RON yani isini sansa brakmaz eminimki cözümü bulmustur %40 Hise olayini cözmeye calisiyorlar tazminat yerine bu hiseleri Ron alabilir kapi arkasinda ne konusuluyo neler hesap kitap ediliyor bilemeyiz ama yeni sezon baslamadan biter bu is
    bide su var mercedes Brawn a güveniyor ama Brawn ilk firsatda bu takimi komple iyi bir karla mercedese kakalar iyide para yapar brawn akili adamdir
    bekleyip görecegiz

    Bencede McLaren artik kendi motoruyla yarisin,
    mercedesde kendi takimini kursun bakalim kimdaha basarili olacak veya kim bu isi iyi yapiyormus görelim…

  6. emiko emiko avatarı

    Braw'nın şu an iki koltuğu.Mclarenin tek koltuğu boş.Brawn'ı Mercedes alırsa.Brawn Kimi Raikkonen-Nico rosberg.Mclaren Hamilton-Button yarışabilir.Bu şekilde olabilir.

  7. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " Habere göre Mercedes, mümkün olan en kısa zamanda ayrılığın gerçekleşmesini istiyor " Bu çok güzel bir haber umarım doğrudur.Ve bir an önce gerçekleşir.Yıllardır hayalini kurduğumuz şey en sonunda gerçek olacak inşallah.

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    mercedes'in %40 hisseye sahip olması onun yönetim kurulunda %40 sözü olduğu anlamına gelmez..bunlar apayrı olaylar.eğer öyle olsa çok daha önceden bir alman pilot oturmuştu o koltuğa… ayrılmalarını istemem..ama bence her 2 tarafı da en çok memnun edecek kişi heidfeld olur..bekleyşp ggörücez malesef:(

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bazı konularda tahmin yapmak çok zor bu konuda tahmin yapmak imkansız her an herşey olabilir

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Mercedes ayrılmak isterse, gider bu kadar sorun olacağını sanmıyorum.Anlaşılır yakında görünen bu şekilde devam edicez

  11. McLaren'in ve Brawn'ın ikinci koltuğu boş. Mercedes Alman pilot yarıştırmak istiyor. Nico "Seneye kazanacak bir takımda olacağım" diyip Williams'tan uçtu, ancak hangi takımda olacağı belli değil veya açıklanmadı diyelim.

    Bunları altalta koyduğumda "Acaba Nico ile anlaşma imzalayan Mercedes mi" diyorum. Mercedes'in seneye ne yapacağı belli olamadı. Anlaşmada, "Seni ortağı olduğumuz takımda yarıştıracağız" gibi bir madde olabilir mi?

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hem brawn ın hem de mclaren in herhangi bir anlaşma yapmaması,biraz düşündürücü ve haberi doğrular nitelikte bana kalırsa.
    haug un yaptıgı acıklamalar çok da önemli değil,''evet ayrılıyoruz mclarenden'' demesini bekleyemeyiz heralde henuz belli bir şey yokken,anlasılan karar alma aşamasında bazı sıkıntılar ve bizler bunu bilemeyecegiz,o kadar hisseye rağmen kararlarda bir agırlıgının olmamasının da bir nedeni vardır elbet,yapılan anlasmaları kimse bilemez,sonucta ron dennis ten bahsediyoruz,% 5 hissesi dahi olsa kararları kendisinin alıcagı bir ortam yaratmayı gayet de becerebilecek bir adam:DD
    sonuç olarak daha once de yazmıstım,mercedes in napacagı umurumda değil,yeterki fazla uzatmasın,ipler benim elimde,gidersek kötü duruma düşersiniz ayağı yapamsın yeter..

  13. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Finlandiya-Almanya Basınına Malzeme Çıktı Ya Artık Tamam…Nedense İngiliz Basınından Hic Boyle Bir Haber Göremiyoruz Ama.."N.Haug" Boş Yere Mi Açıklama Yaptı

  14. kaan kaanhan avatarı

    daha dün gibi açıklama yapıldı yine dedikodular ayyuka çıkmış 🙂

  15. tazminat olarak hisseleri verebilirler mesela:) bide bikaç yıl motor versinler, sonrasında mclaren kendisi de yapar, taraflar mutsuzsa daha fazla uzamamalı, ki bence mercedesin mutlu olmamasında haklılık payı var, yüzde 40 hisseye rağmen yeteri kadar güçlü değiller takım içerisinde, daha bir alman pilot bile getiremediler

    bu durumda, ayrılma kararı alırlarsa kimi raikkonen tercih edilecektir, ama şimdi kimiciler 'ayrılın' diye msj yağdırmaya başlamasın lütfen

  16. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Haug: "İş ortağımız McLaren'e uzun süreli bağlılığımız üzerine kesin bir karar var. Söylentilerle uğraşmak yerine şunu söyleyebilirim ki bu takım birlikte, önceden olmadığı kadar iyi çalışıyor"

  17. Tolga Soydan avatarı

    mercedes mclareni bırakırsa senna prost zamanındakine benzer bi araç çıkabilir.renk açınsından mclarende kendi motorunu yapabilecek kapasitede.

  18. Birşeyler dönüyor ama nedir bilemiyoruz,yaprak kıpırdamıyor kimse kontrat yapmıyor,hayırlısı bakalım ne olacak..

  19. 4-5 pilot bu mercedes durumundan dolayı beklemede sanırım. bir anda 3-4 pilot imza atacak gibime geliyor. belirsizliğin sonucunu bende merak ediyorum.

  20. Emir Çolak avatarı

    Aynen, mantıklı konu bi belirsizlik var en kısa zamanda çözülsede neyin nerde olduğunu anlasak artık, Kimi ve Nico hala kimseyle anlaşamadı yerleri az çok belli olsada, bi yandan Rubens anlaştı Williams'la, Heikki'nin durumu belirsiz.

  21. valla ne yalan söyleyim, ben de tam böyle düşünüyordum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir