Alguersuari'nin Koltuğuna Yeni Genç Aday: Fiorano Rekortmeni

yazar:

kategori:

Red Bull’un sahibi olduğu takım, Sebastien Buemi ile yeni bir anlaşma yapmış ve açıklamalarında Yeni Zelandalı Brendon Hartley’in, Aralık ayında Jerez’de Toro Rosso ile teste katılacğaını belirtmişti.

Jerez’de Red Bull için sürüş yapan ise Britanya F3’ün yeni şampiyonu Avustralyalı Daniel Ricciardo.

Ancak 3 yarıştan daha az tecrübeye sahip pilotların katılabilecği genç pilotların testinde 19 yaşındaki Mirko Bortolotti, Hartley ve Riciardo’ya eşlik edecek.

Toro Rosso adına teste katılacak olan İtalyan Bortolotti, İtalyan F3 serisini kazanması nedenyle ödül olarak aldığı Ferrari sürüşünde Fiorano’da tur rekorunu kırması ile geçen kış döneminde manşetlerde yerini almıştı.

Bortolotti, bu senenin F1 şampiyonasını 4. sırada tamamladı ve Red Bull ile anlaşması olmasına rağmen 2009’un başlarında Massa’nın koltuğu için aday olarak gösterildi.

Ağustos ayında konuşan Bortolotti: “Aklımdaki şey, Formula 2’de kalan üç ayakta iyi bir iş çıkarmak, bundan sonra geleceğimi düşünmeye başlayacağım”

Ama Alguersuari’nin koltuğu kağıt üzerinde şüphe atında olsa da STR patronu Franz Tost’un açıklamaları Buemi-Alguersuari ikilisinin dğeişmeceğini işaret ediyordu.


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya ben anlamıyorum daha yeni gelen pilotları tam sezon yarıştırmadan değiştiriyorlar. renault ve str böyle yaptılar. genç pilotların gelecek sezon neler yapacaklarını bilemezlerki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir