Schumacher "Elimde Olsa 1997 Jerez'i Değiştirirdim"

yazar:

kategori:

1997 sezonunun son yarışına giderken Schumacher ve Villeneuve’ü sadece 1 puan ayırıyordu ve yarışı önde bitiren  şampiyon olacaktı.

Oldukça olaylı geçen hafta sonunda Schumacher ve Villeneuve, Heinz Herald Frentzen’le birlikte sıralamalarda tamamen aynı dereceleri elde etmişti.

Yarışta ise Schumacher 48. tura kadar lider gitmiş, 48. turda Villeneuve’ün geçiş hamlesi karşısında aracını kasıtlı olarak Kanadalı sürücünün aracına vurmuştu. Sonuçta Schumacher yarış dışı kalırken Villeneuve devam etti ve şampiyonluğu kazandı.

Bu olay sonucunda Schumacher, o sene şampiyonadan diskalifiye edildi ve basın tarafından çok büyük eleştirilere maruz kaldı ve kariyeri boyunca her zaman bu hatayla yüzleşti.

Schumacher “Kariyerimde ne mi değiştirirdim? Evet kariyerimde bazı anlar var, eğer tekrar o anları yaşama şansım olsyadı farklı davranırdım, muhtemelen 1997 Jerez’de. Tüm bunları engelleme ve yine de şampiyon olma şansım olabilirdi ancak bunlardan ders çıkarıp bir şeyler öğrenirsiniz.” dedi.

Bu sene Felipe Massa’nın geçirdiği kazanın ardından dönme kararı hakkında konuşan Schumacher “Tüm taraftarların tepkisine çok şaşırdım. Bunun için minnettarım çünkü bu gerçekten özeldi. Bunu takdir ediyor ve bununla gurur duyuyorum çünkü bu uzun süreli ilişkinin ve paylaştığımız bir çok duygunun sonucunda oldu.”

“2006’da neden bıraktım? Kısacası yorulmuştum, devam edecek enerjim yoktu ve devam etmemin bir anlamının olmadığını düşündüm. Pişman olmadım; kesinlikle doğru karardı. O andan beri yaptıklarımdan keyif aldım ve umarım gelecekte de bu şekilde devam eder.”

“Formula 1’e dönmem konusunda bir çok şey söyleniyor. Bu sene Felipe’nin yerine geçme fırsatı çıktığında oldukça yaklaşmıştım ancak gelecekte yarışıp yarışmayacağımı göreceğiz. Bu sene Felipe için dönüş yapamamam hayalkırıklığı oldu; dönmemin tek sebebi buydu, oldukça zor durumda olan  takımıma yardımcı olmak istedim. 2007 aracını sürerken limitleri bulma konusunda pek zorlanmadım ve uzun zaman sonra dönüşten keyif almıştım.”

“Hazır olduğumu hissettim ancak açıkçası boyun sorunu vardı ve hazır olmadığım ortaya çıktı. Şubatta düştüğüm için pişmanlık duydum. Ancak bazen hikayeyi hayat yazar ve kaderine razı gelmek zorunda kalırsın. Ben yine de motorları seviyorum, o zamandan beri hiç yarışmadım ancak gelecekte ne olacağını göreceğiz. Bu senenin sonunda ya da gelecek senenin başlarında boynumun tamamen iyileşmesini umuyorum ancak o zamana 41 yaşında olacağım ve F1 için büyük baba durumunda olabilirim! O zaman yarışmayı isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Schumacher samimi açıklamalarda bulunmuş.

    Evet çoğu pilotun kariyerinde hatalar olabilir, felaketleri ve kara lekeleri de olabilir. Bunları kabul ederler, özür dilerler veya görmezden gelirler hatalarını. Bazıları hatalarından ders alır. Şahsen Schumachercilerle tartışırken değindiğim konulardan biriydi 1997 Jerez, özeleştri yapacak olursam.

    Ama bu yapılan hatalar sonucu değiştirmez. Büyük pilotlar her şeye rağmen büyük pilot olarak kalır. Schumacher de öyledir, saygıyı hak eden bir pilottur. Kendisinin taraftarı olmasam da bunu düşünmekteyim.

  2. İnsan zirvede olunca çekemeyeni çok oluyo 🙂 haliyle normal

  3. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    ah sumi ah maziye soyle dikkatli bir bakıver. degistirmen gereken o kadar cok sey var ki!!!

    Bırakın Allah aşkına adam samimi bir açıklama yapmış yine başladınız ateş püskürmeye… schumacher sen iyisisin boşver… değiştirme hiç bir şeyi.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    gel bu fırsatı kaçırma başka bir pişmanlık daha yaşama. bir takım kurup veya yaratıp (haşa) f1'e katılmanın tam sırası. hazır yeni takım furyası varken….

    sadece ismin ile ne kadar sponsor bulabileceğini hayal bile edemiyorum. e bu işin nasıl yapılacağını da biliyor olduğunu tahmin etmek için uzayı bükmeye de gerek yok. kısacası herhalükarda karlı çıkan sen olursun.

  5. o zaman karekterini değiştirmesi lazım ,o yarıştan sonra da vukuatları var.

  6. ah sumi ah maziye soyle dikkatli bir bakıver. degistirmen gereken o kadar cok sey var ki!!!

  7. Bide monacoda sıralamalarda aracını parketmişti 🙂

  8. schumacher iyi söylemişsin güzel söylemişsinde yine üzdün beni f1'e geri dönsen ne güzel olur.sen efsanesin ya senin gibi pilot var mı şimdi bile başarılı olursun geri dönsen.hiç bilemedin bi iki sezon için geri dön.

  9. Good Year lastiklerde ayrı bir güzel duruyor…

  10. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Evet Abdullah Bey.. sağolun bizleride arada düşündüğünüz için. Heryönüyle bir döneme damgasını vurdu.. Kendi adıma "iyi ki vardı" diyorum.Bana Ferrariyi miras bıraktı ve orada olduğu sürece böyle devam edecek.

    En kızdığım tarafı bir ara Hintli bir masörü (adı Sinh miydi ??)vardı.Hiç sevmezdim adamı,kölesi gibi önünde arkasında dolanırdı.Yakıştıramazdım hiç; neyse gitti de rahatladım…

  11. samimi açıklamasından dolayı tebrik ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir