Kaltenborn “Renault, Honda ve Ferrari’nin Gelişimine İzin Verilmeli”

yazar:

kategori:

Sauber’in Takım Patronu Monisha Kaltenborn, Formula 1’in DTM’de olduğu gibi Mercedes’in gerisinde kalan Ferrari, Honda ve Renault’nun motorlarını geliştirerek aradaki farkı kapatmalarına izin vermesi gerektiğini düşünüyor.

Geçen sene DTM’de BMW ve Audi’nin gelişimine izin verilmezken C-Coupe aracı rekabet gerisinde kalan Mercedes’e gelişim hakkı tanınmıştı.

Kaltenborn “Bunu açarsanız herkese açmalısınız. DTM ile kıyaslamak istemiyoruz ancak orada Mercedes’in gelişmesine izin verildi ve onlar o kadar gelişmediler.”

“Bu şekilde bir düşünce ile oyun seviyesini düzenlemeniz lazım çünkü bu avantajlar yıllarca sürecek ve diğerleri yakalayamayacak. Bu yüzden gelecek 2-3 sene bunları görmek istemezsiniz.”

“Gelişimi herkese açarsak Mercedes daha fazla gelişebilir. Bu yüzden onlar da gelişmeye devam edeceklerdir. O kadar büyük avantajları var ki onlar gelişimi durdursa bile diğerlerinin yakalaması 2 sene sürebilir.”

“Bu yüzden bu konuyu ciddi bir şekilde düşünmeliyiz çünkü 2 sene daha taraftarlar bu şekilde yarışları kabul edemez.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Kaltenborn “Renault, Honda ve Ferrari’nin Gelişimine İzin Verilmeli”” için 14 yanıt

  1. Olay Mercedes’lerin baskın olması değil. Salak saçma kuralların olması. Şu an diğer takımlar neden yarışıyor bir fikri olan var mı? Ferrari dahil. Olmayacak işte kardeşim. Geçemeyeceğiz adamları. 😀

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      +1

  2. Uzun yillardir f1 izleyicisiyim inanin bana f1 haftasi çok heyecanlanirdim çekirdeğimi kolamı hazırlardım geçerdim tv nin başına şimdi sıralama turlarını zaten izlemiyorum yarıştada ilk virajı mersolar 1-2 dönerse bütün hevesim gidiyor hatta bir önceki yarışı son 25 turunu izlemedim redbulda baskindı ama alonsoda iyi cevap vermişti 2 sezonu son yarışta kaybetmişti bence bu mercedes bütün F1 tarihinin en baskın aracı heleki rbd den açık ara baskın…

  3. Bu sezonda seyirci oranlarinda ciddi dusus var fakat seneyede mercedes ilk iki yaris sonrasinda baskin olursa izlenme oranlari %50 duser. Sonra bay E ve fia ne yapar bilemem…

    1. Buarada birsey daha ekleyeyim rbr donemide baskindi fakat suanki mercedes ve brawn donemi gibi degildi. Kim ne der bilemem fakat 2000li donemlerde ferrari doneminden bu yana en uc kagitci kurallat ve hilebazliklarin yegane sebebi brawndir. Uc donemdede fiayla kimsenin ruhu duymadan gizli oyle veya boyle anlasarak sadece kendi lehine kurallari koydurmayi basardi ve cok karli cikmistir. Bu surecte baskalarinin yeniliklerini fia baskisiyla kaldirtmayida cok iyi basarmistir. Suanki mercedesin durdurulmaz halininde gizli mimari brawndir.todtla olan yakin iliskisini unutmamak gerekir…

      1. katılıyorum , dahi diyoruz ama bu kadarıda fazla diger mühendisler bos adamlar mı sanki ? Kesinlikle mercedesin kuralları cok daha erken ögrendigi aşikar.

  4. bu konuşma içine ettik bari sıvayalım modunda olmuş ne demek mercedese gelişimi yasakla diğerleri gelişime açık olsun … ?

    ha mercedes fiayla oturup kuralları beraber yazarken siz yattıysanız o da sizin suçunuz hem fiayı en azından o kişileri istifaya zorlayabilirdiniz … ama yapmadınız yada gelişimi tamamen açtırabilirdiniz … şimdi iş işten geçtikten sonra ağlamanın bir faydası yok …

  5. Sauberin Ferrari motoru kullanmasi buyuk bir tesaduf herhalde.
    Gelisim izni herkes icin olmalidir.
    Niye red bull brawn gibi uyduruk takimlarin sampiyonluklarini izlemek zorunda olayim?

  6. Baskılar giderek artırıyor bakalım ne yapacaklar.

  7. Ferrari üstünlüğü redbul üstünlüğü nasıl durdurulduysa oda durdurulur bir şekilde yoksa seyircisiz heyecansız mercedesler turlar durur kendi başlarında pistlerde.
    Aklı varsa diğerlerinede rekabet ortamı yaratmalı yoksa bu şekilde bir sezon dahi çekilecek cazibesi kalmadı helede milletin f1 den soğuması için bir çok sebep varken.

  8. Mercedes zaten sporun içine bir güzel etti. Red Bull dönemi bile bu kadar sıkıcı değildi.

    1. En azından liderlik o kadar kolay değildi. 2.nin kim olduğu belli değildi. Vettel Alonso Webber galibiyet çekişmeleri görüyorduk. Güzeldi be. Şimdi podyumun son basamağı kimin olacak diye bakıyoruz.

      1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        +1

  9. Mercedes Ferrariye motor konusunda izin verecek kadar aklını peynir ekmekle yemedi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir