“Ferrari, Bottas ve Williams’a Teklif Götürdü”

Bild’in haberine göre Ferrari takımı 2016’da takıma katmak için Williams pilotu Valtteri Bottas’a teklif götürdü.

Kimi Raikkonen’in Ferrari’deki geleceği büyük şüphe altında. Raikkonen’in yerine bir çok isim anılıyor ve Bild’e göre Ferrari, Bottas ve takımı Williams’a gelecek sene için bir teklif gönderdi.

Williams’a teklif gönderilmesinin sebebi Williams’ın Bottas’ı bir sene daha takımda bulundurma hakkının olmasıymış.

Pat Symonds “Takımdan ayrılırsa kötü olur. Onun burada çok rahat olduğunu biliyorum ve o takımın önemli bir parçası.” dedi.

Bild’e göre Ferrari, Bottas’ı takıma katmak için Williams’a 4 milyon Euro ödemeye hazır ancak Williams çok daha fazlasını istiyor.

Habere göre Williams Bottas için 15 milyon euro istiyor ancak bu teklif Maurizio Arrivabene tarafından reddedildi.

Aynı haberde Bottas ile anlaşılamaması halinde ikinci seçeneğin Nico Hulkenberg olabileceği ancak Ferrari’nin öncelikle Vettel’in yanında ikinci bir Alman sürücü istemediği söylendi.

 


Yorumlar

““Ferrari, Bottas ve Williams’a Teklif Götürdü”” için 26 yanıt

  1. Kamui Kobayashi geri dönsün , tek geçerim süper renkli bir ferrari olur

  2. F-one-Driver avatarı

    Bence ferrari acele etmemeli ve bottas ın massa yanındaki durumunu sezon sonuna kadar incelemeli, masayı gönderip massayla aşşağı yukarı aynı performansta sezon geçiren ve belkide sezon sonunda massa tarafından mağlup edilecek bir pilotu almak saçma olur.

  3. Lovely_F2008 avatarı

    Ne Bottas’ı ya Perez veya Hulkenberg dururken…

  4. OtonomAktor avatarı

    ben ricciardo nun gelmesini isterim. hem yetenek açısından diğerlerinden daha önde gördüğümden ve iyi bir araç hak ettiğini düşündüğümden hem de geçen senenin rövanşı olur vettel ile bunu izlemek isterim bunun tesadüf olmadığını göstermesini isterim ricciardo nun.

    ama bu büyük ihtimal gerçekleşmez birinci sebep olarak vettel ricciardo yu takım arkadaşı olarak istemeyebilir(kim eşit araçlarla yenildiği adamla tekrar takım arkadaşı olmak ister ki?). ikinci olarak ferrarinin eşit pilot yarıştırmama geleneği; vettelle güzel bir uyum yakalandı bu yüzden (raikkonen in de sayesinde) 1. pilot konumuna geldi vettel takımda ve alman olmasıyla schumacher havası oluştu dolaylı olarak bunun bozulmasını da istemez ferrari.

    olmazsa hulkenberg olsun le mans 24 le kendine güveni geldi daha iyi sürmeye başladı. öncesinde o kadar iyi görmüyordum hulkenbergi mesela geçen sene hulk puan olarak takım arkadaşının önünde bitirse bile f.indiaya tek podyumu getiren kişi hulk değil perez olmuştu. bunu yanı sıra bu sene de perez daha iyi sürüyordu puan olarak da hulk un önündeydi. son 2 yarışta yani kanada ve avusturyada 12 puan topladı hulkenberg ve şu an sıralamada 18-13 takım arkadaşının öne geçti. örneğin monaco aklıma geliyor perez güzel bir sürüşle 7. hulk 11. bitirebilmişti. bu le mans 24 le beraber son yarışta ekstra bir güvenle sürdü sanırım hulk gerçekten iyi yerde bitirdi. yıllardır daha iyi takım hak ettiğini düşünürüm hulk un; bana göre ricciardo olmaz ise eğer hulk olsun. bottas ın massa ayarında bir pilot olduğunu ekstra çok bir şeyini görmediğimi zaten daha önce de söylüyordum. hele 10 küsur milyon euro lar verip böyle bir transfer yapmak iyice saçmalık olur. ferrari patronu olsam, hazır sene sonunda boşa çıkacak 2 pilot ricciardo ve hulk varken ben bottas ı para verip almazdım.

    1. OtonomAktor avatarı

      bende bunun yüzünden ricciardo yu ferrari nin almasına engel olabilir diyorum zaten bu yüzden sorun nedir hayırdır agresif konuşmalar filan?

  5. Ric veya Hulk.
    Bottas 2. webber olur

  6. bottas yanlış hatırlamıyorsam takımdan bu sene 2 milyon alıyor. fer, wil’a 4 m. euro teklif ediyor. wil, fer’den 15 m. istiyor. tam at pazarlığına dönmüş ortalık, bunların yaptığı kadarını cavcav başkan bile yapmadı 🙂

    takımın, çişe gidişini bile haber yapmaya çalışarak kendini rezil etme pahasına şişirdiği bottas, çok genç olmasa da çok tecrübesiz. sürüş konusundan ziyade takım baskısı nedir, el üstünden tutulmadığı bir takımda takım arkadaşıyla rekabet nasıl olur, gerçek bir takım içi çekişmede nasıl davranılır, bunlar bottas’ın hiç tatmadığı şeyler. williams içinde bottas için oluşturulmuş bir sevgi çemberi var, bu da o çemberin ortasında gül gibi yaşayan sevgi kelebeği 🙂 gerçek dünyaya girecek cesareti var mıdır, kendi ayakları üstünde durarak mücadele etmeye hazır mıdır orası da pek belli değil. çünkü burası futbol takımı değil, yarışmak istemeyen birini asla takımda kontrat zoruyla tutamazsın. bu noktada ferrari’den bottas’a gerçekten bir teklif gelmiş ise (ki öyle görünüyor), bottas’ın içinde gerçekten bu cesaret varsa, gerçekten kendi kendine bir şeyler başarabileceğine, bir gün şampiyon olabileceğine inanıyorsa zaten düşünmeden bu teklifi kabul eder, etmelidir gözünü en tepeye dikmiş bir pilot. böyle bir fırsatı geri çevirir mi hiç, boşa giderir mi? gerçekten kendini mücadeleye hazır ve yeterli görüyorsa williams’a “ben gitmek istiyorum” diyemez mi? der de “hayır kardeşim bir yere salmayız, daha karpuz kesecez “mi derler? hem williams, hem bottas çakallık yapıyor bence. halep ordaysa arşın burda. şampiyonluğa gözünü diken, yeterli vasıfa sahip olduğunu düşünen, esas amacı bu olan herhangi bir pilot, ferrari teklifini geri çevirmez. göreceğiz bakalım kimin totosu kaç okkaymış.

    diğer taraftan, williams’ın uzun zamandır bottas şöyle bottas böyle şampiyon kral vs. yalakalıkları ve açıkça millete algı yönetimi yapmaya çalışmalarının temelinde de bu adama olan güvenleri, bahsettikleri gibi “willaims’ın geleceği” olduğu düşüncesi ya da williams’ı yukarı taşıyacak pilot oluşu filan değil; bildiğimiz “kaça kakalarsak kardır” gibi basit bir plan yatıyormuş. öğrenmiş olduk, özellikle ben. çünkü her sıralama/yarışın ardından bir takıma yakışmayacak derecede küçülüp bi tarafını yalama noktasına kadar işi abartmalarına bir anlam veremiyordum. vermiş olduk.

    şahsen ben gitmesini isterim. hem williams maaş verdiği bir çalışanına karşı bu kadar küçülmekten kurtulur, hem diğer aracını ve pilotunun yarışını kendi eliyle sabote etmekten kurtulur, hem başarısı hoş görülmeyen, ayağına çelme takılmak için türlü sabotajlar yapılan, pistte en ufak bir destekten bile yoksun (hatta köstekle boğuşan) tek başına yarışan massa kurtulur, hem de bu çifte standardı gördükçe sinirden kudurmaktan kurtulurum 🙂

    ilaveten, yere göğe sığmaz bottas’ın gerçek dünyada endazesini ölçmüş oluruz. cesareti neymiş, amacı neymiş, takımı eliyle arkadan ittirilmeye alışmış bottas kendi kendine neler yapabiliyormuş görmüş oluruz. keyifli olur.

    evvel zaman içinde, kovalainen de böyle geldiydi mclaren’e, sonunu gördüydük. hatırlatayım dedim.

  7. bottas’ın vasfı massa ile yakın performansa sahip olması. ferrari’nin aradığı pilot, sakin sessiz ve çok nadiren hata yapan bir. 2. pilot aranıyor.

    ricciardo olmaz, tokatlıyor, hulk olmaz iki alman istemiyorlarmış, rai olmaz tork fazla geliyor. sonuç olarak en mantıklı seçenek bottas.

    1. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      tamamen katılıyorum

  8. Hah Alonsocular yok kimi den bi halt olmazcılar erdiler muradlarına yahu kim allah aşkına yarışların tamamını seyrediyor , önceden türkiyede f1 izliyor musun diye sorduğunda herkes o ne lan mal gibi dönüyorlar pistte ne izlicem diyorlardı ki o zman gerçekten rekabet ve heyecan vardı şimdi her yarışı izleyen ben bile artık harbi bıktım yani sporun geleceği tartışılmıyor basında hep aynı mesele kimi nin kontratı ne olcak ebeninki olcak bu basın gazetecilik ülke farketmiyor bizimki kadar olmasa da 2-3 yıl sonra görürsünüz f1 diye bi motorsporu var mı diye, dünyanın elektrikli otomobillere yenilenebilir enerjilere ihtiyacı var da kardeşim ne diye bunu sporu öldürmek için kullanıyorsunuz… ne olursanız olun holigan derecesinde bi şeyi desteklemeyin bunun ne size ne de başkalarına faydası var kimi emekli olsa ne olcak adamda dünyanın parası var istediğini yapacak burda salakça birbirinize laf atıp stres yapmayın boşuna , paylaşmak güzeldir düşünceleri bunu düzgünce eğlenceli şekilde yapın , önceden yorumlara bakardım komik zeka ürünü bi şey var mı diye şimdi anca kavga gürültü size bol rauntlar…

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Şu herifte ne var anlamıyorum .Hulkenbergi alacaksınız alın ya.

  10. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Alonso gelsin alonso

  11. Herkes Hulk demis ama adam iri biri.Iki farkli arac gelistirmeniz bile gerekebilir.Aslinda Ricciardo derim ama Ferrari uzun zamandir iki pilotunu esit olarak yaristirmadi.Yoksa ilginc olurdu gecen yilin tesaduf olup olmadigini gormek.

  12. NesetAydın avatarı

    Hulkenberg’de ne gördünüz de Ferrari’ye istiyorsunuz anlamış değilim..Bottas’ın ondan geri kalan hiç bir özelliği yok hatta daha iyi bir pilot..Haa bana sorarsanız kimi tercih edersin diye ikisinide tercih etmem

    Biraz sürpriz ve gerçekleşmesi kaf dağını ardında bile olsa Rosberg tam Ferrari’nin aradığı 2.pilot..Rosberg’te şampiyon olabilecek azim ve hırsı görmedim(geçen sene)..Senede 2-3 yarış kazanır Vettel’e fazla problem çıkarmaz tam bir 2.adam..Tabi insan Mercedes’i bu durumda hayatta bırakmaz ha bıraktı diyelim bence Ferrari koltuğuna yakışır sorun çıkaracak bir yapısı da yok

  13. şu işi kesinleştirin de kimi de rahat yarışsın bari ha bottas mu hulk mu geçen de söyledim hulk daha iyi bottas dan ayrıca imkan varsa ricciardo da olabilir ama redbull bırakmaz bence grosjean bile bottastan iyi pilot olmadı groyu alın bottas massanın da altında bir pilot … açık ve net …

  14. Ben Williams’ın yerinde olsam satardım. Bottas ortalamanın biraz üstünde bir pilot. Yeri dolmaz bir pilot değil. Hem diğer bütük takımların koltukları dolu olacağı için bütün pilotlar Williams koltuğu için savaşır.

  15. Biran önce açığa kavuşsun şu kontrat olayı da, bari Kimi rahat rahat yarışsin, ortaya çıktı işte Bottasa teklif yapıldığı, birde Kimi’nin elinde gibi açıklama yapılıyor sahtekarca.

    Bizim birsey dediğimiz yok, hikayeden baskı oluşturmaya çalışıyorlar.

    Belki bir yarışa gitme durumum olabilir bu sene, Kimi’nin son senesi, bu pistlerden onun gibi bir pilot daha geçmeyecek..

    1. eğer öyle bir imkanın olursa benden tavsiye spa olmadı monzaya git derim 🙂

  16. Ferrari 2. Pilot arıyor, şampiyonkuk kazanacak pilotu var zaten gelen kişinin 2. Pilotluğu kabullenmesi lazım.

  17. Hulk şampiyon olabilecek bir pilot belkide Ferrari 2 büyük pilotu kontrol etmekten zorlanacağını düşündüğü için Hulk’u 2. plana atmıştır ama Alman olması gibi bir bahane saçma. Bottas yarış kazanabilecek bir pilot ama nedense bana Hulk kadar yetenekli gelmiyor. Ricciardo’dan hala emin değilim. Eskiden Vergne’nin arkasında kaldığı zamanlarda oldu ama o da bana Hulk kadar yetenekli gelmiyor.
    Yani kısaca Hulk’u almayacaksanız diğerlerini almanıza gerek yok çünkü Vergne’yi doğru yönettiğinizde Botttas ve Ric kadar iyi olacağını düşünüyorum.

  18. Bottas’ın ne vasfı var da Ferrari böyle kapısı da yatıyor anlamıyorum ya. Kesinlikle Hülkenberg veya Ricciardo gelmeli Kimi gidecekse.

    1. Aynı fikirdeyim.

    2. 1)HÜLKENBERG
      2)RİCCİARDO
      3)ROSBERG (yani ses getirir güzel olur zaten ferrari mercedes’i seneye yakalıyacak)

  19. Bonservis olayı Formula 1 e de mi gelecekti be 😀

  20. şimdi Williams’ın Bottas’ı niçin bu kadar yıkayıp yağladığı belli oldu. Bonservisi elindeymiş 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir