Mavi Bayrak Kurallarında Değişiklik Reddedildi

yazar:

kategori:

Formula 1’in daha zevkli hale gelmesi için ortaya atılan mavi bayrak (tur bindirme) kuralında değişiklik yapılması önerisi reddedildi.

FIA son haftalarda takım temsilcileri ile 2016 ve sonrasında şovun iyileştirilmesi için kural değişiklikleri için bir araya geldi.

Yakıt ikmali reddedilse de başka alanlarda yapılabilecek iyileşmeler masaya yatırıldı. Bunlardan birisi takımların yarışlarda istedikleri lastiği seçebilmesi, bir diğeri ise mavi bayrak kuralında değişiklik yaparak tur yiyenlere daha fazla mücadele etme şansı tanınmasıydı.

Tur bindirmeler esnasında tur yiyenlerin hemen yol vermesi yerine daha hızlı olan sürücünün hakkıyla geçmesi, böylece heyecanlı anların olması yönünde bir teklif geldi.

FIA, tur bindirmeler esnasında sert bir tutum sergiliyor. Tur yiyen sürücülerin mümkün olan ilk fırsatta geçişe izin vermesi gerekiyor.

FIA’ya yakın bir isim bu konunun bir kez daha gündeme geldiğini ancak belli bir kesimin buna karşı çıktığını söyledi.

Bazı takımlar, tur bindirilen pilotların kendilerine 1 tur ya da daha fazla zorluk çıkarması halinde bunun öndeki mücadeleyi etkileyebileceği nedeniyle buna karşı çıkıyorlar.

Takımlar bu konuda hem fikir olamadıkları için şimdilik bu konu rafa kaldırılmış oldu.

 

 

 


Yorumlar

“Mavi Bayrak Kurallarında Değişiklik Reddedildi” için 10 yanıt

  1. 2005 teki ilk Türkiye Gp’nin yapıldığı yarıştaki Montoya’nın jordan a tur bindirirken yaşadığı temas aklıma geliverdi.o temastan sonra Montoya nın difüzörü kırılıp 2.liği alonso ya hediye etmişti.

  2. Lan adamların önüne teklif gelio 1 günde hemen Hayır diyolar

  3. “mavi bayraklar altında hakkıyla geçme” önerisindeki saçmalığı açıklamak için 5 dakikada 50 tane gerekçe sunabiliriz ama ben farklı bir noktaya dikkat çekmek isterim: şike.
    1. şike tezgahı:
    şöyle ki, macaristan, singapur, monaco vs. gibi dolambaçlı pistlerde manor gibi arkaya gedikli bir takımın pilotunu daha da kötüsü komple takımı ayartırsın. tur yiyeceği esnada ayartanın rakibi olan pilotu uğraştırdıkça uğraştırır, ayartana gel geç yapar, bildiğin yarışın kaderi değişir. canlandırın kafanızda lütfen, şimdi bile tur bindiren araç arkada bir kaç ondalık kaybedince çılgına dönüyoruz, çok şeyi değiştirir bu olay.
    2. şike tezgahı:
    namı diğer kendi göbeğini kendi kesme dümeni de diyebiliriz. takım, iddialı pilotunun rakibinin önünde yarış tamamlayabilmesi için normalde kazanamayacağı bir yarış bile olsa 2. pilotunu devreye sokar. sıralamada geri kalır, parc-ferme kurallarını ihlal edip pitten başlar, pitte zaman kaybettirir vs. bir şekilde tur yiyecek hale getirir. arkada 2 aslan çarpışırken konu mankeni takım arkadaşına yolu açar, diğerini dolandırdıkça dolandırır. vallahi adama şampiyonluk bile kaybettirir cinsten bir durum çıkar ortaya.

    varyeteler ve ihtimaller çeşitlendirilebilir.
    kısaca: hangi beyinden çıkmış bir fikirse derhal oraya dönmeli kanaatimce.
    illa bir düznleme getirilecekse daha mantıklı yollar aranmalıdır f1’in selameti açısından.

  4. 2. turu yiyen diskalifiye olmalı. Ötesi saçma.

    1. Bence ilk turu yiyen yarisi birakmali.

  5. İsabet olmuş. Çok saçma bir fikir.

  6. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Tur bindirmeler esnasında tur yiyenlerin hemen yol vermesi yerine daha hızlı olan sürücünün hakkıyla geçmesi, böylece heyecanlı anların olması yönünde bir teklif geldi.

    Bu oneriyi hangi gerizekali ortaya atti gercekten cok merak ediyorum. Tur bindirilecek arac tur bindirecek aracla mucadele edebilecek kadar guclu olsa, o aracin arka tarafta isi ne ? Diyelim ki bu kural hayata gecti, Monako’da bi’ Mercedes’i 1 tur arkasinda olan Manor’u gecmeklemi ugrastiracaksin ? Seyirciler Mercedes’lerin Manor’u gecmesinden cok mu zevk alacak ?

    1. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
      Alonso.ElNano #València2012

      http://youtu.be/mFr9P3mdcKo

      Ayrica, tur yiyen ve daha hizli olan pilot turunu geride alir, paşalar gibi farkinida açar.

    2. öyle değil açıkçası. tur yiyen araçlar sadece Manor araçları değil. Şu anda çok bariz bir şekilde tur bindiren araca gel geç deniyor.

      Ben bu konuda değişiklik olmasını destekliyorum. Bu kadar kolay olmamalı. Adamlar önde ikili mücadele ediyorlar ama arkadan tur bindirme geliyor diye her şeyi bırakıyorlar. Ya da öyle bir mücadele olmasa bile tur bindirmeler de öndeki durumu kolaylaştırmasa geçişler o kadar da kolay olmaz. evet tur bindirenin hakkı yenebilir ancak yine de buna müsade edilmeli diye düşünüyorum.

      1. Adam tur yemiş zaten neyine kapışacak daha? Bu nasıl bir mantık? Ortada pozisyon savaşı yokken kapışma kadar saçma bir şey yok. Düşünsene sen galibiyete gidiyorsun pistteki en yavaş adamlardan birini geçeyim derken seni biçiyor. Düğünlerde çocukları pistten alalım derler ya, aynen öyle bu durum da. Yukarıda değilsen millete ayak bağı olmayacaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir