Raikkonen – Alonso Kazası Daha Yakın Görüntü

Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso’nun 2015 Avusturya GP ilk turda geçirdikleri kazaya dair daha yakın bir görüntü internete düştü.


Yorumlar

“Raikkonen – Alonso Kazası Daha Yakın Görüntü” için 75 yanıt

  1. öyle yada böyle koskoca f1 içinde sadece 2 pilot çekişmesi var fanları v.s tarafından bu adamlar keşke rekabet içinde olsaydı Hamilton Rosberg Vettel hiç zevk vermiyor bu adamlar geride bir kazaya karışıyor ortalık birbirine giriyor 😀 keşke Alonso Kimi devam etse uzun yıllar 😀

    1. Benim sana aşağıda Yazdığım cevap silinmiş. Ne kadar ilginç bir site yönetimi var. Hakaret yok küfür yok ama yorum Kaldırılıyor. Oysa bu sitede ıgnasyo diye biri var be sırf bazı kendini bilmezlerse haddini bildiriyormuş gibi görünen ve insanlarla alay etmekten başka bir işe yaramayan Yorumları tutuluyor. Sonra bazı Alonsocular da adminler taraf tutuyor deyince herkes itiraz ediyor. Neyse ne diyelim demek ki bu sitede ya Alonsocular ile alay edicen ya da kimici olacaksın ki tüm yorumların yayınlansın.

      1. Fanboyların yeni goygoyu “benim güzide yorumlarım niye siliniyor yea”

        Geçeceksin canım bunları, silinecek bişey yazarsan silinir, ama sen istedin diye benimkiler silinecek diye bişey yok, uygunsuzsa benimkiler de siliniyor, ama ben hiç ağlamadım benimkiler silindi diye…

        Anladın yea?

      2. Yazdiginiz “trol” ifadesinin ardindan sizinkiyle birlikte kimlerin kac tane yorumunun kaldirildigini biliyor musunuz?

        1. Bilgilendirme için teşekkür ederim Abdullah Çelik. Demek ki benimde ignasyo gibi yorum türünü tercih etmem gerekiyor 🙂

  2. Alonso, Raikonen in lasiğine aracın bir parçası ile temas etmiş olsa havada kopan bir parçanın görüntüsü olması lazım.Lastik lastiğe temas etse orada adam akıllı bir duman çıkması lazım.Şimdi bu duruma göre hangisi görebildiniz ki buraya aleni olarak yazıyorsunuz. Alonso Raikonen e bırakın çarpmak dokundaydı Arrivebane kıyametleri koparmışdı.Adamın aklından geçirdiklerini dahi medyanın önünde kendisi yutdu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz???

    Açıklamaları okumadan buraya nasıl yazarsınız??? ALonso nun açıklamasına bakın… Alonso; aracın orada 4-5 vitesde hiçbir temas olmadan o şekilde kontrolden çıkmasının ilginç olduğunu söylediğini okumadan buraya neden yazarsınız. Alonso ,Raikonen e dokunmuş olsa kazayı inceleyen FIA sonda yarışan ALonso ya ceza vermekde gecikmezdi… Alonso nun parçalanan aracı yeni güncellemelere sahipdi ve hem tarışda hemde testlerde kullanılacakdı.Bu kadat kayıp McLaren e verilmişken Raikonen e neden bir ceza verilmedi??? Ferrari mi Raikonen mi korundu??? Arkadaki çarpışan araçlar niteliğindeki pilotlara dahi abuk sabuk cezaların çıktığını hatırladığımızda bu yorumu yapmak mantıksız olmasa gerek.

    1. Ne oldu gerçekler karşısında aciz durumamı düştün, burada Kimi’ye haksizca yapılan eleştirilerin hepsini yiyeceksiniz, ön yargılarınızla sizi dövüştüreceğim biraz bekleyin, bu kazanın sebebi er geç ortaya en açık bir şekilde çıkacak.Alonso’nun da nasıl bir karakteri olduğunu cümle alem tekrar görecek.

      Bu site de en çok küfür hakaret edilen kişi benimdir,Buna rağmen çıkıpta birgün yöneticileri suçlamadim, böyle ucuz seylere gerek yok,

      Sen ise hafta da bir gelip artist artist benim nikimi silin, yöneticiler kötü yöneticiler pis diyen bir üye bile değilsin.Kalite yi düşürenin sen olduğu çok açık, bir kere olsun sözünü tutup siteyi kendi söylediğin gibi terk edebilirsin!!

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Benim nicki mi silin mi ıhahahaha

      2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Fuatavni_f’yi fazla takip etmenin zararları. Hangi ön yargılarımızla dövüştericeksin bizi ? Haksızca yaptığımız eleştirilerin hepsini de yemeye hazırız. Argümanlarını ve görüşlerini merakla bekliyoruz. 😀 He, eğer o kazayla ilgili bir şeyler ortaya çıkarsa, bu büyük ihtimal sizin aleyhinize olur. Benden söylemesi. 🙂

      3. Sen ne zaman evsaflı oldun ki kalite sahibi olabilesin yada olduğun yere kalite katabilesin! Üyeliğimi sildirdiğim açıkdır ve senin gibiler yüzünden bunu yaptığımı herkes bilir. Haberlerse … bu sitenin heberleri izlediği yerlerden birebir izliyorum yani bu siteye bağlı kalmak zorunda değilim ama şurası çok önemli; ben sizin gibi daha dün F1 i izlemeye başlamadım.1988 yılında F1 i takip etmenin zorluklarını oldukça iyi bilirim ve ondan dolayı yerli bir haber sitesinin önemini sizden daha iyi biliyorum. Çok ilgilenmesem dahi yerli sitelere girerek giriş sayılarınıı yükseltmek isterim. Tenkitimi üye olmayarak yineliyorum ama bu sitenin hakkını yiyeceğim anlamına gelmez.

        Senin gibi birisini rahatlatma adına iki tane yorumumu silen buradaki bir admin dir ve onun içinde yeterince yazdım. Benim siteye yazmamla ilgili bir kinayede bulunmak istiyorsan… ben sadece Alonso haberlerine yazıyorum. Sizin gibiler hiçbir haberde hatta kendi taraftarı olduğunuz pilotların haberinde adamyerine konulmuyorken şurada hakaretlerimizin içinde kendinize adamlık seçebiliyorsunuz.

        Sizin şu taraftarı olduğunuz pilotların haberlerinin altına yazmadan bize ait değerlerin altında yazmanıza devam edin bizlerde sizi ötelemeye devam edelim . Admin de bizim yazılarımızı silmeye devam etsin. Ben yazmayacağım demedim… üyeliğimi sildirerek tenkit ediyorum dedim. Kalitesizliğiniz yanında kapasitesiz olmakla birlikte birde yalancısınız. Provokatör olmak kime ne kazandıracaksa… bak bakalım taraftarı olduğum pilotun haberi dışında bir yazım varmı? Belki adam olursunuz da sizde benzer bir yaklaşıma sahip olabilirsiniz. Bakın o zaman kaliteye yaklaşabilirsiniz…

      4. kimiye yapılan haksız eleştiriymiş..alonsonun karakteriymiş bla bla bla..alonso araçtan inince karakterini herkes gördü merak etme sen..he ayrıca gecen sene alonsonun kimi yi nasıl ezdiğini bütün dünya gördü..bu aralar tv de bir reklam dönüyor o reklam çıkınca aklıma kimi geliyor.reklamı çoğu arkadaş görmüştür..KİMİ bitmiş KİMİ bitmiş KİMİ bitmiş KİMİ bitmiş..hahahahahaha bayılıyorum bu reklama….

  3. zekeri sayin avatarı

    Alonso bu goruntulere gore Raiye temas etmis olabilir.Rai hissetmemis veya Alonso da farketmemis olabilir.Ancak surasi kesin ki Raikonenin araci kontrol etmesine mani olan bir pilotoj harici etki var.Belki motor belki temas.Tam duzluge cikmisken ustelik ilk kontralarla Rai araci toplamisken aracin dagilmasi hic normal degil bu iste rainin kullanici harasi olmadigi acik.

    1. Yorumunuza Trolsüz bir şekilde La havle Vela Kuvvete diyorum. Rai Melake… O hata yapmaz. Rai zaten Her geri kalışında araç yüzünde sıkıntı çekti. Rainin baseni olmaz. Rai fazla yakışıklı, Rai aslında uzaylıymış. Rai Messiden daha iyi top oynuyıor haberiniz var mı … Rai Ay a ilk ayan basan insanmış,,, Rai olmasa o meşhur kuyruklu yıldız dünyaya çarpacakmış. Almanya İkinci dünya savaşında yenilmiş nedeni rai nin henüz doğmaması olarak açılandı… Uzatırım ayıp olur. El insaf diyorum başkada bişey demiyorum. göz var nizam var. Ferrarinin kendi açıklamaları var.

  4. zekeri sayin avatarı

    Degerli arkadaslar.Sitemizde yorum yazarken olabildigine turkce kelimelerle yazarsak daha guzel olacagini dusunuyorum.ozellikle son zamanda bir”TRol” furyasi almis basini gidiyor.Nedir ne amacla bu kelimeyi guzel dilimize sokmaya ihtiyac duyuyoruzki!

  5. Erendost sana aynen katiliyorum en basindan temas sonucu oldugu belli idi kimi nin onboard kamerasindan acik sekilde gorunuyodu alonso dupeduz yalan soyluyo arada mesafe vardi falan kimi kontrolu kaybettigi icin oldu kaza demesi zaten alonsonun kameralar karsisinda pismis kelle gibi siritmasi hic hosuma gitmedi yarisi noktalanmis ama adam siritiyo Kimi Raikkonen Space sayfasinda 9 sn lik videoda acik sekilde alonun vurdugu gorunuyo herkes videoyu dikkatli bi sekilde izlesin lutfen kimi torku kontrol edemiyo diyenler o zaman ne diyecek acaba artik gercekleri gorelim bi zahmet yorumlari merakla bekliyorum

  6. https://youtu.be/sf3QBaq06ec

    Bu Alonso Kimi’ye arkadan dokunmadiysa, sonra da yalan söylemediyse ben birsey bilmiyorum.O el sıkma olayını da suçluluğun verdiği psikoloji ile yapıyor.
    Vidyodan körler haricindeki herkes arkadan Alonso’nun dokunduğunu görür ki Alonso 5 6 metre arkada olduğunu söyledi ancak o kadar fark yok hemen dibinde.

    1. Bu videodan sonra da, Scuderia patronu Arrivebene’in Kimi’ye karşı gösterdiği alçakça olan tavrından dolayı teşekkür ediyorum.

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Benim anlamadığım alonso neden yalan atsın

        1. Kardeşim Alonso’dan büyük yalancimi var.

          2010 Hockenhaimda Massa yi önümden çekin diyen, yarış sonunda bu olaydan haberim yok diyen bir yalancıdir Alonso, bakmayın şimdi rekabet içinde değil kafa olarak çok rahat, ancak onun için kötü günler yakın.

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Doğrudur,gelişseler bile bu kurallar dahilin de anca ferrari ile rekabet eder.Nice 2.liklere devam eder.Ama temennim mercedes ile rekabetçi bi araçta olması ve keyifle izlicem şampiyonluğu kaybedişini onların bize yaptığı gibi…

          2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
            Alonso.ElNano #València2012

            Alonso niye yalan söylesin ? Bugün Alonso, gridde en çok ağırlığı bulunan pilot. Bir Allah’ın kuluda çıkıp Alonso’nun pist üstü performansına laf edemez. Alonso, uzun zamandan bu yana gridin en hatasız yarışan pilotlarının başında geliyor. Bu Alonso’nun hata yapmıyacağı anlamına mı gelir ? Hayır. Burada kanadı temas edip, Raikkonen’in arka tarafı kaybetmesinede sebep olmuş olabilir. Bu motorsporlarının doğasında var. Kazalar, temaslar illa yaşanacaktır ama senin böyle triplere girmen, insanları yalancılıkla suçlaman gerçekten tuhaf. Değişik bi’ ruh haline girmişsin. Kazanın üzerinden 4 gün geçmiş ama sen hala bu olayı konuşuyorsun. Fan kitlesi olarak haliniz gerçekten tuhaf.

            1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              puhahaha en ağırlı olan pilotmus sen git bunu çocuklara yedir.

              1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
                Alonso.ElNano #València2012

                Yüzsüzlükte çığır açmaya devam ediyorsun. 😀 Böyle devam.

              2. Alonso taraftarı değilim geçmişte de Alonso’yu sevmediğim yıllar oldu.Yavuzun Alonso için en ağır pilot deyimi çok dogru.Ha şimdiki F1 fanları bunu bilmezler orası da dogru.

              3. acaba neden alonsonun garajının önünde vettelin-raikkonenin garajından daha çok kameraman oluyor madem araba yavaş kimi çekiyor bu adamlar neden force indianın garajı yada sauberin garajı gösterilmiyor?içerdeki adam değerli çünkü her takım patronunun takımında yarıştırmak istediği 2 pilottan biri

              4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Arkadaşım padokta kimse kimsenin ağırlığına bakmaz kimsenin umrunda da olmaz bırakın boş hesapları 🙂

              5. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Ayrıca didem sen bunu neden bağlıyorsun ki yeni F1 fanboyları muhabbetine ben bunu eskiden bilgim olup olmadığına göre değil şuanki zamana göre konuşuyorum.Gridde kimse kimseyi takmaz vestappenin hiç bir pilotu takamadığı gibi.

            2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
              [VET^01] #ForzaFERRARİ

              Yüzsüzlük diyorsun kendin bizim konuşmalarımıza yorum atıyorsun.Benim olduğum yere yorum atma ben de sana yazmayım bu kadar basit öyle artistlikten hareketlere gerek yok ayrıca ortada yüzsüzlük bir konu yok tamamen kafandan uydurma şaban seni

              1. Çünkü bazı yeni F1 fanları Alonso’ya olan nefretlerinden dolayı adamın pilotajını kalitesini göremiyorlar.

                Verstappenin saygısızlıgı kendine.şuan gridde bulunan tüm pilotlar Vers hariç hepsi birbirine saygı duyuyodur duymakta zorundalar.Durum bahsettiğin gibi olsaydı eger Lewis ile Massa şuan kanlı bıçaklıydı + Alonso’yla Lewis’de.

              2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
                [VET^01] #ForzaFERRARİ

                Didem her pilot bir birine sadece kameralar önün de saygı duyuyor.(Örnek webber vettel)Küçük istisnalar dışında.Ama bu istisnalar da bunların için de ne alonso ne hamilton ne vettel ne raikonen var.Verstappenin pilotlara saygısızlığı kameralar önün de.Bunun bir de arka çekimi var diğer pilotlar açısından.Zamanla alakalı herkes parasının yaşantısının derdine bakar.Diğer türlü olsaydı bütün formula 1 pilotları şuan FIA da isyan ediyordu.

    2. Adam niye yarışını hiç etsin ? Babanızı savunmazsınız Kimi denen adamı savunduğunuz kadar he. Kimi yanınızdan geçse suratınıza bakmaz adamın egosu dağlar kadar.

  7. tam seçemedim ama kiminin arkasında giden alonso haricinde bir araba daha var.onun temasıda olabilir mi.fom malı yine gıt çekmiş en azından alonsonun yada kimi nin arkasında giden arabadan yakın çekim koyabilirmiş ama koymamış niye mal da ondan.her türlü spekülasyona açık bırakmış.oysa burası f1 kameraların kaçamayacağı bir nokta kesinlikle yok.her yerde dedektörler ve her yerde kameralar var.değişik açıları izlememiz lazım ama fom;yani gıt ;

    1. yani kimi nin sağ arka lastiğine tıklayan ve sonrasında soluna doğru kontra vermesine neden olan solundada alonso vardı ; bir kırmızı beyaz araba seçilmiyor net olarak.

    2. zekeri sayin avatarı

      Evet orada bir redbul var galiba.onun pozisyonu da en az Alonso kadar ilginc .

  8. cgdsny_Ferr avatarı

    Hacılar GÖRÜNÜŞE GÖRE Raiki viraj çıkışından kazaya kadar aynı vitesle gidiyor. 0,25x hızla izlerseniz, viraj çıkışında full gazda kontra yapıyor gaz kesiyor, sağa doğru yer değiştiriyor ardından bir kaç kontra daha yaşıyor ve son kontrada kaybediyor. Kaldı ki alonso’nun sığabileceği yer yok çok çok raiki’ye tepmiş olabilir: zaten kimse tepti çarptı demiyor. Suçlu raikinin motoru işte, ferrari.

    1. aynı viteste gitmiyor,vites arttırıyor fakat start modunda kaldığı için torku fazla geliyor kontraya sebep oluyor neden burada olduda 1. virajda olmadı diye sorarsanda araç yavaşlamadığı için torkun pek etkisi kalmıyor yavaş olan ilk viraj 2. olduğu için burada patlak veriyor gereksiz yere uzattılar suçu kabullenmek istemiyor malum pilot fanları

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        bir kaç kez izledim farklı yarışlarda (çin gp) izledim vites değişimi göremedim: vites değiştirdiği zaman direksiyondaki bütün ışıklar sönüp devir artınca tekrar yanmaya başlıyor ama kazadan önce sürekli gaz kesiyor. Belki bu gaz kesmeler vites değişiyormuş gibi gelmiş olabilir. 🙂 saygılar.

  9. bu olay
    ya temas ufak ( yanal temas )
    ya aşırı yakın olan alonso nun aracının ön kanadının yana fırlattığı hava akımından yanal itme gücüyle çekilen patinaj
    ya da kimi nin hatası
    kanımca daha önceki sezonlarda alonso nun kırılan ön kanadı hatırlarsınız webber çok yakın geçince kanat tamamen kırılıp aracın altına girmişti Malezya galiba aynı olay gibi yanal rüzgar birden aracı yanlatmış bunlar olağan durum yalnız ama alonso nun olduğu her yerde şüphe gerekir kaldı ki gidip kimi ye geçmiş olsun demesi bir halt yaptığının işareti yoksa alonso düşman saydığı rakip pilotlara özellikle kimi ye geçmiş olsuna gitmezdi bu olay öyle basit bir pilot hatası değil sebepleri var irdelense illaki ortaya çıkar hemen kimi ye laf atanlar gene gene yutkunurlar ::::D

    1. adam üstüne çıkmış 2012 spada aynı şeyi yaşamış orada santimler daha yakın olsa boynu kırılır ölürdü o çok sevdiğiniz pilotunuz insanlıkta görmemişsiniz ki kime anlatıyoruz

  10. Sarsılan arabaya Alonso arkadan gümletiyor. Fakat bu suçlu olduğunu göstermiyor zira yavaşlaması mümkün değil. Kimi’yi de suçlayamazsınız çünkü Alonso dokunmasa aracı toparlar. Bu sebeple ceza çıkmamıştır.

    Konu kilit.

  11. Kimi Alonso dokunmadı diyor.
    Ferrarinin başkanı Alonso dokunmadı diyor.
    Alonso ben temas etmedim diyor.

    Trf1 kullanıcısı diyor ki Alonso dokundu ben gördüm. Ne göz varmış be 🙂

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      onların işine öyle geliyor her sey ortaya cıktı kabullenmek istemiyorlar 🙂

      sen bak Allahtan ALONSO Kimi baltalamak için masus yaptı dmesinler 🙂

  12. Bu haber yorumlarından sonra kesin olarak şunu söyleyebilirm ki Raikkonen taraftarları oldukça fanatik ve gerçeği görmemekte ısrarlı
    Raikkonen’nin kendisi Ferrari başkanı…ve dünyanın geri kalanı Raikkonenin kendi hiç bir yardım almadan 🙂 aracın kontrolünü kaybettiğini(son haberler start sçeneğini devreden çıkarmayı unuttuğu yönünde) kabul ediyor ama raikkonen fanları kabul etmiyor

  13. Görüntünun ilk başına bakın Alonso Kimi ye durtüyor kendi arabasının onu hafif sarsılıyor, Kimi’nin araçta tam da vurduğu istikamete doğru kopuyor

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      Adam haklı beyler; görmüş ve tespit etmiş, alkışlayın… Çekemiyorsanız çekilin kenarda durun!

  14. Murat AYDIN avatarı

    Bence Alonso arkadan çarpıp tekerini patlattı ama hiç konuşmuyor süt dökmüş kedi gibi. Kimi’yi bile suçlamıyor. Yoksa Alonso böyle bir durumda parmağı olmasa çoktan velveleye vermişti ortalığı.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Kenddi patronunuz dedi be arkadasım Alonsonun temas etmediğini sen ne diyon hala hayal alemindesiniz…

    2. tabi tabi kanada da rai ye spin atarken alonso dokundu dimi

  15. Alonsonun araç kamerasından görüntüleri neden vermiyorlar ? böyle salaklık olabilir mi yaa o görüntüleri verseler bütün tartışmalar son bulacak ama aptalca hala görüntüleri vermiyorlar …

  16. alonso nun yada dıger arkadan gelenlerin araç üstü görüntülerine bakmadan karar vermek zor bu acıdan.

  17. Alonso’nun araç üstü kamera görüntülerini yayınlasalar da rahatlasak.

  18. Ben de olayı anlamak için Raikkonen’in açıklamasını beklemiştim, o da araç birden tepki verdi deyince muhtemelen lastik veya diferansiyel kaynaklı olduğunu düşünmeye başlamıştım.

    Ancak bu videoda görülüyor ki Alonso spin başlangıcında Raikkonen’in arka lastiğinin tam yanında. Raikkonen’in onboard görüntülerini incelerseniz aracın önce sola döndüğü görülüyor, ilk gördüğümde sol arka lastiğe bir dürtme olmuş olabilir demiştim. Bu video ile birlikte bunun olma olasılığı çok yüksek gibi görünüyor. Videodaki ikinci üçüncü görüntülerde bu görünmüyor, ilk başındaki görüntüde herşeyin başladığı an görünüyor. Benim gibi buna dikkat eden var mı?

    Nerden baksan yarış kazası da, temas sonucu mu, yoksa kendi kendine mi oldu bilmemiz lazım.

    1. bende aynısını düşündüm olay başlangıcı o şekile uygun ama bekleyelim açıklamaları diye yazmadık açıklamalar net olmayınca ortada durum oluştu bu video daha net herkes senin gibi tarafsız yorum yapsa keşke kafalarına kuş pislese bazılarının kimi yaptı diyecek taraftarlar var 😀

  19. Alonso’nun tek hatası yanlış zamanda yanlış yerde olmak. Adamın yarışını da yaktı Kimi.

  20. Arkadaslar videoda da acikca goruluyor alonsonun carpmadigi ayrica olay duzlukte yani viraj cikisinda gerceklesiyor, viraj girisinde olsa rai erken yavaslar alonso arkadan bindirir diyebiliriz ama viraj cikisinda alonso zaten kenarda rai spin atmasa alonso raiye nasil yetissin zaten yani vurmasi icin yetismesi lazim ki mp4-30 f15t ye nasil yetisip te vursun. Olay rainin torku ayarlayamamasi ve sola dogru ucup aloya vurmasindan ibaret.

    1. videoyu tekrar izledim kesin bi sey soylenemz temas var gibi ama dedigim gibi kesin bise soylenemez alonun onboard kamerasindan izlmeedikce

  21. Strong_Union avatarı

    Herşey Alonso nun onboard kamerasında yada daha gerideki bir pilotun kamerasında aydınlanır. Bunun torkla alakası olduğunu sanmıyorum viraj çıkışında olmuyor olay yada kontralarla gelmiyor Rai çoktan vitesi 3-4 atmış araç çoktan 100-150 yi bulmuş düz giderken bir anda oluyor ben Raiyi izlediğimde temas demiştim çünkü bir anda atıyor araç sol lastiğinin patladığını sanmıştım. Viraj çıkışında araç çekişte ufak bir vibrasyonda olduğu için hafif bir teması hissetmemiş olabilir Raikkonen ama Alonso da suçum yok dediğine göre koskoca pilot yalan söyleyecek değil ya tek seçenek o viraja girmeden önce lotustan kurtarmak için sol tekerleri çime kadar çıkarmıştı oradan kalıntılar kaldıysa lastikte yada ıslaklık ondan olabilir. Ne olursa olsun 2 pilot içinde kötü oldu birinin geleceği zora girdi diğerininde gelişimini göremedik.

  22. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    +1

  23. Bence Alonso tarafından orada bir temas olabilir .Patinaja düşme şekli ilginç.Birden yoldan çıkıyor Hızlı bir şekilde.Yüksek hızlarda ki patinaj aracı bu kadar etkilemez.Benim anlamadığım Antrenman da Alonso’nun onboard görüntüleri vardı, neden o görüntüler yok.Araç lastiği patlamış gibi bir reaksiyona giriyor, Dikkat ederseniz Kimi’nin onboard görüntülerinde önündeki araçlar da patinaj da kalıyorlar ancak normal olan şekilde küçük patinajlar olur o hızlar da.

    Bence orada Alonso’nun bir teması var.

    1. Rai bile alonsonun hatası vardı demiyorda nasıl oldu patinaja dustum diyorda soguk lastikte olunca sen nasıl alonsoyu sucluyorsun ve gecen sene de buna benzer kazası vardı duvara carpmıstı ki

      1. Yarış dışı kaldıktan sonra Kimi’nin sence ne kadar umurunda olur sebebi.Kimi “nasıl olduğunu bilmiyorum araç birden patinaja düştü” diyor, Alonso’nun çarpıp çarpmadığını nereden bilebilir.Alonso da gormemis olabilir çarptığını, çok küçük bir temas o tekeri bıçak gibi kesebilir, düşen basınç ile araç kendini kaybeder burada da oyle oluyor.Tabiki bu benim varsayımım görüntüler çıkana kadar da varsaymaya devam ederiz.

        1. Alonsocu değilim ama alonsonun suçu yok orda tamamen araçtan kaynaklı ha belki daha öncesinde başka biri tarafından temas olup lastiğin havası düşebilir ama oda yol araçlarında olur

        2. he o kadar ekip o kadar sensör var iki izlemeyle anladın demi temas olduğunu pilotun lastik ısıtmaya üşeniyor hala konuşuyorsunuz arsız arsız bi kerede kabul etsin hatasını hala araca atıyor

      2. Tabikiside aloda demiyor ben diyor vurmadı demek nerde o lastik soğukki ısıtmazsan kimi gitti düz inş. zikzak olmdan nereye böyle derken demiyorda patinaja düşerekten o sene geçen ne alaka suçluyorsun tabiki de puanlar gelmesi lazım gelişme görülsün inş. hayırlısı.

  24. Yalnız cidden pistin yeri harika

  25. Kesinlikle Kimi’nin hatası.

    1. ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  26. alonsoya yandan gömmüş denilir onden arkadan kaymıs rai nasıl oluyorsa kontrolu kaybediyor tork fazla geldı mutlaka

    1. wertuy07,

      Daha derin analizler yap daha uzun yaz, abicim sen bu f1 işinden anlıyorsun bak, senden feyz alalım, bizi mahrum etme yorumlarından, teknik olsun pilotlar olsun engin bir deniz gibisin..

      Tabikisi de!

  27. eğer ki Alonso’nun ön kanadı Raikkonen’in sol arka tekerleğini kesmediyse ya da hafif temas olmadıysa bu kaza pilot hatası diyorum.

    1. ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahah

      1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
        Alonso.ElNano #València2012

        Allah insani sorunlu yapmasin.

  28. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Raikkonen degilde baska bir pilot olsaydi, bu kazadan dolayi ceza alabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir