Raikkonen 5. Gün de En Hızlı İsim Oldu

yazar:

kategori:

Dayanıklılık problemlerinin yaşanmasına rağmen Kimi Raikkonen, Bahreyn testlerinin 5. gününde de en hızlı isim olmayı başardı.

F2008’in gelişimi ve ayarları üzerinde çalışan Dünya Şampiyonu Raikkonen yağ sızıntısı nedeniyle sorun yaşadı ancak yinede 1:30.015lik derece elde etmeyi başardı.

Takım arkadaşı Felipe Massa’nın yarış simulasyonu denemesi motor sorunu yaşaması ile son buldu ve Massa günün Raikkonen’in 0.175 sn arkasında tamamladı.

Ancak yaşanan sorunlara rağmen Ferrari yine Bahreyn’de çalışan diğer takım olan Toyota pilotlarını geride bırakmayı başardı.

Aradaki farka rağmen Toyota takımı bugünkü çalışmalardan memnun olduğunu belirtti. Toyota pilotları bugün antrenman, sıralama ve tam yarış simulasyonu gerçekleştirdi.

Dereceler

1.  Raikkonen  Ferrari  (B)  1:30.015  61
2.  Massa      Ferrari  (B)  1:30.190  70
3.  Trulli     Toyota   (B)  1:30.944  91
4.  Glock      Toyota   (B)  1:31.213  93

Sabah Bölümü 

Ferrari ve Toyota takımları Bahreyn’de yaptıkları çalışmaları sürdürüyor. Testlerde şu ana kadar en hızlı isim olmayı başaran Kimi Raikkonen bugün derecesini daha da geliştirdi.

Gelen haberlere göre Ferrari ve Toyota pilotları sabah sıralama simulasyonu yaptılar ve öğleden sonra 4 pilotun katıldığı yarış simulasyonu yapılacak.

Bu arada Toyota pilotları sıralama simulasyonları ile Ferrari’ye daha yakın bir grafik çizdi.

Son gelen haberlere göre her iki Ferrari’nin de süspansiyon ya da hidrolik sorunu nedeniyle yarış dışı kaldığı söyleniyor.

Dereceler

1. Kimi Räikkönen Ferrari 1.30,015
2. Felipe Massa Ferrari 1.30,190 +0,175
3. Jarno Trulli Toyota 1.30,944 +0,929
4. Timo Glock Toyota 1.31,213 +1,198


Yorumlar

  1. Yürrü be Teğmen be

  2. aydan pist rekoru testlerde kırılmaz yarış haftasonunda yarışta kırılır sanırım. testlerde herkes herşeyi deneyebilir ve istediği dereceyi elde edebilir. ona bakarsan bu pist rekoru geçen sene massa tarafından kırıldı.

  3. yorumlarınıza okadar çok gülüyorumkii adam pist rekoru kırıyoo bi sorun yaşamış bütün sezon bekleiriz diyosunuzz daha çoookkk bekkleerssinizz bu sezon kimi şam. olursa görürüm ozaman ben sizi artıkk bahanenizde kalmaz alonso kimiden üstün fln diyee

  4. Visor arkadaşım alttaki Mclarenci arkadaşım güzel söylemiş Monaco yarışı sanırım Brezilya Gpsinde daha acı verici olsa gerek :))) Brezilya Gpde Hamiltonın sorunlarınıda söylemiyorsun Alonsonun pozisyonunda o olsaydı eminimki yakın olurdu Ferrarilere çünkü visionf1.com sitesinde ki tur tur derecelerine baktığımda Alo dan çok daha iyidi tur dereceleri geride olmasına rağmen..

  5. ferrari bugün geçen sene massanın elde ettiği 1.29lu dereceyi geçmeye çalışacakmış 🙂 son gelen haberler bu yönde

  6. VISOR arkadaşım geriye dönerek olaya bakacaksak bide 2007 monaco yarışına bak istersen.şu an hiç bişey belli değil ve ilk yarışa kadarda olmayacak bunu herkes iyi biliyor sanırım,bütün takımlara başarılar dilemek bizim için en iyisi…

  7. alonso dan son yarış ne bekliyordun ki

  8. Son yaris Brezilya GP de Ferrariler finish cizgisini gectikten ne kadar sonra geldi Mclaren araci? Ben soyleyeyim, 3. olan Alonso 56 sn sonra 🙂 O yuzden Ferrari hizli diyebiliyor herkes..

  9. Yok yha TOYOTa larda yarış dışı kalmışlar 😀

  10. yani toyota yarışta 1-2 ile double yaptı öylemi puhahahaha neyse ferrariden devamını bekleriz,bütün sezon….

  11. Nazar değdi nese problemlerin şimdi ortaya çıkması iyi oldu.

  12. Ferrarinin yarıs similasyonu ile toyota yakın denılmış. ve buna gore mclaren daha ıyı ozaman fark 0.1 denılmış. kımın hangı ayarları kımın ne setupları kımın nekadar yakıt aldıgı kımın aero deneyım denemedıgı neyı test ettıgı lastıgı vb… sonucları dusunmeden aynı zamanda ne kadar gelısım gosterdıgını dıkkate almadan yapılmış yorumlar. toyota gelısemez mı ıkıncısı suan kı dereceler V10 ıle yapılmıs rekorlarıda gecmedımı. buara sadece sahsı fıkırlerımdır kımseye atıfta bulunulmamaktadır. sadece bıraz on yargısız objektıf olarak bakalım mı nedersınız. tesekkurler ıyı yorumlar.

  13. kimitolga kardeş bu bilgiyi nerden edindin sölermisin?

  14. sanırım yarışta iki ferraride yolda kalmış.hidrolik ve süspansiyon sorunu :S

  15. yarşı internete düşerse TRF1 kesinlikle yayınlar herkesden önce

  16. Bu arada mp4cüü arkadaşım kesinlikle sana karşı bir sorunum yok sadece fikrimi sölemek istedim.

  17. kimitolga inşallah bu yarış simulasyonu internete düşerde keyifle izleriz ha kimitolga şunuda söyleyeyim bu video düşerse bizlerede yardımcı olmaktan geri kalma şimdiden teşekkürler Go Kimi Go Forza FERRARİ-F2008

  18. Hiç şaşırmadım böyle bir yorumun gelmesine ama şunu sölemek istiyorum herşeyden önce testte takımın hangi sıralama ayarını test ettiğini biliyor muyuz? Ayrıca McLaren Toyota'dan hızlı diye hemen nasıl Ferrari yi geçtiğine kanaat getirdin oda ayrı bir soru… Ha biz Ferrari'ye hızlı diyoruz çünkü bir dayanak noktamız var geçen senenin sıralama derecesi…

  19. fark sanıldıgı kadar büyük degilmiş arkadaslar. toyota ferrariye sıralamada 0.9 sn yaklastıysa , mclaren toyotadan daha iyi zaten ferrariye cok yaklasırr. en azından 0.1 sn fark olur. o kadarda abartmayın yanii. tabi ferrari yine yarıs temposunda cok iyi dereceler yaptı gorduk farkları. yarıs temposunda ucabilirler ona bisi demiormm.. ama sıralamada o kadar fark atamazz. toyotadaki fark bu kadarsa mclaren olarak geceriz bile ferrariyiiii. korkun bizdennnn. forever mclarennn

  20. ayrıca pist rekorunuda kırdık 🙂 bize vay be demekten başka diyecek kelime yok.bu F2008 dayanıklılık,aerodinamik,motor,dingil kısaltması vs vs… hayran bıraktırıyor bıraktırmayada devam edecek sanırım ve benim gözümde çok sevimli bulduğum lakabı yinelemekten gurur duyuyorum 😛 ÇEKİŞ BAŞLI (köpekbalığı) BİYONİK F2008 :)) GO KiMi GO Forza FERRARİ-F2008

  21. inşallah bu yarışın videosu internete düşer.

  22. FreeDomFg---Ertan Akkaş avatarı
    FreeDomFg—Ertan Akkaş

    4 araçlık bir yarış izlemesi hoş olurdu 😀

  23. evet bildiğimiz yarış işte Kimi massa'ya şöyle 5 sn falan fark atar toyoto'lara ise 20-30 sn fark atar herhalde :)) go Kimi gooo

  24. takımlar yarışacak derken bildiğimz yarış gibimi:D

  25. yarın kimi nin yerine badoer olucakmış sanırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir