Avusturya Testleri 1. Gün: Yağmurun Etkili Olduğu Günde Wehrlein Lider

yazar:

kategori:

Mercedes’in yedek pilotu Pascal Wehrlein Formula 1’in ikinci ve son sezon içi testlerinin ilk gününde en hızlı isim olurken Ferrari’de ilk sürüşünü yapan Antonio Fuoco kaza yaptı.

Wehrlein 1:11.005 yaptı ve Force India’dan Esteban Ocon’un 0.187 saniye önünde yer aldı.

Test günü ile birlikte başlayan yağmur takımların piste çıkmasına engel oldu ve Fuoco ile birlikte McLaren’dan Stoffel Vandoorne birer kurulum turu için yağmur lastikleriyle piste çıktılar.

Yağmurun şiddeti artınca kırmızı bayraklar sallandı ve öğleden sonra da şartların iyileşmeyeceği düşünülünce testlerin ertelenmesi görüşülmeye başlandı. Ancak hava açmaya başladı ve testler iki saat uzatılarak devam etti.

Öğle arasından sonra Vandoorne sessizliği bozan isim olurken onu Fuoco ve Toro Rosso’dan Max Verstappen takip etti. Şartlar çabucak gelişti ve pilotlar yağmur lastiklerinden geçiş lastiklerine yöneldiler. Kısa süre sonra ise pist kuru zemin lastikleri için uygun hale geldi.

Test süresince etkileyici zamanlar elde eden Fuoco bitime üç saat kala ilk virajda bir tekerini çime çıkarınca spin attı ve duvara çarparak aracının ön kısmına hasar verdi.

İtalyan pilot 97 tur atarak herkesten fazla süren Verstappen’in arkasında dördüncü bitirdi.

Bitime bir saat kala biraz daha yağmur yağdı. Ocon, Susie Wolff ve Red Bull’dan Pierre Gasly pisttelerdi, ilerleyen dakikalarda pist tekrar kurusa da tur zamanları gelişmedi.

11232898_896732190393649_4435408848727428767_n

 


Yorumlar

“Avusturya Testleri 1. Gün: Yağmurun Etkili Olduğu Günde Wehrlein Lider” için 3 yanıt

  1. Vandoorne 72 tur attı bilgi ekranı hatalı. Mclaren için inanılmaz bir başarı 0 sorun ve 72 tur sanırım tünelin ucunu görmeye başlayacağız yavaştan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir