Marchionne: “Geleceği Raikkonen’in Elinde”

Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, Fin pilotları Kimi Raikkonen’i zor yarışlar geçirmesine rağmen destekleyeceklerini ancak takımda kalıp kalmamasının göstereceği performansa bağlı olacağını söyledi.

Raikkonen’in Ferrari ve Formula 1’deki geleceği belirsizliğini koruyor ve Ferrari’den gelen açıklamalar, takımda kalabilmesi için iyi sonuçlar getirmesi gerektiği yönünde.

Marchionne “Kimi göz ardı edilmemeli çünkü o bir dünya şampiyonu. Takıma çok şey kattı ve katıyor.”

“Zor bir durumda ancak burada onu desteklemek için varız.” diyerek olumlu açıklamalar yaptı.

Ancak bir diğer açıklamasında Marchionne “Geleceği ona bağlı. İstenen sonuçları getirip getirmeyeceğine ya da pes edip etmeyeceğine karar vermeli.”  dedi.

Bu konu hakkında yorum yapan eski şampiyonlardan Jacques Villeneuve ise “Kimi’nin gidebileceği başka iyi takım yok. Ferrari bunu biliyor. Bu yüzden niçin acele etsinler?”

“Bottas bazı harika yarışlar geçirdi ancak bazen Felipe’nin arkasında kalıyor. Hızlı bir sürücü ancak Kimi’den daha iyi mi?” dedi.

 


Yorumlar

“Marchionne: “Geleceği Raikkonen’in Elinde”” için 22 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Raikkonen’in muhtemelen bu son senesi olacak. Hataları var tabi ki ama adamı son senesinde linç etmeninde anlamı yok açıkçası. Bu yaşananlara bakınca keşke hiç dönmeseydi Ferrari’ye demekten alamıyorum kendimi.

  2. Ferrari kendi hatalarını kimi nin hatalarını öne çıkararak kapatıyor, sezon başından beri sıralamalarda kimi yi hatalı gönderdiler piste, kimi ise hep geriden geldi güzel bir şekilde yükseldi, kimi sıralamalarda hızlı değil mantığı ,bu mantık lotus ile de ortaya atıldı lotus aracıda lastik koruyan bir araçtı ve sıralamalar aynı şekilde oluyordu, madem kimi sıralamalarda yavaş tek tur yerine 2 tur attırırsın olay açığa çıkar ama mesele bu değil, hala 2. pilot muamelesi olmasını istemelerinden, bu kadar hatanın başka sebebi olmaz geçen yarışta vettel inde başına bijon sıkışma hadisesi geldi ama takım onu bekletti bijon u sıktı ve gönderdi, aynı olayda kimi de ise bijon takılmadan yarışa geri döndü ve yarış dışı kaldı
    mesele bu takım kimi yi önemsemiyor kimi de önemsememeye başladı, sonuçlar kötüleşmeye başladı, oysa sezon başı 5.6 yarış güzel yarışlar çıkardı kimi ,mesele şeytan taşlamaksa önce takım kendini taşlasın, her insan hata yapar ,baskı altında ki bir kimi, bir Hamilton bir alonso dan daha iyi dir ,kimi yi merak edenler eski sayfalara baksın ,
    Ferrari bu sezon Mercedes i geçemez kendileri zaten dedi ,Mercedes pilotları 1.lik için savaşır ,Ferrari pilotları 2.lik için savaşır ,sezon başı demiştim Mercedes e yaklaşan takım olursa ,Mercedes Williams takımına destek verir diye dediğim oluyor ,Williams 2.lik için savaşacaktır, kısaca sezon belli seyirci sıkılmasın diye arada heyecan veriyorlar, böyle bir sezonda kimi den istenilen iyi sürüş ise ,ya 3. olacak yada 4. olacak peki 3 . olacaksa vetteli geçmesine izin verilecek mi ? de daha iyi performans deniyor !

    kimi hata yapabilir tamam eleştirilerde oluyor peki takımın hatası nı kim eleştirecek ?

    mesele hata yapmaksa şu uçan cebinden 1.2 saniye çıkaran alonso nun takım seçme hatası en büyük hata fanları gitsin kendi pilotlarına baksın hala 0 puandalar galiba 😀
    sezon sonu kimi gitse ne olacak f1 zevksiz mesele bu hakkinen gitti kimi yi desteklemeye başladım şimdi destekleyecek pilot pek yok olsa da takım yok

  3. Geçen okuduğum haberler yüzünden Marchionne’yi gördükçe gülüyorum. Bunlar FIAT olarak bi gazla Chrysler’i Mercedes’ten aldılar ya, hani ellerinde patladı. Şimdi onu satmaya çalışıyorlarmış ve en son General Motors’un kapısını çalmış. Adamlarla görüşme istemiş ama kabul edilmemiş. Bu kez de açık mektupla CEO’larına ulaşmaya çalışmış.

    Kapıdan satışçı Sergio 😀

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      acaba biz bu ticari ortaklıktan dolayı mı bunlara sürekli destur veriyoruz yada onlar sürekli bizi pohpohluyor 😀

      1. Ne ortaklığı ya. Adamlar satın aldılar bitti işte. DaimlerChrysler olan şirket Daimler oldu, FIAT ise FiatChrysler oldu. Mercedes ile hiçbir bağlantıları kalmadı. Onlarla bağlantısı olan Renault var.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ben de Hulkenberg den yanayım. İki Alman ile disiplin ve başarı gelebilir. Hulkenberg aracına göre iyi sonuçlar alıyor. Üstelik Bottasın bir numarasını ben görmedim. Massa bu sezon gayet güzel başa çıkıyor onunla. Kimi den daha mı hızlı bana göre kesinlikle hayır. Yerini ancak Hulk ile doldurabiliriz. Tabi gitmesi söz konusu olursa.

    1. Bottas’tan umutluydum ama o da diğer Finnler gibi çıktı. İstikrarlı, ama yavaş.

      Hülkenberg bence iyi. Çok iyi. Sizin Vettel’e sıkıntı çıkarmasın? 😀

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        çıkarsın da böyle sorunlar yaşamasından iyidir.en azından vettel sorun yaşadığında arkasından gelip ipi göğüsler 🙂

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          biliyorum kardeşim bunları zaten.ortaklıktan kastım ticari ilişki,espiri yani

  5. VİL olayı özetlemiş. RAİ gitsin diyorsunuz da gelecek adam (muhtemel HUL yahut BOT) Kimi’den iyi mi?

    1. İkiside gelemez bence. 1 sene daha beklenip Verstapen in performansına göre onunla anlaşılabilir. Şu an için gayet iyi iş çıkarıyor.

      1. VES gibi hem kendisi hem ruhu ergen birisi gelirse ben Ferrari’yi bırakırım 🙂 🙂 VES şişirilmiş bir pilot. Para ile şişiriliyor. Önce ahlak öğrensin.

      2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Vers ?? 😀 😀 😀

  6. Villeneuve’den beklenmedik açıklama.

    1. Aynen şok oldum.

  7. Kimi spa da geri dönecektir.

  8. Hulku getirin bari kimi gidecekse bottasın önce massa yı adam akıllı alt etmesi gerek. Bence massa ile aralarında fark yok. Aslında Ricardo yu getirmek lazım rövanş olur vettel için ozaman sağlıklı bir değerlendirme yaparız

  9. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Tifosilerin sabrı kalmadı, çıldıracağız.

    Ya şu otomobili mercedes seviyesine çıkarın ya da defolun gidin

    Tutturmuşsunuz papağan gibi kiminin geleceği şuanda daha önemli sorunlar var

    1. Hoaydaaaaaa

    2. Zorla titan yok den defol git.yada mercedesi destekle be haci

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Bu gazetecilerin başka işi gücü yok dakka başı raikoneni soruyorlar anlamış değilim.Bottas felan hikaye rai takımda kalmalı.Kalmassa hulkenberg gelir kesin.

    1. RAİ’de sevmiyor onları zaten 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir