Massa: "Alonso, Ferrari'de Önce Mevki Kazanmalı"

yazar:

kategori:

Brezilya’da Joven Pan FM radyosuna konuşan Massa, Fernando Alonso’yu harika bir pilot ve Formula 1’in en iyilerinden olarak görüyor ama ikinci adam olmaktan endişe etmiyor.

Massa: “Ferrari’ye kim gelirse gelsin daima çok güçlü bir pilot olacaktır. Çünkü (Ferrrari), her zaman en iyilerine sahiptir.”

2006 senesinde Maranello kökenli ünlü takımda yarış pilotu olmasından bu yana Massa, üst düzey pilotlar Michael Schumacher ve Kimi Raikkonen ile takım arkadaşı oldu.

Massa: “(2010’da) her zaman ne yapıyorsam onu yapacağım: kazanmaya çalışacağım”

“Bir takım içindeki çalışma her zaman müşterektir. Schumacher, Ferrari’de büyük bir etki yarattı. Çünkü bunu kazandı. Geldi, çalışıp rekabetçi bir takım yarattı.” 

“Bu konumu elde etmek için sıkı çalışmalı ve sonuçlar elde etmelisiniz.”


Yorumlar

  1. Osman ERENER avatarı

    bu işin mantığı yokki kim sezonu önde bitirdiyse ilk arabaya oturur…

  2. e tamamda massa zaten Ferrari'deydi, bence seneye 7 numara massa'ya 8 numara alonso'ya verilmesi daha mantıklı, bir sonraki sene puanlara göre değişir yerler

  3. Osman ERENER avatarı

    arkadaşlar burada hepimiz f1 i çok yakından takip ediyoruz ve bazı şeyleri fark edebiliyoruz.sürüş stillerini,psikolojik yapılarını neredeyse pilotlar kadar biliyoruz.Bence Massa-Alonso ikilisinde 2 Dünya Şampiyonluğuyla Alonso öndedir.Zamanında Schumiyi bile mağlup etmiş bir pilot tabiki 1. pilot olur…peki anlaşamazlarsa,,,bu sefer giden Massa olur…

  4. Osman ERENER avatarı

    arkadaşlar burada hepimiz f1 i çok yakından takip ediyoruz ve bazı şeyleri fark edebiliyoruz.sürüş stillerini,psikolojik yapılarını neredeyse pilotlar kadar biliyoruz.Bence Massa-Alonso ikilisinde 2 Dünya Şampiyonluğuyla Alonso öndedir.Zamanında Schumiyi bile mağlup etmiş bir pilot tabiki 1. pilot olur…peki anlaşamazlarsa,,,bu sefer giden Massa olur…

  5. @umut esen; once at gozlugunu cikar arkadasim. daha fazla puan alan pilotun 1. pilot olacagini burada bilmeyen yok sanirim.

    ancak takim icindeki politika boyle islemiyor. bunu goremeyecek kadar kor olamazsin heralde.

    iyi o zaman, jaime de 1. pilot olarak geldi toro rosso'ya, nasil olsa su kamerasi kirmizi dimi? duz mantikla dusunmeyelim, lutfen. taraftarlik, fanatiklik yapip kor olmayalim, biraz gercekleri gorelim. dik kafalilik yapmayalim.

  6. tarık göbel avatarı
    tarık göbel

    bence alo ve mas kıyasıya kapısıcak ve ıkısı ıcınde zor olacak bence alo bırazdaha ıyı ama ben seyır acısından kımınınde mclerene gıtmesını ıstıyorum cunku hamla teker tekere kapısıcak massa ve alonso bırbırlerını yerken hamıltonun rahat gıtmesı adıl degıl anunda pacası sıkısması lazım buda kımıyle olur sole dusunun mcleren cok iyi ve hamılton tek basına godıyo bumu iyi yoksa arkasından veya onunde kımıye cekısmesımı mesele brıcello buttuna ayak uydursaydı daha keyıflı olurdu bence kımı kesın mclerına gıtmelı tesekkurler…

  7. Bence Massa gerekli takım arkadaşlığı ve arkadaşına saygı ölçülerine uyarak açıklama yapmış. Aşağıdaki söz oldukça önemli bence.

    "Ferrari'ye kim gelirse gelsin daima çok güçlü bir pilot olacaktır. Çünkü (Ferrrari), her zaman en iyilerine sahiptir."

    "Brezilya'da Joven Pan FM radyosuna konuşan Massa, Fernando Alonso'yu harika bir pilot ve Formula 1'in en iyilerinden olarak görüyor ama ikinci adam olmaktan endişe etmiyor."

    İşin ilginci yine aynı kişiler "Alonso" ile ilgili bir konu bulunca tekrar başlamışlar eleştirmelere. Ama ne yazık ki unutuyorlar savundukları "Santender tezi"ndeki bir noktayı, kimse size "başarılı olma olasılığınız" yüksek değilse sponsor olmaz veya destek vermez.

  8. elif çivici avatarı

    Çok sakin ve dostça bir takım arkadaşlığı olacak,ama pistte 2007 nurburgring tarzı olayları sıkça görebileceğimizi hissediyorum nedense,iki kanı deli latin pilot,şişede durduğu gibi durmaz misali,kokpitte durduğu gibi olmaz,baay çekişmeli,gürültülü bir birliktelik olacak.Ama kötü anlamda değil elbet Mclaren olaylarından bahsetmiyorum,Herkes birbirine karşı güler yüzlü olacak ama pistte kan gövdeyi götürecek,2 yıldır kendi kabuğuna çekilen Alonso ve kazadan sonra kendini bir kez daha ispatlamaya çalışacak olan Massa,bize keyifli anlar yaşatacak.Ama alonso yu ben çok dezavantajlı görüyüorum,takımda büyük bir beklenti var onun üzerinde ve en ufak hatasında Lauda sından Stewart a hatta sivridilli Webber e kadar herkesin diline sakız olacak,ayrıca da Kimi ile karşılaştıranlar mı ararsın,baya bir baskı olacak,o yüzden Massa yı oldukça da şanslı görüyorum.

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu konu daha çok su kaldırır.Takmayın kafanıza ikiside kıyasıya bir rekabet içinde olacaklar bu bizim için iyi merak etmeyin.Kim öne çıkarsa eminim herkes onu destekleyecektir, Takım olsun Tifosiler olsun…

    Asıl dikensiz Gül bahçesinde yarışan Hamilton bakalım neler yapacak seneye :)) Neden Kimiyi McLaren de istiyorum,, İşte bunun için.Takım içindeki baskıda Hamilton hatalar yapıyor bunu gördük.

  10. massa'nın yeni takım arkadaşı ile ilgili sözleri çok hoş. alonso'nun çok güçlü ve büyük bir pilot olduğunu söylemiş. gayet samimi, cana yakın ve centilmence bir açıklama yapmış. ancak bu sözler, yemeden içmeden massa ve alonso arasında fırtına kopmasını bekleyen bazı üyelerin canını sıkmış olmalı ki felipe'nin sözlerini orasından burasından mıncıklamaya çalışıyorlar. alonso da aynı şekilde gayet dostça açıklamalar yaptı. massa ve alonso arasında fırtına kopmasından medet umanlara, burada ekmek çıkmayacak. iki pilota da seneye başarılar..

  11. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Massa mı daha iyi yoksa Alonso mu daha iyi tartışmasına girmeyeceğim ama 2010 da Massa, Alonsoyu yenerse baya bir popülaritesi artar.Kendisini küçümseyenlere de güzel bir cevap vermiş olur.

  12. Kenan Bilgili avatarı
    Kenan Bilgili

    Ya arkadaşlar bırakın bu muhabbetleri çoğu kişi bos konusuyor burda..Yarışlar başlasın herşeyi görcez ama şu bir gerçek massa yarışmayalı cenesi acılmıs..ayrıca massa shumiyi bazı yarışlarda gecti felan bunlar ne oluyor acaba ? shuminin aklında o yarıslarda ferranin 2.aracı bile yoktu alonsoyla mücadele içindeydiler tüm sezon massanın onun onunde bitirdiği yarıslarda ya shumi yarıs dışı yada sorun yasamasıydı.

  13. katafalk kaya arkadaşım formula 1 de kalsmanda kim daha fazla puan toplarsa o 1.pilot oluyor mesela raikkonen ve alonso aynı takımda olsa raikonen bu sene 2.olsa alonso da 3.olsa otamatikmen
    raikkonen takımın 1.pilotu olur yani

    genel klasmanda ferrari pilotlarına bakarsak alonso bu sene massa dan daha fazla puan aldı yani zaten ferraride 1.pilot FERNANDO ALONSODUR yanlış bilgi verme

  14. ferrari'yi veya herhangi bir pilotunu desteklemiyorum. takim tutmam ama mclaren'e hep sempatim vardir, pilot olarak kimi'yi tutarim 1. olarak. yani objektif yorum yapmaya calisacagim.

    ben ferrari'nin yerinde olsam, bir yanda ust uste 2 defa sampiyon olmus bir pilot varken, sampiyonlugu bir puanla da olsa kaybetmis bir pilotu 1. pilot yapmazdim.

    ama 2007'deki mclaren'nin durumu gibi de olabilir tabi. lewis – alonso olayi gibi. bilemeyiz. sezon ortasina dogru degisiklik yapilabilir belki, 1. – 2. pilotluk konusunda. mantikli olan budur. ancak ferrari duygusal davranirsa her zamanki gibi, bilemem.

    tum bunlarin yaninda, massa'nin aciklamalarinda bir acayiplik goremedim. 2. pilotluktan rahatsiz olmayacagini ancak kendini kanitlamak icin elinden geleni yapacagini soylemis.

    bana kalirsa, kiyaslamak gerekirse; alonso dogal yetenek olarak massa'dan daha ustun, ancak massa buna ragmen caliskanligi ile bunu kapatarak surekli gelisim halinde. secim yapmak gercekten zor.

  15. Alonso için çok konuşuyor diye yorum yapilir ya hep. Ferrari'ye gidecegi aciklandiğindan beri Massa ile ilgili sadece 1 kez açıklama yaptı. Iyi takım arkadaşı olacaklarını dusundugunu soyledi ve takım için iyi birşeyler yapilmasi icin ugrasacagini. Ama Massa'nın Alonso hakkında bu kaçıncı acıklaması. Yeter sus bi işine bak. Ondan iyiyse bile (bana gore mumkun değil tabi )bunu laflarıyla yok ediyor haberi yok… Alonso'ya goz dağı mı verme peşinde anlamadım gitti. Yani yaptığı işe yaramıyor orası kesin. Alonso kendini kaybedip Massa ya saldırıcak onu mu bekliyor.

  16. Massa`da Alonso`da iyi pilotlar, arac kime uyarsa o one cikar. Bir Rai taraftari olarak heyecanla bekliyorum kapismalarini, hem pist uzerinde hem medya da 🙂

  17. görecez kimin ne olduğunu ben asla massayı horsumadım çünkü horsunulacak gibi bir pilot olsa ferrari de 2006 dan buyana yarışamazdı ayrıca massayı horsununlar 2008 szonuna baksınlar 2008 macaristan gp de startda lemise yaptığı atak unutulmaz alonso da iyi bir pilot ama takımın massaya karşı bir ezikliği bir mahcunluğu var gibi sanki 2010 da massa rekabetçi bir araba olursa ben massa diyorum unutmamak gerekliki bu sevimli çocuk 7 di kere dünya şampiyonu olmuş sumi ile takım arkadaşlığı yapmış biri unutmamak gerekliki kimi ile güçlü bir rakiple takım arkadaşlığı yapmış biri ve zaman zaman bunları zorlayıp geçmiş biri diyebiliriz saygılarımla.

  18. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    birde şu massa için manevi evlat, jean todt'un oğlu menejeri olduğu için torpille ferrari'ye geldi bilmem ne denmesi kadar sinir bozucu birşey yok. hakkını vererek yarışmıyormu? onu söyleyin.

  19. Osman ERENER avatarı

    bu sene yakıt yükleri eşitlenecek sıralamalarda net performans ön plana çıkacak Rai-Massa zamanında hep Massa hafif ti.doğal olarak sıralamalarda öndeydi.bu sene alonso karşısında baya bi zorlanacaktır…

  20. son haberlere göre santander can bundy'e de teklif götürmüş:) şaka bi yana, ayıp yahu, Hayır Alonso'ya saygınız yok onu biliyoruz da Ferrari'yi de iyice satılığa çıkardınız onu anlayamıyorum:) Santander para verdi öle oldu santander para verdi öbürü sustu santander para verdi diğer takımlara artık pistte alonso'ya atak yapmayacaklar falana kadar gider bu olaylar… Santander'de ki de ne paraymış be anasını satayım, F1'i satın aldı(!) 🙂

  21. massa diyorki ; sen sampiyonluklar kazanmış iyi bir pilot olabilirsin fakat buraya sponsor desteği ile geldin ,yani zorla kabul ettirildin,öyleyse önce kendini burada kabul ettirmen gerekecek ve ekliyorki burada ben varım o kadar kolay lokma değilim .

  22. merhaba arkadaşlar. aşağıdaki yorumları okuyorum da; massa, alonso, kimi arasında sanki tatsız bir düello varmış gibi (haberle alakasız yorumlar) birbirimizi yemişiz yine. Bu pilotlar herhalde şu pilot benden daha iyidir diye bir söylemde bulunmazlar herhalde. Olaylara pilotlar kadar sakin yaklaşabilsek….

  23. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ya size inanamıyorum tmm alonsoyu sevmiyosunuz. massada ii pilot ama alonsoyla massayı bi tutmayın. alonso 2 senedir önelrde yarışmayı özledi ve artık daha ii massanın soru ncıakrcağını sanmıyorm yeni bir nelson faciası cıkmasında :))) 18_0 sıralamalarda :))) olurmu olur

  24. inci incili ve sınan matıas kusura bakmayın sizi es geçmişim.yazdıklarımdan sizde nasiplenin.ayrıca görecez alonso mu massa mı sezon bi başlasın.tek favorim ferrari ve felipe massa.

  25. Emir Çolak avatarı

    Ya bırakın kim kime laf atıyorsa atsın, 2010'da pist üzerinde görücez herkezi o zaman taraftarlığımızı konuştururuz 🙂

  26. can bundy(spa 2000)bazı şeyleri anlayamadığın gibi bunuda anlayamazsın diye uzun uzun yazdım ismini.ferrari satılık değil.ama mclaren mercedes satılık mı onu bilemem.ayrıca massa çok doğru söylemiş.alonsonun değil michael schumacher o küçümsenen felipe massa kadar bile ferrari seven hayranları olacak mı acaba?bir diğeride acaba alonsonun ferrari kariyeri uzun soluklu olabilecek mi?

  27. "Massa, Fernando Alonso'yu harika bir pilot ve Formula 1'in en iyilerinden olarak görüyor"

    "Ferrari'ye kim gelirse gelsin daima çok güçlü bir pilot olacaktır."

    "Schumacher, Ferrari'de büyük bir etki yarattı. Çünkü bunu kazandı."

    Massa durumu çok güzel bir şekilde özetlemiş. Takım arkadaşına hakkını vermiş, çalışması gerektiğini, kolay lokma olmayacağını belirtmiş. Ama burda bazı arkadaşlar çıkıp "Massa kim yae kabiliyeti yok, doğru düzgün yarış mı kazanmış ki" derse bunun altında 2 şey vardır.

    1- Fanatiklik

    2-Provakasyon

    Başka bir amaçları yok sanırım. Tuttuğunuz pilotu savunacaksanız önce diğer pilotlara saygı göstermeniz gerekir. Saygı gösterin ki size saygı duysunlar.

  28. Ahmet  Keleş avatarı

    yapmamak lazım öyle şeyler 😀

  29. burak bocek avatarı

    yani benim demek istediğim ferrari bizans.italyan mafyası,patronuna dönek beceriksiz lafları,pilotuna sen kimsin ki yetenek mi var sende tarzı laflar.vay ne o güvenmiyormusun falan yani sırf varsa yoksa aşağılama buna karşıyım benisevmeselerde saygı lazım ya.ben veya çoğu ferrari fanı rakibine veya diğer pilotlara böyle atıp tutmuyoruz.aynısnı bekliyoruz çok mu zor.ben mclarene yada alonsoya yada kimiye boyle laflar ne zaman etmişim

  30. Ahmet  Keleş avatarı

    peki o zaman teşekkürler

  31. massa kimiyi cok arıcan aslanın bu alonso agzını bı acarsa yandın sen. :)))

  32. burak bocek avatarı

    hayır ahmet sana demedim hiçbirisini sürekli sataşanlara diyorum o yüzden senle alakası yok

  33. Ahmet  Keleş avatarı

    laflar banaysa ki eksiler onu gösteriyor benim ifadelerimde tahrik edici birşey göremiyorum eğer herşeyden bu kadar alınıyorsanız o sizin probleminiz tabii ama ben kötü birşey demedim gayet normal bir şaka provoke nin ne olduğunu bilmiyorsunuz ya da

  34. burak bocek avatarı

    Siz her Ferrari haberinde yada her Ferrari ile ilgili şahıs,pilot veya başka birisinin yoruma böyle saldırgan,provakötörler gibi,içi feesatlık ve kin tutan yorum yazmak zorundamısınız.Neyi sindiremediniz halen anma çok çekememezliğiniz var yahu.Massa'nın halen yeteneğini sorgulayan var komik gerçekten.2senedir düzenli olarak Kimiye üstünklük kuruyordu.Kimi bile en güçlü takım arkadaşım dedi bu zamana akdar.Artık bıktık ya nedir bu yorumlar ne kadar devam edicek.Zor tutuyorum kendimi hiçbir takım ve pilotlarına bu kadar fazla sallanmıyor.Bunu yazanda da biraz eleştirdiği şahıslar kadar beyin,beceri yada mevki yada kapasite olsa.Massa gayet güzel kounşmuş.F1de işler böyle anlayana davul zurna saz anlamayana çubuk …. az

  35. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bazıları yine ortalığı karıştırmaya çalışıo yorum yazan bazı kişiler…

  36. Ahmet  Keleş avatarı

    önce adam olsun diyor yani 😀

  37. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Massa Burda En Mantıklı Cevap'i Vermiş.."her zaman ne yapıyorsam onu yapacağım:kazanmaya çalışacağım"..Ne Demesini Bekliyordunuz Alonso Ben Varken Bir Numara Olabilir Mi Falan Mi???
    @Ayrica incili"Bu konumu elde etmek için sıkı çalışmalı ve sonuçlar elde etmelisiniz" cümlesi yeterince açık bir sekilde mücadele etme cümlesi..

  38. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    -santander alonso transferi için gerekli parayı verdi.
    -alonsoyu yenebilecek olan rai'nin gönderilmesi için de gerekli parayı verdi.
    -şimdi de massa'yı susturması için gerekli parayı ferrariye verecek anlaşılan.

    aman dikkat 2. ve daha büyük bir finansal krizin uyarıları yapılıyor. olurda bu kriz santanderi vurur. alonso o zaman sadece pilotajı ile başbaşa kalır ki yeni bir Hamilton vakasına şahit olabilir.

  39. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    tamam inci hanım çok özür dileriz 😀

  40. inci incili avatarı

    gazetelerin arşivinden değilde google de 'massa'dan raikkonen'e erken uyarı' diye aratırsan birçok haber sitesinde ve form sayfasında açıklamalarını göre bilirsin. e artık özürlerini bekliyorum.

  41. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    tamam inci anladım ben seni…

  42. Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz) avatarı
    Schumi-Vettel-Ferrari (Emre Yılmaz)

    Felipe niye sürekli konuşuyorsun? Fernando Felipeden daha iyi sürücü ve bunu da kanıtlar. Kimi-Fernando takımı kursalardı en güzeli olurdu da manevi evlat yine takımda kaldı. Bi gönderseler şunu çok iyi olacak. Felipe sürekli konuşma ya.

  43. inci incili avatarı

    nerden bulim ben şimdi sana 3 sene önceki demeçleri. birçok gazete ve televizyonda çıktı. hürriyet ya da milliyet gazetesinde yayınlanığından eminim. gir bu iki gazetenin arşivine bul çok merak ediyorsan.

  44. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    sen o demeçleri bul… ben senden özür dileyecem burda…

  45. inci incili avatarı

    Larien Larien cevap vermeyi hiç sevmiyorum ve kolay kolay cevap vermiyorum ama massa kimi gelirken böyle demeçler verdi. ben bunları okudum ve çok da iyi hatırlıyorum. sen takip etmediysen yapabileceğim bişey yok.

  46. Ertan Akkaş avatarı

    Massa gibi çalışkan bir pilota çoğumuzun laf etmesi bile hata. Ne kadar hırslı olduğunu ve nasıl bir kapasiteye sahip olduğunu 2008'de gördük. Bundan sonra boşuna konuşmak size işini yapmak ona düşer.

  47. efendimayin  avatarı

    Massa kimseden korkmaz schumacherle yarışmış biri üstelik son zamanlarda schumacherin hızına yaklaşmaya başlamıştı. Kimidende iyi olduğunu gösterdi. Alonsoyu da yenecek eminim. Seneye en büyük adaylar lewis-massa-vettel bence.

  48. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    inci ne zaman demiş felipe böyle bir şey kimi geldiğinde???? adamın söylemediği şeyleri de söylemiş gibi yazmayın ya. massa geçen seneye kadar kimse hakkında böyle şeyler konuşmazdı. ta ki 2008 de kapasitesini görüp şampiyonluk yarışını verebileceğini anlayana kadar. doğru massa diğer pilotlar gibi genç yaşta çok parlak anlar yaşamadı. ama bu adamın 2 sezondur gösterdiği gelişimi görmezden gelip de küçümsemelerinize bir mana veremiyorum…

  49. inci incili avatarı

    noldu felipe artık kendine o kadar güvenmiyormusun? kimi gelirken 'birinci koltuk için benimle yarışmalı' diye aslan kesilmiştin. ya da fernanado'ya söyleyemiyormusun?

  50. neyse ben de bir şey diyecem de durduk yere anti kimici ilan ediliyoruz yoksa. doğru altında ferrari varsa ve araç iyiyse kimi koysan kazanır zaten.

  51. fisichella o koltukta kaç yarış oturdu. yarış kazandı da biz mi göremedik acaba?

  52. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    massa sen kım o etkı kımm adamda kabılıyet olacak once benımde altımda ferrarı olsa bende yarıs kazanırım f1 de once bana hangı yarısta kımmlerı gecıp yarıs kazandıgnı goster sonra konus

  53. MagicAlonso avatarı

    şu basın kadar şerefsiz yok öyle soru soruyorlar ki adama yani durduk yere ortalığı karıştırıyorlar.massa gereken cevabı usturuplu şekilde vermiş umarım basının gazına gelip yanlış açıklamalarda bulunmaz ileride tabi aynı şey Alonso içinde geçerli

  54. Massa çok haklı, böyle bir statü ne bir sponsorla ne önceki başarılarla ne de isimle halledilir, o etkiyi yaratmak gerek:) Schumacher etkisi olarak literatüre geçmeli bence bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir