Azerbaycan F1 Takımı mı Satın Alıyor?

yazar:

kategori:

Azerbaycan Spor Bakanı Azad Rahimov, Formula 1’de takımları olması için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Gelecek sene başkent Bakü caddelerinde gerçekleştirilecek ilk Formula 1 yarışında ülke kendi takımına sahip olmak istiyor.

Bakan Rahimov, ülke olarak ya kendi takımlarına sahip olmayı ya da bir takıma sponsor olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bunu hükümet olarak yapamayacaklarını söyleyen Rahimov, özel yatırımcıları destekleyeceklerini söyledi.


Yorumlar

“Azerbaycan F1 Takımı mı Satın Alıyor?” için 20 yanıt

  1. Bizim gp2 PO takımı gıbı heveslerını alırlar,o arada da bernıe emer onları…onlar da motorsporu kulturu de bizim seviyemizde bence…

    Thy gibi bir sürü şirketimiz var,onlar ancak elin amerikalı basketcısıne senelik 10 milyon vermeyı bılırler…Nalet olsun…

  2. Muammer UYAR avatarı

    Takım almak zor ama Lotus veya Redbull gibi reklamcı yanı güçlü bir takıma KOCAMAN bi yazıyla sponsor olabilirler

  3. Arap fazla buldugu yagi seyine calar misali paralari olunca ne yapacaklarini sasirdilar.gecen avusturya gpsini yayinladilar mi siz ona cevap verin f1 kulturu yok bu ulkede.suluk gibi somurecekler bunlari ecclstone gibi yamyamlar.tek amaclari rekam o kadar

  4. Ali MclarenF1 avatarı
    Ali MclarenF1

    Ben inaniyorum başaracaklarina azerbaycanda spora cok buyuk onem var Idman tv parasiz yayin yapiyor ulkeye dunyanin tum parali yayin yapan sport tv lerinde Boyle yayinlar yok. Ben sahsen baku gp sine bilet alacagım

    1. azeri güreşçinin maçını canlı vermek için ya yarıştı yada sıralama turlarıydı hatırlayamadım tam olarak ama yarıda kesip güreşe geçmişlerdi 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Parasız olunca normal 🙂

  5. Takım sahibi olmaları zor. Ancak küçük bir takıma isim sponsoru olabilirler. [Bakınız GP2’de Petrol Ofisi FMS (Fisichella Motor Sport)]. Köklü bir motorsporları kültürü Türkiye gibi orada da yok, başlangıçta ilk heyecanla bir şeyler yapacaklar Tükiye’de olduğu gibi ancak önemli olan devamlılık, umarım Azerbaycan Türkiye’nin aksine uzun süreler uluslararası motorsporları arenasının içinde olur. Yoksa bir takıma sponsor olmak, GP2’de takım yarıştırmakla olmaz.

    1. Manoru yirmi otuz milyon dolara alabilirler.Zorda olan bircok takim var.Milyarlarca dolar cirosu olan bir suru sirketimiz var.Bizde varsa yoksa futbol.

      1. Aslında onu becersek o da bir şeydir fakat beceremiyoruz. Futbolu öylecesine tarftarca izlemeyi seviyoruz. İçinde değiliz futbolun. Bu yüzden başarı yok. F1 gibi bir ayrıntı sporunu Türkiye’de takip edecek insan pek bulamazsınız. Ancak belirli bir kitle oluşabilir bunlar her sene yarışları izlemeye gider vb. Fakat sayıları 35 40 bin civarında kalır. 77 milyon ülkede maks. 50 bin F1 takipçisi. Off ki ne off 🙂

  6. Bu ülkede tek spor var oda Futbol. Onu da pek beceremeyen bir ülkeyiz. F1 bu ülkeye fazla.

  7. Yarışı TV’den izlemek daha eğlenceli diyerek İstanbulPark’a gitmeyi gereksiz bulan ve buna rağmen “niye ülkemizde F1 yok” diyebilecek kadar “ileri” standartlara sahip bir izleyici kitlesine sahip olduğumuz için.

  8. adamlar takımdan falan bahsediyor ama şaştım kaldım bu duruma. Adamlar F1 yarışlarını İdman Tv’de yayınlıyorlar fakat eğer yarış saatine futbol maçı ya da güreş falan denk gelmişse F1 yayınını kaldırıyorlar. Hatta inanmazsınız galiba 2012 avrupa futbol şampiyonası zamanında ortada maç falan yok sadece bir spiker maçlarla ilgili bilgi verecek diye F1 yayınını kestiler.
    Ayrıca şunu da iddia ederim. F1 yarışlarını anlatan spikerlerin teknik F1 bilgisi buradaki siteyi izleyenlerin yarısı kadar bile yoktur. Hal böyleyken bu adamlar ne yapmaya çalışıyor anlamadım.

  9. Şu adamların spora verdiği önemin çeyreği bizde yok. Sporu sadece izleyerek değil içinde olacak şekilde yaşamak istiyoruz.

  10. Bizim yapamadığımızı adamlar yapıyor. Destekleyeceğim bir takım daha olur Azerbaycanı ve halkını severim.

  11. Helal olsun adamlar her türlü konuda çıkış yaptılar son senelerde F1’e de girsinler Ferrari’den sonraki takımımız olsunlar. O değil de Thy gibi şirketler de gp2’den bir takım alıp f1’e geçse yıllar sonra Azerbaycanlı kardeşlerimizle İstanbul Gp’de birincilik mücadelesi verseler diyeceğim de arkadaş ne uçmuşum be İstanbul Gp bile hayal oldu bize.

  12. Benimde hep temennimdi , büyük bir şirket THY gibi bir takım alıp yarıştırması. Reklama onca para döküyorlar bundan ala reklam mı olurdu ?

  13. Adamlar hükumet olarak F1 e giriyorlar, takım istiyorlar. Bizim hükumetimiz de pisti özel yatırımcılara kiralayıp elden çıkarmak peşinde koşuyor. Bravo Azerbaycanlı kardeşlerimize.

    1. Çünkü biz gerizekalı bir ülkede yaşıyoruz.

      1. “Devlet bize Formula 1 versin” diye taksimde slogan atarak sorunun çözüleceğine pek ihtimal vermiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir